Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Torsen
Trener

Re: Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka

#901 Postautor: Torsen » 18 października 2011, o 23:26

A Ziółkowski to ten od KSM-ów, tak? :twisted: 8)

Pirat

#902 Postautor: Pirat » 18 października 2011, o 23:30

dokładnie od ksm ,zaświadczeń lekarskich itd. :twisted:

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#903 Postautor: RadeKas » 18 października 2011, o 23:43

Jest roznica pomiedzy spapraniem takich spraw, a posiadaniem wiedzy na temat torow. Wiedzy, ktorej 99% tu obecnych nie ma ani troche. Ale oczywscie trollujcie dalej.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

BR
Senior

#904 Postautor: BR » 19 października 2011, o 13:06

Torsen pisze:Jeśli przez lekkomyślne (?) odwołanie tych zawodów straciliśmy możliwość pogadania z P.K. o kontrakcie na przyszły rok, a przede wszystkim zobaczenia go na tle np. Barana - to chyba tak. Ale nie będę się upierał, tym bardziej, że nie mam pojęcia o tym, czy odwołanie tych zawodów było lekkomyślne. Skoro jednak nie wiadomo, to może warto dociekać.

mi wystarczy, że się pokazał w niedziele na tle Jabłońskiego, Nichollsa, Szczepaniaka itp.: ;)

Start Gniezno - 46
1. Krzysztof Jabłoński - 12+1 (3,2,3,2*,2,w)
2.Tai Woffinden - ZZ
3. Mirosław Jabłoński - 13+2 (3,1*,3,2*,3,1)
4. Scott Nicholls - 9 (0,0,3,3,3)
5. Michał Szczepaniak - 6 (1,1,1,2,1,0)
6. Oskar Fajfer - 1+1 (0,0,1*)
7. Kacper Gomólski - 5+1 (3,0,1,1*)

Włókniarz Częstochowa - 44
9. Peter Karlsson - 2+1 (0,2*,w,0)
10. Ales Dryml - 6 (2,3,1,0)
11. Grigorij Łaguta - 14+2 (1*,3,3,3,1*,3)
12. Rafał Szombierski - 4 (2,0,0,2)
13. Daniel Nermark - 12+1 (3,2,2,1,2,2*)
14. Artur Czaja - 1+1 (1*,0,-)
15. Marcel Kajzer - 5+2 (2,2*,1*,0)

Koper
Trener
Kontakt:

#905 Postautor: Koper » 19 października 2011, o 13:31

Zbigniew Wojciechowski: Chciałbym przede wszystkim pogratulować Darkowi Sprawce, że w tak trudnym okresie spełnił oczekiwania kibiców, sponsorów i moje. To ja zaproponowałem go na to stanowisko i gwarantowałem za niego. W tej chwili nie ma potrzeby zmiany zarządu.

Cały wywiad: http://www.kurierlubelski.pl/sport/4634 ... ,id,t.html

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#906 Postautor: Torsen » 19 października 2011, o 15:30

BR pisze:
Torsen pisze:Jeśli przez lekkomyślne (?) odwołanie tych zawodów straciliśmy możliwość pogadania z P.K. o kontrakcie na przyszły rok, a przede wszystkim zobaczenia go na tle np. Barana - to chyba tak. Ale nie będę się upierał, tym bardziej, że nie mam pojęcia o tym, czy odwołanie tych zawodów było lekkomyślne. Skoro jednak nie wiadomo, to może warto dociekać.

mi wystarczy, że się pokazał w niedziele na tle Jabłońskiego, Nichollsa, Szczepaniaka itp.: ;)
A dasz sobie cokolwiek uciąć, że będący w optymalnej formie Baran byłby skazany na porażkę przeciwko tym zawodnikom, szczególnie w Lublinie? Bo ja nie.
Karlsson byłby miernikiem dla Barana. Przyjazd Karlssona nie służyłby więc sprawdzeniu, czy on sam się nadaje, bo to wiadomo nie od dziś, tylko porównaniu naszych najlepszych zawodników do kogoś, kogo można uznać za top pierwszej ligi.

