Grób Dadiego - akcja kibiców na rzecz pomnika nagrobnego

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ja-Jacek

Grób Dadiego - akcja kibiców na rzecz pomnika nagrobnego

#1 Postautor: Ja-Jacek » 19 lipca 2005, o 07:50

Kochani!
Poniżej wklejam fragment tematu z forum Grudziądza...
OczekujÄ™ reakcji Waszej i przy Waszej pomocy ZarzÄ…du TÅ» Lublin...
Zróbmy coś razem dla NASZEGO MISTRZA :!:

Zaczynam więc tą akcję "DLA Ś.P. ROBERTA"...
Jak wszyscy już wiecie byli nasi ludzie na grobie naszego MISTRZA zarówno w kwietniu jak i w lipcu... Co zastali? Widać na zdjęciu zamieszczonym przez Sebastiana... No comments, tylko usiąść i płakać...
Ciężka sytuacja materialna żyjących z roli rodziców Dadiego, niewesoła też Jego braci - Michała (chyba mechanikuje u Piszcza) oraz Łukasza, powoduje, że po 15 miesiącach od pochówku grób Roberta wygląda jak wygląda, a co będzie później???
Dlatego też zwracam się z apelem do WSZYSTKICH LUDZI DOBREGO SERCA, pamiętających zasługi nieżyjącego niestety jeźdźca w charakterystycznym śnieżnobiałym kevlarze - pomóżcie zebrać pieniądze - nie tyle na pomnik, co na godziwą płytę nagrobną dla Roberta DADOSA, a świata juniorów, a Polski, reprezentanta Polski w Grand Prix, zawodnika klubów ligowych w Lublinie, Grudziądzu i Wrocławiu... Cześć Jego Pamięci...

Udaję się jutro do mojego banku (bank PEKAO SA w Skwierzynie k/Gorzowa) w celu założenia specjalnego konta przeznaczonego na ww. cel. Podejmuję się nadzorowania wpływów i publicznego rozliczenia kosztów, a także zamieszczania nazw firm i nazwisk darczyńców na forum oficjalnym GTŻ Grudziądz...
Mam nadzieję, że wesprą nas Zarządy klubów, które reprezentował DADOS. Panowie Prezesi Lublina, Grudziądza, Wrocławia - DAJCIE PRZYKŁAD
Co Wy - forumowicze na to???
Oczekuję wpisów nt idei przedstawionej powyżej...
CDN po zarejestrowaniu i opublikowaniu konta bankowego.

Pozdrawiam

edit by sting126: Jacek Cholewiński
Bank PEKAO SA I O/Skwierzyna
51 1240 3594 1111 0010 0704 9849
z dopiskiem "dla Roberta - nagrobek"
przywrocone
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2005, o 16:28 przez Ja-Jacek, łącznie zmieniany 1 raz.
Na zawsze z Grudziądzem - na dobre i na złe!

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#2 Postautor: Metalliczny » 19 lipca 2005, o 08:41

Idea świetna. Podaj numer konta jak już załpożysz, z pewnością wpłacę jakąs kwotę. Osobiście uważam to za skandal, ale cóż, tacy widać są ludzie.

Awatar użytkownika
Maciek
Szkółkowicz
Kontakt:

#3 Postautor: Maciek » 19 lipca 2005, o 10:45

Metalliczny pisze:Idea świetna. Podaj numer konta jak już załpożysz, z pewnością wpłacę jakąs kwotę. Osobiście uważam to za skandal, ale cóż, tacy widać są ludzie.

na meczu mozna by było zorganizować zbiórke na pomnik!! jakąś puszke póścic, żeby spiker zapowiedział czy coś w tym stylu!!
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#4 Postautor: Smirnek » 19 lipca 2005, o 11:04

Maciek pisze:
Metalliczny pisze:Idea świetna. Podaj numer konta jak już załpożysz, z pewnością wpłacę jakąs kwotę. Osobiście uważam to za skandal, ale cóż, tacy widać są ludzie.

na meczu mozna by było zorganizować zbiórke na pomnik!! jakąś puszke póścic, żeby spiker zapowiedział czy coś w tym stylu!!

