Skład na sezon 2013
Re: Skład na sezon 2013
Ojacie! cały łomot w Krakowie online! A miałem wcześniej iść spać 
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
Pamiętny wyjazd, teraz jak Baran zostaje na starcie na długość motocykla to nazywamy to ,,startami krakowskimi" 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
spokojnie, teraz by tak nie pojechał
Pamiętam wtedy że chyba tylko Łełek trzymał fason.
Pamiętam wtedy że chyba tylko Łełek trzymał fason.
chciałem zapytać bardziej wtajemniczonych i będących bliżej klubu ile prawdy jest w plotce że prowadzone są dość zaawansowane rozmowy z ZA Puławy na temat sponsoringu...
słyszałem o tym od kilku niezależnych osób a i na ostatnim meczu z Grudziądzem też ten temat powrócił w rozmowie z kimś kto "kręci" się wokół lubelskiego ratusza...
słyszałem o tym od kilku niezależnych osób a i na ostatnim meczu z Grudziądzem też ten temat powrócił w rozmowie z kimś kto "kręci" się wokół lubelskiego ratusza...
Też o tym słyszałem tylko Puławy miały być przejęte przez inną polską spółkę i w tym był problem,że to już nie będzie lubelska spółka .
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".
Z drugiej strony Police też należą do Azotów Tarnów, a sponsorują lokalną Pogoń, więc kto tam wie...
ja slyszalem o planach utworzenia kompletnie nowej ekipy, nowego klubu (w sumie) i wlasnie mialyby byc to Pulawy. To bylo ze 2 lata temu, ale bylo i klub mialby sie miescic w Pulawach wlasnie a nie w Lublinie. Azoty Puławy moga sponsorowac sport, ba - sponsoruja na najwyzszym ligowym poziomie, ale nie pod nazwa "Lublin". Tego jeszcze nigdy nie bylo i nie bedzie. Chyba, ze Azoty Puławy juz nie beda Puławy;)
Lubelski Węgiel Azoty Puławy Klub Motorowo-Żużlowy Lublin
Tragedii nie ma

Tragedii nie ma
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
elwuape!! <klask klask> kaemżetel!!! <klask klask>

T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Cooper pisze:Tragedii nie ma![]()
poki co nie ma
i nie bedzie
Moj dream team :
1.Misiek
2.Woodward/Andersson
3.Świderski
4.Jeleniewski
5.B.Pedersen
6.Łukaszewski
7.Borowicz
+ktos z naszych szkolkowiczow fajnie jakby czasami pojawil sie w skladzie na mecz w przyszlym sezonie.
1.Misiek
2.Woodward/Andersson
3.Świderski
4.Jeleniewski
5.B.Pedersen
6.Łukaszewski
7.Borowicz
+ktos z naszych szkolkowiczow fajnie jakby czasami pojawil sie w skladzie na mecz w przyszlym sezonie.
Pedersen - jesli chodzi o jego ewentualne wystepy w plastronie z koziolkiem na plastronie AD 2013, mi osobiscie nasuwa sie analogia z pewnym Dunem, ktory kontynuowal kariere w Lublinie po wystepach w Gnieznie
Widze tutaj zgrzane glowy dwoma kotletami zrobionymi na nas przez tego zawodnika i automatyczna promocje do "drimtimu".
Nie podazajmy sciezka straconego przescieradla.
Nie podazajmy sciezka straconego przescieradla.
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
chciałem nieśmiało zauważyć iż B.Pedersen oprócz pogrążenia naszej drużyny uzyskał najlepszą średnią wyjazdową w lidze co drogą dedukcji oznacza że żaden tor mu nie straszny... 
Pedersen w I lidze nigdy nie zszedł poniżej przyzwoitego poziomu. Powiem więcej, on nigdy nie zszedł z najwyższego możliwego poziomu. Na początku tego sezonu u siebie w Gnieźnie trochę się gubił, ale toru w Gnieźnie już nie będzie. Będzie za to Gdańsk, w którym przez 3 sezony(w tym jeden w Ekstralidze) był niekwestionowanym liderem. Gość 3 razy awansował już ze swoimi klubami do ekstraligi, zna realia ligowe od podszewki i nigdy nie dał dupy w najważniejszym momencie. Takiej właśnie maszynki potrzebujemy, żaden Lindgren, Harris czy inne obsrańce nie dają takiej gwarancji jak dun.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
truskawa pisze:Pedersen w I lidze nigdy nie zszedł poniżej przyzwoitego poziomu. Powiem więcej, on nigdy nie zszedł z najwyższego możliwego poziomu.
Najwyzszy wiec czas. Historia zna takie przypadki, a Lublin? Wydaje sie być wymarzonym miejscem by dawać dupy. IMHO sadychor ma racje
ja dodam od siebie, ze ten wychwalany Bjarne w ub. roku pograzyl w najwazniejszym momencie wszystkie mozliwe kluby w ktorych wystepowal.
carpe diem!