Co do wypowiedzi Pana Wojciechowskiego na temat składu zarządu, to pozwolę sobie zauważyć, że skoro sam przyznaje, że rekomendował D. Sprawkę na prezesa, to nic dziwnego, że będzie go bronił, choćby nie wiem co.
Obrazem organizacji klubu jest ostatni turniej, będący kompletną, totalną kompromitacją. Awans to tylko wynik sportowy, stanowiący splot bardzo wielu różnych okoliczności, na które wpływ zarządu był marginalny bądź żaden. Moim zdaniem jedyną decyzją zarządu, która zrobiła pozytywną różnicę, było zatrudnienie trenera Dzikowskiego, z czego i tak można i należy zrobić zarzut, że doszło do tego tak późno, co najmniej o jedną kolejkę za późno.
Pozostałe działania, w szczególności na polu kontaktu ze sponsorami - jeżeli prawdą jest to, co się czyta, czyli że starzy odchodzą, a nowi nie przychodzą, a za mniejsze stawki się dziękuje - należy ocenić jednoznacznie negatywnie. A przecież to właśnie należy do podstawowych obowiązków zarządu klubu sportowego. Za wynik sportowy odpowiada trener i zawodnicy, a nie zarząd. Nie powinien więc zarząd chować się za awansem jako parawanem dla własnych błędów.

henek1234
Szkółkowicz

#907 Postautor: henek1234 » 19 października 2011, o 16:45

Z. Wojciechowski
broni Sprawkę proste to jego człowiek a dlaczego nic nie wspomina o P Adamczuku co ten człowiek robi w klubie bo chyba nawet nie robi dobrego wrażenia i ciekaw jestem kto płaci temu panu pensję i jakie ten pan ma obowiązki w klubie ????? :( czy jest ktoś w stanie to wyjaśnić 8)

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#908 Postautor: grzesieck » 19 października 2011, o 16:48

tego to nawet najstarsi gorale nie wiedza
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#909 Postautor: Misionis » 20 października 2011, o 11:44

Torsen pisze:... Pozostałe działania, w szczególności na polu kontaktu ze sponsorami - jeżeli prawdą jest to, co się czyta, czyli że starzy odchodzą, a nowi nie przychodzą, a za mniejsze stawki się dziękuje - należy ocenić jednoznacznie negatywnie...

Czyli rozumiem, że Ty jakbyś był prezesem, to brałbyś co dają? :) To dobrze, że nim nie jesteś uff

Nawet dziwki mają swoje stawki... kto (ze sponsorów) miałby ten klub szanować, jeśli sam siebie by nie szanował?

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#910 Postautor: mikas » 20 października 2011, o 11:54

No oczywiscie ze bym bral co daja. Jak w kasie brak pieniedzy to kazdy grosz jest przydatny.
Tylko zrobilbym to na zasadzie: firma x placi np. za bycie sponsorem biegu + wyczytywanie przez spikera 1000zł. Jesli przychodzi firma y i chce dac polowe to mowie, ze za tyle moze byc jedynie wyczytana przez spikera, bo nie moge krzywdzic dotychczasowych sponsorow w taki sposob ze za ta sama promocje jeden placi wiecej a drugi mniej.
Stawiam sprawe uczciwie i albo sie dogadujemy albo nie.
Nie robie jednak tak, ze informuje potencjalnego sponsora ze za tak mala kase nie mam dla niego zadnej opcji reklamy. Zawsze, podkreslam zawsze mu cos znajde do zaoferowania. Chociazby z tego wzgledu ze dzis ten sponsor moze miec lub chciec dac np. tylko 100zl, ale za rok moze miec lub chciec dac 100tys. bo mu sie wspolpraca spodoba. Przy obecnym podejsciu ten sponsor nie wroci juz nigdy.
U nas takiego podejscia o jakim pisalem wyzej nie ma i to jest najwiekszy zarzut do prezesa/dyrektora.
Przychodzi sponsor mówi ze chce dac tyle i tyle i slyszy ze za tak niska stawke nie ma o czym i z kim gadac.
Dla mnie to skandal i tyle.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#911 Postautor: Misionis » 20 października 2011, o 12:13

