Dawid Stachyra

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
jerry78
Trener

Re: Dawid Stachyra

#251 Postautor: jerry78 » 30 września 2012, o 21:48

- Startowali tutaj klasowi zawodnicy i jeśli ktoś by mi dał przed zawodami trzecie miejsce, to wziąłbym je w ciemno - podsumował Stachyra, który dość niespodziewanie zajął trzecie miejsce. - Jeśli chodzi o moje starty we Włókniarzu, to sprawa jest otwarta. Ja chcę jeździć w ekstralidze. Jeżeli działacze Włókniarza widzieliby mnie w składzie, to możemy dojść do porozumienia.

http://www.sport.pl/sport/1,78976,12583 ... zacym.html

Od razu po meczu w Gnieźnie pisałem, że Dawid nie będzie jeździł w Lublinie. Dla niego klub I-ligowy to ostateczność, gdyby nikt go nie chciał w elidze, a jest to maluteńko prawdopodobne.

efeneJGH
Junior

#252 Postautor: efeneJGH » 30 września 2012, o 22:36

niech idzie gdzie chce...średnio potrzebujemy gościa który męczy się na naszym torze...

burito

#253 Postautor: burito » 30 września 2012, o 22:39

Talent ma... Wiek już też... Czas najwyższy na e-lipe jeśli się chce rozwijać. No cóż powodzenia David.
ekstraligo- nadchodzimy! :D

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#254 Postautor: Gelo » 30 września 2012, o 23:21

no nie bardzo - na wyjazdach przewaznie dawał rade i jednak był obok Miśka naszym liderem - a punkty wyjazdowe robią awans. Jedyne o co mozna miec pretensje do Dawida w tym sezonie to niezbyt przemyslane wypowiedzi o powrocie do Rzeszowa przed dwoma najwazniejszymi meczami jego druzyny. Ale i dzisiejsza wypowiedz świadczy o tym, że nie ma zbyt duzej więzi emocjonalnej z Lublinem - szkoda. Bardzo lubię Dawida, ale zachowania wobec lubelskich kibiców i te wypowiedzi trącą mi sprzecznością i hipokryzją. Podobnie zachował się w stosunku do nowych tłumików.

efeneJGH
Junior

#255 Postautor: efeneJGH » 30 września 2012, o 23:34

Według mnie ważne jest to kto za Dawida...u nas się męczy a na wyjazdach robi wynik- gdyby jeździli na zmianę z Danielem byłoby nieźle...ale musielibyśmy mieć jeszcze jednego Miśkowiaka...

go!
Trener

#256 Postautor: go! » 1 października 2012, o 13:30

Gelo pisze:wypowiedzi trącą mi sprzecznością i hipokryzją. Podobnie zachował się w stosunku do nowych tłumików.

Kurde Gelu, jak ja Cie lubie :P

miedziany
Senior

#257 Postautor: miedziany » 1 października 2012, o 14:38

Potraktował Lublin jako 'klub od odbudowy", pewnie za rok, dwa znowu do nas wróci :wink: . Będzie brakowało jego 'wyjść" pomeczowych do kibiców.

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#258 Postautor: Popek » 1 października 2012, o 14:58

Jest duzo ciekawych zawodnikow, ktorzy moga go z powodzeniem zastapic, ale jednak szkoda bedzie jak odejdzie.

go!
Trener

#259 Postautor: go! » 1 października 2012, o 16:19

nie mam watpliwosci, ze odejdzie. W koncu lepiej grac drugie skrzypce Czewie niz "półtorowe" w Lublinie

Mad
Senior

#260 Postautor: Mad » 1 października 2012, o 17:02

miedziany pisze:Potraktował Lublin jako 'klub od odbudowy", pewnie za rok, dwa znowu do nas wróci :wink: . Będzie brakowało jego 'wyjść" pomeczowych do kibiców.

