Matej Žagar

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

Re: Matej Žagar

#26 Postautor: niespokojny » 3 listopada 2019, o 10:29

Nie przekonasz mnie za zasluga w tym cudownego rozwiazania z nr 3 i 4. Zasluga w tym Zagara ze sie obudzil w kluczowym momencie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

ezbeg
Trener

#27 Postautor: ezbeg » 3 listopada 2019, o 20:27

No to pierwszy od 2003 roku stały uczestnik GP w lubelskich barwach i drugi Słoweniec z koziołkiem na plastronie. Oby z rezultatami w lidze nawiązał do Lee Richardsona, a nie Hansa Andersena lecz zapewne zakończy się po środku z jakimś 1,75. No i oby lepiej jak Jernej Kolenko w 2001 roku. Może nowe otoczenie mu pomoże, ale na chwilę obecną widzę w nim 3 obcokrajowca pod względem średniej za GŁ i MM.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#28 Postautor: Cooper » 4 listopada 2019, o 10:22

A ja uwazam, ze w Lublinie Zagar tez powinien dostac 13. Przy mocnej parze juniorow i jego doswiadczeniu to niezly pomysl. Dzieki temu "zostawiamy" sobie Grisze i Michelsena do pozostałych par, a jesli Zagara zabierzemy spod 13, to bedziemy "skazani" na pare Zagar/Jamrog lub Zagar/Miesiac.

Bardziej mi sie widzi

9/10 Michelsen Jamrog
11/12 Grisza Miesiąc
13/14 Zagar Wiktor

niz

9/10 Zagar Jamrog
11/12 Grisza Miesiąc
13/14 Michelsen/Wiktor

Oczywiscie mozna jeszcze Łełkiem cos kombinowac, ale generalnie moim zdaniem koncepcja Zagar pod 13 sie broni.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#29 Postautor: niespokojny » 4 listopada 2019, o 10:35

Ze względu na charakterystykę zawodników - walczaki a nie startowcy - Miesiąc, Grisza i Zagar nie powinni startować w biegu nr 1. Popieram Coopera.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
istred
Trener

#30 Postautor: istred » 4 listopada 2019, o 10:40

Cooper pisze:A ja uwazam, ze w Lublinie Zagar tez powinien dostac 13. Przy mocnej parze juniorow i jego doswiadczeniu to niezly pomysl. Dzieki temu "zostawiamy" sobie Grisze i Michelsena do pozostałych par, a jesli Zagara zabierzemy spod 13, to bedziemy "skazani" na pare Zagar/Jamrog lub Zagar/Miesiac.

Wydrukować, trzymać w okładce, nie giąć, nie niszczyć... dwa lata będzie służyć.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#31 Postautor: grzesieck » 4 listopada 2019, o 11:09

istred pisze:
Cooper pisze:A ja uwazam, ze w Lublinie Zagar tez powinien dostac 13. Przy mocnej parze juniorow i jego doswiadczeniu to niezly pomysl. Dzieki temu "zostawiamy" sobie Grisze i Michelsena do pozostałych par, a jesli Zagara zabierzemy spod 13, to bedziemy "skazani" na pare Zagar/Jamrog lub Zagar/Miesiac.

Wydrukować, trzymać w okładce, nie giąć, nie niszczyć... dwa lata będzie służyć.

ale w kwietniu wejdzie Ziolkowski, caly na bialo, i da Zagara pod 9tke :)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#32 Postautor: Gelo » 4 listopada 2019, o 11:15

Prawda jest taka, że dwa nasze najbardziej spektakularne zwycięstwa (Toruń, Gorzów) to Mikkel pod 13. Ale ja bym go chyba dał pod 9, Griszę pod 11, a Zagara z juniorem. Oczywiście trzeba się wczesniej zapoznać z nową tabelą wyścigów. I żeby uniknąć sytuacji z Częstochowy zabezpieczyć się na wyścig 13.

Raf
Zawodowiec

#33 Postautor: Raf » 4 listopada 2019, o 11:38

A ja widzę taką samą pierwszą parę, jaka świetnie funkcjonowała u nas na początku sezonu, czyli 9.Michelsen/10.Miesiąc.Dalej Grisza i Jamróg, a Zagar z 13.