No dobra, to teraz wyobraź sobie sytuację, że sponsor X przychodzi, daje 1000 i dostaje logo w programie (wyczytywanie przez spikera to moim zdaniem najlepsza forma reklamy na tym stadionie, więc za 1000 - zapomnij). Po chwili przychodzi sponsor Y i mówi, że chce dać 100 zł i też dostaje logo. Sponsor Y opowiada o tym koledze Z, który zna również sponsora X i jego historię. Zaraz po spotkaniu z Y dzwoni do tamtego, żeby powiedzieć mu jaką politykę przyjął klub, sponsor X odpowiada mu "to ch.. im w d..., niech sp....) i na tym się kończy ich współpraca.

Nie rozumiecie tego, że jeśli z tych reklam na stadionie nie zrobi się atrakcyjnej oferty, która kosztuje określoną kwotę i nie jest dla każdego, to sponsorzy będą właśnie przynosić do klubu 100 zł. Dzięki takiej polityce klub mógłby dużo więcej stracić, niż zyskać.

Mikas - przypominam, że Sprawka zakończył sezon na plusie a w kasie nie brakuje pieniędzy.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#912 Postautor: istred » 20 października 2011, o 12:20

Tylko zrobilbym to na zasadzie: firma x placi np. za bycie sponsorem biegu + wyczytywanie przez spikera 1000zł. Jesli przychodzi firma y i chce dac polowe to mowie, ze za tyle moze byc jedynie wyczytana przez spikera, bo nie moge krzywdzic dotychczasowych sponsorow w taki sposob ze za ta sama promocje jeden placi wiecej a drugi mniej.

No dobra, to teraz wyobraź sobie sytuację, że sponsor X przychodzi, daje 1000 i dostaje logo w programie (wyczytywanie przez spikera to moim zdaniem najlepsza forma reklamy na tym stadionie, więc za 1000 - zapomnij). Po chwili przychodzi sponsor Y i mówi, że chce dać 100 zł i też dostaje logo. Sponsor Y opowiada o tym koledze Z,(...)

Czy czytanie ze zrozumieniem jest tak maksymalnie trudne, żeby nie zrozumieć prostego tekstu? :shock:

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#913 Postautor: Łoptymista » 20 października 2011, o 12:25

Mikas - przypominam, że Sprawka zakończył sezon na plusie a w kasie nie brakuje pieniędzy.

siur?
skad ten news

Awatar użytkownika
istred
Trener

#914 Postautor: istred » 20 października 2011, o 12:31

Pewnie własna, twórcza interpretacja (albo wprost - niezrozumienie) tej wypowiedzi :
Myślę, że sezon zamkniemy na zero. Teraz mamy trudny i pracowity okres, w którym musimy wykonać wiele obliczeń i korekt - mówi Dariusz Sprawka, prezes KMŻ.

całość: http://www.kmzlublin.pl/index.php?optio ... &Itemid=54

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#915 Postautor: Misionis » 20 października 2011, o 12:53

Mikas pokazał przykład logo, jako sponsora biegu, czyli najtańszej chyba formy promocji za 1000 zł (ewentualnie sam spiker za 500), a na końcu posta napisał o 100 zł, ale wiem Istred, musiałeś zabłysnąć...

W każdym razie mój przykład nie był konfrontacją z Mikasem, tylko pokazaniem pewnej koncepcji. Zresztą sam Mikas dobrze stwierdził, że stawka za jakąś tam formę reklamy musi wynosić minimum ileś tam. Trzeba więc odpowiedzieć dobie na pytanie, jakie reklamy możemy zaoferować i na ile wyceniamy reklamę przy klubie. Trudno mi sobie wyobrazić tańszą reklamę, niż logo przy biegu w programie.