Bardzo dobry pomysł, myślę że jakby co druga osoba dała 1zł to na pomnik by starczyło, chociaż w cenach grobów nie siedzę :lol: Albo do ceny biletu doliczyć 1zł i wtedy by było pewniejsze :mrgreen:

meesha
Trener
Kontakt:

#5 Postautor: meesha » 19 lipca 2005, o 11:06

Koncepcja bardzo dobra - pytanie tylko czy jest wola takiej publicznej zbiórki ze strony rodziny Roberta :?: Jeśli wiesz, że tak właśnie jest to świetnie - lubelski Fan Klub "wchodzi" w to już dziś. Kiedyś jednak słyszałem, że nie jest to taka prosta sprawa... Załóżmy, że zbierzemy te pieniądze i co z nimi zrobimy jeśli nikt nie będzie chciał ich przyjąć :?: :?: :?:

Nie wiem jak w Grudziądzu i Wrocławiu, ale w Lublinie na jakiekolwiek pieniądze z klubu na ten cel nie ma co liczyć :(

PS. Pozwoliłem sobie poprawić literówkę w tytule z "Gróg" na "Grób" :wink:
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2005, o 11:12 przez meesha, łącznie zmieniany 1 raz.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#6 Postautor: grzesieck » 19 lipca 2005, o 11:08

Maciek zarzucil bardzo dobry pomysl, na zawodach amatorow zebralismy na szkolke ponad 200zl stojac przy bramie, a przypomne, ze na zawody przyszlo ze 200 osob. Mysle, ze warto sprobowac.
METHANOL ADVENTURE TEAM

Koper
Trener
Kontakt:

#7 Postautor: Koper » 19 lipca 2005, o 11:51

Powtorzylem sie i zalozylem podobny temat w dziale TZ Sipma Lublin, zapewne jeden zostanie zamkniety ale proponuje aby zostalal ten w powszechniej czytanym dziale niz Zuzlowe wiadomosci. Kibice z Grudziadza ktorzy stworzyli najpiekniejsza w Polsce flage poswiecona Dadiemu teraz kolejna dobra inicjatywa.

meesha
Trener
Kontakt:

#8 Postautor: meesha » 19 lipca 2005, o 12:03

Koper, zamknąłem temat, który założyłeś, a przeniosłem tutaj tamten z działu "Żużlowe wiadomości" bo już zaczął się rozwijać :idea:

Wrzucę tylko z Twojego posta linka do zdjęcia grobu Roberta:
http://www.krzysztofbuczkowski.com/robo ... 02701a.JPG
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#9 Postautor: Cooper » 19 lipca 2005, o 12:16

Proponuje przede wszystkim dokladnie sprawdzic, czy rodzina sobie tego zyczy. Nie moze byc zadnych watpliowsci. Nic na sile.

Jesli zgoda bedzie, to mysle, ze z uzbieraniem wymaganej kwoty nie bedzie najmniejszego problemu.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
FantyÅ›
Szkółkowicz
Kontakt:

#10 Postautor: FantyÅ› » 19 lipca 2005, o 12:37

Cooper pisze:Proponuje przede wszystkim dokladnie sprawdzic, czy rodzina sobie tego zyczy. Nie moze byc zadnych watpliowsci. Nic na sile.

Jesli zgoda bedzie, to mysle, ze z uzbieraniem wymaganej kwoty nie bedzie najmniejszego problemu.

