Motor Lublin-GKM Grudziądz - 18.08.2013 g. 19.30
-
mechanizator
- Junior
Re: Motor Lublin-GKM Grudziądz - 18.08.2013 g. 19.30
No nie bo za Pawła i Karola można wstawić kogos tam i jechać bez 9. Znaczy sie 4 seniorami
Nie musi bo jazda z brakiem zawodnika pod 9 jest regulaminowa.
No dobra a jak tam z ksm-em drużyny?
W tym roku nie ma minimalnego, jest tylko maksymalny
O patrz pan, a tego to nie wiedziałem. To tym bardziej no problemo..
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Mad pisze:No dobra a jak tam z ksm-em drużyny?
w tym sezonie dolny KSM jest tylko w Ekstralidze
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...

mlody26 pisze:na Twoja korzyść, chyba jednak zobaczysz Łopatę, Nielsena, Jacka Tunera i jeszcze tam kilku świeżaków![]()
Łopata pewnie by jechał niezależnie od wariantu, czy się dogadają czy nie, bo nie ma za bardzo innego wyjścia, więc truskawa będzie miał to o czym marzy
Co do chłopaków, no cóż. Tak jak przypuszczałem, jak się im gotówką nie machnie przed oczami to nie pojadą. Niech sobie jeżdżą po Ukrainie, na Węgrzech i tam zarabiają wymarzone eurasy, a tutaj są zawodnicy, którzy przebierają nóżkami, żeby jechać i im stawki bardzo odpowiadają
W zimie, jak klub będzie na zero, z licencją bezwarunkową i z budżetem przeznaczonym tylko na następny sezon (a nie spłatę długów z poprzedniego) to znajdzie się odpowiednia liczba chętnych do jazdy w KMŻ i być może nawet lepsi niż rzeszowiacy. Jeśli ktoś myśli, że nikt nie będzie chciał przyjść do nas to się naocznie przekona. W Polsce nie ma po 5 Falubazów, Marm, Unibaxów a gdzieś zawodnicy będą musieli jeździć. Zobaczymy w zimie ile jeszcze afer wybuchnie i ile klubów okaże się niewypłacalnymi wobec zawodników. A to właśnie KMŻ będzie wtedy stabilny finansowo bez długów. A wtedy to pewnie Sprawka nie będzie sobie zawracał głowy Karolkiem i Pawełkiem i niech sobie próbują szczęścia w nowym środowisku, w innych klubach to przekonają się czy postąpili słusznie, czy nie.
Pod tym względem Daugavpils też jest OK, no i z Rzeszowa blisko 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
I w Krośnie ponoć płacą na bieżąco , a tam to będą mogli nawet na piechotę chodzić
Ja myślałem, ze zawodnicy pojadą dla kibiców, co ich cały sezon oklaskiwali i podpiszą te ugody, a tu taki klops.
ktos kupi posciel z lamy, inny da sie okrasc na wnuczka i pewnie ktos tez kupi bilet od Sprawki na niedzielny cyrk
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
9. Nielsen
10. Łopaczewski
11. Kostro
12. Rempała
13. Gavenda
14. Łukaszewski
15. Madej
Dwie zmiany do awizowanego, wszystko się da. Można też pojechać tak:
9. Jeleniewski
10. Kuciapa
11. Miesiąc
12. Rempała
13. Baran
14. Łukaszewski
15. Madej
Co jak widać awizowany daje dużo możliwości i przedłuża czas na negocjacje.
10. Łopaczewski
11. Kostro
12. Rempała
13. Gavenda
14. Łukaszewski
15. Madej
Dwie zmiany do awizowanego, wszystko się da. Można też pojechać tak:
9. Jeleniewski
10. Kuciapa
11. Miesiąc
12. Rempała
13. Baran
14. Łukaszewski
15. Madej
Co jak widać awizowany daje dużo możliwości i przedłuża czas na negocjacje.
