Skład na sezon 2013
Re: Skład na sezon 2013
Ja mysle ze Andersson by spokojnie kolo 10pkt robil w kazdym meczu I ligi, a mysle ze na niego nas moze byc stac.
Też jestem za Dennisem Anderssonem, do tego Mikkel Michelsen. Zdecydowanie wolę młodych i perspektywicznych, od staruszków jak Zorro, czy Max.
Dennis Andresson nie zaliczył poprzedniego sezonu do udanych Szwecja, Anglia, Polska
do tego w przyszłym roku jako senior
http://speedwayresults.com/rider.php?na ... eason=2012
jednak postawiłbym na Michaelsena
do tego w przyszłym roku jako senior
http://speedwayresults.com/rider.php?na ... eason=2012
jednak postawiłbym na Michaelsena
- niespokojny
- Trener
A Michelsen moze jezdzic jako junior?
Andersson
Kildemand
Kozacka para by byla
Andersson
Kildemand
Kozacka para by byla
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
A Adams w '91 mogl? Wozenie "Pawlickich, Dudkow i Zmarzlikow" jest wystarczajaca rekomendacja do jazdy na pozycji seniora w I lidze. Ale i tak go pewnie eliga lyknie ku radosci Gela 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
- niespokojny
- Trener
meesha pisze:A Adams w '91 mogl?
Chodziło mi o to:
player pisze:do tego w przyszłym roku jako senior
Co to za argument, skoro kazdy obco musi jechac jako senior?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
[quote="niespokojny"]A Michelsen moze jezdzic jako junior?
Uspokój sie
Dennis kończy wiek juniora i przejscie bywa ciężkie do tego ostatni sezon słaby, hmmm - nie wiem
a z Michaelsenem można podpisać na 2 lata, zauważ że ostatnio duńczycy mocno wystrzelili a wiesz dlaczego ?
mają najlepszych tunerów Jane Anderson i Flemming Graversen - właśnie u nich silnik robili Misiek i Stachyra
Uspokój sie
Dennis kończy wiek juniora i przejscie bywa ciężkie do tego ostatni sezon słaby, hmmm - nie wiem
a z Michaelsenem można podpisać na 2 lata, zauważ że ostatnio duńczycy mocno wystrzelili a wiesz dlaczego ?
mają najlepszych tunerów Jane Anderson i Flemming Graversen - właśnie u nich silnik robili Misiek i Stachyra
A to przepraszam, nie zalapalem calosci wypowiedzi playera 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
-
Zaratustra
- Kadrowicz
jerry78 pisze:Też jestem za Dennisem Anderssonem, do tego Mikkel Michelsen. Zdecydowanie wolę młodych i perspektywicznych, od staruszków jak Zorro, czy Max.
Podpisuje się. Tyle, że skoro będzie Kudriaszow, to Michelsen nie wiem, ile by musiał czekać na szansę
Andersson do tego już trochę "obyty" na torach. Może by okazał się nie dużo słabszą wersją od Jonassona?
Coco jumbo i do przodu i wcale nie będą nam do szczęścia potrzebne Kuciapy
* Warunkiem przedłużenie kontraktów przez Jelenia, Miesiąca i/lub Woodwarda/Barana
a ja się pytam kto wymyślił tego Kudriaszova i na jakiej podstawie ?
jeden prosty argument : Widera pała miłością do zawodników za wsch granicy , kontraktują Gizatulina , Borodulina , Czałowa a Kudriaszowa nie chcą ? czyli logiczne jest to że uważają go za słabszego od Borodulina , i Ja się z nimi zgadzam !
Słyszę argumenty że to zawodnik do walki o skład , tyle że jemu też należy dać jakieś $ bo on sprzętowo to cienko piszczy , i po co taki wydatek ?
On jeździ jak Filinov , nie wiem czy na naszym torze to się źle nie skończy , to przecież Kudriaszov tak załatwił Zmarzlika w któryś zawodach.
jeden prosty argument : Widera pała miłością do zawodników za wsch granicy , kontraktują Gizatulina , Borodulina , Czałowa a Kudriaszowa nie chcą ? czyli logiczne jest to że uważają go za słabszego od Borodulina , i Ja się z nimi zgadzam !