A z kasą, to miałem oczywiście na myśli to, że klub nie ma długów ("w kasie nie brakuje pieniędzy" i "nie ma długów" to są chyba jednoznaczne stwierdzenia), co stwierdził sam Sprawka w wywiadzie. Dzięki Istred za ten cytat, nie chciałoby mi się szukać

Awatar użytkownika
istred
Trener

#916 Postautor: istred » 20 października 2011, o 12:55

Nie chcę być adwokatem Łoptymisty, ale przypuszczam, że chodziło mu bardziej o pierwszą część wypowiedzi:

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#917 Postautor: Misionis » 20 października 2011, o 13:00

No i dlatego sprostowałem, że pisząc "na plusie" chodziło mi o brak długów, czyli o to samo co Sprawce, tylko innymi słowami. Chyba nie myślisz, że Sprawka pisząc że zamknie sezon na zero, ma na koncie 0 zł i 0 gr i tyleż samo długów...

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#918 Postautor: Łoptymista » 20 października 2011, o 13:43

:lol: :lol:
no jasne. jak mowi, ze zamknie sezon na zero to na pewno ma jeszcze 100 tys zl zaskorniakow na czarna godzine
Missionis wiem, ze chcesz dobrze pisac o klubie za kazda cene, ale trzymaj sie chociaz troche rzeczywistosci.

Poza tym pan Sprawka wyraznie mowil, ze na razie trwa spacanie zawodnikow. Czyli wtedy nie byli jeszcze splaceni.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#919 Postautor: mikas » 20 października 2011, o 13:47

Misionis, pomijajac to, że nie przeczytales ze zrozumieniem, mi wlasnie o to chodzi, zeby klub mial w ofercie nie tylko formy reklamy za 1000zł ale i za mniejsze kwoty.
Za 500zł juz mozna spokojnie wymyslec oferte ktora zadowoli kazdego. Ale nawet jesli minimalna kwota bedzie 1000zł to mi chodzi o calkowicie cos innego. O podejscie do potencjalnych sponsorow.
U nas przychodzi taki potencjalny sponsor i slyszy ze za tyle i tyle to niech spada na drzewo. I tyle.
A powinno to wygladac tak, że jesli kwota niezadowala pana Sprawki to powinien przynajmniej przedstawic swoja propozycje wspolpracy, powiedziec ile nalezy dolozyc i co mozna za to dostac w zamian.
A znane sa przypadki, ze pan prezes/dyrektor nie mial dla potencjalnego sponsora nawet czasu na rozmowe :shock:

P.S. Moje 100zł bylo wziete z sufitu i nie sadze, ze ktos przyjdzie i za taka kwote bedzie chcial reklamy przed kilkoma tysiącami ludzi, wiec nie czepiaj sie szczegolow i rzeczy nie istotnych dla tej dyskusji.

P.S.2. Łoptymista no przeciez do klubu na koniec sezonu wplynelo 100tys. za awans to zaskurniaki musza byc w tej kwocie.
Nie sadze, ze prezes dyrektor pozwolilby sobie aby w przypadku braku awansu i braku tej wplaty od Bogdanki klub mial w tej chwili dlug w takiej wysokosci.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

go!
Trener

#920 Postautor: go! » 20 października 2011, o 13:51

Misionis pisze:W każdym razie mój przykład nie był konfrontacją z Mikasem,

Dokladnie byl bezposrednia konfrontacja z Mikasem, wiec przestan odwracac kota ogonem.
Mikas napisal:

Kod: Zaznacz cały

nie moge krzywdzic dotychczasowych sponsorow w taki sposob ze za ta sama promocje jeden placi wiecej a drugi mniej.

