Może to brutalne zabrzmi ale szampany w Czewie już trafiły do chłodziarki. Swoją droga Thomsen jest mocno kontuzjogenny. Mógł do nas trafić zamiast Mikusia.
A Dominik no cóż ciepła woda w kranie u mistrza nie wystarczała chciał wyzwań to ma. Miał przykład jak Krasnal z Mikusiem potęgę Włókniarza budowali to nie, zawsze to na własnej dupie ćwiczyć wyciąganie drzazg z dupy. Druga kolejka dopiero a tam już milioner ,Leon i kibice walą fochy.
Nasi rywale - 2026
Re: Nasi rywale - 2026
Karamba pisze:Może to brutalne zabrzmi ale szampany w Czewie już trafiły do chłodziarki.
Bez przesady. Do PO kupa czasu, Thomsen zdarzy wrócić. Zresztą Czewa wygląda obecnie gorzej niż z Rybnik 2020 czy Ostrow 2022.
Nawet bez Thomsena nie postawilbym obecnie złamanego grosza na Włókniarz w straciu że Stalą. Szczególnie, że mogą robić ZZ
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Otóż to. Tam nie ma zawodnika, który w ostatnim sezonie zbliżylby się do 2,0+, nie ma tam żadnego lidera. Bo kto ma nim być - Hansen, Tungate? To mogą być solidne drugie linie, ale na pewno nie liderzy na dwucyfrówki.
Zeby Czewa miala jakiekolwiek szanse ze Stałą to ta musiałaby jechać bez Thomsena i Holdera naraz
Motor mocny
Obecny wysyp lubuskich zdarzen i kontuzji to glownie woda na mlyn dla Leszna i Grudziadza, czyli druzyn zainteresowanych awansem do PO.
Choc wg mnie Unia i tak te czworke wezmie, chyba ze w ich szeregach ktos na dluzej wyleci. Aczkolwiek nawet i wtedy nie sa bez szans bo to klub, w ktorym jest glebia skladu. W przeciwienstwie do kontrkandydatow.
Choc wg mnie Unia i tak te czworke wezmie, chyba ze w ich szeregach ktos na dluzej wyleci. Aczkolwiek nawet i wtedy nie sa bez szans bo to klub, w ktorym jest glebia skladu. W przeciwienstwie do kontrkandydatow.
W Lesznie głębia składu to kilku juniorów. Wojtynka, Juskowiak i Kostyra. Kostyra miał dobre wyniki w 250cc, ale to o niczym nie świadczy. Szmyd też miał. Nawet lepsze od Kostyry. Nie przesadzajmy.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Bardziej chodzi mi o to ze jesli jakikolwiek senior sie rozwali to mozna to zalatac startami juniorow z mniejsza strata niz u rywali. Oczywiscie jesli zabrakloby Pawlickiego czy Kolodzieja to bylaby strata. Ale nie tak wielka jak u rywali do PO, ktorzy juz na starcie mieli albo na niektorych pozycjach kevlary, albo liczyli na cudowne odrodzenie
P.S. Unia to chyba jedyna w lidze druzyna budowana innym schematem. Nie ma lidera pewniaka, ale i nie ma wyraznych dziur. Kazdy mecz to nowe rozdanie i jest paru kandydatow by pociagnac wynik.
P.S. Unia to chyba jedyna w lidze druzyna budowana innym schematem. Nie ma lidera pewniaka, ale i nie ma wyraznych dziur. Kazdy mecz to nowe rozdanie i jest paru kandydatow by pociagnac wynik.
Ja tez twierdziłem przed sezonem że Unia wejdzie do play-off to się że mnie śmiali na internetach. Przecież ta drużyna jest mądrze zbudowana bez dziur w składzie (kibicowałbym jakby był taki skład w Lublinie, wiem mamy lepszy ale nie o to chodzi. Skład Unii przypomina mi Motor jako beniaminek, mocna juniorka i solidni seniorzy) nie to co Falubaz.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Porcelanowy Kołodziej oraz mocno niepewni Zengi i Cook to jednak minusy, które mogą dać znać o sobie w najmniej odpowiednim momencie. Unia ma w odwodzie mega juniorów i to jest ogromny atut. Tylko że stabilny junior to osobnik bardzo rzadko występujący w przyrodzie. Ja życzę im powodzenia, ale moim zdaniem będą poza czwórką.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Po dwóch kolejkach nieco już widać.
Apator słabo wszedł w sezon i jak nie doszlifują formy (głównie Dudek) to o finale mogą pomarzyć, do Play off jednak wejdą na 90%
Gorzów faktycznie pozytywnie zaskakują, jadą lepiej niż wskazują nazwiska
My - wiadomo, super forma ogólnie, ale Cierniak i Vaculik do poprawki.
Leszno zgodnie z potencjałem. Powalczą pewnie o PO
Wrocław mocny, ale jeszcze nie tak jednoznaczny jak my, zastanawia tak słaba dyspozycja Laguty na wyjeździe. Trzeba jeszcze jakiejś kolejki na wyjeździe.
Częstochowa musi liczyć na cud.
Apator słabo wszedł w sezon i jak nie doszlifują formy (głównie Dudek) to o finale mogą pomarzyć, do Play off jednak wejdą na 90%
Gorzów faktycznie pozytywnie zaskakują, jadą lepiej niż wskazują nazwiska
My - wiadomo, super forma ogólnie, ale Cierniak i Vaculik do poprawki.
Leszno zgodnie z potencjałem. Powalczą pewnie o PO
Wrocław mocny, ale jeszcze nie tak jednoznaczny jak my, zastanawia tak słaba dyspozycja Laguty na wyjeździe. Trzeba jeszcze jakiejś kolejki na wyjeździe.
Częstochowa musi liczyć na cud.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Flagg pisze:Karamba pisze:Może to brutalne zabrzmi ale szampany w Czewie już trafiły do chłodziarki.
Bez przesady. Do PO kupa czasu, Thomsen zdarzy wrócić. Zresztą Czewa wygląda obecnie gorzej niż z Rybnik 2020 czy Ostrow 2022.
Nawet bez Thomsena nie postawilbym obecnie złamanego grosza na Włókniarz w straciu że Stalą. Szczególnie, że mogą robić ZZ
Dlatego napisałem w chodziarce jakby dostali Stal bez Palucha i Thomsena to kto wie, zobaczymy jeszcze cały sezon przed nami.
Thomsen: "Złamałem trzy żebra, złamałem też krąg lędźwiowy L5 w kręgosłupie. Nie potrzebuję operacji, potrzebuję teraz trochę odpoczynku."
Konkretnie się połamał. Przy takim zestawieniu Stal ma ciepło, a pojadą przecież 8 maja do Częstochowy.
Edit: w sumie przy takiej Czewie i tak pewnie nie będzie miało to znaczenia.
Konkretnie się połamał. Przy takim zestawieniu Stal ma ciepło, a pojadą przecież 8 maja do Częstochowy.
Edit: w sumie przy takiej Czewie i tak pewnie nie będzie miało to znaczenia.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
To jedno. Ja myślę, że przy mizerii Zielonej i słabo wyglądającym Grudziądzu, oni bardziej patrzą w stronę Top 4. A za tydzień ważny mecz w Lesznie.