Słyszę argumenty że to zawodnik do walki o skład , tyle że jemu też należy dać jakieś $ bo on sprzętowo to cienko piszczy , i po co taki wydatek ?
On jeździ jak Filinov , nie wiem czy na naszym torze to się źle nie skończy , to przecież Kudriaszov tak załatwił Zmarzlika w któryś zawodach.
-
jack08
Rabiosa pisze:a ja się pytam kto wymyślił tego Kudriaszova i na jakiej podstawie ?
jeden prosty argument : Widera pała miłością do zawodników za wsch granicy , kontraktują Gizatulina , Borodulina , Czałowa a Kudriaszowa nie chcą ? czyli logiczne jest to że uważają go za słabszego od Borodulina
To nie jest tak. Ostrovia dobrze wie co robi. To ich taktyka, że muszą mieć jednego swojego w naszej drużynie. Będzie miał kto i teraz hamować nogami, żebyśmy przypadkiem nie wygrali w Ostrowie
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Za to my mamy aż dwóch ludzi w Gdańsku
jack08 pisze:To nie jest tak. Ostrovia dobrze wie co robi. To ich taktyka, że muszą mieć jednego swojego w naszej drużynie. Będzie miał kto i teraz hamować nogami, żebyśmy przypadkiem nie wygrali w Ostrowie
wkońcu są w jednym teamie
i taki dobry kumpel z tego Widery że nie chce Andrieja u siebie ? brzydko mi to pachnie
Zaratustra pisze:Za to my mamy aż dwóch ludzi w Gdańsku
Trzech, bo jeszcze Grzegorz Dzikowski. Mam jednak obawy, że to nam niewiele pomoże W Gdańsku
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/20691 ... 3752-wynik
Tak wyglądała ostatnia pierwszoligowa inauguracja w Gdańsku.
Na 52 pkt się nie napalam ale 44-46 biorę w ciemno

Tak wyglądała ostatnia pierwszoligowa inauguracja w Gdańsku.
Na 52 pkt się nie napalam ale 44-46 biorę w ciemno
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata
-
Zaratustra
- Kadrowicz
jerry78 pisze:Trzech, bo jeszcze Grzegorz Dzikowski. Mam jednak obawy, że to nam niewiele pomoże W Gdańsku
Też bym nie liczył na jego lubelski "scouting" z Gdańska
No jak Kudriaszov w początkowej fazie zawodów wyeliminuje Miśka i THJta to czemu nie 
meesha pisze:A Adams w '91 mogl? Wozenie "Pawlickich, Dudkow i Zmarzlikow" jest wystarczajaca rekomendacja do jazdy na pozycji seniora w I lidze. Ale i tak go pewnie eliga lyknie ku radosci Gela
O to to to - niech go biorą. Żeby jeszcze Kudriaszowa ktoś wziął i Mitkę - i ja już będę szczęśliwy. Jestem przeciwny takim kontraktom. Mówiąc krótko - nie wiem czemu służą. Nie mamy żadnego zawodnika, czeka nas rozpaczliwa walka o utrzymanie a zaczynamy od "wynalazków" którzy ostatni dobry mecz odjechali 3 czy 4 lata temu. Nie rozumiem.