Dobrze mówisz Cooper nie omżna być nachalnym najpierw trzeba odwiedzić rodziców Roberta lub nawet jego żone Tylko ona napewno w okolicach Lublina nie mieszka.I wtedy podjąć działania co dalej :( :(
Tż Sipma Lublin-Mój Klub

Awatar użytkownika
Ja-Jacek

#11 Postautor: Ja-Jacek » 19 lipca 2005, o 12:47

W sobotę przed meczem naszych ze Stalą Gorzów jesteśmy umówieni z Pawłem Staszkiem i Jego żoną... Poprzez Stacha będziemy docierać do rodziców Roberta, tak aby wszystko miało "ręce i nogi"...
Dzieki za zainteresowanie tematem, liczę że będziemy aktywni aż do postawienia MISTRZOWI tego co Mu się należy...

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#12 Postautor: grzesieck » 19 lipca 2005, o 13:14

meesha pisze:Koper, zamknąłem temat, który założyłeś, a przeniosłem tutaj tamten z działu "Żużlowe wiadomości" bo już zaczął się rozwijać :idea:

:shock: :shock: :shock:

no to chyba musielismy jedna i druga czynnosc zrobic rownoczesnie :shock:

dobrze by bylo wiedziec juz wczesniej czy bedziemy zbierac kase, jezeli tak to moznaby walnac notke na http://www.tzlublin.com na ten temat oraz umiescic jakas wzmianke w Kurierze :?:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Walk

#13 Postautor: Walk » 19 lipca 2005, o 13:21

Jeszcze dzis albo najpozniej jutro skontaktujemy sie z rodzina Roberta i wtedy bedzie pelna jasnosc. Predzej jak to ktos slusznie zauwazyl nie uruchamiamy zadnych procedur z zalozeniem specjalnego rachunku bankowego i etc. Na biezaco bedziemy Was informowac o tym co sie dzieje w tej sprawie.
Oficjalna strona Krzysztofa Buczkowskiego: http://www.krzysztofbuczkowski.com/
pzdr. Walk

Geest
Senior

Re: Grób Roberta Dadosa - tragedia!!!

#14 Postautor: Geest » 19 lipca 2005, o 13:44

Ja-Jacek pisze:Ciężka sytuacja materialna żyjących z roli rodziców Dadiego

Tytułowa tragedia to nie stan grobu Roberta, ale to co zrobil wlasnym rodzicom i bliskim odbierajac sobie zycie. Żal mi ich, a nie jego grobu, sorry...

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#15 Postautor: Smirnek » 19 lipca 2005, o 13:56

To można powiedzieć że mu nie nazbieramy tej kasy bo odebrał sobie życie a nam awans do e-ligi i dał Frankówa
To jest śmieszne :!:

Geest
Senior

#16 Postautor: Geest » 19 lipca 2005, o 14:12

Smirnek pisze:To można powiedzieć że mu nie nazbieramy tej kasy bo odebrał sobie życie a nam awans do e-ligi i dał Frankówa

Smieszne jest to, ze piszesz na forum, a nie umiesz chyba czytac. Czy ja cokolwiek napisalem o aspekcie zuzlowym?
Nie lepiej przekazac kase dla Cegielskiego albo Winiarza, ktorzy robia wszystko, by wrocic do normalnego zycia?

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#17 Postautor: grzesieck » 19 lipca 2005, o 14:34

Geest pisze:
Smirnek pisze:To można powiedzieć że mu nie nazbieramy tej kasy bo odebrał sobie życie a nam awans do e-ligi i dał Frankówa

Smieszne jest to, ze piszesz na forum, a nie umiesz chyba czytac. Czy ja cokolwiek napisalem o aspekcie zuzlowym?
Nie lepiej przekazac kase dla Cegielskiego albo Winiarza, ktorzy robia wszystko, by wrocic do normalnego zycia?

jakos sie tak przyjelo, ze dla Cegielskiego zbieraja we Wrocku, czy Gnieznie, na Winiarza w Rzeszowie, a na Dadiego beda zbierac w Lublinie, Grudziadzu i moze we Wroclawiu. Tyle
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Ziuta 85
Kontakt:

#18 Postautor: Ziuta 85 » 19 lipca 2005, o 14:49

Idea super. Widze ze ostanie posty odbiegaja juz z deka od tematu (norma na tym forum).Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
KOTI

#19 Postautor: KOTI » 19 lipca 2005, o 15:15

Idea jest jaknajbardziej sluszna, ale jesli chcecie efektow, Musicie naglosnic cala sprawe. Niech administratorzy wyszczegolnia gdzies na forum ogloszenie o zbiorce pieniedzy podczas meczu z krosnem.

