Bartosz Zmarzlik
Re: Bartosz Zmarzlik
A tu wystarczyłby ostracyzm albo obicie krzywego ryja. Wszystko.
ale z nim już raczej mało kto rozmawia, wiec zmyśla takie głupoty. Interii się klika, on swojej opinii już nie pogorszy. Jedyny kto przegrywa to ten co czyta
Ciekawa historia, że to właśnie Bartek, któremu wiele osób zarzucało, że jest "mało lubelski", nie identyfikuje się z klubem ani z kibicami, nie serduszkuje, jest tu tylko dla pieniędzy, etc. - ostatecznie okazuje się najbardziej lojalnym zawodnikiem i spędzi u nas przynajmniej 6 sezonów. Więcej niż Michelsen czy Kubera.
Ja osobiście jestem przeszczęśliwy, że Mistrz Świata właśnie u nas pisze taki kawał swojej historii.
Ja osobiście jestem przeszczęśliwy, że Mistrz Świata właśnie u nas pisze taki kawał swojej historii.
Tak, myślę że to wciąż jest niedoceniane, nawet tutaj na forum.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Tak, trzeba doceniać.
Ale tak szczerze, to gdzie miałby iśc? Do Wrocka gdzie jest Łaguta i Kurtz? Czy może do ZG żeby mu chatę pod Gorzowem podpalili? A może wrócić do Gorzowa bankruta? Albo do Czewy którą sponsoruje przedszkole? Czy do Grudziądza, który każdy sezon kończy prawie 10mln na minusie?
Ale tak szczerze, to gdzie miałby iśc? Do Wrocka gdzie jest Łaguta i Kurtz? Czy może do ZG żeby mu chatę pod Gorzowem podpalili? A może wrócić do Gorzowa bankruta? Albo do Czewy którą sponsoruje przedszkole? Czy do Grudziądza, który każdy sezon kończy prawie 10mln na minusie?
Zmarzlik mógłby iść gdzie chce, bo za nim idzie Orlen i pokrywa pewnie 90% jego kontaktu. I każdy klub weźmie go z pocałowaniem ręki. To, że tyle u nad jeździ to wielki sukces i tyle
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
RadeKas pisze:Zmarzlik mógłby iść gdzie chce, bo za nim idzie Orlen i pokrywa pewnie 90% jego kontaktu. I każdy klub weźmie go z pocałowaniem ręki. To, że tyle u nad jeździ to wielki sukces i tyle
Co ma Orlen do budżetów klubów? I konraktów, jakie zawdonik z nimi zawiera? Serio pytam, bo o tym Orlenie to słyszę za każdym razem. Nie jest tak, że Orlen to sponsor indywidualny i kasa od niego nie jest liczona do konraktu, jakie BZ zawiera z poszczególnymi klubami?
RadeKas pisze:Zmarzlik mógłby iść gdzie chce, bo za nim idzie Orlen i pokrywa pewnie 90% jego kontaktu.
Fajnie byłoby gdyby Zmarzlik kosztował nas 10% kontraktu, no ale tak nie jest :)
A Toruń stać, tylko boją się o atmosferę.
Chyba spokój w klubie, relacje z prezesem no i regularne pieniądze na koncie (co w sumie logiczne) decydują o tym że Bartek jest u nas. Nie ma prezesów ze skróconym nazwiskiem, kibiców nie atakuje się gazem na zawodach DMPJ, brak jest zbiórek na zrzutce, wynik finansowy też dodatni. Do tego nikt nie podupadł na zdrowiu psychicznym po jeździe w Motorze.
Chyba spokój w klubie, relacje z prezesem no i regularne pieniądze na koncie (co w sumie logiczne) decydują o tym że Bartek jest u nas. Nie ma prezesów ze skróconym nazwiskiem, kibiców nie atakuje się gazem na zawodach DMPJ, brak jest zbiórek na zrzutce, wynik finansowy też dodatni. Do tego nikt nie podupadł na zdrowiu psychicznym po jeździe w Motorze.
Haron90 pisze:
Co ma Orlen do budżetów klubów? I konraktów, jakie zawdonik z nimi zawiera? Serio pytam, bo o tym Orlenie to słyszę za każdym razem. Nie jest tak, że Orlen to sponsor indywidualny i kasa od niego nie jest liczona do konraktu, jakie BZ zawiera z poszczególnymi klubami?
Chodzi mi o to, że w elidze obowiązują limity oficjalnych kontaktów więc kluby płacą całej czołówce i tak maks, a resztę załatwiają w sponsorach zewnętrznych. I obstawiam, że nawet pomijając Orlen, takiemu Zmarzlikowi każdy klub w elidze jest w stanie załatwić pół województwa na sponsora.
Richie Faulkner:
W ten sposób licząc to żaden z zawodników nie jest kosztem dla klubu, bo przecież "zrzucają" się na niego sponsorzy :) No ale wiadomo o co chodzi - to jest kwestia tego też że klub jest wiarygodnym partnerem dla Orlenu, ku zaskoczeniu niektórych, niezależnie od władzy centralnej.I Zmarzlik w wiarygodnym klubie to też dobry układ wizerunkowy dla Orlenu. BTW, Orlen najwyższy kurs akcji od 9 lat.
