Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Retrospeedway
Senior

Re: Żużel w TV

#10351 Postautor: Retrospeedway » 11 października 2020, o 23:59

Gelo pisze:Błagam. Nie stawiajmy znaku równości między Buczkowskim i Miesiącem.

średnia meczowa z sezonu 2020 Buczkowski 3,33 Miesiąc 3,29
2019 Buczkowski 7,29 Miesiąc 7,50
To statystyki z dwóch ostatnich lat stawiają znak równości ;)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#10352 Postautor: Gelo » 12 października 2020, o 00:03

No tak. Jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz. Więc jeszcze raz powtórzę. To co dla Miesiąca jest sufitem dla Buczkowskiego jest podłogą. I żeby być precyzyjnym - Miesiąc jest nieklasyfikowany.

TreleMorele
Senior

#10353 Postautor: TreleMorele » 12 października 2020, o 00:23

Dajcie spokoj jeden jak i drugi to zawodnik na 1lige .
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

Raf
Zawodowiec

#10354 Postautor: Raf » 12 października 2020, o 04:49

Gelo pisze:No tak. Jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz. Więc jeszcze raz powtórzę. To co dla Miesiąca jest sufitem dla Buczkowskiego jest podłogą. I żeby być precyzyjnym - Miesiąc jest nieklasyfikowany.

Nie wiedziałem, że dla Miesiaca sufitem jest średnia 1,098pkt/bieg i średnia wyjazdowa 0,533pkt./bieg... Buczkowski taką podłogę sobie określił. Jak z sufitem u Miesiąca? :)

Ja bym bardzo chciał, żeby Unia zatrzymała Smyka, a Zielonka zatrzymała Vaculika...

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#10355 Postautor: Kargolo » 12 października 2020, o 09:09

Kalhorn pisze:
kibicLBN pisze:Śmiem twierdzić, że brylanciki leszczynskie są dobrymi ligowymi wyrobnikami, ale żaden z nich od lat nie jest w stanie sięgnąć pułapu Janowskiego czy Dudka o Zmarzliku nie wspominając, w kontekście areny międzynarodowej. Ostatni zasłużony... Kasprzak.

Na szczeblu miedzynarowdowym moze i tak.. Piotrek Pawlicki to conajmniej poziom wyzej niż ligowy wyrobnik jezeli chodzi o rozgrywki e-ligi. Nie kazdy talenciak musi miec sukcesy na arenie miedzynarodowej. Grisza czy swego czasu Sajfudinow (ktory zrezygnowal z GP) czy Pawlicki i Janowsko, którym nie widzi się na ten moment kadra.

Dla mnie zawsze takim przykładem był Protasiewicz.
W sobotę przegrywał z Carlem Stonehewerem, żeby w niedzielę wozić Jasona Crumpa. Kozak ligowy swego czasu, ale niespełniony międzynarodowo.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#10356 Postautor: kdsz » 12 października 2020, o 09:36

Janusz Kołodziej, Andreas Jonsson, Ryan Sullivan, trochę też Leigh Adams. Oczywiście też PePe (chyba najjaskrawszy przykład). Sporo było zawodników, którzy przez długie lata należeli do ligowego topu, ale w SGP nie dali rady osiągnąć sukcesów na miarę swoich możliwości. Z aktualnej ekstraligowej czołówki takimi żużlowcami są Janowski, Vaculik i A. Łaguta. Maciek i Martin jeżdżą strasznie nierówno - miejsce na podium, albo brak półfinału. Z kolei Artiom ma chyba założoną jakąś blokadę w IMŚ, bo w lidze wręcz bawi się z rywalami.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
istred
Trener

#10357 Postautor: istred » 12 października 2020, o 11:41

niespokojny pisze:Bedzie mial kumpla Jarka to mu latwiej bedzie. Jeszcze Smyk i lepiej niz w domu. No ale raczej wiadomo kto do nas przyjdzie i nie spodziewam sie niespodzianek. Niestety nawet transfer Kuber nie sprawi ze pojdziemy do przodu bo Zagara z tego sezonu to on raczej nie zastapi. Natomiast Buczek niekoniecznie musi odpalic cos nad to co prezentowal Miesiac/Jamrog. Z kolei wzmocnią sie na pewno Gorzow i Wroclaw i prawdopodobnie Leszno, czyli status quo utrzymane. Czestochowa mocna. Nie bardzo widze szanse na PO.

