Skład na sezon 2014

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
rafir
Junior

Re: Skład na sezon 2014

#2376 Postautor: rafir » 15 grudnia 2013, o 23:04

Analizując składy:

Kod: Zaznacz cały

MY                RYBNIK             GNIEZNO                DAUGAVPILS            ŁÓDŹ
----------------------------------------------------------------------------------------------------           
Miśkowiak         Szczepaniak        Davidsson              Bogdanovs             Doyle/Gizatulin
Lampart           Czałov/North       Gomólski               Gustafsson            Zetterstroem/Jamróg
Woodward          Stachyra           Adamczak               Kylmakorpi            Chrzanowski
Kudriaszov        Bridger/Milik      Tarasienko             Shlein                Puszakowski
Watt              Harris             Pedersen               Puodżuks              Lindbaeck
kevlar            Woryna             Gała                   Kostigovs             Drożdżowski
kevlar            Bubel              kevlar                 Lebiedievs            kevlar

wygląda na to, że będziemy walczyć o miejsca 5-7 z Rybnikiem, Gnieznem i Daugavpilsem, bo jednak Łódź jest w mojej opinii krok przed nami.

Tylko gdy:
a) któryś z naszych zawodników złapie kontuzję/chorobę etc.
b) GP na długim torze Cama będzie kolidować z jakimś ważnym meczem z bezpośrednim rywalem w walce o utrzymanie
c) Nasi bezpośredni rywale postanowią w porę wypożyczyć Jabola/-li, Szombierskiego czy Karlssona
możemy szybko zakończyć naszą przygodę z pierwszą ligą.

Reasumując, w związku z tym, że jedyną naszą rezerwą jest Łukaszewski, który na betonie kompletnie nie istnieje, POTRZEBUJEMY wypożyczyć jeszcze jednego przyzwoitego zawodnika na 6-8 punktów w meczu, bo punkty a-b wydają się być nierealne.
Już w tym roku na całe szczęście w ostatniej chwili sięgnęliśmy po Cama, który zremisował nam mecz na Łotwie i wygrał w Ostrowie, dzięki czemu nie spadliśmy z hukiem z ligi.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#2377 Postautor: Hans » 15 grudnia 2013, o 23:07

Mnie konferencja nie zdziwiła ale mam nadzieję, ze zatryni to co mamy i utrzymamy się w lidze. Ale jedynym zadowolonym użytkownikiem forum jest zdecydowanie Cooper. On napewno nie narzrka po konferencji. Ale niedosyt został, nawet na Karlssona kasy nie było? :|

meesha
Trener
Kontakt:

#2378 Postautor: meesha » 15 grudnia 2013, o 23:09

A kto tam przepraszam w tej Łodzi taki mocny niby? Jeden bardziej opalony z ADHD, który też potrafi przywieźć piach i reszta taka na pograniczu I i II ligi. Już bez przesady :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

rafir
Junior

#2379 Postautor: rafir » 15 grudnia 2013, o 23:14

czyli czwórka nasza? ;-)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2380 Postautor: kibicLBN » 15 grudnia 2013, o 23:15

Panie meeshu ale jeszcze 2 lata temu Chrzanowski był pewniakiem na I ligę. Ja wiem, że były 2 beznadziejne lata, ale gość nadal może wnieść dużą wartość dla Łodzi.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

harry
Trener

#2381 Postautor: harry » 15 grudnia 2013, o 23:16

Hans pisze:Mnie konferencja nie zdziwiła ale mam nadzieję, ze zatryni to co mamy i utrzymamy się w lidze. Ale jedynym zadowolonym użytkownikiem forum jest zdecydowanie Cooper. On napewno nie narzrka po konferencji. Ale niedosyt został, nawet na Karlssona kasy nie było? :|

Na Miśka też nie było. Gdyby nie przytomność umysłu jednego z kibiców, który w odpowiednim momencie zajarzył i załatwił super sponsora dla Miśka to ten już od czwartku byłby dumnym Józefem.
Dzięki Paweł. Tylko tyle i aż tyle.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

meesha
Trener
Kontakt:

#2382 Postautor: meesha » 15 grudnia 2013, o 23:19

kibicLBN pisze:jeszcze 2 lata temu Chrzanowski był pewniakiem na I ligę. Ja wiem, że były 2 beznadziejne lata, ale gość nadal może wnieść dużą wartość dla Łodzi.