Ostatnio zmieniony 26 lutego 2026, o 13:17 przez Cooper, łącznie zmieniany 1 raz.
Haron90 pisze:Tak, trzeba doceniać.
Majac dwojke dzieci w wieku przedszkolnym to ja bym te Czestochowe rozwazal powaznie. Pewnie jakies znizki na czesne by wpadly :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Coś mi się wydaje, że Vacul może być podpisany również na 2 albo 3 lata, tylko klub nie ogłosił tego z jakichś powodów.
Gdyby Zmarzlik chciał jeździć w Toruniu czy Wrocławiu to by jeździł, a sponsorzy i miejsce w składzie szybko by się znalazły. Tak jak kiedyś u nas dla Hampela. Najwyżej innemu zawodnikowi wypadłby z ręki widelec, ale żaden prezes by się nawet chwilę nie zawahał, gdyby mógł podjąć taką decyzję.
RadeKas pisze:Chodzi mi o to, że w elidze obowiązują limity oficjalnych kontaktów więc kluby płacą całej czołówce i tak maks, a resztę załatwiają w sponsorach zewnętrznych. I obstawiam, że nawet pomijając Orlen, takiemu Zmarzlikowi każdy klub w elidze jest w stanie załatwić pół województwa na sponsora.
limitów już nie ma ze 2 lata, odkąd UOKiK zaczął się interesować
A to przepraszam.
Richie Faulkner:
To samo wczoraj pomyślałem, że ta nasza Bartula to najbardziej lubelska jednak się okazała, kolejny rok w trolebusie jeździ ,"zakansza" cebularzem i nie beczy, że do domu daleko.
I jeszcze na dwa lata podpisał, cudo. Nie jedno cygaro czy widelec wypadł z wrażenia ha ha .
I jeszcze na dwa lata podpisał, cudo. Nie jedno cygaro czy widelec wypadł z wrażenia ha ha .
Rozumiem euforię ale z tą "lubelskością" Zmarzlika to bym się nie rozpędzał. Jest "w miejscu, w którym jest" i niech tak zostanie. Żeby słowo Motor czy Lublin przeszło mu przez gardło trzeba było czekać ponad rok. Czy to żle? Niekoniecznie - ja się przyzwyczaiłem a finalnie przecież "po czynach ich poznacie". Jak się okazuje nie trzeba być przesadnie wylewnym, nie trzeba serduszkować i podlizywać się kibicom żeby być lojalnym. A czy Zmarzlik jest lojalny tylko w stosunku do Kępy czy idzie za tym coś jeszcze ma teraz drugoplanowe znaczenie. Minimum sześć lat jazdy w jednym klubie najlepszego gościa w historii tego sportu już czyni Motor sytuacją wyjątkową dla żużla w ogóle.
Wszystko to co napisałeś świadczy raczej dobrze o Bartku, autentyczności i jego wizerunku, ja tam nie bardzo wierzę w to całowanie herbu na pierwszym meczu.
Od Michelsena chyba dla wszystkich poszła nauka, że nie należy się przesadnie przyzwyczajać do zawodników. Dla mnie to - przyznaję - przykra nauka. Jeszcze Kubera zwiódł nas wywiadami "nie wiem co by się musiało stać", że może być inaczej niż jest. Wyciągając wnioski po takim Holderze nikt nie tęskni, jego odejście przełknęliśmy bez większego żalu i zaskoczenia. Tak - to wszystko dobrze świadczy o Zmarzliku. Uważam, że jego odejście z Gorzowa również było z klasą.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Gelo pisze:Wyciągając wnioski po takim Holderze nikt nie tęskni, jego odejście przełknęliśmy bez większego żalu i zaskoczenia.
Tak naprawdę sezon Vacula i Holdera zweryfikuje czy zatęsknimy :D
Nie - to nie ma żadnego znaczenia. Wierzę tutaj Kubie - Jack okazał się gościem, który nie docenia tego co ma, który ostentacyjnie pokazuje, że ma wywalone na to gdzie pracuje żeby tlylko hajs się zgadzał. A wybór klubu świadczy o deficytach intelektualnych. Niestety niezależnie jak pojedzie Wrocław czy Bydgoszcz już przebierają nóżkami żeby go ściągnąć. Ale trudno sympatyzować z takim gościem. Być może Vacul ma łatkę złotowy ale co jak co ale jest to jeden z najsympatyczniejszych żużlowców.Jak pojedzie na 2,0+ to nikt nie będzie miał pretensji.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Generalnie Holder nie słynie z bycia podróżnikiem żużlowym. W wieku 30 lat będzie jechał dopiero w trzecim klubie w Polsce. Vacul w tym wieku miał już ich... siedem :D
Nawet MM mial odwiedzonych 6 klubów w wieku 30 lat. Teraz jest 7 a zaraz będą 32 lata.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Otóż to, dlatego trudno zarzucać akurat Holderowi, że pojedzie byle gdzie, byleby hajs się zgadzał. Raczej on należy do tych bardziej ustatkowanych.