z Krosnem i Opolem,ale jeżeli wygramy(w co nie wątpię
Motor-GTÅ» 45-45 - mecz prawdy, smutnej dla nas prawdy.....
-
Gość
- WojtekF
- Szkółkowicz
Jeśli skład będzie wyglądał tak jak pisze kleczes, to wcale się nie zdziwię jeśli Grudziądz wywiezie jutro 2 punkty z koziego grodu.
Zetterstroem- Jensen. Minimalne wskazanie na tego 2ego
Piszcz-Knapp. Jeśli jest to prawda z tym twardym torem to chociaż obydwaj zawodnicy wolą tory przyczepne, Knapp na twardym sobie lepiej radzi.
Staszek- Jeleniewski. Obydwoje znają tor lubelski nieźle, jednak Staszek jest odrobinę lepszym zawodnikiem
Fijałkowski- Pietraszko. Wydaje mi się, że Darek zaliczy ten sezon do udanych, jednak Pietraszko na swoim torze będzie groźniejszy.
Franków- zastępstwo. No właśnie w tym miejscu dodatkowo raz pojedzie Knapp, dodatkowo raz Szwed, dodatkowo raz Staszek i Fijałkowski a ponieważ Franków na al. Zygmuntowskich spisuje się słabo, w tej formacji sytuacja Grudziądza wygląda lepiej
juniorzy- 1 regulaminowy punkt w 1szym biegu zdobędą Lublinianie.
Jak widać można oczekiwać emocjonującego meczu, którego losy będą się ważyły do ostatniego biegu.
Zetterstroem- Jensen. Minimalne wskazanie na tego 2ego
Piszcz-Knapp. Jeśli jest to prawda z tym twardym torem to chociaż obydwaj zawodnicy wolą tory przyczepne, Knapp na twardym sobie lepiej radzi.
Staszek- Jeleniewski. Obydwoje znają tor lubelski nieźle, jednak Staszek jest odrobinę lepszym zawodnikiem
Fijałkowski- Pietraszko. Wydaje mi się, że Darek zaliczy ten sezon do udanych, jednak Pietraszko na swoim torze będzie groźniejszy.
Franków- zastępstwo. No właśnie w tym miejscu dodatkowo raz pojedzie Knapp, dodatkowo raz Szwed, dodatkowo raz Staszek i Fijałkowski a ponieważ Franków na al. Zygmuntowskich spisuje się słabo, w tej formacji sytuacja Grudziądza wygląda lepiej
juniorzy- 1 regulaminowy punkt w 1szym biegu zdobędą Lublinianie.
Jak widać można oczekiwać emocjonującego meczu, którego losy będą się ważyły do ostatniego biegu.
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!
kleczes_GKM pisze:Za http://www.pzm.pl
GKM Grudziadz:
Magnus Zetterstroem 2,171
Adam Fajfer 1,896
Robert Kempinski 1,895
ło jezu, a skad on taka wysoka srednia ma? ;]
no ale jak tak, to bedzie baaaardzo ciezko, bo Zorro, Staszek, Knapp i Fijałkowski beda mieli po 6 startow...
boje sie tego meczu, bardziej niz wczorajszego z Krosnem
METHANOL ADVENTURE TEAM
- kleczes_GKM
- Szkółkowicz
- Kontakt:
Sam bylem ciekawy, bo takze mi sie wydawalo ze Grzesiek ma srednia wyzsza przynajmniej od Kempesa... I sie potwierdzilo:
http://www.sportowefakty.pl/index.php?dysc_id=4&k1_id=45&k2_id=101&dzial_id=366&news_id=47056
Grzegorz Knapp ma srednia z sezonu 2004:
1,931
Takze to PZM wprowadzil wszystkich w blad, jednak nie zmienia to faktu, ze za Fajke MOZNA zrobic Z/Z
http://www.sportowefakty.pl/index.php?dysc_id=4&k1_id=45&k2_id=101&dzial_id=366&news_id=47056
Grzegorz Knapp ma srednia z sezonu 2004:
1,931
Takze to PZM wprowadzil wszystkich w blad, jednak nie zmienia to faktu, ze za Fajke MOZNA zrobic Z/Z
Uff - właśnie dotarłem do domu po podkarpackim tournee. Byłem i w Krośnie i na dzisiejszym meczu Rzeszów - Rybnik. Oba pojedynki uzmysłowiły mi - jak beznadziejny mamy zespół. O Krośnie pisać nie będe - po ci co byli - widzieli. Natomiast wiele do myślenia dał mi mecz Józków. Początkowo wszyscy zachłysnęli się rzeszowiakami po tym jak wbili nas w tor, jakie to mają drogie zabawki i jaką kasę wpompowali w klub. A tymczasem Rybnik pokazał, że wcale nie są tacy mocni. Rybnik był druzyną lepszą tylko... no właśnie. Do dzisiaj uważałem, że mamy najgorszego obcokrajowca w lidze - ale to co pokazywał Iversen woła o pomstę do nieba. W drugim starcie szprycę dostał Czerwiński i z rozciętym łukiem brwiowym pojechał do szpitala (pierwszy wyścig zdecydowanie wygrał). Nie traktowałem Rybnika poważnie, ale to co zobaczyłem mnie przeraziło. Okazuje się, że jest kolejny zespół w kolejcee do upokorzenia nas w tym roku. Przyczyna naszych porażek jest jedna - rozpieprzyli nam fajną drużynę. Jeżeli mamy sie utrzymac - natychmiast trzeba podziekować Jensenowi i wziąć sie za sprzęt.
-
Siwek Patataj
Przed poinformowaniem nas przez kolegów z Grudziądza o możliwości skorzystania z "zastępstwa zawodnika" w miejsce kontuzjowanego Adama Fajfera liczyłem, że wynik będzie oscylował w okolicach remisu, bez wyraźnego wskazania na jedną bądź drugą stronę. Teraz gdy wiem, że za Fajfera pojadą po razie zawodnicy wystawieni pod innymi numerami zastanawiam się, czy 2 duże punkty mogą jutro zostać w Lublinie. Na razie wydaje mi się, że bliżej zwycięstwa jest Grudziądz. Ale pobawię się w typowanie i przeprowadzenie symulacji. Zobaczymy co z tego wyjdzie:
GKM GrudziÄ…dz 47
1. Grzegorz Knapp (2+,0,3,0,1,3) 9+1
2. Magnus Zetterstroem (3,3,3,1,3,3) 16
3. Dariusz Fijalkowski (2,2,1,0,1) 6
4. Pawel Staszek (1+,1+,1,3,0,0) 6+2
5. Adam Fajfer(Zastepstwo Zawodnika) NS
6. Grzegorz Czechowski (2+,-,- -,-) 2+1
7. Marek Cieslewicz (3,1,0,2,2,0) 8
Motor Lublin 43
9. Adam Pietraszko (1,3,2+,2,2) 10+1
10. Daniel Jeleniewski (0,RT,RT,1+) 1+1
11. Tomasz Piszcz (3,1+,2+,3,0,2) 11+2
12. Mariusz Franków (0,2,1,3,1+) 7+1
13. Jesper Jensen (2,3,2,3,2,1+) 13+1
14. Kacper Kępa (0,-,-,-,-) 0
15. Krzysztof Dominiczak (1,0,0,0,0) 1
I. Cieślewicz, Czechowski, Dominiczak, Kępa (1:5)
II. Zetterstroem, Knapp, Pietraszko, Jeleniewski 1:5, (2:10)
III. Piszcz, Fijałkowski, Staszek, Franków 3:3, (5:13)
IV. Zetterstroem (ZZ), Jensen, Cieślewicz, Dominiczak 2:4, (7:17)
V. Zetterstroem, Franków, Piszcz, Knapp 3:3, (10:20)
VI. Jensen, Fijałkowski, Staszek, Dominiczak 3:3, (13:23)
VII. Pietraszko, Piszcz, Fijałkowski (ZZ), Cieślewicz 5:1, (18:24)
VIII. Knapp, Jensen, Zetterstroem, Dominiczak 2:4, (20:28 )
IX. Jensen, Pietraszko, Staszek, Fijałkowski 5:1, (25:29)
X. Piszcz, Cieślewicz, Franków, Knapp (ZZ) 4:2, (29:31)
XI. Staszek, Pietraszko, Fijałkowski, Dominiczak 2:4, (31:35)
XII. Franków, Cieślewicz, Knapp, Piszcz 3:3, (34:38 )
XIII. Zetterstroem, Jensen, Jeleniewski, Staszek (ZZ) 3:3, (37:41)
XIV. Knapp, Pietraszko, Franków, Staszek 3:3, (40:44)
XV. Zetterstroem, Piszcz, Jensen, Cieślewicz 3:3, (43:47)
No i wyszło 43:47 dla Grudziądza
Gdzie mogłem przeszacować albo niedoszacować?
- być może Zetterstroem ma za dużo punktów, ale i Fijałkowskiego i Staszka stać na dużo więcej niż tylko po 6 oczek,
- być może znowu przeszacowałem Jensena, ale ostatnimi czasy niedoceniałem odrobinkę Jeleniewskiego i może ta "jensenowa" nadwyżka pójdzie na konto "Jelenia".
Reszta powinna być moim zdaniem w tych granicach jakie wyszły z symulacji.
Wychodzi więc, że jutro przegramy i tak niestety obstawiam
Nasza wygrana jest wg mnie możliwa tylko przy pechu gości typu wykluczenia, defekty, taśmy, upadki. Bez tego wydaje mi się, że przegramy. A przegramy nie przez seniorów, nie przez słabego stranieri, tylko przez najsłabszych w lidze juniorów!!! Będzie tylko 1 punkt i nie ma nawet prawa być więcej, po prostu różnica klasy albo i dwóch pomiędzy Kacprem, Dominiczakiem, a Czechowskim, nie mówiąc o Cieślewiczu.
I to będzie przełom.
ukłoniki
lucki73
GKM GrudziÄ…dz 47
1. Grzegorz Knapp (2+,0,3,0,1,3) 9+1
2. Magnus Zetterstroem (3,3,3,1,3,3) 16
3. Dariusz Fijalkowski (2,2,1,0,1) 6
4. Pawel Staszek (1+,1+,1,3,0,0) 6+2
5. Adam Fajfer(Zastepstwo Zawodnika) NS
6. Grzegorz Czechowski (2+,-,- -,-) 2+1
7. Marek Cieslewicz (3,1,0,2,2,0) 8
Motor Lublin 43
9. Adam Pietraszko (1,3,2+,2,2) 10+1
10. Daniel Jeleniewski (0,RT,RT,1+) 1+1
11. Tomasz Piszcz (3,1+,2+,3,0,2) 11+2
12. Mariusz Franków (0,2,1,3,1+) 7+1
13. Jesper Jensen (2,3,2,3,2,1+) 13+1
14. Kacper Kępa (0,-,-,-,-) 0
15. Krzysztof Dominiczak (1,0,0,0,0) 1
I. Cieślewicz, Czechowski, Dominiczak, Kępa (1:5)
II. Zetterstroem, Knapp, Pietraszko, Jeleniewski 1:5, (2:10)
III. Piszcz, Fijałkowski, Staszek, Franków 3:3, (5:13)
IV. Zetterstroem (ZZ), Jensen, Cieślewicz, Dominiczak 2:4, (7:17)
V. Zetterstroem, Franków, Piszcz, Knapp 3:3, (10:20)
VI. Jensen, Fijałkowski, Staszek, Dominiczak 3:3, (13:23)
VII. Pietraszko, Piszcz, Fijałkowski (ZZ), Cieślewicz 5:1, (18:24)
VIII. Knapp, Jensen, Zetterstroem, Dominiczak 2:4, (20:28 )
IX. Jensen, Pietraszko, Staszek, Fijałkowski 5:1, (25:29)
X. Piszcz, Cieślewicz, Franków, Knapp (ZZ) 4:2, (29:31)
XI. Staszek, Pietraszko, Fijałkowski, Dominiczak 2:4, (31:35)
XII. Franków, Cieślewicz, Knapp, Piszcz 3:3, (34:38 )
XIII. Zetterstroem, Jensen, Jeleniewski, Staszek (ZZ) 3:3, (37:41)
XIV. Knapp, Pietraszko, Franków, Staszek 3:3, (40:44)
XV. Zetterstroem, Piszcz, Jensen, Cieślewicz 3:3, (43:47)
No i wyszło 43:47 dla Grudziądza
Gdzie mogłem przeszacować albo niedoszacować?