Gelu, to chyba nie o Michelsenie? Czy Anderssonie?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Wczorajszy artykuł odnośnie Orła plus wypowiedzi na łódzkim forum odnośnie oddania licencji plus dziwne zachowanie włodarzy naszego klubu spowodowały ,że wpadł mi do głowy taki pomysł:
Sprawka bierze licencję od Orła i bierze jego najlepszych napieraczy plus oczywiście nasi którzy jeszcze pozostali
Zostaje założony nowy klub Motor LW ,który startuje na licencji Orła
Prezes oszczędza rzekomy dług podobno 300-400 tys oraz zyskuje na niskich kontraktach(wyjaśnia się także dlaczego nie podjęto negocjacji z Miśkiem i Dawidem)
Aspekt finansowy kapitalny
Ps. to tylko moja teoria spiskowa nie brać na poważnie
Sprawka bierze licencję od Orła i bierze jego najlepszych napieraczy plus oczywiście nasi którzy jeszcze pozostali
Zostaje założony nowy klub Motor LW ,który startuje na licencji Orła
Prezes oszczędza rzekomy dług podobno 300-400 tys oraz zyskuje na niskich kontraktach(wyjaśnia się także dlaczego nie podjęto negocjacji z Miśkiem i Dawidem)
Aspekt finansowy kapitalny
Ps. to tylko moja teoria spiskowa nie brać na poważnie
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ LATA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ
Czy ten rusek to jest na pewno u nas? Jakieś info może, bo nigdzie nic o tym wielkim wydarzeniu narodowym nie piszą!
pewnie o Anderssonie bo 3-4 lata temu to Michelsen chyba nic nie jeździł.
Nie wiadomo co tak naprawdę chodzi po głowie prezesowi , może ma jednak ambicje na awans (skoro w 2012 nie byliśmy faworytami a otarliśmy się o e-ligę) to może i teraz marzy o powtórce z rozrywki.
Analizując sytuacje można stwierdzić ....
* Gdańsk - ma dużo gorszy skład o Gniezna 2012
* Grudziądz - w miejsce Ljunga - Harris , Nicholls w miejsce Watta , Chrzanowski w miejsce Andersena ... szczerze to i Grudziądz ma gorszy skład niż w 2012.
* Loko - właśnie tu jest gigantyczna różnica na korzyść - Jonas , Maxim
Lublin - odeszli Miśkowiak i Stachyra
w miejsce Stachyry - Kildemand który na moje oko może być godnym zastępcą jak nie lepszym zawodnikiem.
w miejsce Miśka - tu jest problem , bo na rynku porównywalny do Miśka jest tylko Watt ale mało prawdopodobne , tu będzie wielka zagadka kto na lidera.
reszta może zostać w Lublinie jak w zeszłym roku.
Jeśli jechać tylko o 4 i nic więcej to wystarczy :
Kildemand
Jeleń
Miesiąc
Michelsen/Larsen/Andersson
Kuciapa/Szczepaniak
Nie wiadomo co tak naprawdę chodzi po głowie prezesowi , może ma jednak ambicje na awans (skoro w 2012 nie byliśmy faworytami a otarliśmy się o e-ligę) to może i teraz marzy o powtórce z rozrywki.
Analizując sytuacje można stwierdzić ....
* Gdańsk - ma dużo gorszy skład o Gniezna 2012
* Grudziądz - w miejsce Ljunga - Harris , Nicholls w miejsce Watta , Chrzanowski w miejsce Andersena ... szczerze to i Grudziądz ma gorszy skład niż w 2012.
* Loko - właśnie tu jest gigantyczna różnica na korzyść - Jonas , Maxim
w miejsce Stachyry - Kildemand który na moje oko może być godnym zastępcą jak nie lepszym zawodnikiem.
w miejsce Miśka - tu jest problem , bo na rynku porównywalny do Miśka jest tylko Watt ale mało prawdopodobne , tu będzie wielka zagadka kto na lidera.
Jeśli jechać tylko o 4 i nic więcej to wystarczy :
Kildemand
Jeleń
Miesiąc
Michelsen/Larsen/Andersson
Kuciapa/Szczepaniak
Ostatnio zmieniony 9 stycznia 2013, o 10:54 przez Rabiosa, łącznie zmieniany 1 raz.
A Lublin w szeregu gdzie? czwarty?
Rabiosa pisze:
Odszedł także Borowicz i tu może być nasz największy kłopot z zakontraktowaniem solidnego juniora w jego miejsce.
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ LATA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ
Grudziądz, Gdańsk, Loko, Ostrów i to koniec brakuje nam miejsca w play offach? Pozostała jeszcze Łódź. My jedynie baju baju!