Motor-GTÅ» 45-45 - mecz prawdy, smutnej dla nas prawdy.....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Gość

#76 Postautor: Gość » 16 kwietnia 2005, o 20:21

Jeśli przewalimy to już moim zdaniem możemy się bić już tylko o 6 miejsce
z Krosnem i Opolem,ale jeżeli wygramy(w co nie wątpię 8) )To może nawet będziemy przed rybnikiem.....

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#77 Postautor: WojtekF » 16 kwietnia 2005, o 20:25

Jeśli skład będzie wyglądał tak jak pisze kleczes, to wcale się nie zdziwię jeśli Grudziądz wywiezie jutro 2 punkty z koziego grodu.

Zetterstroem- Jensen. Minimalne wskazanie na tego 2ego

Piszcz-Knapp. Jeśli jest to prawda z tym twardym torem to chociaż obydwaj zawodnicy wolą tory przyczepne, Knapp na twardym sobie lepiej radzi.

Staszek- Jeleniewski. Obydwoje znają tor lubelski nieźle, jednak Staszek jest odrobinę lepszym zawodnikiem

Fijałkowski- Pietraszko. Wydaje mi się, że Darek zaliczy ten sezon do udanych, jednak Pietraszko na swoim torze będzie groźniejszy.

Franków- zastępstwo. No właśnie w tym miejscu dodatkowo raz pojedzie Knapp, dodatkowo raz Szwed, dodatkowo raz Staszek i Fijałkowski a ponieważ Franków na al. Zygmuntowskich spisuje się słabo, w tej formacji sytuacja Grudziądza wygląda lepiej

juniorzy- 1 regulaminowy punkt w 1szym biegu zdobędą Lublinianie.

Jak widać można oczekiwać emocjonującego meczu, którego losy będą się ważyły do ostatniego biegu.
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#78 Postautor: grzesieck » 16 kwietnia 2005, o 20:25

kleczes_GKM pisze:Za http://www.pzm.pl

GKM Grudziadz:
Magnus Zetterstroem 2,171
Adam Fajfer 1,896
Robert Kempinski 1,895

ło jezu, a skad on taka wysoka srednia ma? ;]

no ale jak tak, to bedzie baaaardzo ciezko, bo Zorro, Staszek, Knapp i Fijałkowski beda mieli po 6 startow...

boje sie tego meczu, bardziej niz wczorajszego z Krosnem :)
METHANOL ADVENTURE TEAM

rob7
Senior

#79 Postautor: rob7 » 16 kwietnia 2005, o 20:35

jeżeli czyta to forum ktoś z GTW, ludzie jeżeli Grudziądz ma jechać z Z/Z to tor musi być super przyczepny bo taki tor wymaga bardzo dobrej kondycji a oni będą jechać po 6 razy i w końcówce mogą nie wytrzymać kondycyjnie,
PS. a Knapp nie miał wyższej średniej?

Awatar użytkownika
kleczes_GKM
Szkółkowicz
Kontakt:

#80 Postautor: kleczes_GKM » 16 kwietnia 2005, o 20:42

Sam bylem ciekawy, bo takze mi sie wydawalo ze Grzesiek ma srednia wyzsza przynajmniej od Kempesa... I sie potwierdzilo:

http://www.sportowefakty.pl/index.php?dysc_id=4&k1_id=45&k2_id=101&dzial_id=366&news_id=47056

Grzegorz Knapp ma srednia z sezonu 2004:
1,931

Takze to PZM wprowadzil wszystkich w blad, jednak nie zmienia to faktu, ze za Fajke MOZNA zrobic Z/Z

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#81 Postautor: WojtekF » 16 kwietnia 2005, o 21:00

Jest super!!!

Wojtek Fan Falubazu!!!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#82 Postautor: Gelo » 16 kwietnia 2005, o 21:09

Uff - właśnie dotarłem do domu po podkarpackim tournee. Byłem i w Krośnie i na dzisiejszym meczu Rzeszów - Rybnik. Oba pojedynki uzmysłowiły mi - jak beznadziejny mamy zespół. O Krośnie pisać nie będe - po ci co byli - widzieli. Natomiast wiele do myślenia dał mi mecz Józków. Początkowo wszyscy zachłysnęli się rzeszowiakami po tym jak wbili nas w tor, jakie to mają drogie zabawki i jaką kasę wpompowali w klub. A tymczasem Rybnik pokazał, że wcale nie są tacy mocni. Rybnik był druzyną lepszą tylko... no właśnie. Do dzisiaj uważałem, że mamy najgorszego obcokrajowca w lidze - ale to co pokazywał Iversen woła o pomstę do nieba. W drugim starcie szprycę dostał Czerwiński i z rozciętym łukiem brwiowym pojechał do szpitala (pierwszy wyścig zdecydowanie wygrał). Nie traktowałem Rybnika poważnie, ale to co zobaczyłem mnie przeraziło. Okazuje się, że jest kolejny zespół w kolejcee do upokorzenia nas w tym roku. Przyczyna naszych porażek jest jedna - rozpieprzyli nam fajną drużynę. Jeżeli mamy sie utrzymac - natychmiast trzeba podziekować Jensenowi i wziąć sie za sprzęt.