MOTOR LUBLIN
jerry78 pisze:mlody26 pisze:na Twoja korzyść, chyba jednak zobaczysz Łopatę, Nielsena, Jacka Tunera i jeszcze tam kilku świeżaków![]()
Łopata pewnie by jechał niezależnie od wariantu, czy się dogadają czy nie, bo nie ma za bardzo innego wyjścia, więc truskawa będzie miał to o czym marzy
Co do chłopaków, no cóż. Tak jak przypuszczałem, jak się im gotówką nie machnie przed oczami to nie pojadą. Niech sobie jeżdżą po Ukrainie, na Węgrzech i tam zarabiają wymarzone eurasy, a tutaj są zawodnicy, którzy przebierają nóżkami, żeby jechać i im stawki bardzo odpowiadają![]()
W zimie, jak klub będzie na zero, z licencją bezwarunkową i z budżetem przeznaczonym tylko na następny sezon (a nie spłatę długów z poprzedniego) to znajdzie się odpowiednia liczba chętnych do jazdy w KMŻ i być może nawet lepsi niż rzeszowiacy. Jeśli ktoś myśli, że nikt nie będzie chciał przyjść do nas to się naocznie przekona. W Polsce nie ma po 5 Falubazów, Marm, Unibaxów a gdzieś zawodnicy będą musieli jeździć. Zobaczymy w zimie ile jeszcze afer wybuchnie i ile klubów okaże się niewypłacalnymi wobec zawodników. A to właśnie KMŻ będzie wtedy stabilny finansowo bez długów. A wtedy to pewnie Sprawka nie będzie sobie zawracał głowy Karolkiem i Pawełkiem i niech sobie próbują szczęścia w nowym środowisku, w innych klubach to przekonają się czy postąpili słusznie, czy nie.
Slowo zawodnicy w odniesieniu do Piszcza czy kostro to tutaj zdecydowane naduzycie Jerry
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
Nie pozostaje nic innego jak czekać na kolejną zapowiedzianą przez "prezesa" rzecz (uzyskanie licencji w pierwszym terminie). Ciekawe czy również będzie miał szybkie wytłumaczenie, jeżeli okaże się że licencji nie uzyskaliśmy w pierwszym terminie. Osobiście nie skorzystam z oglądania amatorów w rundzie finałowej. Ciekawe czy chociaż obniżą ceny biletów.
Z tego co pisze Jerry to na niedziele można spodziewać się takiego składu:
9. brak zawodnika
10. Łopaczewski
11. Kostro
12. Rempała
13. Piszcz
14. Łukaszewski
15. Madej
Żenada
Z tego co pisze Jerry to na niedziele można spodziewać się takiego składu:
9. brak zawodnika
10. Łopaczewski
11. Kostro
12. Rempała
13. Piszcz
14. Łukaszewski
15. Madej
Żenada
MOTOR LUBLIN
A co to, nie mamy więcej zawodników, żeby 9-tka była nieobsadzona?
Tu masz chętnego:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/37744 ... bedzie-spo
Tu masz chętnego:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/37744 ... bedzie-spo
Ostatnio zmieniony 15 sierpnia 2013, o 19:16 przez ermen, łącznie zmieniany 1 raz.
Każdemu jego Everest...
No żenada, ciekawe ile teraz będą kosztowały wejściówki? Bo za 25 zł to nawet nie uzbiera się 100 pikników. Skoro mamy taki skład jaki mamy, to można by było zrobić 'wolny wjazd', innej możliwości nie widzę. To nawet nie jest skład 2 ligowy. Ciekaw jestem co o tym wszystkim myśli Wardzała.
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
Wiem, ale przecież prezes oszczędza. Za dojazd z Danii trzeba pewnie sporo zapłacić. No chyba, że powie Nielsenowi, "chcesz się pokazać w lidze, zapraszam do Lublina, ale na własny koszt".
MOTOR LUBLIN
-
mechanizator
- Junior
Generalnie można kogoś wstawić pod 9 tylko będzie to już jedna zmiana wykorzystana w porównaniu ze składem awizowanym. A jak chyba wszyscy wiemy zmian można 2 dokonać. Zakładając ze Karol i Paweł się nie dogadają ze Sprawką to za nich będą wykorzystane zmiany i pod 9 pojedziemy brakiem zawodnika,
W sumie to już było pisane na forum wystarczy poczytać.
W sumie to już było pisane na forum wystarczy poczytać.
jerry78 pisze:mlody26 pisze:na Twoja korzyść, chyba jednak zobaczysz Łopatę, Nielsena, Jacka Tunera i jeszcze tam kilku świeżaków![]()
Co do chłopaków, no cóż. Tak jak przypuszczałem, jak się im gotówką nie machnie przed oczami to nie pojadą. Niech sobie jeżdżą po Ukrainie, na Węgrzech i tam zarabiają wymarzone eurasy, a tutaj są zawodnicy, którzy przebierają nóżkami, żeby jechać i im stawki bardzo odpowiadają![]()
Jerry albo ktoś Ci płaci za włażenie głęboko w d**e komu trzeba albo za dużo wypiłeś. Sugerujesz,że warto ryzykować zdrowie nawet nie za darmo a dokładając do interesu??? nie wiem czy wiesz ale w ostatecznym rozrachunku pewnie trzeba by jeszcze kilka złotówek dołożyć do tego całego interesu zwanego "runda finałowa" a Ty pierdaczysz,że zawodnicy feee bo jechać nie chcą.
