Mateusz Łukaszewski
- MikeMistrz
- Senior
Re: Mateusz Łukaszewski
Dokładnie, odszczekuję prognozy, że sukcesem będzie więcej niż 1 punkt naszych juniorów w meczu. Mateusz bardzo się rozwinął i widać, że nawet wożenie (1,0,0,0,0) w drugiej lidze, ale przy regularnej jeździe przez cały sezon może niesamowicie zaprocentować.
A ja myślę, że procentuje porządne przygotowanie do sezonu, także sprzętowe.
Choć oczywiście nie można mu odmówić postępów w samej jeździe. Już jak do nas przychodził przed poprzednim sezonem to technikę miał bardzo poprawną. Teraz technicznie jest jeszcze lepszy co udowadnia walcząc, nieraz skutecznie, z seniorami na dystansie.
Oby tak dalej Mateusz, a przyjdą i punkty na wyjazdach.
Choć oczywiście nie można mu odmówić postępów w samej jeździe. Już jak do nas przychodził przed poprzednim sezonem to technikę miał bardzo poprawną. Teraz technicznie jest jeszcze lepszy co udowadnia walcząc, nieraz skutecznie, z seniorami na dystansie.
Oby tak dalej Mateusz, a przyjdą i punkty na wyjazdach.
- niespokojny
- Trener
Moze tym razem Jarek odpalil jakies lepsze czesci(poznajecie w moim awatarze?
) Mateuszowi? Postep u chlopaka jest i to widoczny, jedzi duzo lepiej i to w lidze wyzej. To jest jego przedostatni rok startow jako junior?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Rocznik 92 więc tak, jeszcze przyszły sezon będzie juniorem i mam nadzieję że go zatrzymamy. A Borowicz ma jeszcze po tym sezonie 3 lata jazdy jako junior więc z niego też może być pociecha. Faktycznie sylwetkę ma bardzo ładną. Szczególnie podobało mi się jak w jednym z biegów powalczył z Bjarne na pierwszym łuku. Chłopak się nie boi walczyć a to ważne.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
istred pisze:A ja myślę, że procentuje porządne przygotowanie do sezonu, także sprzętowe.
Ja mysle, ze przede wszystkim psychiczne. Rok temu panicznie bal sie walki i z miejsca odpuszczal, a teraz notorycznie pokazuje rozki na torze. Jak dla mnie Mateusz jest najwiekszym odkryciem sezonu i powinno sie go szczegolnie wspierac i dopingowac, bo widac ze mocno utozsamia sie z klubem i cieszy go jazda tutaj, szczegolnie gdy zyskuje dzieki niej uznanie kibicow.
O to właśnie chodziło. Więcej odwagi w jeździ, przyzwoite fury. Techniki mu nie brakowało i może luzu i polotu nabrał dzięki temu, że już nie ma w klubie ciśnienia, że jak się rozwali to nie ma kim jechać
Borowicz podobnie, jakby ze 2 lata tu pojeździł to myślę że taki Bjarne był by się obesrał na tyle pewnie by go Mateusz wcisnął.
Borowicz podobnie, jakby ze 2 lata tu pojeździł to myślę że taki Bjarne był by się obesrał na tyle pewnie by go Mateusz wcisnął.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Również uważam, że Łukaszewski jest objawieniem sezonu. No, może z wyjątkiem Miśkowiaka, któremu trzeba oddać sprawiedliwość - mimo, że oczekiwaliśmy w jego osobie lidera, to jednak poziom jego liderowania jest bardzo pozytywną niespodzianką.
Co zaś do Borowicza, to osobiście chwalę go od pierwszego razu, kiedy zobaczyłem go w Lublinie. Nie zamierzam udawać znawcy talentów, ale moim zdaniem ma przed sobą wielką przyszłość jako żużlowiec.
Co zaś do Borowicza, to osobiście chwalę go od pierwszego razu, kiedy zobaczyłem go w Lublinie. Nie zamierzam udawać znawcy talentów, ale moim zdaniem ma przed sobą wielką przyszłość jako żużlowiec.
