Lubelski klub w sezonie 2012
Re: Lubelski klub w sezonie 2012
Smoliński zrezygnował w ostatniej chwili ze względu na długi tor i to nawet ktoś z klubu o tym mówił.
Dziś jest trochę inaczej, ale już nic nie piszę. Wszystko niby jest jasne, ale brakuje jaj...
Dziś jest trochę inaczej, ale już nic nie piszę. Wszystko niby jest jasne, ale brakuje jaj...
Na pewno nie Sprawce bo to typowy twardziel
Jeszcze jakby forma z 2007 była 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Zrezygnował w ostatniej chwili ze względu na długi tor i ... podpisał w Gnieźnie ?
Trzymam kciuki za Harrisa, Nicholsa i Karlsona w KMŻ. Ale jakoś rozum nie chce uwierzyć w taki scenariusz.
Choć jakaś szansa pewnie jest. Wypłacalnych klubów coraz mniej, KMŻ ma dzięki sponsorowi dużą wiarygodność.
Czy nowa umowa z Bogdanką jest już podpisana? Bo znając działania prezesa, jeśli jej nie będzie, on nie podejmie decyzji o kontraktach.
Trzymam kciuki za Harrisa, Nicholsa i Karlsona w KMŻ. Ale jakoś rozum nie chce uwierzyć w taki scenariusz.
Choć jakaś szansa pewnie jest. Wypłacalnych klubów coraz mniej, KMŻ ma dzięki sponsorowi dużą wiarygodność.
Czy nowa umowa z Bogdanką jest już podpisana? Bo znając działania prezesa, jeśli jej nie będzie, on nie podejmie decyzji o kontraktach.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Hela pisze:Zrezygnował w ostatniej chwili ze względu na długi tor i ...
w następnym sezonie wrócił do polskiej ligi i
Hela pisze: ... podpisał w Gnieźnie
Czyli przyszedł podpisany kontrakt od Bombera, a klub może zrobić "szczyt szczytów" jeśli nie odeśle podpisanego przez prezesa kontraktu?Davv pisze:z jednej strony dziś poszła deklaracja - czas na drugą stronę. Jak to spier.olą to już będzie szczyt szczytów.
Wiesz, z jednej strony fajnie, że "wiesz coś tam, coś tam", ale mam nadzieję, że ktoś upoważnił Cię do podawania takich informacji. Jeśli nie to możesz skutecznie - jak to sam napisałeś - spier.olić działania klubu.
A jeśli chodzi o ten "dream team", to ja bym się wcale nie zdziwił.
W zeszłym roku mieliśmy pewnie budżet ok. 2 mln - Bogdanka 1 mln, drugi mln reszta włączając miasto (o ile pamiętam 90 tys.) i bilety.
W tym roku miasto daje 1 mln, niech Bogdanka rzuci drugi, plus reszta niech będzie na porównywalnym poziomie (zakładając, że lukę 90 tys. od miasta wypełnią dodatkowe wpływy z biletów i od sponsorów w związku z różnicą lig) i wychodzi nam 3 mln zł.
W ubiegłym sezonie Grudziądz zmontował niezłą pakę za 2,5 mln.
W tym roku nie dość, że jest większa podaż zawodników w klubach I ligowych ze względu na przepisy, to jeszcze do eligi wskoczyły dwa kluby, które dmuchały bańkę płac. I liga jest stosunkowo biedna i my (nawet zakładając, że moje obliczenia są bardzo niedokładne) jesteśmy jednym z bogatszych klubów.
Harris, Karlsson, Max, Nicholls, Lindgren czy inni zawodnicy gdzieś muszą jeździć, więc gdzie jak nie w Lublinie? W Ryniku? Łodzi...?
Ja pier.lę jaki Ty marudny jesteś...
- niespokojny
- Trener
2 Angoli moze byc w skladzie i nikt nie protestuje? Nawet Gelo zadowolony jakis 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
No cóz - jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma
A prawda jest taka, że w przeciwienstwie do róznych "patentów" typu Howe, Hall, Lambert, Auty - Harris i Nicholls to obok Woffindena i Richardsona najlepsi Angole na polskie tory. A Bomber jako taki to jakby nie było druga półka najlepszych żużlowców na świecie.
Gelo pisze:No cóz - jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma.
Gelu jak na razie to my jeszcze nic (nikogo) do lubienia nie mamy
Motor mocny
Ale od wczoraj włączyło mi się pozytywne myślenie - a co mi tam
i wierzę, że przynajmniej dwóch z tych zawodników których się tu wymienia najczęściej trafi do nas
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
istred pisze:Czyli przyszedł podpisany kontrakt od Bombera, a klub może zrobić "szczyt szczytów" jeśli nie odeśle podpisanego przez prezesa kontraktu?Davv pisze:z jednej strony dziś poszła deklaracja - czas na drugą stronę. Jak to spier.olą to już będzie szczyt szczytów.
Można to też zrozumieć w inny sposób. Jakiś sponsor zadeklarował się, że pokrywa finansowo kontrakt Bombera, a zarząd się waha.
Nareszcie zaczynają się plotki na forum jest co czytać. Mam nadzieję, że z tych plotek kilku zawodników podpisze u nas.
Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN
Gelo pisze:Ale od wczoraj włączyło mi się pozytywne myślenie - a co mi tami wierzę, że przynajmniej dwóch z tych zawodników których się tu wymienia najczęściej trafi do nas
Jeleń i Baran zapewne ;PP
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."
Tadek Kostro ciśnie ostro!!
Pawello pisze:Harris i kontuzja?? wtf??
Masz dowód: http://www.youtube.com/watch?v=ff1XQE_8 ... re=related
ehh co to był mecz w jego wykonaniu, po tej kraksie nie oddał do końca biegu i finał Elite League dla Pszczółek
półtora typa

Ten bieg w szczegolnosci to wspaniała historia, kwintesencja zuzla w 5 minut:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Boze ale by bylo pieknie... pol dnia siedze w robocie i juz rozplywam sie w marzeniach, jak to Harris z Nichollsem na Zygmuntowskich woza Pedersena i Zorra
Alez by bylo pieknie... mam nadzieje, ze w klubie wiedza, ze nazwiska Harris-Nicholls-Karlsson-Jeleniewski zapewnia na prawde super frekwencje przez caly sezon. Bo nie oszukujmy sie, to nie sa byle ogorki, ktore nagle spadna ze srednia o 0,7 czy 0,8 pkt.
Skoro za marzenia nie karają to mi się marzy taki skład:
1. Karlsson (7,12)
2. Woffinden (8,80)
3. Jeleniewski (7,14)
4. Miśkowiak (7,67)
5. Harris (7,90)
6. Łukaszewski/Borowicz/Kostro (2,50)
7. Adamczak (2,50)
ksm = 41,13
Tylko nie wiem ile baniek trzebaby było mieć na taki skład
1. Karlsson (7,12)
2. Woffinden (8,80)
3. Jeleniewski (7,14)
4. Miśkowiak (7,67)
5. Harris (7,90)
6. Łukaszewski/Borowicz/Kostro (2,50)
7. Adamczak (2,50)
ksm = 41,13
jerry78 pisze:2. Woffinden (8,80)
4. Miśkowiak (7,67)
DUUUUŻO
narazie mamy warunkową licencje
5. Podjęto decyzję w sprawie warunkowego przyznania licencji na sezon 2012 następującym klubom I Ligi Żużlowej:
- Stowarzyszenie Klub Motorowo-Żużlowy „Lublin” (licencja warunkowa nr 2/I/2012)
- Klub Żużlowy „Orzeł” Łódź (licencja warunkowa nr 3/I/2012)
- Grudziądzkie Towarzystwo Żużlowe Grudziądz (licencja warunkowa nr 4/I /2012)
5. Podjęto decyzję w sprawie warunkowego przyznania licencji na sezon 2012 następującym klubom I Ligi Żużlowej:
- Stowarzyszenie Klub Motorowo-Żużlowy „Lublin” (licencja warunkowa nr 2/I/2012)
- Klub Żużlowy „Orzeł” Łódź (licencja warunkowa nr 3/I/2012)
- Grudziądzkie Towarzystwo Żużlowe Grudziądz (licencja warunkowa nr 4/I /2012)
Wiesz co Davv nie wiem skąd masz takie informacje o Harrisie i Nichollsie, ale ja wiem od osoby decyzyjnej w klubie, że nie ma szans na ich pozyskanie. Przynajmniej tak wygląda sytacja na dzien dzisiejszy. Budżet nie jest aż tak duży i nie stać nas na nich. Oczywiście bardzo chciałbym taki "pakiet", ale prosze Cię nie rób ludziom złudnej nadziei i zejdź na ziemie.
Pozdrr
Pozdrr
Żużel: KMŻ otrzymał warunkową licencję na starty w I lidze
http://www.kurierlubelski.pl/stronaglow ... ,id,t.html
http://www.kurierlubelski.pl/stronaglow ... ,id,t.html
Gelo pisze:Ale od wczoraj włączyło mi się pozytywne myślenie - a co mi tami wierzę, że przynajmniej dwóch z tych zawodników których się tu wymienia najczęściej trafi do nas
Wiara czyni cuda Grześ
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Janek888 pisze:Wiesz co Davv nie wiem skąd masz takie informacje o Harrisie i Nichollsie, ale ja wiem od osoby decyzyjnej w klubie, że nie ma szans na ich pozyskanie. Przynajmniej tak wygląda sytacja na dzien dzisiejszy. Budżet nie jest aż tak duży i nie stać nas na nich. Oczywiście bardzo chciałbym taki "pakiet", ale prosze Cię nie rób ludziom złudnej nadziei i zejdź na ziemie.
Pozdrr
Drogi kolego Janek.
Muszę stwierdzić że masz kiepski dopływ informacji w związku z kontraktami na przyszły sezon naszego klubu. Mogę jedynie zaznaczyć ,że Harris jest jedną nogą w naszym klubie. Z Nichollsem cały czas są prowadzone rozmowy, ale wszystko wskazuje na to że będzie dobrze;].
Pozdrawiam.
Myślę ze ma dobrego. Tylko jego informator ma trochę oleju w głowie czego brakuje Twojemu.
Chwalcie się dalej, a pózniej będzie na działaczy 
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych