Motor Lublin w sezonie 2021

żużel w Lublinie

Ktorego z tych zawodnikow widzialbys w naszych barwach w sezonie 2021?

Kubera
59
19%
Smektala
10
3%
Kolodziej
30
10%
Lambert
74
24%
Lidsey
2
1%
Miskowiak
8
3%
Cierniak
82
27%
Przedpelski
1
0%
Woryna
5
2%
Kasprzak
1
0%
Prz. Pawlicki
6
2%
Wozniak
3
1%
Trofimow
2
1%
Miesiac
7
2%
Zengota
14
5%

Liczba głosów: 304

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

Re: Motor Lublin w sezonie 2021

#2326 Postautor: ravajas » 24 sierpnia 2021, o 21:21

Turbo pisze:Ja tam i tak czekam na to co ma Retro do powiedzenia, po prostu jest najbardziej wiarygodny i ma najlepsze piekarnie, piecze newsy tylko na zakwasie :lol: :lol: :lol:

Ja myślę, że raczej z żytniej.

Mąki, rzecz jasna.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Flagg
Trener

#2327 Postautor: Flagg » 24 sierpnia 2021, o 21:26

papi pisze:oo to już drugi klub, któremu MM odmówił mimo cudownej oferty na jesieni 2020, wcześniej ktoś tu pisał o Grudziądzu...
Skąd Wy to bierzecie i dlaczego uznajecie za pewnik, skoro skuteczność tych Waszych "piekarni" to jakieś 20%? :roll:

Ja nic o Grudziądzu nie wiem. Natomiast z tego co mi powiedziano, to MM w 2020 miał dwie bardzo dobre oferty: z Rybnika i Zielonej. Info nie pochodzi z lubelskich piekarni, a od kolegi z Katowic, który jest bardzo dobrym kolegą jednego z mechaników Mikkela. Ale oczywiście masz rację. Gwarancji, że to info 100% nie ma żadnej, więc nie powinienem był przedstawiać tego jako faktu.

kibicLBN pisze:Nie widzicie tego, czy nie chcecie?

Kazdy widzi to co chce. A mógłbys zdradzić dlaczego te akcje Michelsena wynikają z chęci zarobienia kilku groszy, a nie jego egoizmu i po prostu chęci wygrywania ze wszystkimi? Po czym to odróżniasz? Mową ciała? Kurwikami w oczach?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

waha
Junior

#2328 Postautor: waha » 24 sierpnia 2021, o 21:26

Troszkę się czepiacie. Sam chętnie bym wymienił jednego z naszych stranieri. Tylko problem jest taki że nie ma na kogo. Szanse na wyrwanie kogoś lepszego są bliskie zera. Ogólnie zapowiada się słabe okno transferowe. Jakoś nie chce mi się wierzyć w wielkie transfery u nas czy nawet u innych. Skończy się pewnie na Dudku i Drabiku. Reszta zawodników z topu zostanie tam gdzie jest. No może Emil jeszcze, bo coś sporo o nim pisane jest. Ale coś czuję że znajdzie leszno kasę dla niego.

Ogólnie może się skończyć tak że będziemy mieli wybór między Buczkiem a kimś z pierwszej ligi. Albo trzecia opcja najbardziej ryzykowna i najmniej prawdopodobna. Przesunięcie Lamparta na u24, ale wtedy trzeba pozyskać juniora np Jabłońskiego.

blajar
Trener

#2329 Postautor: blajar » 24 sierpnia 2021, o 21:33

kibicLBN pisze:Niektórzy to albo meczów nie oglądają albo udają ślepych. W Toruniu Michelsen mógł holować Lamparta, mógł go wyprzedzić delikatnie na 2 łuku, drugiego okrążenia. Nie! Wchodzi ostro przed same koło Wiktora tak, że wytrąca go z rytmu jazdy, przez to momentalnie zbliża się do niego Miedziński i w efekcie wyprzedza Lamparta.
W Lesznie ciśnie do samej kreski. O te kilka tysięcy właśnie. Przykładów tego typu jest więcej, fuckow dla Wiktora itp. Nie widzicie tego, czy nie chcecie?

Michelsen wyprzedził Wiktora na pierwszym łuku drugiego okrążenia i nie zrobił tam żadnego wejścia przed koło młodego. Zwyczajnie wjechał po wewnętrznej. Jedynym skutkiem tego wjazdu było może minimalnie późniejsze wejście Wiktora w łuk ale z pewnością nie wybicie z rytmu bo jeszcze przez całe półtora okrążenia jechał drugi. Wypisujesz takie bzdury i pewnie sam w nie wierzysz, a potem czytający wyrabiają sobie jakieś durne opinie na temat tego, czy tamtego. Wiktor był w tym biegu zwyczajnie wolny po trasie.
Owszem, MM nie holował Wiktora i tu można się czepiać. Inna sprawa, że musiałby chyba jechać na pół gazu.

Powiedział Ci, że o te kilka tys. cisnął czy kolejna "opinia"?
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Turbo

#2330 Postautor: Turbo » 24 sierpnia 2021, o 21:38

Niektórym po prostu podobają się gesty MM, jak uderzanie się ręką w klatę, jakoby czcił herb klubu lub ciąganie za sobą szalika. To tylko gesty, które robiłby w każdym innym klubie. Mikkel nie jeździ tutaj bo kocha nas , lubelskich kibiców. Jeździ tutaj bo jest sowicie opłacany, otrzymuje wynagrodzenie na czas, a z tym różnie bywa w innych klubach. Fakt jest taki,że na pewno jest wielu chętnych na jego usługi i to nie podlega dyskusji. Zapewne też wyżej się ceni w kontekście GP, ale nie jest nie zastąpiony. Jeśli Kępa pozwala sobie na zastój w rozmowach to znaczy ,że ma alternatywę. O tym jestem głęboko przekonany.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2331 Postautor: Gelo » 24 sierpnia 2021, o 21:46

Mikkela tłumaczy tylko to, że nikt na świecie nie wie jak jechać parowo z Lampartem. Podejrzewam, że i Hans nie dałby rady. AJ czy Grisza nie dali. A to, że MM to egoista to przecież sprawa oczywista. Duńczyk. A ci myślenie korpo wysysają z mlekiem matki.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2332 Postautor: kibicLBN » 24 sierpnia 2021, o 21:48

Przekonaliscie mnie. Mikkel Michelsen to oddany lubelskiej drużynie zawodnik, zawsze fair wobec nas, pamięta że my byliśmy klubem który wprowadził go do czołówki i zawsze dba o dobro drużyny i morale. Powinien w gablocie klubowej mieć honorowe miejsce, i powinien zostać ikoną lubelskiego żużla na wzór Hansa Nielsena. Super gość!
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

asid
Senior

#2333 Postautor: asid » 24 sierpnia 2021, o 21:55

Wg. bukmachera kurs na transfer Dudka do Motoru stoi 1,6. Pudelek tak donosi.

waha
Junior

#2334 Postautor: waha » 24 sierpnia 2021, o 22:07

No właśnie pudelek. Ja nigdzie nie mogę znaleźć tego zakładu. Ciekawe.

Karamba
Kadrowicz

#2335 Postautor: Karamba » 24 sierpnia 2021, o 22:24

Żużel. Dostali SMS-a od Drabika. Napisał im, co zamierza zrobić

Czytaj więcej na https://sport.interia.pl/zuzel/news-zuz ... ign=chrome

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#2336 Postautor: Saeyl » 24 sierpnia 2021, o 22:33

waha pisze:No właśnie pudelek. Ja nigdzie nie mogę znaleźć tego zakładu. Ciekawe.

Na pewno nie ma takiej oferty, a czy była? Oto jest pytanie.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2337 Postautor: istred » 24 sierpnia 2021, o 23:21

Bardzo mądry post napisał ostatnio grzesieck.
nie wiem kto gorszy, ty czy retro

A odnośnie MM to więcej takich egoistów nam w drużynie potrzeba.
Nawet krytykanci powinni być zadowoleni bo leczenie własnych kompleksów szybciej będzie szło.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#2338 Postautor: Perez » 25 sierpnia 2021, o 05:31

Czarek pisze:
Perez pisze:Czarkowi może chodzi o Piotrka Pawlickiego? Były takie niusy. Wyssane z palca.

Nie!

A więc?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#2339 Postautor: Kargolo » 25 sierpnia 2021, o 07:21

kibicLBN pisze:Przekonaliscie mnie. Mikkel Michelsen to oddany lubelskiej drużynie zawodnik, zawsze fair wobec nas, pamięta że my byliśmy klubem który wprowadził go do czołówki i zawsze dba o dobro drużyny i morale. Powinien w gablocie klubowej mieć honorowe miejsce, i powinien zostać ikoną lubelskiego żużla na wzór Hansa Nielsena. Super gość!

A czemu tak ze skrajności w skrajność? Nie ma nic pomiędzy? Tylko ikony i wredne złotówy?
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#2340 Postautor: kdsz » 25 sierpnia 2021, o 07:23

Jeśli byłaby możliwość wymienienia Michelsena na Sajfutdinowa czy Madsena, to nawet bym się nie zastanawiał. Ale chyba nie jest to szczególnie prawdopodobne. Dlatego nie ma co psioczyć na Duńczyka, bo niby kim go zastąpimy? Frickiem, Zagarem, Pedersenem? MM trzeci sezon z rzędu kręci 2 pkt./bieg, a trudno o bardziej wiarygodny certyfikat przydatności do drużyny żużlowej.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

asid
Senior

#2341 Postautor: asid » 25 sierpnia 2021, o 09:57

Gdyby przyszedł Dudek to może być i Fricke za MM.

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#2342 Postautor: Kshyhu » 25 sierpnia 2021, o 09:59

Saeyl pisze:
waha pisze:No właśnie pudelek. Ja nigdzie nie mogę znaleźć tego zakładu. Ciekawe.

Otóż jest. Zajrzyjcie na eWinner w dział "eWinner Custom Bet"

Obrazek
Motor mocnyj!

waha
Junior

#2343 Postautor: waha » 25 sierpnia 2021, o 10:00

Wczoraj w nocy nie było. Na innych forach też to pisali.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#2344 Postautor: kdsz » 25 sierpnia 2021, o 10:08

asid pisze:Gdyby przyszedł Dudek to może być i Fricke za MM.

A nie lepiej Dudek za Buczkowskiego i Michelsen "za Michelsena"?
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

asid
Senior

#2345 Postautor: asid » 25 sierpnia 2021, o 10:16

kdsz pisze:

Skoro MM nie chce to niech będzie Fricke.
Dudek+Fricke > Buczkowski+MM

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2346 Postautor: kibicLBN » 25 sierpnia 2021, o 10:28

Kargolo pisze:
kibicLBN pisze:Przekonaliscie mnie. Mikkel Michelsen to oddany lubelskiej drużynie zawodnik, zawsze fair wobec nas, pamięta że my byliśmy klubem który wprowadził go do czołówki i zawsze dba o dobro drużyny i morale. Powinien w gablocie klubowej mieć honorowe miejsce, i powinien zostać ikoną lubelskiego żużla na wzór Hansa Nielsena. Super gość!

A czemu tak ze skrajności w skrajność? Nie ma nic pomiędzy? Tylko ikony i wredne złotówy?

Jest. Moja reakcja, być może przesadzona była sprowokowana tym, jak to niektórzy naiwnie wierzą w przywiązanie Duńczyka do naszych barw. Mam wrażenie, że dali się nabrać na ładne gesty, które mijają się z rzeczywistym podejściem Michelsena. Z zachowania Duńczyka, wynika że w znamienitej większości jego działania skupiają się na jego własnym dobrze, a korzyść dla drużyny to właściwie sam dorobek punktowy Duńczyka, bardzo potrzebny zresztą.
Oglądam ekstraligę, inne spotkania, właściwie to średnio 75% spotkań i z przykrością stwierdzam, że Michelsen po Pedersenie jest drugą osobą wyróżniającą się takimi zagrywkami o jakich wspomniałem. Nie wyssałem tego z palca. Jest potrzebny, jest silnym punktem zespołu, nie widzę sensu jego zamiany (chyba że w parze), ale niech co poniektórzy nie stawiają mu pomników, bo na to nie zasługuje. Tyle.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#2347 Postautor: Kargolo » 25 sierpnia 2021, o 10:53

asid pisze:Skoro MM nie chce to niech będzie Fricke.

Bo kompletowanie składu to jak zwyczajne zakupy w sklepiku osiedlowym.

Skoro nie ma chleba razowego to niech będzie żytni :P
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#2348 Postautor: Saeyl » 25 sierpnia 2021, o 11:05

Kshyhu pisze:
Saeyl pisze:

Otóż jest. Zajrzyjcie na eWinner w dział "eWinner Custom Bet"

Obrazek

Wczoraj tam zaglądałem i nie widziałem, ale z tego co pisali ludzie to takie kursy transferowe są często blokowane w godzinach wieczornych :) Stąd pewnie nie były widoczne.

Flagg
Trener

#2349 Postautor: Flagg » 25 sierpnia 2021, o 11:16

kibicLBN pisze:Jest. Moja reakcja, być może przesadzona była sprowokowana tym, jak to niektórzy naiwnie wierzą w przywiązanie Duńczyka do naszych barw.

Nazwałeś Michelsena jedna z najwiekszych złotów w lidze, nie mając ku temu żadnych podstaw i argumentów poza swoimi wymysłami i tym, że na torze wyprzedza swoich. Przecież z finansowego punktu widzenia nie ma różnicy czy zrobisz 2* czy 3. Placone masz tyle samo.

Wiec jeszcze raz. Michelsen jest egoistą. Egoistą na torze. Nie wiem jaki jest prywatnie, bo go nie znam, wiec nie oceniam. Na torze zawsze chce wygrywac. Nie ważne, czy z kolegami z druzyny, czy z przeciwnikiem. Do tego łatwo się irytuje i obraża. Jedno wynika z drugiego. Jak nie wygrywa, jak mu nie idzie, to rośnie frustracja, którą kieruje w innych. Taki typ. Jednym to przeszkadza, inni to tolerują, a jeszcze inni lubią. Kazdy po swojemu. Ale nadal nie wiem, co to ma wspólnego z byciem złotówą.

Czy Michelsen jest jakoś wybitnie przywiązany do naszych barw? Nie wiem, pewnie nie. NIgdy nic takiego nie napisałem. Broniłem go jedynie przed nazywaniem go złotówą. To co innego. Czy całowanie herbu i machanie szalikiem były na pokaz? Nie wydaje mi się. To nie jest typ, który stając na podium z pucharem, czy po wygranym meczu, kalkuluje co ma zrobić, żeby to ładnie wyglądało w TV. Raczej daje się ponieść chwili. Tak jak łatwo ulega frustracji, tak samo łatwo daje się ponieść euforii. Nie oznacza to, że kocha Motor ponad życie. Nigdy nic takiego nie powiedział, wiec nie ma powodu tak sądzić.

A czy mógłby być ikoną Motoru? Oczywiście, że tak. Jeśli bedzie tu jeździć przez następne kilka/kilkanaście lat, jeśli będzie prowadzić klub do medali, to taką ikoną się stanie i miejsce w klubowej gablocie będzie mu sie należało jak psu buda. Nawet jeśli będzie to robić dla siebie i dla pieniędzy.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Karamba
Kadrowicz

#2350 Postautor: Karamba » 25 sierpnia 2021, o 11:27

asid pisze:
kdsz pisze:

Skoro MM nie chce to niech będzie Fricke.

Chyba Buczek słyszał przecieki i mocno trzymał widelec w ręce bo w Lesznie już lepiej jechał a wczoraj w Szwecji 10 pkt strzelił Kubson i Jarek też niczego sobie dobrze , że jeżdzą .