Podsumowanie połowy sezonu

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
papi
Trener

#26 Postautor: papi » 17 maja 2005, o 19:51

Gawrzyk pisze:A co takiego złego robi trener Głogowski z tymi chłopakami :?: Nie potrafi ich przygotować, zrobi to gorzej ?

Ja nie wnikam czy Moran robi cos źle, stwierdzam tylko fakt, że pod okiem trenera Bieleckiego jazdy nauczylo sie wielu zawodnikow, ktorzy pozniej byli czolowymi zawodnikami Polski - Dados, Kepa, Śledź, chyba Stachyra, więc ma duze doswiadczenie w szkoleniu mlodziezy, i o to mi chodzi :wink:. Moran narazie nie ma doswiadczenia, to i wynikow przynajmniej narazie nie ma co oczekiwać, niestety :(

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#27 Postautor: boxing » 17 maja 2005, o 20:03

S.P. Robert Dados byl wychowankiem S.P. Witolda Zwierzchowskiego.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#28 Postautor: Cooper » 17 maja 2005, o 21:31

Piszcz to juz w zeszlym roku pozyczal silniki Trumnie... :roll:

A ja sie wcale nie zdziwie wlasnie, jak Juras wystapi w tym sezonie w lidze, bynajmniej nie w barwach TÅ»... Myslicie, ze lepszy bylby od Pawliczka albo Rembasa :?: :wink:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#29 Postautor: boxing » 17 maja 2005, o 21:40

W Opolu jest paru do wymiany. Brhel, Trumna punktuja, ale i Mordel i Hucko mogliby sie lapac tam do skladu.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
papi
Trener

#30 Postautor: papi » 17 maja 2005, o 21:45

Cooper pisze:A ja sie wcale nie zdziwie wlasnie, jak Juras wystapi w tym sezonie w lidze, bynajmniej nie w barwach TÅ»... Myslicie, ze lepszy bylby od Pawliczka albo Rembasa :?: :wink:

ja mysle, ze nawet gdyby nadeszla jakas oferta dla Jurka, to malo prawdopodobne zeby TŻ na nią przystał. Niestety tak sie często zdarza, że na mecze przeciwko bylym pracodawcą zawodnik daje z siebie 200% możliwosci. Przykladem jest tu Trumna z czasow jazdy w Wa-wie, kiedy cieniowal, ale jak przyjechal do Lublina to troche punktów zdobył :roll: . Dlatego wypozyczenie Jurka raczej nie wchodzi w gre, a juz na pewno nie do klubu z 1 ligi :P

Awatar użytkownika
Soluk
Kontakt:

#32 Postautor: Soluk » 17 maja 2005, o 22:36

Ja sie pytam jakiego sprzetu? :wink: Podobno to on nie ma na czym jezdzic- a 20 tys. to koszt jak mi sie wydaje calego motocykla, ale moge sie mylic. A w przypadku jak zdecyduje zakonczyc kariere to tez sie bedzie musial rozliczac?-- jesli tak to jeszcze moze zobaczymy go na torze :wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#33 Postautor: Cz@rek » 17 maja 2005, o 22:53

Gawrzyk pisze:Najpierw musiałby się rozliczyć ze sprzętu który otrzymał (20 tyś zł). Ale to tak na marginesie...

I jeszcze te nowe buty,nie Gawrzyk? 8) :lol: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
Fenol

#34 Postautor: Fenol » 18 maja 2005, o 00:22

O Jurku można na razie zapomnieć. Dawno nie trenował, poza tym wypalił do Norwegii za hajsem. Ściągniecie go z tamtąd? Zapomnijcie o nim. Młodzież?? Kępa jest nazieją ale jeszcze nie punktuje, a potem długo długo nic. Krajówka?? Pietraszko i tylko on. Jeleniewski jest dobry na średniaków. Taki Flis czy Dym zrobi go jak gówniarza. Największym błędem było oddanie Trumińskiego. Pewnie w następnym sezonie będzie śmigał w średniej klasy zespole E-ligi. Błędem było "nie odjechanie" meczu z Gorzowem. Tylko na takim torze mieliśmy szansę. (Wiadomo że na mokrym sprzęt nie decyduje.) Trumna powiedział krótko: "co z tego że na pięć startów wygrałem cztery jak na dystansie mijali mnie jak tyczkę...". Sprzęt, sprzęt i jeszcze raz SPRZĘT!!! Ale jesteśmy jednym wielkim gównem, a po ostatnim "meczu" cała Polska się z nas śmieje. Hlib nam tor pozamiatał... Z taką kasą zarządem zaangażowaniem i organizacją to sobie możemy do Lwowa na wyjazdy jeździć z nadzieją że wygramy. Kto nie płaci ten nie żyje. Przypomnę że był Pecyna do wzięcia... Lider drużyny jak znalazł...

