Motor Lublin - Ostrovia Ostrów Wlkp. 10.06.2012r.godz. 15.00
Re: Motor Lublin - Ostrovia Ostrów Wlkp. 6.05.2012r. godz. 1
Monitoring to pomoże... Dokonały tego dwie zamaskowane osoby... i tyle z tego monitoringu
Najlepsze rozwiązanie to wyznaczyć nagrodę za pomoc w znalezieniu sprawców. Zazwyczaj tego typu sprawcy lubią się w swoim środowisku chwalić czego dokonali.
Ale po co się łudzić, że ktoś bedzie szukał sprawców. Niska szkodliwość czynu za chwilę postępowanie umożą... Szkoda tylko bo troche kasy na nowe bandy popłynie...
Ostatnio zmieniony 6 maja 2012, o 11:24 przez Robson, łącznie zmieniany 1 raz.
bkapusta pisze:kylong pisze:Ej, uspokójcie się z tymi oskarżeniami! Wiadomo jak grupa osób jest "faworytem" to zrobienia czegoś takiego, ale póki nie ma dowodów, to nie można nikogo oskarżać! Równie dobrze mógł to zrobić ktoś zwolniony z klubu/mosiru, albo zwykły pijak...
Pewne jest tylko to, że ta osoba ma mocne problemy ze sobą![]()
Miejmy nadzieję, że mecz uda się rozegrać.
kylong z calym szacunkiem - jestem w stanie uwierzyc w wiele wersji, ale nie w wersje "zwykly pijak". Po pierwsze, zwykly pijak-wandal niszczy to co ma pod reka. Zakradanie sie na tor i ciecie bandy wymaga juz pewnej wiedzy (ze te bandy tam sa) i planu (jak sie dostac, trzeba zabrac noz). Zaden "zwykly pijak" nie robi takich rzeczy - rozwali przystanek, wyrwie znak, przewroci latarnie - jasne. Ale nie przejdzie przez ogrodzenie zeby pociac dmuchana bande, ktorej nie widac z ulicy.
Zrobil to ktos komu zalezalo na pewnym efekcie - dokopaniu zuzlowcom.
Jak widac na zdjeciach nie bylo to ciecie dla ciecia - tylko dokladne zniszczenie bandy tak zeby nie dalo sie jej naprawic.
Oczywiscie motyw i sprawca jest nieznany, ale smialo juz mozemy odrzucic wersje ze "zwyklym pijakiem".
Zwykłego pijaka podałem jako kolejną z opcji. Równie dobrze mógłby być to ktoś z Piły- wkurzony, że nie dostali licencji i mści się na beniaminkach, albo jest w Polsce psychopata, który ma zamiar przeciąć każdą bandę i zaczął akurat w Lublinie....
Nie chodzi mi o warianty, tylko o oskarżanie konkretnej grupy osób bez dowodów. Motyw to nie wszystko!
Więc proszę jeszcze raz o spokój... I jak ktoś ma info nt. band z Krosna, to chyba każdy będzie wdzięczny.
Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!
tu chyba nie chodzi o niska szkodliwosc. Bandy nie kosztuja tysiac zlotych tylko ponad 100 tys.
Przystanek autobusowy też sporo kosztuje a nie słyszałem żeby ktoś za zniszczenie beknął... a po każdym weekendzie kilkanaście przystanków rozje... leży. Ja się nie łudzę, że ktoś za to odpowie
Ostatnio zmieniony 6 maja 2012, o 11:28 przez Robson, łącznie zmieniany 2 razy.
Monitoring w nocy, to ciężki temat. Jego skuteczność spada drastycznie. Kamery nagrywające gęby są przy furtkach-bramach, a wątpię, żeby wchodzili od tej strony. Z innych kamer to pewnie będą mogli zobaczyć, że ktoś tam był i się zmył. tyle.\
Może kupowali fajki na orlenie i tam ich dorwą
WSTYD
Może kupowali fajki na orlenie i tam ich dorwą
WSTYD
kylong pisze:
Zwykłego pijaka podałem jako kolejną z opcji. Równie dobrze mógłby być to ktoś z Piły- wkurzony, że nie dostali licencji i mści się na beniaminkach, albo jest w Polsce psychopata, który ma zamiar przeciąć każdą bandę i zaczął akurat w Lublinie....
