Mikkel Michelsen
Re: Mikkel Michelsen
dzisiejszy dość obszerny wywiad z naszym el Capitano
Żużel. Jeszcze trzy lata temu Grand Prix na stadionie PGE Narodowym oglądał tylko z loży VIP, do której zaprosił go prezes Motoru Lublin, Jakub Kępa. Od tego czasu zdążył dwa razy zdobyć indywidualne mistrzostwo Europy, poprowadzić lubelski zespół do wicemistrzostwa Polski i stać się głównym zagranicznym rywalem Bartosza Zmarzlika w walce o tytuł najlepszego żużlowca na świecie. Mikkel Michelsen rywalizacji z Polakiem się nie boi. W tym roku w PGE Ekstralidze pokonał go nawet na jego domowym torze w Gorzowie i to nie raz, tylko trzy razy!
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... oi/h0nc2c4
Żużel. Jeszcze trzy lata temu Grand Prix na stadionie PGE Narodowym oglądał tylko z loży VIP, do której zaprosił go prezes Motoru Lublin, Jakub Kępa. Od tego czasu zdążył dwa razy zdobyć indywidualne mistrzostwo Europy, poprowadzić lubelski zespół do wicemistrzostwa Polski i stać się głównym zagranicznym rywalem Bartosza Zmarzlika w walce o tytuł najlepszego żużlowca na świecie. Mikkel Michelsen rywalizacji z Polakiem się nie boi. W tym roku w PGE Ekstralidze pokonał go nawet na jego domowym torze w Gorzowie i to nie raz, tylko trzy razy!
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... oi/h0nc2c4
Życzę Mikkelowi nawet złota, się wydaje mi się, że nawet utrzymanie w TOP 6 byłoby już bardzo dużym sukcesem. Na podium w tym roku jeszcze go nie widzę.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
El Capitano wyraźnie przykłada się do roli. Przynajmniej ja odczuwam inne nastawienie i dojrzałość. Wynik idzie w parze, ale dużo można przeczytać czy usłyszeć o chęci pomocy, w tym również sprzętowej. Być może poczuł odpowiedzialność za powierzone zaufanie w jakiś sposób. Jak dla mnie jest nieporównywalnie lepszym kapitanem od poprzednika. Nawet wywiady po meczu typowo w kontekście drużyny, a nie indywidualnej zdobyczy. Szacunek.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
W końcu Mikkel poza Wiktorem jest najdłużej z nami .
Od sezonu 2019 jest zawodnikiem ekstraligowego Motoru Lublin. W ligowym debiucie zdobył 8 punktów i 2 bonusy (0,3,2,1*,2*), a jego zespół pokonał GKM Grudziądz 49:41[9]. Przez cały sezon był ważną częścią drużyny, po raz pierwszy w karierze przekroczył średnią 2pkt/bieg. Wyniosła ona 2,013, co było 13. najlepszym wynikiem w lidze. Zwieńczeniem roku było zdobycie przez Michelsena tytułu Indywidualnego mistrza Europy 2019 po tym jak w czterech rundach cyklu zdobył łącznie 45 punktów
Od sezonu 2019 jest zawodnikiem ekstraligowego Motoru Lublin. W ligowym debiucie zdobył 8 punktów i 2 bonusy (0,3,2,1*,2*), a jego zespół pokonał GKM Grudziądz 49:41[9]. Przez cały sezon był ważną częścią drużyny, po raz pierwszy w karierze przekroczył średnią 2pkt/bieg. Wyniosła ona 2,013, co było 13. najlepszym wynikiem w lidze. Zwieńczeniem roku było zdobycie przez Michelsena tytułu Indywidualnego mistrza Europy 2019 po tym jak w czterech rundach cyklu zdobył łącznie 45 punktów
"Już poinformowaliśmy trenera Hansa Nielsena, że Mikkel nie będzie mógł wystartować w niedzielnym turnieju drużynowych mistrzostw Europy. Odpuścimy także zapewne start w lidze duńskiej. Później ocenimy stan zdrowia i zobaczymy, co wydarzy się dalej - mówił tuż po GP, menedżer zawodnika, Marcin Momot."
ale ten fragment chyba istotniejszy
Gdy wstałem, przed oczami zrobiło mi się ciemno, a wszystko wokół zaczęło wirować. Nie czułem się dobrze. Teraz jest nieco lepiej, a najważniejsze jest to, że żadna kość nie została złamana. Potrzebuję nieco odpoczynku i być może dodatkowych zabiegów - mówił zawodnik.
Zawodnik czuł się jednak na tyle dobrze, że po zawodach nie zdecydował się na podróż do szpitala.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10003 ... lo-wirowac
Jako ciekawostka po dwóch GP tylko Mikkel był w obu finałach .
Gdy wstałem, przed oczami zrobiło mi się ciemno, a wszystko wokół zaczęło wirować. Nie czułem się dobrze. Teraz jest nieco lepiej, a najważniejsze jest to, że żadna kość nie została złamana. Potrzebuję nieco odpoczynku i być może dodatkowych zabiegów - mówił zawodnik.