Liga w przyszłym sezonie będzie zupełnie inna.
Nie ma co porównywać składu do tego z sezonu 2020, bo zasady się zmieniły. Możliwe, że skład będzie słabszy, że Kubera nie pojedzie tak dobrze jak Zagar... ale dyspozycja zawodników jest tak wielką niewiadomą, że wcale by mnie nie zdziwiło jak byśmy mieli w przyszłym roku najlepszą parę juniorską, a zawiódłby np. Laguta.
U24 sprawiło, że bardzo trudno będzie stworzyć wyrównany skład, bo poza tradycyjnymi problemami z juniorami dojdzie problem z U24, czyli to już prawie połowa składu.
My - jeśli plotki transferowe się potwierdzą - możemy mieć najbardziej wyrównany skład spośród całej Ekstraligi.
Odstawał będzie pewnie Grudziądz, problem - jeśli odejdzie Vaculik - na pewno będzie miał Falubaz. Silne pewnie - jak zwykle - będą Częstochowa (która wydawała się poza zasięgiem również w tym sezonie), Leszno - choć już trochę słabsze - i Wrocław. Nie widzę natomiast przeszkód żebyśmy mieli czuć się gorsi od Gorzowa czy Torunia.

A tak już porównując 2020 do 2021 to która drużyna nie będzie słabsza? Mam wrażenie, że każda.

Raf
Zawodowiec

#10358 Postautor: Raf » 12 października 2020, o 11:56

Wszystko wskazuje na to, że mocniejszy będzie Wrocław i to pomimo faktu, że Czugunow kończy wiek juniora, oraz Leszno, które wzmocnione Doylem znowu będzie szło na majstra.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#10359 Postautor: niespokojny » 12 października 2020, o 11:57

Wrocław będzie teoretycznie silniejszy:

Łaguta
Woffinden
Janowski
Czugunow/Drabik
Bewley
Curzytki

Coraz bardziej jednak skłaniam się do stwierdzenia, że wszystko zależy od sprzętu. Patrząc jakie wyniki kręcił Jamróg w zeszłym sezonie na sprzęcie Woffindena, albo nieistniejący Bewley w dwumeczu o braż. Dlatego zdarzają się takie niespodzianki jak Miesiąc rok temu. Zgarniając Smektałe/Woryne zamiast Buczkowskiego uważam że bylibyśmy silniejsi niż w tym roku. Buczkowski niby jakoś nie odstaje, ale na minus jest jego wiek - pewnego poziomu juz nie przeskoczy co przy młodych zawodnikach może zdarzyć się w każdej chwili.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
istred
Trener

#10360 Postautor: istred » 12 października 2020, o 12:14

Ja zakładam, że Drabik w przyszłym sezonie nie pojedzie.
Pomijając sprawę dopingu, gdzie ciężko mi sobie wyobrazić, żeby dostał mniej niż rok dyskwalifikacji, to skoro facet odpuszcza najważniejsze mecze sezonu to problem musi być naprawdę poważny. Szkoda Maksyma, ale nie rozpatrywałbym jego jazdy pod kątem przyszłego sezonu.

Wrocław trójkę Janowski-Woffinden-Laguta ma kosmiczną. Jednak przypomnę Częstochowę, która miała w tym sezonie Madsena, Lindgrena i Doyla.
Poza tą trójką jest w zasadzie jedynie Czugunow, bo juniorzy i Bewley to typowe dziury w składzie.

Deri
Senior

#10361 Postautor: Deri » 10 listopada 2020, o 18:34

Czy może ktoś posiada link do meczów naszej drużyny? Na Yatube jest kilka ale poszukuje z Wrockiem ,Lesznem i Zieloną .Z góry dziekuje.
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p

Sledzio
Trener
Kontakt:

#10362 Postautor: Sledzio » 10 listopada 2020, o 18:45

Mam wszystkie na dekoderze :)

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#10363 Postautor: Perez » 10 listopada 2020, o 20:07

Ja Lubiłem sobie włączyć mecz we Wrocławiu 2019
47:43. Fajny był meczyk, działo sie. "Dzień dziecka dla fana speedwaya." A teraz nie ma go na yt. :(
Ostatnio zmieniony 10 listopada 2020, o 21:02 przez Perez, łącznie zmieniany 1 raz.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#10364 Postautor: Speedway » 10 listopada 2020, o 20:44

Ja jakos nie moge ogladac powtorek przegranych meczow, chocby nie wiem jak byly zajebiste. Raz obejrze i do kosza na dekoderze :) Z tego powodu i Falubazu ostatniego jakos do dzis nie odtworzylem, choc niby wygrany. Ciagle jeszcze za bardzo boli.
Obrazek