- niespokojny
- Trener
To strach pomyslec jaka przyszlosc ma Bartek i Piotrek 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Miedziany:
Doceniam punkty zdobyte przez niego na Zygmuntowskich i pewnie ze sie z nich cieszylem ale chcialbym zeby na wyjezdzie robil ich chociaz polowe. Piszesz ze jeszcze troche czasu i bedzie jezdzil na wyjezdzie. Przypomne Ci że za te jeszcze troche czasu Mateusz nie bedzie juz juniorem wiec nie ma go za wiele.Faktycznie Łukaszewski jest do bani... Jak wygrywał biegi z seniorami w Lublinie to cieszyłeś jape? Ten zawodnik ma potencjał, u siebie potrafił jeździć jak senior, dobra 2 linia, trochę czasu i zacznie jeździć i na wyjazdowych meczach. Zrobił duży krok do przodu w porównaniu do zeszłego sezonu, przypomnę że przed obecnym każdy spisywał go na pożarcie.nie doceniasz go Scibi
to jeszcze trochę czasu to reszta tego sezonu i cały przyszły. Adamczak też w zeszłym sezonie szału nie robił, a obecny zupełnie co innego.
Moze ktos w końcu napisać co sie dzieje z Łukaszewskim??
Z nim nic.
Może jednak ktoś zorientowany napisze coś z sensem ?
Nasz podstawowy junior, który jechał w każdym meczu nagle znika ze składu i nikt nawet słowa o tym nie wspomni. Najważniejsza część sezonu a my jedziemy Tadziem Kostro, chyba nalezy się kibicom jakiekolwiek wyjaśnienie o co chodzi ?
No właśnie, kibice domagają się wyjaśnień!
Jak nie wiadomo o co chodzi to pewnie chodzi o pieniądze 
yamahaR1 pisze: chyba nalezy się kibicom jakiekolwiek wyjaśnienie o co chodzi ?
Dobromir pisze:No właśnie, kibice domagają się wyjaśnień!
mlody26 pisze:Jak nie wiadomo o co chodzi to pewnie chodzi o pieniądze
Junior z - jak sądzę - amatorskim kontraktem, kłóci się o pieniądze?
Amatorskim? Czyli klub daje mu wszystko czego potrzebuje, a on ma tylko jechać? Nie w Lublinie, wic i ma prawo się kłócić. Trochę sobie sam tym szkodzi, ale jego wola.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
Torsen pisze:Junior (...), kłóci się o pieniądze?
To junior nie może? Jak mu nie płacą to chyba ma prawo się domagać kasy. Misiek w jego sytuacji to ze 3 mecze wcześniej by nie ruszał się z Rawicza.
Masi pisze:Trochę sobie sam tym szkodzi, ale jego wola.
Jak to szkodzi? Trochę honoru trzeba mieć. I jak już pisałem Misiek w jego sytuacji to ze 3 mecze wcześniej by nie ruszał się z Rawicza.
No Misiek na pewno, pokazal juz w zeszlym roku w Poznaniu, ze drobne opoznienie w platnosciach i juz nie przyjezdza na mecze.
Proponuje wstrzymac sie narazie z takimi tezami o Lukaszewskim, moze okazac sie to nie prawda. Z takim rozmachem polowe kibicow lubelskiej druzyny moze o tym plotkowac, forum jest ogolno dostepne, nie zapominajcie o tym.
Nie wiem w czym masz kłopot. Taka "luźna" dyskusja. Może te plotki zmobilizują kogoś.
zrobił sobie wakacje za zarobione pare groszy za wcześniejsze mecze i tyle w tym temacie
To byla sugestia, nie mam z niczy "klopotu"
Najważniejsze z mojego cytatu usunąłeś - sądziłem, że Mateusz ma kontrakt amatorski, a chyba rzeczywiście ma jednak profesjonalny.Davv pisze:Torsen pisze:Junior (...), kłóci się o pieniądze?
To junior nie może? Jak mu nie płacą to chyba ma prawo się domagać kasy.
Mimo to, wydaje mi się, że taka postawa gościa, który dopiero coś tam zaczął jechać, w stosunku do klubu względnie poważnego