JAG
Senior

#20 Postautor: JAG » 19 lipca 2005, o 16:57

niewątpliwie Robert unieszczęśliwił wielu ludzi,przede wszystkim swoich bliskich dlatego rozumiem Geesta ale nikt nie zna i nie pozna przyczyn tej decyzji.
jeśli będzie zbiórka to ja też coś dołożę pamiętając jakich emocji dostarczał także i mnie swoją jazdą.
a zbiórka na wymienionych przez Geesta żużlowców jest także szczytnym celem.
:),czasami :(

Awatar użytkownika
papi
Trener

#21 Postautor: papi » 19 lipca 2005, o 20:01

z tego co wiem zaraz po śmierci Dadiego miała powstać jakaś fundacja Jego imienia. Widać, że nie powstała, szkoda. Mówiło się sporo o kaszkietówkach z logo klubu i napisem Robert Dados. Miały być stoiska na stadionach w Lublinie, Wrocku, Kumli i Grudziądzu. Może temat powinien powrócić :roll: Za zbiórką na stadionie jestem jak najbardziej. To co zrobił Dadi na pewno nie powinno mieć miejsca, ale trzeba Go docenić za to co osiągnął na torze, bo na pewno zasługuje na coś więcej niż zwykłą ziemiankę.

Jeśli chodzi o Winiarza i Cegłe to istnieje specjalne konto, na które można wpłacać pieniądze na ich leczenie, wystarczy poszukać :wink:

Awatar użytkownika
Ja-Jacek

#22 Postautor: Ja-Jacek » 19 lipca 2005, o 23:22

Nasz apel opublikowano na http://www.przegladzuzlowy.pl

Awatar użytkownika
papi
Trener

#23 Postautor: papi » 19 lipca 2005, o 23:32

Ja-Jacek pisze:Nasz apel opublikowano na http://www.przegladzuzlowy.pl

został zacytowany bardzo dokładnie :lol: łącznie z fragmentem "Co Wy - forumowicze na to??? ". Widać praca co niektórych jest bardzo męcząca, nawet nie są w stanie przeczytać tego co umieszczają na portalu :x

Awatar użytkownika
Ja-Jacek

#24 Postautor: Ja-Jacek » 20 lipca 2005, o 06:55

Dla mnie to żadne uchybienie, ja poprosiłem mailem o publikację - oni to zrealizowali...
Osiągnięte zostały dwa cele za jednym zamachem: o inicjatywie dowie się kazdy kibic żużla w Polsce wchodzący na tą stronę, a także wiadomym się stało, że rozpoczynają to ( i mam nadzieję, że bedą motorem napędowym do końca) forumowicze Grudziądza i Lublina... bo na forum wts-u... odzewu brak :evil: - arystokracja żuzlowa :shock:
Pzdr

Awatar użytkownika
Walk

#25 Postautor: Walk » 20 lipca 2005, o 10:17

A wiec machina rusza. Jest aprobata najblizszych sp. Roberta dla tej akcji. Jacek wlasnie jest w trakcie zakladania specjalnego rachunku bankowego i niebawem poda wiecej szczegolow. Dajemy sobie jakies 2-3 miesiace na zbiorke finansow po czym spotykamy sie z rodzina sp. Roberta i ustalamy szczegoly zwiazane z pracami nad nagrobkiem. Wszystko w ramach zebranej kwoty. Oczywiscie wszystkie wplaty beda skrzetnie odnotowywane i podawane do publicznej wiadomosci aby uniknac jakichkolwiek niejasnosci.
Oficjalna strona Krzysztofa Buczkowskiego: http://www.krzysztofbuczkowski.com/

pzdr. Walk