- być może Zetterstroem ma za dużo punktów, ale i Fijałkowskiego i Staszka stać na dużo więcej niż tylko po 6 oczek,
- być może znowu przeszacowałem Jensena, ale ostatnimi czasy niedoceniałem odrobinkę Jeleniewskiego i może ta "jensenowa" nadwyżka pójdzie na konto "Jelenia".
Reszta powinna być moim zdaniem w tych granicach jakie wyszły z symulacji.
Wychodzi więc, że jutro przegramy i tak niestety obstawiam
I to będzie przełom.
ukłoniki
lucki73
Ostatnio zmieniony 16 kwietnia 2005, o 21:28 przez Siwek Patataj, łącznie zmieniany 1 raz.
Kurde przestancie wypisywac takie gów.o nasi sa do bani i juz obczernianie zespolow przyjezdnych jest normalnie nie fer to my musimy cos pokazac wygrac kilka meczy i dopiero sie odzywac. Z tego co wiem to Grudziądz nigdy nie mowil ze chce walczyc o ekxtra lige niemaja normalnie w swiecie kasy to tylko my chcielismy wejsc do niej i dobrze ze sie tak nie stalo bo wstydu i bolu by bylo co nie miara.Nasza walka w ekstra by wygladala jak walka Taysona z Golota oni przynajmiej wygrali mecz i maja 2 punkty a my nuuuuuuuuul i chyba dlugo tak bedzie a jak ktos mysli inaczej to znaczy ze musi sie leczyc.Ten ostatni sezon nam troche wypaczyl spojrzenie na zuzel tyle lat normalnej siermiegi walki w 2-lidze i nagle Lublin stoi potega normalny absurd.jesli jutro wygramy to zrobimy maly kroczek do tego by przynajmiej zlapac troche powietrza. Z tego co wiem to Grudziadz nawiuzl nowa nawierzchnie i truno sie na poczatku jezdzi wystarczyło ze Studzinski zrobil inna nawierzchnie i nasi zapomnieli jak sie jezdzi, troche pokory panowie.
-
Metalliczny
- Senior
- Kontakt:
Jeżeli wtopimy ten mecz to maxymalnie możemy liczyć na 4 punkty pod koniec rundy( z Krosnem i Opolem u siebie) Jesli Opole i Krosno pojadą u siebie Grudziądz albo urwą chocby punkt takiemu Rybnikowi to mamy 2 lige.
Dzisiaj Pietraszko 6 punktów w Anglii i nie ma podstaw do tego by uwazac ze od piątku cos w jego jezdzie sie poprawi, do tego zastepstwo jakie zapewne zastosują Grudziądzanie nie napawają optymizmem
Dzisiaj Pietraszko 6 punktów w Anglii i nie ma podstaw do tego by uwazac ze od piątku cos w jego jezdzie sie poprawi, do tego zastepstwo jakie zapewne zastosują Grudziądzanie nie napawają optymizmem
Szynka pisze:P.S. kolego pinki źle siebie wpisałeś powino być pinki a ty masz pink może tak miało być![]()
Tak mialo byc bo Pinki zajete
Powiem Wam, ze ta "symulacja" lucki73 mi sie podoba
pzdr
Speedway Fan
-
Gość
Lucki ,
nie nauczyłeś sie jeszcze ze twoje typy są conajwyżej gó... warte ?
Co do meczu , myśle że wygramy 53:37 , mam nadzieje na dobry występ Jeleniewskiego i Jensena.
Kompletnie nie licze na Frankówa , na juniorów nie będe zły jak nic nie przywiozą.