Siwek Patataj

#83 Postautor: Siwek Patataj » 16 kwietnia 2005, o 21:21

Przed poinformowaniem nas przez kolegów z Grudziądza o możliwości skorzystania z "zastępstwa zawodnika" w miejsce kontuzjowanego Adama Fajfera liczyłem, że wynik będzie oscylował w okolicach remisu, bez wyraźnego wskazania na jedną bądź drugą stronę. Teraz gdy wiem, że za Fajfera pojadą po razie zawodnicy wystawieni pod innymi numerami zastanawiam się, czy 2 duże punkty mogą jutro zostać w Lublinie. Na razie wydaje mi się, że bliżej zwycięstwa jest Grudziądz. Ale pobawię się w typowanie i przeprowadzenie symulacji. Zobaczymy co z tego wyjdzie:

GKM GrudziÄ…dz 47
1. Grzegorz Knapp (2+,0,3,0,1,3) 9+1
2. Magnus Zetterstroem (3,3,3,1,3,3) 16
3. Dariusz Fijalkowski (2,2,1,0,1) 6
4. Pawel Staszek (1+,1+,1,3,0,0) 6+2
5. Adam Fajfer(Zastepstwo Zawodnika) NS
6. Grzegorz Czechowski (2+,-,- -,-) 2+1
7. Marek Cieslewicz (3,1,0,2,2,0) 8

Motor Lublin 43
9. Adam Pietraszko (1,3,2+,2,2) 10+1
10. Daniel Jeleniewski (0,RT,RT,1+) 1+1
11. Tomasz Piszcz (3,1+,2+,3,0,2) 11+2
12. Mariusz Franków (0,2,1,3,1+) 7+1
13. Jesper Jensen (2,3,2,3,2,1+) 13+1
14. Kacper Kępa (0,-,-,-,-) 0
15. Krzysztof Dominiczak (1,0,0,0,0) 1

I. Cieślewicz, Czechowski, Dominiczak, Kępa (1:5)
II. Zetterstroem, Knapp, Pietraszko, Jeleniewski 1:5, (2:10)
III. Piszcz, Fijałkowski, Staszek, Franków 3:3, (5:13)
IV. Zetterstroem (ZZ), Jensen, Cieślewicz, Dominiczak 2:4, (7:17)
V. Zetterstroem, Franków, Piszcz, Knapp 3:3, (10:20)
VI. Jensen, Fijałkowski, Staszek, Dominiczak 3:3, (13:23)
VII. Pietraszko, Piszcz, Fijałkowski (ZZ), Cieślewicz 5:1, (18:24)
VIII. Knapp, Jensen, Zetterstroem, Dominiczak 2:4, (20:28 )
IX. Jensen, Pietraszko, Staszek, Fijałkowski 5:1, (25:29)
X. Piszcz, Cieślewicz, Franków, Knapp (ZZ) 4:2, (29:31)
XI. Staszek, Pietraszko, Fijałkowski, Dominiczak 2:4, (31:35)
XII. Franków, Cieślewicz, Knapp, Piszcz 3:3, (34:38 )
XIII. Zetterstroem, Jensen, Jeleniewski, Staszek (ZZ) 3:3, (37:41)
XIV. Knapp, Pietraszko, Franków, Staszek 3:3, (40:44)
XV. Zetterstroem, Piszcz, Jensen, Cieślewicz 3:3, (43:47)

No i wyszło 43:47 dla Grudziądza :-( :-( :-(

Gdzie mogłem przeszacować albo niedoszacować?

- być może Zetterstroem ma za dużo punktów, ale i Fijałkowskiego i Staszka stać na dużo więcej niż tylko po 6 oczek,

- być może znowu przeszacowałem Jensena, ale ostatnimi czasy niedoceniałem odrobinkę Jeleniewskiego i może ta "jensenowa" nadwyżka pójdzie na konto "Jelenia".