Ustawianie Miesiąca z Griszą to bardzo zły pomysł. Miesiąc to zawodnik, który nie odpuszcza nikomu, nawet koledze z pary jak jest wolniejszy. Grisza potrzebuje do pary myślącego zawodnika, a takim bez wątpienia jest Jamróg.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#34 Postautor: papi » 4 listopada 2019, o 15:46

Zawodnika myslacego potrzebuje Michelsen i wielokrotnie już to udowadnial. Fakt, że nie miał szczęścia i jak nie Dawid, to Trofimov albo Grisza wpuchali go w bandę albo przecinali tor jazdy, ale najwyraźniej źle na to reaguje i zaczynaja się żale i machanie rękami. Ja bym do MM dorzucił Jamroga, Grisza z nieobliczalnym Miesiącem to mniejsze ryzyko konfliktu.

Mad
Senior

#35 Postautor: Mad » 5 listopada 2019, o 12:34

papi pisze:Zawodnika myslacego potrzebuje Michelsen i wielokrotnie już to udowadnial. Fakt, że nie miał szczęścia i jak nie Dawid, to Trofimov albo Grisza wpuchali go w bandę albo przecinali tor jazdy, ale najwyraźniej źle na to reaguje i zaczynaja się żale i machanie rękami. Ja bym do MM dorzucił Jamroga, Grisza z nieobliczalnym Miesiącem to mniejsze ryzyko konfliktu.

Osobiście już nie mogę się doczekać sparingów i pierwszych ocen kto i co i jak!

Talmai
Junior

#36 Postautor: Talmai » 5 listopada 2019, o 23:19

niespokojny pisze:Ze względu na charakterystykę zawodników - walczaki a nie startowcy - Miesiąc, Grisza i Zagar nie powinni startować w biegu nr 1. Popieram Coopera.

I z tego samego względu powinni jeździć ze sobą jak najrzadziej. Na pewno nie w parze.
Tutaj w sumie bardzo dobrze że doszedł taki Jamróg, bo gdyby za niego był Dawid to mielibyśmy dwóch Lampartów kiepsko jeżdżących drużynowo i trzech wybitnych walczaków (w tym PM i MZ są bardziej niż miernymi startowcami),
a taki zestaw ciężko ułożyć w rozsądne pary.
Cooper pisze:9/10 Michelsen Jamrog
11/12 Grisza Miesiąc
13/14 Zagar Wiktor

Dla mnie Michelsen Miesiąc; Grisza Jamróg; Matej Wiktory.
Łełek rzuca się po całym torze wzdłuż i wszerz, Grisza dużo kombinuje i planuje, a Zagar orbituje bardzo szeroko,
do nich trzeba partnerów jeżdżących bardziej normalnie, z jakimś startem.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#37 Postautor: Hela » 6 listopada 2019, o 08:37

Proponuję się wstrzymać z budowaniem składów bazując na starej tabeli biegowej.
Zostanie ona poważnie zmodyfikowana.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Raf
Zawodowiec

#38 Postautor: Raf » 8 listopada 2019, o 18:12

Hela pisze:Proponuję się wstrzymać z budowaniem składów bazując na starej tabeli biegowej.
Zostanie ona poważnie zmodyfikowana.

No i wziął i wykrakał :D Okazuje się, że wg nowej tabelki numer 1 i 9 jadą ze sobą 3 razy w meczu, więc raczej Grisza spod 1/9 musi jechać.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#39 Postautor: Gelo » 27 stycznia 2020, o 11:55

https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/86613 ... ec-w-koncu
Przedziwna analiza Pana Jacka. Tor lubelski ma sprzyjać Matejowi, bo jest długi jak w Krsko. Tylko, że sam Matej wielokrotnie podkreślał, że nie cierpi jeździć w Krsko i poza bodajże jednym przypadkiem zawsze cieniował w GP. Matej lubi jezdzić na torach z długimi prostymi? To jak wytłumaczyć zwycięstwa na GP na Narodowym gdzie tor jest tak krótki że jezdzi się naokoło? Skoro długie proste sprzyjają Matejowi - "a pod tym względem wyprzedza nas tylko Grudziądz" - to jak wytłumaczyć, że Matej nie cierpi toru w Grudziądzu i zawsze się tam męczy? Tak naprawdę tylko ostatnia część - dotycząca nawierzchni jest trafiona. Ale teoria o długich prostych jest mówiąc delikatnie - z pupci wzięta.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#40 Postautor: Dobromir » 27 stycznia 2020, o 12:03