Bo z niego to taki Bob budowniczy :lol:

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#261 Postautor: Manitou » 1 października 2012, o 18:27

Ja w ogóle nie czaję co on się tak napalił na tą extraligę. Może być liderem w zespole mającym aspiracje do awansu i razem z nami wejść do elity. Stawki są większe w Elidze, ale podejrzewam, że ilością punktów zrekompensowałby sobie niższą stawkę w I lidze i wyszedłby na zero. Trochę to niesmacznie wygląda jak tak wszędzie "sępi" żeby mu składać oferty z Eligi... Nawet jeśli ma takie ciśnienie na Eligę to może to załatwiać po cichu jednocześnie nie paląc mostów w Lublinie. Całe dobre wrażenie jakie zrobił swoimi zachowaniami podczas sezonu prysło jak bańka mydlana przez te jego "wywiady".

miedziany
Senior

#262 Postautor: miedziany » 1 października 2012, o 18:37

Manitou pisze: Całe dobre wrażenie jakie zrobił swoimi zachowaniami podczas sezonu prysło jak bańka mydlana przez te jego "wywiady".

Nie no Mani nie przesadzaj.... Dzięki między innymi Niemu jesteśmy tu gdzie jesteśmy. Wspomógł nas w czasie gdy tej pomocy bardzo potrzebowaliśmy. Jego wkład w drużynie w sezonie 2012 był ogromny. Teraz musimy zatrzymać Miśka i Jeleniewskiego którylepiej żeby był u nas niż przeciwko nam :wink:

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#263 Postautor: Piocze » 1 października 2012, o 18:43

Manitou pisze:Ja w ogóle nie czaję co on się tak napalił na tą extraligę.

Ambicja
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#264 Postautor: RadeKas » 1 października 2012, o 18:44

miedziany pisze:
Nie no Mani nie przesadzaj.... Dzięki między innymi Niemu jesteśmy tu gdzie jesteśmy. Wspomógł nas w czasie gdy tej pomocy bardzo potrzebowaliśmy. Jego wkład w drużynie w sezonie 2012 był ogromny. Teraz musimy zatrzymać Miśka i Jeleniewskiego którylepiej żeby był u nas niż przeciwko nam :wink:

No teraz to tak napisales jakby z dobroci serca podpisal kontrakt w Lublinie, zeby wspomoc swoj biedny klub.

Dostal u nas najlepsza oferte to i jezdzil. Jego wypowiedzi jasno swiadcza, ze Lublin ma mniej wiecej taki sam status co Gdansk w jego glowie.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#265 Postautor: Piocze » 1 października 2012, o 18:46

RadeKas pisze:
miedziany pisze:

No teraz to tak napisales jakby z dobroci serca podpisal kontrakt w Lublinie, zeby wspomoc swoj biedny klub.

Dostal u nas najlepsza oferte to i jezdzil. Jego wypowiedzi jasno swiadcza, ze Lublin ma mniej wiecej taki sam status co Gdansk w jego glowie.

Nieeee, na Gdańsk to Dawid jest mocno wpieniony, miał cichą nadzieję na baraże z nimi i wywalenie Wybrzeża z E-ligi ;)
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#266 Postautor: RadeKas » 1 października 2012, o 18:59

W kazdym razie ewidentnie Lublin jest daleko za Rzeszowem.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
poli
Senior
Kontakt:

#267 Postautor: poli » 1 października 2012, o 23:04

efeneJGH
Junior

#268 Postautor: efeneJGH » 1 października 2012, o 23:09

Luźny turniej nie jest w żaden sposób wiarygodny...może było tak że Dawid się spiął, Nicki podjął wyzwanie (jak to Nicki), reszta podeszła na luzie i wyszło jak wyszło...ja wole siódmego Hampela, jedenastego Hancocka i trzynastego Jędrzejaka... :D

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#269 Postautor: Gelo » 1 października 2012, o 23:23

Nie no Mani nie przesadzaj.... Dzięki między innymi Niemu jesteśmy tu gdzie jesteśmy. Wspomógł nas w czasie gdy tej pomocy bardzo potrzebowaliśmy.