Nie chodzi mi o warianty, tylko o oskarżanie konkretnej grupy osób bez dowodów. Motyw to nie wszystko!
Więc proszę jeszcze raz o spokój... I jak ktoś ma info nt. band z Krosna, to chyba każdy będzie wdzięczny.
Wariantow mozna wymyslac i 100 na czele z kosmitami, co nie zmienia faktu, ze jeden z nich jest o wiele bardziej prawdopodobny od pozostalych.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Robson pisze:Ale po co się łudzić, że ktoś bedzie szukał sprawców. Niska szkodliwość czynu za chwilę postępowanie umożą... Szkoda tylko bo troche kasy na nowe bandy popłynie...
Niska szkodliwość? A może i straty od razu poniżej 250pln, żeby tego nie ścigać... Koszt nowej bandy to pewnie ze 100 tys, licząc że uszkodzona jest połowa, to zaś daje 50 tysięcy. I jak się to ma do niskiej szkodliwości?
edit:Gigi szybszy.
Ostatnio zmieniony 6 maja 2012, o 11:29 przez smerf_997, łącznie zmieniany 1 raz.

Tak jest trzeba wesprzeć klub maksymalnie bo tego co się dzisiaj stało chyba się nikt nie spodziewał.
Niech zabrzmi gromkie MOOOOTOOOR!!!
Niech zabrzmi gromkie MOOOOTOOOR!!!
tylko czy teraz Mosir da kasę na nowe bandy? czy były one ubezpieczone?
smerf_997 pisze:Robson pisze:Ale po co się łudzić, że ktoś bedzie szukał sprawców. Niska szkodliwość czynu za chwilę postępowanie umożą... Szkoda tylko bo troche kasy na nowe bandy popłynie...
Niska szkodliwość? A może i straty od razu poniżej 250pln, żeby tego nie ścigać... Koszt nowej bandy to pewnie ze 100 tys, licząc że uszkodzona jest połowa, to zaś daje 50 tysięcy. I jak się to ma do niskiej szkodliwości?
W sumie to to Ty jesteś 997 to pewnie wiesz najlepiej...
kylong pisze:bkapusta pisze:kylong pisze:Ej, uspokójcie się z tymi oskarżeniami! Wiadomo jak grupa osób jest "faworytem" to zrobienia czegoś takiego, ale póki nie ma dowodów, to nie można nikogo oskarżać! Równie dobrze mógł to zrobić ktoś zwolniony z klubu/mosiru, albo zwykły pijak...
Pewne jest tylko to, że ta osoba ma mocne problemy ze sobą![]()
Miejmy nadzieję, że mecz uda się rozegrać.
kylong z calym szacunkiem - jestem w stanie uwierzyc w wiele wersji, ale nie w wersje "zwykly pijak". Po pierwsze, zwykly pijak-wandal niszczy to co ma pod reka. Zakradanie sie na tor i ciecie bandy wymaga juz pewnej wiedzy (ze te bandy tam sa) i planu (jak sie dostac, trzeba zabrac noz). Zaden "zwykly pijak" nie robi takich rzeczy - rozwali przystanek, wyrwie znak, przewroci latarnie - jasne. Ale nie przejdzie przez ogrodzenie zeby pociac dmuchana bande, ktorej nie widac z ulicy.
Zrobil to ktos komu zalezalo na pewnym efekcie - dokopaniu zuzlowcom.
Jak widac na zdjeciach nie bylo to ciecie dla ciecia - tylko dokladne zniszczenie bandy tak zeby nie dalo sie jej naprawic.
Oczywiscie motyw i sprawca jest nieznany, ale smialo juz mozemy odrzucic wersje ze "zwyklym pijakiem".
Rownie dobrze mogl to byc akt sabotazu zagajnika brzozowego.
Stary badzmy spokojni, ale i powazni: opcje realne sa dwie/trzy. Moze to byc ktos kto ma nierozliczone interesy z klubem zuzlowym, moze to byc zawiedziony np. byly/niedoszly zawodnik/pracownik/szkolkowicz. Moga to byc "kibice" pilkarscy.
Nikogo personalnie bez cienia dowodow nikt tu nie oskarza.