Nie interesuję się zbytnio ligami zagranicznymi, a co do Tarnowa to nie wiem w jaki sposób go pogrążył, donikąd nie spadając i zdobywając 100 punktów w Ekstralidze, będąc uzupełnieniem składu za Ułamkiem, Kasperem, Vaculikiem, Lindgrenem i chyba Madsenem.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
-
dominikkk78
A moim zdaniem trzeba zrobić podobnie jak zrobiło Gniezno w tym sezonie. I nie chodzi mi o skład całej drużyny, a trafny wybór zawodnika "napieracza" pod nr 5. A jak wybrali? Bardzo proste kryteria - zagraniczny zawodnik z ekstraligi, z ambicjami, po dość słabym sezonie, albo inaczej po sezonie, w którym niczym wspaniałym się nie wyróżnił. Taki był Bjarne przed sezonem AD 2012. Teraz wiadomo gdzie jest, np. w lubelskich drimtimach na sezon 2013 
Biorąc pod uwagę te dość ogólne kryteria, uważam, że dla nas ciekawą opcją byłby Troy Batchelor. Miniony sezon w porównaniu z rokiem 2011 słabiutki, a przecież to rider, który potrafi pokazać klasę. W wielu wywiadach powtarzał, że chce być w GP, średnia coś koło 1,6 pkt na bieg. Mnie pasuje idealnie.
Biorąc pod uwagę te dość ogólne kryteria, uważam, że dla nas ciekawą opcją byłby Troy Batchelor. Miniony sezon w porównaniu z rokiem 2011 słabiutki, a przecież to rider, który potrafi pokazać klasę. W wielu wywiadach powtarzał, że chce być w GP, średnia coś koło 1,6 pkt na bieg. Mnie pasuje idealnie.
Ty Proctor musi być! Doświadczenie zdobyte w ekstralidze zaprocentuje i będzie nam komplety walił! Tzn. na wyjazdach 14+bonus (wiadomo komplet dla Miśka) a u nas 13 (Jeleń i Misiek niełapalni).
A tak całkiem serio to uważam, że potrzebny jest jeden napieracz i nie interesuje mnie kto to będzie, byleby walił te +10pkt.
Mam sentyment do Karola Barana, ale uważam iż nie zasłużył na miejsce w składzie na rok 2013, kto za niego? C. Woodward
A tak całkiem serio to uważam, że potrzebny jest jeden napieracz i nie interesuje mnie kto to będzie, byleby walił te +10pkt.
Mam sentyment do Karola Barana, ale uważam iż nie zasłużył na miejsce w składzie na rok 2013, kto za niego? C. Woodward
ekstraligo- nadchodzimy! 
Troy zareczyl się z córką jednego z prominetnych sponsorów Unii Leszno, więc raczej tam zostanie. Chociaż jakby tego sponsora do nas przyprowadził to fajnie by było go mieć w składzie 
dominikkk78 pisze:A moim zdaniem trzeba zrobić podobnie jak zrobiło Gniezno w tym sezonie. (...)
Tzn. postawic wszystko na jedna karte: spompowac sie z kasy w czerwcu i liczyc, ze sie wygra lige, przy jednoczesnym braku buntu ze strony zawodnikow w kwestii wyplat, oraz liczyc, ze nowy, e-ligowy sponsor splaci zadluzenie, wylozy hajs na nowy sklad itp. itd. ...
sadychor pisze:Tzn. postawic wszystko na jedna karte: spompowac sie z kasy w czerwcu i liczyc, ze sie wygra lige, przy jednoczesnym braku buntu ze strony zawodnikow w kwestii wyplat, oraz liczyc, ze nowy, e-ligowy sponsor splaci zadluzenie, wylozy hajs na nowy sklad itp. itd. ...
Nasz prezes by sobie na to nie pozwolił
-
dominikkk78
sadychor pisze:dominikkk78 pisze:A moim zdaniem trzeba zrobić podobnie jak zrobiło Gniezno w tym sezonie. (...)
Tzn. postawic wszystko na jedna karte: spompowac sie z kasy w czerwcu i liczyc, ze sie wygra lige, przy jednoczesnym braku buntu ze strony zawodnikow w kwestii wyplat, oraz liczyc, ze nowy, e-ligowy sponsor splaci zadluzenie, wylozy hajs na nowy sklad itp. itd. ...
Sadychor, spójrz na mój wcześniejszy post i przeczytaj z niego DRUGIE zdanie! A potem popatrz na swój post. Moim zdaniem wyrwałeś moje zdanie z kontekstu. Pozdro.
Moim zdaniem tez wyrwalem
Napisalem tylko recepte na "sukces" bez zadnych uszczypliwosci w Twoja strone.
Dobry sezon miał Roman Povazhny- mógłby być skuteczniejszy niż Baran i Miesiąc w wielu meczach.