Davv
Kadrowicz

#35 Postautor: Davv » 18 maja 2005, o 00:59

Mamy co mamy i nie ma co wybrzydzać. Postawcie sie w sytuacji kibiców z Piły. Wiele lat sukcesów (więcej niż my) i teraz kiepsko nawet w 2 lidze. Utrzymamy sie na 100% wiec nie ma co rozpaczać. Walka o wyższe cele to moze za sezon. Trzeba zostawić mlodych: Focus, Daniel, Kacper. Pozbyc sie sieroty Piszcza, Frania chyba ze bedzie w tym sezonie jechal. Zainwestować w mlodych i sprzet a walka o miejsca 1-4 zapewniona. Wiem ze latwo gadac, ale to jest plan do zrealizowania przy odrobinie checi nawet tego zarzadu. Pozdrowienia dla nich wlasnie. :wink:

Awatar użytkownika
papi
Trener

#36 Postautor: papi » 18 maja 2005, o 08:03

Fenol pisze:O Jurku można na razie zapomnieć. Dawno nie trenował, poza tym wypalił do Norwegii za hajsem. ...... Największym błędem było oddanie Trumińskiego. Pewnie w następnym sezonie będzie śmigał w średniej klasy zespole E-ligi. ... Z taką kasą zarządem zaangażowaniem i organizacją to sobie możemy do Lwowa na wyjazdy jeździć z nadzieją że wygramy. Kto nie płaci ten nie żyje. Przypomnę że był Pecyna do wzięcia... Lider drużyny jak znalazł...

Jurek wyjechał do Norwegii :?: W niedziele go widzialem na meczu, ale moze rzeczywiscie wyemigrowal :mrgreen: . Z Trumną w e-lidze to chyba przegiąłeś, w Polsce jest wielu lepszych zawodnikow i jakos nie widze go w najwyzszej klasie, poza tym ciekawe kto by chcial go wogle zatrudnic :roll: . Ja mysle ze jak sie utrzyamy a Opole spadnie to Trumi wroci do TŻ, oby, bo w 1 lidze i dobrym sprzecie moze uzyskiwac dobre wyniki.
A temat Pecyny tez juz byl kilka razy omawiany. Rzucił taką propozycje, ze nie bylo nawet o czy rozmawiac, wiec po co ciągnąc ten temat. :wink:

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#37 Postautor: yamahaR1 » 18 maja 2005, o 09:13

Fenol pisze: Błędem było "nie odjechanie" meczu z Gorzowem. Tylko na takim torze mieliśmy szansę. (Wiadomo że na mokrym sprzęt nie decyduje.)
Czyli co decyduje co by faworyzowało w tej sytuacji naszych?? Tulko nie pisz, że doświadczenie i umiejętność wykorzystania trudnych warunków :lol: Franków,juniorzy i Jeleń by się przewracali po torze albo lecieli w płot, Piszcza nie ma, Jonas nie zna toru (chociaż pewnie by sobie poradził ). Już mecz z Zieloną Górą pokazał, że u siebie jak jesteśmy mocni to właśnie na normalnym torze walczymy,na takim który znamy. Pierwsze biegi,kiedy sprzęt nie decydował pokazały, że liczy się doświadczenie a z tym u nas nie najlepiej

PaniczTZ

#38 Postautor: PaniczTZ » 18 maja 2005, o 18:50

Fenol jak czytam co ty piszesz to smiac mi sie chce:) A tak po za tym to ile masz lat 12??:)

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#39 Postautor: Regdal » 18 maja 2005, o 19:23

Davv pisze:Walka o wyższe cele to moze za sezon. Trzeba zostawić mlodych: Focus, Daniel, Kacper. Pozbyc sie sieroty Piszcza :wink:

Nie nazwał byś Piszcza sierotą,gdybyś choć raz przejechał się motorem żuzlowym po takim kartofilsku jakie wtedy było na treningu.
Przemawia przez ciebie brak szacunku koleś.Zapomniałeś chyba ,że dzięki Tomkowi m.in.uratowaliśmy remis w meczu z GKM.

go!
Trener

#40 Postautor: go! » 18 maja 2005, o 20:43

W podsumowaniu połowy sezonu chciałem napisać że według mnie zamierzenia zostały zrealizowane w 100%
Mieliśmy się utrzymać w I lidze i się trzymamy!!