Może wnieść, a może nie wnieść, ja się skłaniam bardziej ku tej drugiej opcji. A jeszcze 8 lat temu w GP naginał. "Co było, a nie jest..."
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#2383 Postautor: spokojny » 15 grudnia 2013, o 23:21

Dziwię się że uważacie nasz skład za gorszy niz rok temu. W tamtym roku nie mieliśmy żadnego miska, ba nawet Watta każdy się sral że spadniemy a tu proszę kuciapa odpalil i ładnie walczyliśmy nawet na wyjazdach. Jestem przekonany o siłę tej druczyny, pierwsza czwórka jest w zasiegu. Powinniśmy wesprzeć ta drużynę w przyszłym sezonie chłopaki odwdziecza się wynikami. Nazwisk wielkich nie ma ale pamietjamy iż nazwiska nie jeżdżą. Dodam że miskowi było bardzo przykro jak ktoś powiedział czy celem jest utrzymanie.liczył że kibice będą wierzyć w drużynę taka jaką jest. Bądźmy szczerzy na ekstraligę nie zqslugujemy.

harry
Trener

#2384 Postautor: harry » 15 grudnia 2013, o 23:24

meesha pisze:
kibicLBN pisze:jeszcze 2 lata temu Chrzanowski był pewniakiem na I ligę. Ja wiem, że były 2 beznadziejne lata, ale gość nadal może wnieść dużą wartość dla Łodzi.

Może wnieść, a może nie wnieść, ja się skłaniam bardziej ku tej drugiej opcji. A jeszcze 8 lat temu w GP naginał. "Co było, a nie jest..."

A ja uważam że wniesie. I to mocno.
Nic nie niszczy człowieka jak zawirowania z kobietą. Zapewniam.
Teraz już ma " czysty" umysł. Znowu bedzie jechał. Tomek Gollob jak w końcu odszedł od swojej jędzy to od razu mistrza machnął
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#2385 Postautor: Maxx » 15 grudnia 2013, o 23:24

dobek pisze:
Maxx pisze:Grudziądz niech awansuje jeśli chce i go stać. Bardziej mnie boli nasza sytuacja. Nie mamy pełnego składu na dzień dzisiejszy póki co. To jest problem a nie jakiś tam Grudziądz.

Problem to kasa :( Więc aby sytuacja się nie powtórzyła w przyszłym sezonie na pierwsza stówkę twoją mogę liczyć :) Sorry drugą- moja pierwsza :D

Łeb cię piecze? Mam 100 zł zainwestować w prywatny klub??? Wolałbym chyba jednak oddać na bardziej szczytny cel niż na kilkutysięczną wypłatę DS. Rozumku życzę 8) :lol:

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2386 Postautor: Łoptymista » 15 grudnia 2013, o 23:26

spokojny pisze:Dziwię się że uważacie nasz skład za gorszy niz rok temu. W tamtym roku nie mieliśmy żadnego miska, ba nawet Watta każdy się sral że spadniemy a tu proszę kuciapa odpalil i ładnie walczyliśmy nawet na wyjazdach. .

Byl tak spoko, ze musielismy ratowac sie Woodwardem
:/

meesha
Trener
Kontakt:

#2387 Postautor: meesha » 15 grudnia 2013, o 23:27

Teraz już ma " czysty" umysł. Znowu bedzie jechał. Tomek Gollob jak w końcu odszedł od swojej jędzy to od razu mistrza machnął

No też mi ten przykład od razu na myśl przychodzi, ale jednak sądzę, że to nie tylko to jest/było problemem. No nic, ocenimy po sezonie :)

MotorABG

#2388 Postautor: MotorABG » 15 grudnia 2013, o 23:31

Sorry, że trochę odbiegam od tematu, ale czy w przyszłym sezonie przedostatnia drużyna jedzie w barażu?

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#2389 Postautor: Maxx » 15 grudnia 2013, o 23:33

Grudziądz? Taaak, już ma zaklepane hehe :lol: :lol: :lol:
Żartowałem :shock:

klops
Junior

#2390 Postautor: klops » 15 grudnia 2013, o 23:33

spokojny pisze: Dodam że miskowi było bardzo przykro jak ktoś powiedział czy celem jest utrzymanie.liczył że kibice będą wierzyć w drużynę taka jaką jest. Bądźmy szczerzy na ekstraligę nie zqslugujemy.

Ależ my wierzymy! Na 100% chłopaki zrobią co tylko w ich mocy aby zrobić jak najlepszy wynik.
Ale jesteśmy też od zadawania pytań, czasem niewygodnych:

1. Kto zastąpi Cama w razie jego startu w GP na długim torze lub kogokolwiek innego w razie (odpukać) kontuzji?
2. Jacy juniorzy, prócz Arka Madeja, wzmocnią KMŻ w roku 2014?
a czego wypociny wytłumacz mi czego.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#2391 Postautor: Maxx » 15 grudnia 2013, o 23:37

Nawet Sprawka tego nie wie a ty pytasz o takie rzeczy. Wstydziłbyś się... :lol:

rafir
Junior

#2392 Postautor: rafir » 15 grudnia 2013, o 23:38

spokojny pisze:...Dodam że miskowi było bardzo przykro jak ktoś powiedział czy celem jest utrzymanie.liczył że kibice będą wierzyć w drużynę taka jaką jest. ...