Reszta powinna być moim zdaniem w tych granicach jakie wyszły z symulacji.

Wychodzi więc, że jutro przegramy i tak niestety obstawiam :-( Nasza wygrana jest wg mnie możliwa tylko przy pechu gości typu wykluczenia, defekty, taśmy, upadki. Bez tego wydaje mi się, że przegramy. A przegramy nie przez seniorów, nie przez słabego stranieri, tylko przez najsłabszych w lidze juniorów!!! Będzie tylko 1 punkt i nie ma nawet prawa być więcej, po prostu różnica klasy albo i dwóch pomiędzy Kacprem, Dominiczakiem, a Czechowskim, nie mówiąc o Cieślewiczu.

I to będzie przełom.

ukłoniki
lucki73
Ostatnio zmieniony 16 kwietnia 2005, o 21:28 przez Siwek Patataj, łącznie zmieniany 1 raz.

knapp

#84 Postautor: knapp » 16 kwietnia 2005, o 21:28

Kurde przestancie wypisywac takie gów.o nasi sa do bani i juz obczernianie zespolow przyjezdnych jest normalnie nie fer to my musimy cos pokazac wygrac kilka meczy i dopiero sie odzywac. Z tego co wiem to Grudziądz nigdy nie mowil ze chce walczyc o ekxtra lige niemaja normalnie w swiecie kasy to tylko my chcielismy wejsc do niej i dobrze ze sie tak nie stalo bo wstydu i bolu by bylo co nie miara.Nasza walka w ekstra by wygladala jak walka Taysona z Golota oni przynajmiej wygrali mecz i maja 2 punkty a my nuuuuuuuuul i chyba dlugo tak bedzie a jak ktos mysli inaczej to znaczy ze musi sie leczyc.Ten ostatni sezon nam troche wypaczyl spojrzenie na zuzel tyle lat normalnej siermiegi walki w 2-lidze i nagle Lublin stoi potega normalny absurd.jesli jutro wygramy to zrobimy maly kroczek do tego by przynajmiej zlapac troche powietrza. Z tego co wiem to Grudziadz nawiuzl nowa nawierzchnie i truno sie na poczatku jezdzi wystarczyło ze Studzinski zrobil inna nawierzchnie i nasi zapomnieli jak sie jezdzi, troche pokory panowie.

rob7
Senior

#85 Postautor: rob7 » 16 kwietnia 2005, o 21:33

Lucky, jeżeli tor będzie cięzki, przyczepny to przeszacowałeś Cieślewicza /facet w zasadzie nie trenował/ o 4pkt i Magnusa o 2 pkt. a nie doszacowałeś Jelenia i mecz będzie raczej bez RT
tak więc prognoza 49:41

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#86 Postautor: Metalliczny » 16 kwietnia 2005, o 21:41

Słuchajcie - nie ma powodów do tego aby być optymistą. Nie ma ku temu powodów. a zmartwień mamy całe mnóstwo. I dlatego jeśli nasz rewelacyjny trenejro zrobi beton to znowu będzie w dupę. Dlatego więc - jak będzie przyczepnie - 47:43 dla naszych; beton - 40:50 w plecy. Obym sie mylił.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#87 Postautor: Dobromir » 16 kwietnia 2005, o 21:52

Jeżeli wtopimy ten mecz to maxymalnie możemy liczyć na 4 punkty pod koniec rundy( z Krosnem i Opolem u siebie) Jesli Opole i Krosno pojadą u siebie Grudziądz albo urwą chocby punkt takiemu Rybnikowi to mamy 2 lige.

Dzisiaj Pietraszko 6 punktów w Anglii i nie ma podstaw do tego by uwazac ze od piątku cos w jego jezdzie sie poprawi, do tego zastepstwo jakie zapewne zastosują Grudziądzanie nie napawają optymizmem

PnK

#88 Postautor: PnK » 16 kwietnia 2005, o 21:55

Szynka pisze:P.S. kolego pinki źle siebie wpisałeś powino być pinki a ty masz pink może tak miało być :lol:

Tak mialo byc bo Pinki zajete :(

Powiem Wam, ze ta "symulacja" lucki73 mi sie podoba :) Chociaz twierdze, ze Zorro tyle punktow nie nastuka. Osobiscie wolalbym Gjedde. No a jesli rzeczywiscie bedzie za Fajke ZZ to szanse GKM-u rosna. Bo zapewne nie wystartuje jeszcze Pawlikowski, ktory do sezonu nie jest przygotowany przez bardzo glupia (delikatnie mowiac) polityke zarzadu klubu wobec tego zawodnika.

pzdr
Speedway Fan

Gość

#89 Postautor: Gość » 16 kwietnia 2005, o 22:11

Lucki , :D :D :D nie nauczyłeś sie jeszcze ze twoje typy są conajwyżej gó... warte ?

Co do meczu , myśle że wygramy 53:37 , mam nadzieje na dobry występ Jeleniewskiego i Jensena.
Kompletnie nie licze na Frankówa , na juniorów nie będe zły jak nic nie przywiozą.
Myśle również ze widzów może być ok 2000 tys a programy żużlowe zejdą w ilości może 100 szt. (ja do programów nie nie mam , dla mnie dobre były te papierki po 1zł).

Siwek Patataj

#90 Postautor: Siwek Patataj » 16 kwietnia 2005, o 22:22

Hollywood pisze:Lucki , :D :D :D nie nauczyłeś sie jeszcze ze twoje typy są conajwyżej gó... warte ?

Co do meczu , myśle że wygramy 53:37 , mam nadzieje na dobry występ Jeleniewskiego i Jensena.
Kompletnie nie licze na Frankówa , na juniorów nie będe zły jak nic nie przywiozą.
Myśle również ze widzów może być ok 2000 tys a programy żużlowe zejdą w ilości może 100 szt. (ja do programów nie nie mam , dla mnie dobre były te papierki po 1zł).

No nie sposób się powstrzymać, po prostu łzy ciekną mi po policzkach :) :) :)

A więc zaczynamy :) :) :)

- zawodników jest 7 :)
- dwóch zawodników to juniorzy, na których przesympatyczny kolega Hollywood nie będzie zły, jak nic nie przywiozą. No ale "ustawowo" ten 1 punkt przywieźć powinni, więc policzę im ten punkcik,
- na Frankowa "...kompletnie nie liczę...". Jeśli można liczyć na cokolwiek u Frankowa, to na jakieś 7 punktów. Jeśli więc przesympatyczny kolega Hollywood na Frankowa nie liczy kompletnie, to załóżmy że kolega Franków ma przywieźć... no 3-4 punkty,
- mieliśmy już dwóch juniorów, mieliśmy Frankiego, a więc trzem zawodnikom przydzieliliśmy 4 do 5 punktów,
- przesympatyczny kolega Hollywood wytypował, że wygramy 53:37,
- odejmijmy więc od tych 53 punktów 5 przypisanych juniorom i "Frankiemu",
- pozostaje do zdobycia 48 punktów,
- zawodników "nie policzonych" zostało 4,
- a więc każdy z naszych asów: Jensen, Piszcz, Jeleniewski i Pietraszko winni zdobyć średnio po 12 punktów :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Dobry humor, no nie? :)

Kolega Hollywood proszony jest o uzupełnienie wiadomości z algebry na poziomie obejmującym 4 klasę szkoły podstawowej, tak by umiał dodawać do 53 :) :) :) :)

ukłoniki
lucki73

PS. Naprawdę z wielką przyjemnością chciałbym Ci móc jutro pogratulować "typowania", ale obawiam się że na próżno możesz czekać.

Gość

#91 Postautor: Gość » 16 kwietnia 2005, o 22:37

Lucki - matematyku , ja widzisz nazbierałem 53 ptk.

9.Pietraszko 3,1,3,2,2, ---11
10.Jeleniewski 2,3,1,1,1, ---8
11.Piszcz 3,2,2,3,2, ---12
12.Franków 1,1,3,0, --- 5
13.Jensen 3,2,3,2,3, ---13
14.Kępa 1,0 ---1
15.Dominiczak 2,0,1 ---3

*)Jensen nie zawiedzie
*)Jeleniewski nie zawiedzie
*)Franków jak na tego pana pojedzie słabo
*)juniorzy nic nie zaprezentujÄ….

ośmieszyłeś sie już nie raz , ja bym sie na twoim miejscu już dawno ze wstydu spalił , a ty ciagle wypisujesz brednie.
Swoje wyliczenia napisałem specjalnie dla Luckiego , bo dla mnie i tak nie sa nic warte.

jotem

#92 Postautor: jotem » 16 kwietnia 2005, o 22:40

Mecz z Grudziądzem to chyba ostania szansa zdobyć punkty w tej rundzie.Patrząc na kalendarz rozgrywek i formę naszych zawodników cięzko będzie zdobyć "duże" punkty, jeżeli przegrywa się z teoretycznie najsłabszym kadrowo i finansowo zespołem jakim jest Krosno.
Jednak pomimo "dołu" w jakim znalazł się nasz zespół mam nadzieję że w niedzielę wieczorem będziemy w całkiem innych humorach niż przez ostanie dni.