Gelo pisze:https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/866132/zuzel-matej-zagar-nie-mogl-wybrac-lepiej-lublin-jak-krsko-wiec-sloweniec-w-koncu
Przedziwna analiza Pana Jacka. Tor lubelski ma sprzyjać Matejowi, bo jest długi jak w Krsko. Tylko, że sam Matej wielokrotnie podkreślał, że nie cierpi jeździć w Krsko i poza bodajże jednym przypadkiem zawsze cieniował w GP. Matej lubi jezdzić na torach z długimi prostymi? To jak wytłumaczyć zwycięstwa na GP na Narodowym gdzie tor jest tak krótki że jezdzi się naokoło? Skoro długie proste sprzyjają Matejowi - "a pod tym względem wyprzedza nas tylko Grudziądz" - to jak wytłumaczyć, że Matej nie cierpi toru w Grudziądzu i zawsze się tam męczy? Tak naprawdę tylko ostatnia część - dotycząca nawierzchni jest trafiona. Ale teoria o długich prostych jest mówiąc delikatnie - z pupci wzięta.

Troche zaklinanie rzeczywistości na siłe.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#41 Postautor: Perez » 27 stycznia 2020, o 13:06

Tylko kto to Panu Jackowi powie?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

#42 Postautor: mundzio » 27 stycznia 2020, o 13:17

Może Matej?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#43 Postautor: Gelo » 27 stycznia 2020, o 13:59

Do tego jeszcze dochodzi fakt, że najlepsze sezony w polskiej lidze Matej odjechał w Gorzowie, gdzie tor ma... 329 metrów :) Mam nadzieję, że w sezonie analizy w trakcie meczów będą bardziej trafione :)

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#44 Postautor: Perez » 27 stycznia 2020, o 14:13

mundzio pisze:Może Matej?

Chyba przed meczem w Grudziądzu xD ja ogólnie mam duża nadzieje ze nasz tor i nasza lubelska atmosfera mu podpasują i odpali. Mam też nadzieję że powtórzy przynajmniej takie mecze na wyjeździe jak w Gorzowie.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Kaman
Kadrowicz

#45 Postautor: Kaman » 27 stycznia 2020, o 19:48

https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... da/lwhtzl3

Mnie bardziej martwią limitery. Trovimov też kawał chłopa... Co do naszego owalu szeroka musi chodzić zarówno jak dla Łełka i Zagara :)

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#46 Postautor: kdsz » 31 stycznia 2020, o 14:58

Gelo pisze:To jak wytłumaczyć zwycięstwa na GP na Narodowym gdzie tor jest tak krótki że jezdzi się naokoło?
Akurat wtedy w Warszawie był skandal, jeździli po dziurach i bez taśmy, a im gorsze warunki, tym lepsza postawa Mateja. Na dziurach w Tampere też przecież wygrał. A był to wąski tor długości 400 m. Umie więc. W jego przypadku rozmiar nie ma znaczenia.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Badzia
Szkółkowicz

#47 Postautor: Badzia » 26 lutego 2020, o 08:12

Matej zapytany w Q&A o presję w Motorze po tym jak rok po roku pniemy się w górę:
"Uważam, że to nie jest presja. Uważam, że to jest... meksykańska fala, która mam nadzieję, że nigdy się nie skończy."

Tak trzymać!

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#48 Postautor: ravajas » 6 maja 2020, o 21:07

pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
toinoja
Szkółkowicz
Kontakt:

#49 Postautor: toinoja » 6 maja 2020, o 23:10

ravajas pisze:https://kurierlubelski.pl/matej-zagar-juz-niebawem-w-lublinie-zawodnicy-zuzlowego-motoru-przygotowuja-sie-do-startu-pge-ekstraligi/ar/c2-14956080

Jeśli pozwolą nam zrobić nawierzchnie jaka chcemy i nie będzie w tym sezonie szarogęszenia się komisarzy, to słoweński komandos będzie woził przynajmniej 10+pkt.

Kaman2

#50 Postautor: Kaman2 » 7 maja 2020, o 07:30

toinoja pisze:
ravajas pisze:https://kurierlubelski.pl/matej-zagar-juz-niebawem-w-lublinie-zawodnicy-zuzlowego-motoru-przygotowuja-sie-do-startu-pge-ekstraligi/ar/c2-14956080

Jeśli pozwolą nam zrobić nawierzchnie jaka chcemy i nie będzie w tym sezonie szarogęszenia się komisarzy, to słoweński komandos będzie woził przynajmniej 10+pkt.

7-8 pktów uważam, że tyle jest w stanie wycisnąć. Jak szeroka będzie chodzić kto wie i 10+ zrobi. Pozostaje kwestia limitera obrotów, z rozmów na Q&A mówił, że nie będzie miał problemów z przystosowaniem się(bodajże już kiedyś je testował i wbrew pozorom limitery nie są nowością)