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#10365 Postautor: grzesieck » 10 listopada 2020, o 22:51

Perez pisze:Ja Lubiłem sobie włączyć mecz we Wrocławiu 2019
47:43. Fajny był meczyk, działo sie. "Dzień dziecka dla fana speedwaya." A teraz nie ma go na yt. :(

https://www.youtube.com/watch?v=zVstMZL-PDk
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#10366 Postautor: Perez » 10 listopada 2020, o 23:31

Podziękował. :oops:

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#10367 Postautor: Kargolo » 11 listopada 2020, o 08:35

Speedway pisze:Ja jakos nie moge ogladac powtorek przegranych meczow, chocby nie wiem jak byly zajebiste. Raz obejrze i do kosza na dekoderze :) Z tego powodu i Falubazu ostatniego jakos do dzis nie odtworzylem, choc niby wygrany. Ciagle jeszcze za bardzo boli.

Mam dokładnie tak samo!
Po co drugi raz się denerwować? :)
Ale rzeczywiście Wrocław-Lublin 2019 to był mecz zapadający w pamięć, nawet obejrzany raz.
Mikkel, Paweł i Grisza szaleli. Mikkel nawet pomimo Dawida Lamparta, który postanowił w każdym biegu go blokować i przeszkadzać :P

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#10368 Postautor: Perez » 11 listopada 2020, o 09:34

I na takiego Mikkela liczę w sezonie. Walczącego, nieustepliwego, gryzącego tor do maksimum możliwości. Szeroka, przycinka, pika proszę bardzo pełny wachlarz. Ogląda to się pięknie aż ryj się czlowieki sam cieszy. Co prawda w tym meczu tor na to pozwalał. O Grisze mozemy być spokojni... Ktoś wie czy Grisza będzie miał też silniki od Kowalskiego? Albo chociaż od innego tunera oprócz jak to Gelo pisze szewca z Dauga?

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#10369 Postautor: Kargolo » 11 listopada 2020, o 10:56

Mikkel takim właśnie jest zawodnikiem. Jest mega waleczny, a jeżeli tor i sprzęt mu pozwala to z tej walki są punkty.
A ten mecz był chyba najlepszy w całym sezonie Ekstraligi 2019.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#10370 Postautor: Kargolo » 17 listopada 2020, o 19:25

Podobno Canal+ lub Polsat jest zainteresowany pokazywaniem 2 LŻ.
Z jednej strony jakby Polsat zabrał to Motowizji to spoko, bo te złodzieje z Netii wyłączyli mi Motowizję przed startem sezonu i mecze oglądałem na telefonie dzięki uprzejmości brata, Polsaty Sport mam wszystkie w pakiecie :D
Ale z drugiej strony znowu Feddek i Świst :lol:

Czarek
Trener

#10371 Postautor: Czarek » 17 listopada 2020, o 19:38

Kargolo pisze:Podobno Canal+ lub Polsat jest zainteresowany pokazywaniem 2 LŻ.
Z jednej strony jakby Polsat zabrał to Motowizji to spoko, bo te złodzieje z Netii wyłączyli mi Motowizję przed startem sezonu i mecze oglądałem na telefonie dzięki uprzejmości brata, Polsaty Sport mam wszystkie w pakiecie :D
Ale z drugiej strony znowu Feddek i Świst :lol:

i Lorek...
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#10372 Postautor: kibicLBN » 17 listopada 2020, o 20:05

Czarniejszy od murzyna ...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#10373 Postautor: Kargolo » 18 listopada 2020, o 08:33

Nie chcecie posłuchać o backflipach Pastrany i backhandach Monfilsa? :cool:

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#10374 Postautor: kdsz » 18 listopada 2020, o 10:59

Podczas transmisji jakiegoś niedawnego meczu piłki nożnej Mateusz Borek powiedział, że obrońca założył rywala niczym żużlowiec na torze. Wszystko się zatem przenika w tej komentatorce.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#10375 Postautor: Kargolo » 18 listopada 2020, o 19:00

kdsz pisze:Podczas transmisji jakiegoś niedawnego meczu piłki nożnej Mateusz Borek powiedział, że obrońca założył rywala niczym żużlowiec na torze. Wszystko się zatem przenika w tej komentatorce.

I ma to swój smaczek dopóki jest serwowane z umiarem ;)