Mowimy o motywie, poszlakach i potencjalnych wariantach sparcow. Ile bys nie apelowal o spokoj i nie uciszal innych opcja "kibicow" pilkarskich bedzie sie pojawiac bo jest to jakas prawdopodobna opcja.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Robson pisze:smerf_997 pisze:Robson pisze:Ale po co się łudzić, że ktoś bedzie szukał sprawców. Niska szkodliwość czynu za chwilę postępowanie umożą... Szkoda tylko bo troche kasy na nowe bandy popłynie...
W sumie to to Ty jesteś 997 to pewnie wiesz najlepiej...Wiem, że to olbrzymi koszt ale jakoś nie wierze, że znajdą sprawców...
Kwestia "szczescia" jakos nie obstawialbym tu zadnych profesjonalistow - jak dla mnie to pewnie zrobily to jakies nielaty, ktorym sie wydawalo ze cos tym osiagna i pomoga. Jesli tak bylo i lepki nie maja doswiadczenia to wpasc moga nawet przypadkiem bo sie beda nerwowo teraz zachowywac.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Serce ściska jak pomyśle że mecz miał się nie odbyć ...
Mam nadzieje że sprawca zostanie złapany.
Mam nadzieje że sprawca zostanie złapany.
DObra niech się organa zajmują ściganiem. Njważniejsze żeby udało się mecz rozegrać. Pozdr.
bkapusta pisze:
Moze to byc ktos kto ma nierozliczone interesy z klubem zuzlowym, moze to byc zawiedziony np. byly/niedoszly zawodnik/pracownik/szkolkowicz. Moga to byc "kibice" pilkarscy.
Robson pisze:Monitoring to pomoże... Dokonały tego dwie zamaskowane osoby... i tyle z tego monitoringu
Może to Karol Baran i Młody26?
A wracając do tematu, to od znajomego ze służb mundurowych usłyszałem, że monitoring był zaklejony..
Najgorsze jest to ze z samego rana Mads miał się dopasowywać, więc pewnie bez band nic z tego nie wyjdzie. 
Dopóki nie dojadą może się pasować bez band, chyba... Sam na torze nie powinno być wilekiego problemu, jesli bardzo się chce.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
Zwykłego pijaka podałem jako kolejną z opcji.
Bydło było, jest i będzie. Zwykłego pijaka nie można wykluczyć. Ale trzeba być bardzo naiwnym, żeby wierzyć w to, że pijak wlazł na stadion, wiedział co trzeba zniszczyć i jak żeby było "skutecznie" i przede wszystkim po co. A to wszystko w... nocy przed pierwszym meczem żużlowym i kilka godzin po meczu piłkarskim. To na kilometr śmierdzi działaniem z premedytacją.
Czy bandy już jadą i ile trwa montaż takiej bandy ? Bo coś czuję, że więcej niż godzinę. Czy klub z Ostrowa i GKSŻ są poinformowane o zaistniałej sytuacji i że mecz może się nie odbyć ?
A skąd ktoś tutaj miałby mieć takie informacje?Ge(L)o pisze:Czy bandy już jadą i ile trwa montaż takiej bandy ? Bo coś czuję, że więcej niż godzinę. Czy klub z Ostrowa i GKSŻ są poinformowane o zaistniałej sytuacji i że mecz może się nie odbyć ?
Jeżeli miasto nie będzie chciało wyłożyć kasy na nowe bandy to może spróbować zorganizować jakąś zbiórkę pieniędzy żeby pomóc klubowi?
Ostatnio zmieniony 6 maja 2012, o 11:52 przez Chaser, łącznie zmieniany 1 raz.
iks pisze:
A wracając do tematu, to od znajomego ze służb mundurowych usłyszałem, że monitoring był zaklejony..
niemożliwe, profesjonalny monitoring na coś takiego zareagowałby alarmem
Chaser pisze:Jeżeli miasto nie będzie chciało wyłożyć kasy na nowe bandy to może spróbować zorganizować jakąś zbiórkę pieniędzy żeby pomóc klubowi?
Bandy byly ubezpieczone. http://www.kurierlubelski.pl/artykul/56 ... komentarze
A myslisz, ze Ostrow zgodzi sie na przelozenie? No prosze cie