Zawodnik czuł się jednak na tyle dobrze, że po zawodach nie zdecydował się na podróż do szpitala.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10003 ... lo-wirowac
Jako ciekawostka po dwóch GP tylko Mikkel był w obu finałach .
- Dragon_Juventino
- Junior
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ekstraliga/zuzel-mikkel-michelsen-skomentowal-zachowanie-maksyma-drabika/vp96v8e?utm_source=m.facebook.com_viasg_przegladsportowy&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&utm_v=2
Mikkel opowiada o swoim zdrowiu oraz zachowaniu Maksa o którym na forum dużo dyskusji ;-)
Mikkel opowiada o swoim zdrowiu oraz zachowaniu Maksa o którym na forum dużo dyskusji ;-)
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Czy to możliwe, że Mikkel odejdzie z Motoru do Częstochowy? Jakoś mi się wierzyć nie chce :(
-
vertigo_07
Na razie mamy takie wieści z Facebooka Mikkela:
After 10 seasons of working together @kylorbk and I have decided to part ways for now. It’s time for the both of us to move on and gain some new experiences. Don’t know where to start because thank you doesn’t really suffice how grateful I am for all your help and hard work through the past 10 seasons, all the titles, medals, sleepless nights and memories for life. I thank you Kris for your hard work, dedication, ambition’s and support and I wish you and your family all the best going forward in what ever your decide. You’ve earned my respect and I can’t wait to spend more time together in the future as friends
vertigo_07 pisze:Na razie mamy takie wieści z Facebooka Mikkela:After 10 seasons of working together @kylorbk and I have decided to part ways for now. It’s time for the both of us to move on and gain some new experiences. Don’t know where to start because thank you doesn’t really suffice how grateful I am for all your help and hard work through the past 10 seasons, all the titles, medals, sleepless nights and memories for life. I thank you Kris for your hard work, dedication, ambition’s and support and I wish you and your family all the best going forward in what ever your decide. You’ve earned my respect and I can’t wait to spend more time together in the future as friends
Zmiana wszystkiego na hurra. I klub i team. W dodatku nowy klub nie jest znany z ustabilizowanego środowiska i wznoszeniu żużlowców na nowy, wyższy poziom. Mimo wszystko dalej będę kibicował MM, ale mam obawy, że ta cała zmiana czkawką mu się dobije.
Czyli piekarnia o zwolnieniu Momota mówiła prawdę ;) Tylko zwolnił mechanika, a nie menadżera z tego co widzę.
Ostatnio zmieniony 14 października 2022, o 10:29 przez Saeyl, łącznie zmieniany 1 raz.
Rozstaje się z brejdakiem swojego menago który (być może w kontrowersyjnych okolicznościach) umawiał mu kontrakt życia w Czewie.
Ciekawie, ciekawie :)
Ciekawie, ciekawie :)
Tyle, że on tu mówi o Momocie mechaniku, a co z drugim Momotem, menago? Bo piekarnie o nim chyba mówiły?
Krzysztof to mechanik, a nie podwójny agent. Chyba pogonił nie tego Łomota, co trzeba.
No piekarnie mówiły o Momocie :) To my to zinterpretowaliśmy, że chodzi o Marcina, a nie Krzyśka :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
To teraz czekamy w jakich barwach wystartuje...
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Z Lwem na piersi. Naprawde, nie robcie sobie żadnych nadziei. Info pewnie jutro/pojutrze.
Ciekawe czy jest jakikolwiek związek tych wydarzeń tzn. ew zmiana barw i zmiana mechanika - czy to tylko zbiegło się po prostu w czasie.
https://speedwaynews.pl/zuzel/zdobyli-r ... mjWCWRjGHY
https://speedwaynews.pl/zuzel/zdobyli-r ... mjWCWRjGHY
Zaczynam sądzić, że nie chodziło wyłącznie o niepopsucie zabawy w CSK. Nadal żadnych informacji, a przecież takowa mogła pojawić się zaraz po imprezie. Wygląda na to, że nadal nie ma decyzji - albo co do odejścia albo co do jego kierunku.
Decyzja została podjęta dawno, dawno temu.
Mikkela z nami nie będzie w 2023.
Kropka.
Mikkela z nami nie będzie w 2023.
Kropka.
Torsen pisze:Zaczynam sądzić, że nie chodziło wyłącznie o niepopsucie zabawy w CSK. Nadal żadnych informacji, a przecież takowa mogła pojawić się zaraz po imprezie. Wygląda na to, że nadal nie ma decyzji - albo co do odejścia albo co do jego kierunku.
Przecież powiedzial że do końca tygodnia ogłosi co i jak. Jedno jest pewne Częstochowa wita.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Dzisiaj albo jutro pojawi się info. Nie ma co się łudzić
Ja też czekam już na info o odejściu. Trzeba kończyć tę sagę i zamykać piekarnie.