Myśle również ze widzów może być ok 2000 tys a programy żużlowe zejdą w ilości może 100 szt. (ja do programów nie nie mam , dla mnie dobre były te papierki po 1zł).
Co do meczu , myśle że wygramy 53:37 , mam nadzieje na dobry występ Jeleniewskiego i Jensena.
Kompletnie nie licze na Frankówa , na juniorów nie będe zły jak nic nie przywiozą.
Myśle również ze widzów może być ok 2000 tys a programy żużlowe zejdą w ilości może 100 szt. (ja do programów nie nie mam , dla mnie dobre były te papierki po 1zł).
-
Siwek Patataj
Hollywood pisze:Lucki ,![]()
![]()
nie nauczyłeś sie jeszcze ze twoje typy są conajwyżej gó... warte ?
No nie sposób się powstrzymać, po prostu łzy ciekną mi po policzkach
A więc zaczynamy
- zawodników jest 7
- dwóch zawodników to juniorzy, na których przesympatyczny kolega Hollywood nie będzie zły, jak nic nie przywiozą. No ale "ustawowo" ten 1 punkt przywieźć powinni, więc policzę im ten punkcik,
- na Frankowa "...kompletnie nie liczę...". Jeśli można liczyć na cokolwiek u Frankowa, to na jakieś 7 punktów. Jeśli więc przesympatyczny kolega Hollywood na Frankowa nie liczy kompletnie, to załóżmy że kolega Franków ma przywieźć... no 3-4 punkty,
- mieliśmy już dwóch juniorów, mieliśmy Frankiego, a więc trzem zawodnikom przydzieliliśmy 4 do 5 punktów,
- przesympatyczny kolega Hollywood wytypował, że wygramy 53:37,
- odejmijmy więc od tych 53 punktów 5 przypisanych juniorom i "Frankiemu",
- pozostaje do zdobycia 48 punktów,
- zawodników "nie policzonych" zostało 4,
- a więc każdy z naszych asów: Jensen, Piszcz, Jeleniewski i Pietraszko winni zdobyć średnio po 12 punktów
Dobry humor, no nie?
Kolega Hollywood proszony jest o uzupełnienie wiadomości z algebry na poziomie obejmującym 4 klasę szkoły podstawowej, tak by umiał dodawać do 53
ukłoniki
lucki73
PS. Naprawdę z wielką przyjemnością chciałbym Ci móc jutro pogratulować "typowania", ale obawiam się że na próżno możesz czekać.
-
Gość
Lucki - matematyku , ja widzisz nazbierałem 53 ptk.
9.Pietraszko 3,1,3,2,2, ---11
10.Jeleniewski 2,3,1,1,1, ---8
11.Piszcz 3,2,2,3,2, ---12
12.Franków 1,1,3,0, --- 5
13.Jensen 3,2,3,2,3, ---13
14.Kępa 1,0 ---1
15.Dominiczak 2,0,1 ---3
*)Jensen nie zawiedzie
*)Jeleniewski nie zawiedzie
*)Franków jak na tego pana pojedzie słabo
*)juniorzy nic nie zaprezentujÄ….
ośmieszyłeś sie już nie raz , ja bym sie na twoim miejscu już dawno ze wstydu spalił , a ty ciagle wypisujesz brednie.
Swoje wyliczenia napisałem specjalnie dla Luckiego , bo dla mnie i tak nie sa nic warte.
9.Pietraszko 3,1,3,2,2, ---11
10.Jeleniewski 2,3,1,1,1, ---8
11.Piszcz 3,2,2,3,2, ---12
12.Franków 1,1,3,0, --- 5
13.Jensen 3,2,3,2,3, ---13
14.Kępa 1,0 ---1
15.Dominiczak 2,0,1 ---3
*)Jensen nie zawiedzie
*)Jeleniewski nie zawiedzie
*)Franków jak na tego pana pojedzie słabo
*)juniorzy nic nie zaprezentujÄ….
ośmieszyłeś sie już nie raz , ja bym sie na twoim miejscu już dawno ze wstydu spalił , a ty ciagle wypisujesz brednie.