No co jak co ale sport żużlowy jest sportem kolizyjnym i też miałbym w poważaniu jechać-ryzykować tylko po to aby dołożyć.
Jeśli się nie dogadają to ja nie wiem jak ma się wywiad prezesa Sprawki "uznaje sezon za sukces" do tego co mówił przed sezonem "kontrakty dlatego są niższe abyśmy mogli spokojnie odjechać sezon płacąc na bieżąco". Tym bardziej zastanawiam się kto w przyszłym roku będzie chciał tutaj przyjść skoro cały światek żużlowy będzie wiedział jakie odp***la się w Lublinie szopki,mianowicie "uzyskajcie przedsezonowe cele a Was uwalimy"
Wykład zajebisty. I co z tego, że będziemy mieli bilans na zero? I tak nie pójdziemy do przodu, będziemy jeździć o nic, najważniejsza będzie pensja prezesa...
I pytanie mam do Ciebie jedno. Jak ktoś mówi, że celem jest awans do rundy finałowej, nie wyobraża sobie innego wyjścia i teraz odp...la takie coś - to kim jest taki ktoś?
,,Ten człowiek w życiu słowa prawdy nie powiedział" ...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
No i cel osiągnął. A była gdzieś mowa o walce w tej pierwszej czwórce? Nie, tylko o znalezieniu się w niej czyli spokojnym utrzymaniu i budowaniu drużyny na kolejny sezon na solidnej podstawie (czyli bez długów).
Jak rozumiem większość od niedawna się żużlem interesuje i nie pamięta jak 5 lat temu emocjonowaliśmy się wyścigami Widery czy Sternika. Szybko od dupy odeszło...
Jak rozumiem większość od niedawna się żużlem interesuje i nie pamięta jak 5 lat temu emocjonowaliśmy się wyścigami Widery czy Sternika. Szybko od dupy odeszło...
Już Ci Gelu tłumaczę. Ja jako jerry bardzo bym chciał, żebyśmy jechali najmocniejszym składem do końca sezonu, żebyśmy powalczyli nawet o awans, bo szanse teoretyczne są. Chciałbym, żeby była taka świetna atmosfera na trybunach i dużo ludzi jak rok temu w RF. Żeby nawet ostatni mecz decydował o awansie. Żeby chłopaki mieli płacone na bieżąco to co mają w kontraktach, bo zasługują swoją dobrą postawą. Ale to jest ciągle ja chcę, ja chciałbym, ja oczekuje, ja wymagam, w końcu ja żądam. Ale ja wychodzę po tych meczach ze stadionu i ja mam wszystko w dupie, czy zapłacone czy nie. Ja zaraz od 1 grudnia oczekuję, że prezes podpisze mi kontrakt z Harrisem, Wattem, Miśkowiakiem itd. A co? Nie mogę? Kibicom się przecież należy.
A teraz zobaczmy to samo od strony prezesa i zarządu. Jedziemy na full tak jak rok temu, jest dużo kibiców, fajna atmosfera, świetne wyniki, walczymy o awans no i pechowo się nie udaje, bo przegrywamy decydujący mecz. Podliczam koszty i wychodzi powiedzmy 300 czy 400 a nawet 500 tysięcy długu. Zawodnicy wydzwaniają do mnie bo chcą zaległą kasę, w środowisku żużlowym huczy od tego, że Lublin zadłużony po uszy, muszę kompletować dokumenty licencyjne, zus niezapłacony, urząd skarbowy nieopłacony, atmosfera robi się coraz gorsza, bo kibice chcą pierwszych kontraktów, dym na forach i w prasie, bo ja mam długi i nikogo nie kontraktuje. A ja głowię się gdzie dostać dobry kredyt, żeby potem odebrać sobie z budżetu na kolejny sezon. Czyli myślę, albo zamykam klub i ogłaszam upadłość i zawodnicy mnie niech pocałują w dupę, bo i tak nic nie odzyskają, albo biorę kredyt i ratuję to po to, żeby w następnym roku tego błędu nie popełnić.
Naprawdę nadal się dziwicie dlaczego tak robi Sprawka? Bo ten kto tego nie rozumie, to dla mnie jest zwykłym egoistą i widzi tylko swój osobisty interes. Ja wymagam, ja żądam, mi się należy.
Gelu ja rozumiem, że cała runda finałowa może im się nie zbilansować, ale i tak bilans całoroczny z jazdy w KMŻ Lublin i być może w następnych latach będzie z pewnością dodatni. Skoro jest taka sytuacja, nikt im nie każe jechać na najlepszych silnikach i nowych oponach, niech sobie traktują to jako treningi, czy turnieje na Ukrainie gdzie "jedzie się rezerwami".