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#41 Postautor: jas » 18 maja 2005, o 20:46

go! pisze:W podsumowaniu połowy sezonu chciałem napisać że według mnie zamierzenia zostały zrealizowane w 100%

a odkad zatrudnilismy nowego stranieri nie przegalismy jeszcze meczu :wink:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
stalg3
Kontakt:

#42 Postautor: stalg3 » 18 maja 2005, o 20:57

jas pisze:
go! pisze:W podsumowaniu połowy sezonu chciałem napisać że według mnie zamierzenia zostały zrealizowane w 100%

a odkad zatrudnilismy nowego stranieri nie przegalismy jeszcze meczu :wink:

Ani nie wygraliście :twisted:
Obrazek<-Zapraszam !
http://www.stalgorzow.bo.pl - Tutaj też zapraszam :D

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#43 Postautor: mikas » 18 maja 2005, o 21:07

stalg3 pisze:Ani nie wygraliście :twisted:

Oj czepiasz sie szczegółów :wink: :mrgreen:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#44 Postautor: jas » 18 maja 2005, o 21:09

stalg3 pisze:
jas pisze:a odkad zatrudnilismy nowego stranieri nie przegalismy jeszcze meczu :wink:

Ani nie wygraliście :twisted:

bez niego tez jeszcze nie wygralismy :lol: :lol: :lol:

ale mysle, ze w przeciagu najblizszego miesiaca sie uda :wink:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Danio

#45 Postautor: Danio » 19 maja 2005, o 09:27

Czytając niektóre posty w tym temacie np. Luckiego ta mam wrażenie że to jakiś dzieciak pisał :!: .Dobrze jest siedzieć przed kompem i narzekać na wszystko ( stadion, sponsora, obecne miejsce w lidze). Mnie też denerwuje to że płacę za widowisko a muzę siedzieć na betonie :!: że stadion obrasta, brak zegara i itp. Ale co ma do tego klub TŻ! Przecież to stadion Miejski a o wszystkim decydują Urzędasy z Ratusza i widząc jaką zafundowali stodołę wraz z trybuną główną na stadionie to ręce mi opadają Idąc dalszym takim tokiem myślenia to nie napawa mnie optymizmem jak zechcą modernizować cały stadion!! Co do sponsora - to nie narzekajmy. Chyba każdy wie jaki jest nasz region! Mało jaki sponsor z Polski chce inwestować w Lublinie! a co mówić w kluby! Mamy Sipmę i cieszmy się że jest wogóle bo chyba nie musze przypominać co było gdy jeżdziliśmy w II lidze bez sponsora ( LKŻ)więc to że mamy taki region i jedne z najniższych zarobków w Polsce to też sprawa naszych radnych z Urzędu Miasta ze nie potrafią wywindować tego regionu aby przyciągnąć inwestorów- jedynie co potrafią to postawić hipermarkety i sprzedać lub rozebrać przemysł w Lublinie! Jedynie do czego mozna mieć małe pretensje to do spraw organizacyjnych!! No ale panienki przy tasmie są super :D Trochę poruszyłem sprawy ekonomiczno- polityczne ale jak widzimy to wszystko rzutuje na sport. Cieszmy się że są ludzie którzy podjęli się tego i mamy jako taki żużel i miejmy nadzieje ze będzie lepiej. I przestańmy wkońcu szukac winnych w klubie tylko lecz popatrzy szerzej na ten temat bo sądze że większośc pisząc o problemach ma klapki na oczach.

