#612 Postautor: peterix » 13 lipca 2004, o 08:51
Czytam wasze gorące opinie po meczu ze Stalą i krew mnie zalewa. Po pierwsze ze względu na jazdę i wynik naszych chłopaków, a po drugie ze względu na niektóre wasze komentarze i opinie. Do cholery, nie zachowujcie się jak stadko rozżalonych gówniarzy! Wczoraj wynosicie TŻ pod niebiosa, a dziś rzucacie w nich mięcho i joby z najwyższej półki?! Czy tak zachowuje się PRAWDZIWY kibic??!
Chodzę na żuzel od prawie 20 lat i wiele widziałem. Byłem z Motorem i LKŻ na dobre i złe. Kiedy był szczyt popularności (Nielsen i srebro) i kiedy LKŻ sięgał dna i ciężko było wystawić 7 zdrowych ludzi umiejących się ścigać na żużlu.Po dzisiejszym meczu też czuję się wydymany, ja wy,ale spójrzmy realnie na wszystko po kolei. Mecz jaki był każdy widział, ale po pierwszych emocjach, które już opadły proponuję:
1. Zachować spokój i na zimno przeanalizować całą sytuację. Jeszcze nie wszystko stracone! Jedziemy dalej!!
2. Pogratulować Stali zwycięstwa, bo miała DRUŻYNĘ(!), motywację i serce do walki. A my co - Grzesia, Dawida(nareszcie!) i pół Petera:((
3. Przyznać uczciwie, że byliśmy słabsi i dlatego przgraliśmy, a nie że sędzia, Siwek, Kaczmarek, przeciwny wiatr i Bóg wie kto jeszcze są winni porażki.
4. Odwalić się od trenera Janusza S., bo chłopisko robił w meczu co mógł. Nie widzeliście, że normalnie nie miał kto jechać? To co - miał batem poganiać Frankowa czy Daniela? O Jurku nie wspomnę..
5. Przeprosić dyrektora Siwka, bo komu jak komu, ale jemu zawsze zależało i na awansie i na kibicach. Nie mamy prawa najpierw go prosić by został na stanowisku, a potem go wyzywać. Po takim meczu też chłop miał prawo się wkur..ć!
6. Zachować szacunek dla Śledzia i Mordela, bo kiedy oni zdobywali pierwsze punkty dla Motoru większość z Was nosiła spodnie na szelkach(prawda?) To oni przez całe lata dostarczali nam wielu radości . Ich czas sie kończy, ale szacunek im się należy.
7. Ponieważ płacimy za bilet mamy prawo żądać walki do upadłego i szacunku dla kibica. Tego zabrakło w niedzielę - fakt! I to chłopaki są nam winni!
8. Przed meczem rozleciał się Darkowi silnik. W czasie meczu padł ostatni.. W Anglii - kicha na maxa. I co tu jeszcze dodać? Zanim krzykniesz w jego stronę "złodziej" lub "wypier... Śledziu" - zastanów się! Czasem tak bywa..
9. Weźcie pod uwagę na jakim torze nasi trenowali, a jaki był na meczu? Kumacie? Jako gospodarz zostaliśmy zmuszeni przez sędziego i obserwatora do przygotowania toru pod gości (beton). Paranoja!
10. Śledź, Mordel,Franek i Jeleń zawalili mecz po całości - fakt. Ale dajmy chłopakom szansę na rehabilitację - stać ich na to! Jak im się nie uda lub nie chce - niech idą w Polskę lub na sportową emeryturę! Krzyżyk na drogę!
11. Przed meczem z Gorzowem przy prezentacji powitajmy tych , którzy na to zasłużyli aplauzem (Knapp, Dawid, może Peter), a resztę przemilczmy (wiadomo o kogo chodzi).
12. Dozwolone są gwizdy i transparenty na "Nie" ale bez bluzgów!
13. Weźmy białe chusteczki lub kartki papieru i po meczu pożegnajmy tych , którzy na to ostatecznie zasłużą (największe szanse mają Mordel, Daniel i Franek).
14. Żądajmy (transparent?) obniżki cen biletów na następny mecz jako rekompensaty za żenadę ze Stalą (o 5zł wystarczy?)
15. Bądźmy prawdziwymi kibicami a nie obrażonymi panienkami!
16. Kto chce się obrażać na swój ukochany(??) klub po jednym przegranym meczu niech niech nie przychodzi na stadion. Bez niego też mecz się odbędzie. Tylko niech nie mówi później że jest kibicem TŻ lub żużla!!!
17. Boże, strzeż nas przed pseudokibicami!!!!
18. Z TŻ na dobre i złe!!! Do zobaczenia na Stali Gorzów.
NIGDY WIĘCEJ 2-giej LIGI!
Jestem przeciw - dymom, zadymom i serpentynom