Zobacz. W tamtym roku zabrakło kasy w Daugavpils. Pewnie też im poobcinali kasę, bo przestali w RF zupełnie jechać, pewnie jechali na tych rezerwach. Wszystko przegrywali, ale jechali podstawowym składem. Nikt się nie obrażał, nikt nie robił afery. Prezes ich też nie rozgłaszał tego na SF, co u nas miało miejsce. Ale jakoś załatwili temat i teraz jadą bo ich stać. Można? Można.
Mam cały czas nadzieję, że chłopaki mają trochę rozsądku i pojadą dla kibiców, a dzięki temu poświęceniu będziemy mieli spokojną zimę i fajny sezon za rok.
Żeby jeszcze nie było tak słodko to uważam, iż oszczędności prezes powinien zacząć od siebie i jeśli pojedziemy oszczędnościowym składem bez naszych chłopaków, to ceny biletów powinny radykalnie zostać obniżone.
A teraz zobaczmy to samo od strony prezesa i zarządu. Jedziemy na full tak jak rok temu, jest dużo kibiców, fajna atmosfera, świetne wyniki, walczymy o awans no i pechowo się nie udaje, bo przegrywamy decydujący mecz. Podliczam koszty i wychodzi powiedzmy 300 czy 400 a nawet 500 tysięcy długu. Zawodnicy wydzwaniają do mnie bo chcą zaległą kasę, w środowisku żużlowym huczy od tego, że Lublin zadłużony po uszy, muszę kompletować dokumenty licencyjne, zus niezapłacony, urząd skarbowy nieopłacony, atmosfera robi się coraz gorsza, bo kibice chcą pierwszych kontraktów, dym na forach i w prasie, bo ja mam długi i nikogo nie kontraktuje. A ja głowię się gdzie dostać dobry kredyt, żeby potem odebrać sobie z budżetu na kolejny sezon. Czyli myślę, albo zamykam klub i ogłaszam upadłość i zawodnicy mnie niech pocałują w dupę, bo i tak nic nie odzyskają, albo biorę kredyt i ratuję to po to, żeby w następnym roku tego błędu nie popełnić.
Naprawdę nadal się dziwicie dlaczego tak robi Sprawka? Bo ten kto tego nie rozumie, to dla mnie jest zwykłym egoistą i widzi tylko swój osobisty interes. Ja wymagam, ja żądam, mi się należy.
Gelu ja rozumiem, że cała runda finałowa może im się nie zbilansować, ale i tak bilans całoroczny z jazdy w KMŻ Lublin i być może w następnych latach będzie z pewnością dodatni. Skoro jest taka sytuacja, nikt im nie każe jechać na najlepszych silnikach i nowych oponach, niech sobie traktują to jako treningi, czy turnieje na Ukrainie gdzie "jedzie się rezerwami".
Zobacz. W tamtym roku zabrakło kasy w Daugavpils. Pewnie też im poobcinali kasę, bo przestali w RF zupełnie jechać, pewnie jechali na tych rezerwach. Wszystko przegrywali, ale jechali podstawowym składem. Nikt się nie obrażał, nikt nie robił afery. Prezes ich też nie rozgłaszał tego na SF, co u nas miało miejsce. Ale jakoś załatwili temat i teraz jadą bo ich stać. Można? Można.
Mam cały czas nadzieję, że chłopaki mają trochę rozsądku i pojadą dla kibiców, a dzięki temu poświęceniu będziemy mieli spokojną zimę i fajny sezon za rok.
Żeby jeszcze nie było tak słodko to uważam, iż oszczędności prezes powinien zacząć od siebie i jeśli pojedziemy oszczędnościowym składem bez naszych chłopaków, to ceny biletów powinny radykalnie zostać obniżone.
grzesiek pisze: Inaczej sprawki się nie usunie.
pzdr
A po co go usuwać? Wystarczy, ze założysz nowy klub, itd... a wtedy już żaden Sprawka nie będzie się liczył.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
- Łoptymista
- Trener
meesha pisze:No i cel osiągnął. A była gdzieś mowa o walce w tej pierwszej czwórce? Nie, tylko o znalezieniu się w niej czyli spokojnym utrzymaniu i budowaniu drużyny na kolejny sezon na solidnej podstawie (czyli bez długów).
tak była
http://www.kmzlublin.pl/index.php?optio ... &Itemid=54
i co
to teraz zerknij na datę tej wypowiedzi i odpowiedz mi: czy Sprawka znał wtedy skład oraz sytuację finansową w sezonie 2013? bez urazy, ale traktowanie poważnie takich słów to tak, jak byś uznawał partię-przewodniczkę za ugrupowanie liberalne
pozdrawia:
Rafał Borowski
Rafał Borowski