jotem

#46 Postautor: jotem » 19 maja 2005, o 10:44

Właściwie na podsumowanie połowy sezonu jest chyba jeszcze za wcześnie, ponieważ zostały do objechania dwa mecze.Na dzień dzisiejszy sytuacja może nie wygląda najlepiej ale wg. mnie wszystko idzie zgdodnie z palnem przyjętym przez kierownictwo klubu tzn. wygrać mecze u siebie z Krosnem,Opolem i Grudziądzem oraz powalczyć z w/w zespołami na wyjeździe o jak najlepszy wynik aby zdobyć pkt. bonusowy. Niestety nie udało się wygrać z Grudziądzem, dlatego trzeba "szukać" punktów (punktu) w Opolu albo liczyć na wygrane Grudziądza w Opolu i Krośnie. Najlepszym rozwiązaniem byłoby zapunktować w Opolu i już powinno być dobrze - poznalibyśmy już spadkowicza z I ligi.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#47 Postautor: yamahaR1 » 19 maja 2005, o 11:34

Najlepiej by było zamknąć ten temat do niedzieli wieczorem albo poniedziałku. Wtedy dopiero będzie połowa sezonu i temat będzie sensowny, przecież po tym weekendzie możemy mieć na koncie 5pkt. albo 1pkt. to jest bardzo duża różnica i wtedy dopiero można coś podsumować

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#49 Postautor: yamahaR1 » 24 maja 2005, o 10:47

Pokemon pisze:3.Wkurzała mnie absencja Franka lub Pietraszki na niektórych treningach, ale po wypadku Tomka, to może taka taktyka w naszej sytuacji byłaby lepszą, więc błędem było puszczenie Kępy i Łyko w MMPPK. Czy ktoś mógłby logicznie wytłumaczyć co dał ten wyjazd? Wszyscy uważają iż lepiej było puścić Wronę i Bałabucha! Bydgoszcz to za szeroka woda!

Co ty gadasz ? A gdzie ma chłopak jeździć i podnosić swoje umiejętności jak nie na zawodach młodzieżowych? Jaka za wysoka liga, przecież to były rozgrywki młodzieżowe. Kacper potrzebuje jak najwięcej jazdy, a według Ciebie powinien startować tylko w lidze tak? Nie ma żadnego objeżdżenia, stanie pod taśmą w 1 biegu meczu ligowego i nagle ma zrobić jakieś punkty? Zresztą po co jak takie głupoty komentuje

meesha
Trener
Kontakt:

#50 Postautor: meesha » 24 maja 2005, o 10:56

Pokemon pisze:błędem było puszczenie Kępy i Łyko w MMPPK. Czy ktoś mógłby logicznie wytłumaczyć co dał ten wyjazd? Wszyscy uważają iż lepiej było puścić Wronę i Bałabucha!

Chyba nie "wszyscy" bo ja na przykład tak nie uważam... A gdzie ma się "objeżdżać" Kacper jak nie w tego typu zawodach :?: :?: A Kamil Łyko pojechał pewnie po to aby zobaczyć na co go stać na tle innych juniorów przed debiutem w lidze :roll: Moim zdaniem żednego błędu tu nie było. A że skończyło się to tak a nie inaczej to teraz każdy może mędrkować - "po co oni tam pojechali"...

5. Czemu na meczu w międzyczasie nie puszczą ani odrobinę muzyki? Kiedyś były fajne kawałki, a mamy nawet swój hymn z tamtego roku! Fakt, że przerwy są teraz krótsze, ale np. na meczu z Gorzowem, był okres długiej ciszy! Może nie mamy abonamentu RTV?
Jeśli już to pewnie chodzi o ZAiKS, ZPAV, PolArt (czy cholera wie jak to się nazywa :twisted: ) i inne tego typu sympatyczne organizacje, którym trzeba płacić pieniądze za puszczanie muzyki na takich imprezach (argumentacja - dzięki tej muzyce przychodzi więcej osób :lol: ). A jeśli chodzi o tzw. "hymn" to całe szczęście, że o nim zapomniano...

6. Czy Lublin kocha żużel??? Takie Gniezno już będzie jechać czwarty raz z rzędu baraż z extraligowcem!
Domyślam się, że chodziło o sparring, ale dłuższą chwilę się nad tym zastanawiałem :wink:

U nas jakoś liga i długo, długo nic! Nie można się podelektować!

No jak to :?: A Indywidualne Mistrzostwa Europy Åšrodkowej (i tego... i okolic :wink: ) czyli Puchar MACEC :?: :lol: 8)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...