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#93 Postautor: WojtekF » 16 kwietnia 2005, o 22:42

ośmieszyłeś sie już nie raz

Bardzo mnie to zastanawia, kto w typerze obstawiał zwycięstwo z Rzeszowem do 29? A kto był taki pewny zwycięstwa w Krośnie i wygranej Rybnika w Rzeszowie?

Holly: Każdy popełnia błędy typując, gdyż na nieprzewidywalności sportu polega jego piękno, jednak nie obraź się, ale Ty walisz największe gafy, gdyż opierasz się typując nie na postawie zawodników na torze tylko na własnych sympatiach i antypatiach.

Jest super!!!

Wojtek Fan Falubazu!!!

Gość

#94 Postautor: Gość » 16 kwietnia 2005, o 22:46

WojtekF idz sobie na forum falubaza , i tam wypisuj swoje złote myśli.
Wraz z Luckim zjedliście wszystkie rozumy.
Co wy możecie wiedzieć , trzeba jeździć na mecze i obserwować zawodników , bo wynik śledzony w internecie nie oddaje poziomu wyścigów.
Piszcie sobie dalej te bzdury , lubelscy kibice i tak wiedzą swoje , a wy możecie sie dowartościować na forum , ale nie bądźcie pewni że wogóle ktoś czyta bądź bierze pod uwage co wy piszecie.

Awatar użytkownika
kleczes_GKM
Szkółkowicz
Kontakt:

#95 Postautor: kleczes_GKM » 16 kwietnia 2005, o 22:51

Rozumiem, ze w 3 oficjanych zawodach w swoim zyciu Kepa objedzie kogos z dwojki Cieslewicz, Czechowski ?? Gratuluje poczucia humoru... I troche pokory Hollywood bo chyba dotychczasowe mecze zweryfikowaly wszystkie Wasze plany, powiedz mi jeszcze na kim tak duzo punktow ma zrobi Jeleniewski? Na Knappie, Staszku czy mzoe Zetterstroemie?

Geest
Senior

#96 Postautor: Geest » 16 kwietnia 2005, o 22:59

wszystko jest mozliwe, ale jak bedziemy mieli zjebany tor, to bardziej zwyciestwo gosci.
stawiam optymistycznie 50:40, starajac sie tym samym zagluszyc swoje obawy co do meczu

sledzio

#97 Postautor: sledzio » 16 kwietnia 2005, o 23:04

Będzie bardzo ciężko wygrać ale jak każdy pojedzie na swoich możliwościach jest szansa wygrać stawiam 49 - 41

Gość

#98 Postautor: Gość » 16 kwietnia 2005, o 23:08

Rozumiem, ze w 3 oficjanych zawodach w swoim zyciu Kepa objedzie kogos z dwojki Cieslewicz, Czechowski ?? Gratuluje poczucia humoru... I troche pokory Hollywood bo chyba dotychczasowe mecze zweryfikowaly wszystkie Wasze plany, powiedz mi jeszcze na kim tak duzo punktow ma zrobi Jeleniewski? Na Knappie, Staszku czy mzoe Zetterstroemie?

ja napisałem tylko teoretycznie , żeby Lucki pomyślał troche.
Oczywiście może być i 5:1 dla Lublina w biegu juniorskim , przecież są takie porażki jak defekt , taśma czy upadek.W sporcie nic nie wiadomo.
Oczywiście Grudziadz może wygrać 40:50 , dlatego poczekajmy do jutra.
Co do Jeleniewskigo to szanowny kolego z Grudziądza to jest w stanie spokojnie objechać i Zorra.

Awatar użytkownika
MuraÅ›
Kontakt:

#99 Postautor: MuraÅ› » 16 kwietnia 2005, o 23:13

No niewiem czy z Jelenia taki AS. W zeszłym roku w Grudziądzu tylko się ośmieszył jak nie miał siły się składać :lol: :lol: :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#100 Postautor: Lublin_Fan » 16 kwietnia 2005, o 23:16

Odnośnie tego meczu to ani nie typuję, ani nie dyskutuję.
Po prostu strach typować a nawet myśleć ;)

Zastanawia mnie tylko czy po niedzieli znów bedzie potrzebna wielka minuta ciszy dla silników Frankowa.

Pozdr.