Zaraz zaraz - a to ze klub zaproponował mu najlepsze warunki z proponowanych w czasie kiedy był po beznadziejnym sezonie w Gdańsku to pikuś? Czy klub go wtedy nie wspomógł kiedy on tego bardzo potrzebował po wyrzuceniu z Wybrzeża? Kazdy kij ma dwa konce

go!
Trener

#270 Postautor: go! » 1 października 2012, o 23:34

To juz nie pamietacie co Dawid mowil przed sezonem? Sam o sobie, o ofertach z eligi, o Gdansku.. Dla mnie, jesli mialby zostac u nas to zbytek łaski

efeneJGH
Junior

#271 Postautor: efeneJGH » 1 października 2012, o 23:40

niech idzie do Gdańska jak mu tak tęskno...hehehehehe

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#272 Postautor: ravajas » 2 października 2012, o 08:19

Wpisując się trochę w ten lamentacyjny ton dodam, że czuję ogromną złość do Dawida. Życzę mu, aby realizował swoje cele i sportowe marzenia o jeździe w Ekstralidze, ale nikt mu nie broni wejścia do Ekstraligi z zespołem z Lublina. Za to, że miał być liderem, a cały rok szukał przełożeń na nasz tor, powinien spiąć poślady, podpisać na następny rok w Lublinie i wywalczonym zespołowym awansem udowodnić, że ekstraliga jest dla niego celem naturalnym. :evil:
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
istred
Trener

#273 Postautor: istred » 2 października 2012, o 09:09

Zluzujcie odrobinę.
Dawid podpisał w zeszłym roku kontrakt, który odpowiadał obu stronom. Nikt nikomu łaski nie robił i przysługi nie wyświadczał.
Kontrakt ten Dawid wypełnił bardzo dobrze i w tym momencie jest wolnym człowiekiem. To od niego zależeć będzie jaką ofertę wybierze i gdzie będzie w przyszłym sezonie startował.
I nie piszcie tu o jakichś górnolotnych "powinnościach".

Jeśli chce się żeby zawodnik startował w danym klubie dwa lata to się z nim podpisuje dwuletni kontrakt. Proste jak budowa cepa, więc po co sobie komplikować?

A jeśli chodzi o awans... to w zeszłym roku awansował z Gdańskiem.
Za to, że miał być liderem
Kim? :) Liderami mieli być Miśkowiak i Jeleniewski. Stachyra miał walczyć o miejsce w składzie z Miesiącem i Baranem :D

Czy klub go wtedy nie wspomógł kiedy on tego bardzo potrzebował po wyrzuceniu z Wybrzeża?
Bardzo ciekawe :)
Czy my też Karlssona wyrzuciliśmy z Lublina po 2004 roku? I czy Ostrów wspomógł go wtedy oferując mu bajeczny kontrakt?\
Ciekawa teoria :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#274 Postautor: Gelo » 2 października 2012, o 10:24

może ciekawa- ale prawdziwa - lamenty Dawida po tym jak przestał "pasować do koncepcji" składu Wybrzeża są powszechnie znane. A analogia do Karlssona jest chyba nietrafiona. Nie było nas stać na niego, Ostrów napłacił i tyle. Nie widzę tu zadnych podobienstw

BR
Senior

#275 Postautor: BR » 2 października 2012, o 11:18

Mi się zdaje, że Stachyra teraz w mediach po prostu walczy o jak najlepszy kontrakt na przyszły sezon. Daje sygnał działaczom, że tani nie będzie. Jeśli zaproponują więcej kasy niż klub ekstraligowy to myślę, że nie będzie miał problemu z wyborem, tym bardziej, że więcej punktów natrzepie w I lidze.