Przecież dobrze powiedział. Celem w I lidze jest zawsze albo awans, albo utrzymanie. Nie ma innych opcji. O awans jedzie Rzeszów i Grudziądz, ew. Bydgoszcz coś tam może wyszarpać. Reszta o utrzymanie. Pierwsza czwórka może być tylko celem pośrednim, gwarantującym pozostanie w lidze lub torującym drogę do awansu.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#2393 Postautor: mustafa » 15 grudnia 2013, o 23:50

Jakby nie patrzeć trzon zespołu mamy niezły. Jest dwóch zawodników za których w tamtym sezonie dalibyśmy wszystko. Myślę, że jakby doszedł do nas jeszcze jeden zawodnik choćby na poziomie Woodwarda, który zastąpiłby Kudriawowa skład wyglądałby całkiem nieźle.
Pomijam oczywiście ryzyko kontuzji jednego z naszych liderów bo wtedy to już jesteśmy niezłej czarnej d..ie.

Nie wiem kogo dałoby się jeszcze wyszarpać z tych co podpisali warszawskie. Dziwię się że to piszę, ale może Karlsson byłby dobrą opcją. Jakiś czas temu sam pisałem, że to dziadek, ale średnią 2,100 na wyjeździe zrobił. Dodatkowo jak trzeba było się sprężyć na mecz o wszystko Ostrovii z Grudziądzem, to trzepnął dobry wynik mając za plecami Nichollsa, Drymla, Karpowa czy Chrzanowskigo.
Jest teraz na warszawskim więc może jego wymagania nie będę już takie duże.

Awatar użytkownika
Extreme

#2394 Postautor: Extreme » 16 grudnia 2013, o 00:29

Ja tam się będę upierał i bronił swego, stawiam moją trwałą banicję na forum, jeśli nie wyprzedzimy w tabeli Rybnika, Łotyszy, Gniezna i Łodzi. Gdyby zamiast Lamparta i Watta, byli u nas Chrzanowski i Puzon to mam wierzyć, że by nie było wyśmiewania? Taka to już specyfika niektórych lubelskich kibiców, wszystko źle, prezes ble, itd. :lol:
Proszę mi wskazać z kim na naszym torze przegra Miśkowiak spośród zawodników drużyn, które wymieniłem powyżej? Może z Harrisem i Bjarne Pedersenem, jak dobrze ze startu wyjdą, więcej kandydatów nie widzę. Jestem pewien, że Lampart i Watt wypalą i solidnie będę punktować.
Woodward także powinien podnieść swój poziom, a i Kudriaszow ma bardzo duży potencjał.
Juniorzy będą z E-ligi, to pewne. Jest serio takie powszechne myślenie wśród Was, że możemy przegrać u siebie z kimś prócz Grudziądza, ewentualnie Rzeszowa? Jeśli tak to poziom wiedzy o żużlu w Lublinie jest mizerny. Z wielką satysfakcją zacytuję ten swój post pod koniec sezonu.

meesha
Trener
Kontakt:

#2395 Postautor: meesha » 16 grudnia 2013, o 00:37

Coś mi pachnie jakimś zakładem po tym wpisie :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2396 Postautor: Gelo » 16 grudnia 2013, o 08:11

Jestem oczywiście rozczarowany, bo liczyłem na dwóch zawodników pokroju Miśka, co ustawiłoby nas jako trzecią siłę w lidze. Ale prawdę mówiąc nasze lamenty nie spowodują, że drużyna będzie lepsza. Trzeba jej kibicować i liczyć, że zawodnicy może nie z najwyższej półki (Lampart, Cam i Andriej) wzbiją się na wyżyny swoich możliwości.

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#2397 Postautor: truskawa » 16 grudnia 2013, o 08:26

Ja to nie rozumiem dlaczego w tym składzie nie znalazło się miejsca dla Barana.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2398 Postautor: Gelo » 16 grudnia 2013, o 08:29

był na pamiętnej konferencji? :) Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych ale jakby nie było Łukaszewski odciął się od "buntowników" i dzisiaj jest w składzie :)

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#2399 Postautor: Dobromir » 16 grudnia 2013, o 08:33

truskawa pisze:Ja to nie rozumiem dlaczego w tym składzie nie znalazło się miejsca dla Barana.

Ja też nie widzę żadnej logiki w tym. Odpuściliśmy zawodnika ze średną 1,8, żeby w zamian jeździć Kudriaszowem i Lampartem.

Awatar użytkownika
poli
Senior
Kontakt:

#2400 Postautor: poli » 16 grudnia 2013, o 08:35

pierwsza czworka dla kibicow dla darka 5miejsce marzenie dlatego slabszy sklad mamy :D