Swoje wyliczenia napisałem specjalnie dla Luckiego , bo dla mnie i tak nie sa nic warte.
Mecz z Grudziądzem to chyba ostania szansa zdobyć punkty w tej rundzie.Patrząc na kalendarz rozgrywek i formę naszych zawodników cięzko będzie zdobyć "duże" punkty, jeżeli przegrywa się z teoretycznie najsłabszym kadrowo i finansowo zespołem jakim jest Krosno.
Jednak pomimo "dołu" w jakim znalazł się nasz zespół mam nadzieję że w niedzielę wieczorem będziemy w całkiem innych humorach niż przez ostanie dni.
Jednak pomimo "dołu" w jakim znalazł się nasz zespół mam nadzieję że w niedzielę wieczorem będziemy w całkiem innych humorach niż przez ostanie dni.
- WojtekF
- Szkółkowicz
ośmieszyłeś sie już nie raz
Bardzo mnie to zastanawia, kto w typerze obstawiał zwycięstwo z Rzeszowem do 29? A kto był taki pewny zwycięstwa w Krośnie i wygranej Rybnika w Rzeszowie?
Holly: Każdy popełnia błędy typując, gdyż na nieprzewidywalności sportu polega jego piękno, jednak nie obraź się, ale Ty walisz największe gafy, gdyż opierasz się typując nie na postawie zawodników na torze tylko na własnych sympatiach i antypatiach.
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!
-
Gość
WojtekF idz sobie na forum falubaza , i tam wypisuj swoje złote myśli.
Wraz z Luckim zjedliście wszystkie rozumy.
Co wy możecie wiedzieć , trzeba jeździć na mecze i obserwować zawodników , bo wynik śledzony w internecie nie oddaje poziomu wyścigów.
Piszcie sobie dalej te bzdury , lubelscy kibice i tak wiedzą swoje , a wy możecie sie dowartościować na forum , ale nie bądźcie pewni że wogóle ktoś czyta bądź bierze pod uwage co wy piszecie.
Wraz z Luckim zjedliście wszystkie rozumy.
Co wy możecie wiedzieć , trzeba jeździć na mecze i obserwować zawodników , bo wynik śledzony w internecie nie oddaje poziomu wyścigów.
Piszcie sobie dalej te bzdury , lubelscy kibice i tak wiedzą swoje , a wy możecie sie dowartościować na forum , ale nie bądźcie pewni że wogóle ktoś czyta bądź bierze pod uwage co wy piszecie.
- kleczes_GKM
- Szkółkowicz
- Kontakt:
Rozumiem, ze w 3 oficjanych zawodach w swoim zyciu Kepa objedzie kogos z dwojki Cieslewicz, Czechowski ?? Gratuluje poczucia humoru... I troche pokory Hollywood bo chyba dotychczasowe mecze zweryfikowaly wszystkie Wasze plany, powiedz mi jeszcze na kim tak duzo punktow ma zrobi Jeleniewski? Na Knappie, Staszku czy mzoe Zetterstroemie?
-
sledzio
-
Gość
Rozumiem, ze w 3 oficjanych zawodach w swoim zyciu Kepa objedzie kogos z dwojki Cieslewicz, Czechowski ?? Gratuluje poczucia humoru... I troche pokory Hollywood bo chyba dotychczasowe mecze zweryfikowaly wszystkie Wasze plany, powiedz mi jeszcze na kim tak duzo punktow ma zrobi Jeleniewski? Na Knappie, Staszku czy mzoe Zetterstroemie?
ja napisałem tylko teoretycznie , żeby Lucki pomyślał troche.
Oczywiście może być i 5:1 dla Lublina w biegu juniorskim , przecież są takie porażki jak defekt , taśma czy upadek.W sporcie nic nie wiadomo.
Oczywiście Grudziadz może wygrać 40:50 , dlatego poczekajmy do jutra.
Co do Jeleniewskigo to szanowny kolego z Grudziądza to jest w stanie spokojnie objechać i Zorra.
- Lublin_Fan
- Zawodowiec