A ty mu odpowiadasz (bez sensu)

Kod: Zaznacz cały

No dobra, to teraz wyobraź sobie sytuację, że sponsor X przychodzi, daje 1000 i dostaje logo[...] Po chwili przychodzi sponsor Y i mówi, że chce dać 100 zł i też dostaje logo

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#921 Postautor: Misionis » 20 października 2011, o 14:03

Ok, macie rację, nie przeczytałem uważnie tego postu Mikasa, ale ostatecznie się z nim zgodziłem, więc po co na mnie włazicie? Przecież Mikas sam się obroni bardzo dobrze. Sory Mikas, jeśli poczułeś się urażony.

mikas pisze:U nas przychodzi taki potencjalny sponsor i slyszy ze za tyle i tyle to niech spada na drzewo. I tyle.
A powinno to wygladac tak, że jesli kwota niezadowala pana Sprawki to powinien przynajmniej przedstawic swoja propozycje wspolpracy, powiedziec ile nalezy dolozyc i co mozna za to dostac w zamian.
A znane sa przypadki, ze pan prezes/dyrektor nie mial dla potencjalnego sponsora nawet czasu na rozmowe :shock:

P.S. Moje 100zł bylo wziete z sufitu i nie sadze, ze ktos przyjdzie i za taka kwote bedzie chcial reklamy przed kilkoma tysiącami ludzi, wiec nie czepiaj sie szczegolow i rzeczy nie istotnych dla tej dyskusji.

Napisz skąd masz takie informacje? Z jakiego źródła czerpiesz wiedzę na temat rozmów ze sponsorami?

ps. Zdziwił byś się ile ludzie potrafią zaoferować za reklamę na stadionie.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#922 Postautor: istred » 20 października 2011, o 14:09

Za czasów TŻtu powstał taki twór jak biznes klub, gdzie każda osoba czy firma mogła wspierać żużel wpłacając (nie pamiętam czy jednorazowo, czy miesięcznie) 100 zł czy 150 zł - była to więc jakaś oferta dla najdrobniejszych sponsorów.

Pamiętam, że nawet tu na forum pojawiały się osoby, które chciały się zareklamować i zostały odesłane z kwitkiem - poszukaj, może znajdziesz.

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#923 Postautor: Misionis » 20 października 2011, o 14:22

Poddaję się... przeszukać to forum w poszukiwaniu bliżej nieokreślonego posta - nie na moje siły.

Awatar użytkownika
Artii
Szkółkowicz

#924 Postautor: Artii » 20 października 2011, o 19:11

Ostatnio zmieniony 20 października 2011, o 20:00 przez Artii, łącznie zmieniany 3 razy.
Obrazek
Codziennie rano sprawdzam czy nie ma mnie na liście najbogatszych ludzi świata...
Jeżeli nie to wstaję i idę do pracy

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#925 Postautor: mikas » 20 października 2011, o 19:43

Misionis pisze:
Napisz skąd masz takie informacje? Z jakiego źródła czerpiesz wiedzę na temat rozmów ze sponsorami?

Jest to wiedza od osoby ktora probowala przekazac jakies kwoty na klub oraz od osob ktore takze sie z takimi przypadkami spotkaly.

Swoja droga 1/4 strony w programie to koszt 2000zł na sezon. Zastanawia mnie w takim wypadku jaki problem jest z tym, zeby komus pozwolic sie zareklamowac w programie tylko podczas jednego meczu za mniejsza kwote :roll: Gdybym byl prezesem to bym i 1/8 sprzedal za 120zł na mecz ( a chetnych by bylo zdecydowanie wiecej niz mogacych wylozyc 2000 czy 5000 jednorazowo), bo i tak wychodzi mi 960zł za strone na mecz co przy 7 meczach w sezonie daje wiekszy zarobek niz gdybym sprzedal od razu jedna calą strone na caly sezon za 5000zł jak jest w cenniku powyzej i nie chcial z nikim rozmawiac kto mi nie wylozy od razu 5000zł.

P.S. Nie poczulem sie w zadnym wypadku urazony, bo niby za co ;)
Ostatnio zmieniony 20 października 2011, o 19:51 przez mikas, łącznie zmieniany 1 raz.
MOTOR LUBLIN
Obrazek