Nasi rywale w sezonie 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#826 Postautor: Speedway » 25 września 2005, o 22:09

Na pewno zrezygnują z Maxa bo jego kontuzja jest poważna i prawdopodobnie nie bedzie gotów do jazdy na początku sezonu. A poza tym wątpię żeby Max chciał jeździć w Elidze. Lepsze pieniądze może mieć w naszej lidze gdzie robi komplety w każdym meczu.

Kandydatem do jazdy w rzeszowie jest moim zdaniem N.Pedersen :roll:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#827 Postautor: Gelo » 25 września 2005, o 22:10

Zulu pisze:
Gelo pisze: Co do Węgrzyka i Dyma potwierdziło się, że to zawodnicy zupełnie nieodpowiedzialni. (...) Nikt mi nie wmówi, że Podkarpacie jest zamożniejsze od Lubelszyzny. Żeby jakaś tam firemka od torebek i kubeczków sypała tyle pieniędzy, a tu ciągle plaża, mimo, że mamy pod nosem takich potentatów. Przykre to.

A mnie nikt nie wmówi, że Karlsson to odpowiedzialny zawodnik. Niestety potwierdziły się moje przypuszczenia odnośnie jego zdobyczy punktowej w tym meczu. Dziewięć punktów w 6 startach, słowem - Józek jakich mało.

Boze - widzisz a nie grzmisz - cały rok czekałeś na potwierdzenie swoich przypuszczeń? A to, że jest najlepszym obcokrajowcem w lidze (Maxa nie liczę) na przestrzeni całego sezonu i że w ogóle doprowadził Ostrów do finału oddając jeden punkt w playoffach - to oczywiście nieważne - prawda? Joonas jest lepszy - nieprawdaż :twisted: ?

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#828 Postautor: luCas » 25 września 2005, o 22:25

sztandar pisze:Nie chciałbym was martwic , ale bardzo mozliwe ze wzmocni nas w zimie Grzesiu Walasek rozmowy sa juz jakis czas prowadzone i idza ku dobremu

Poczytaj forum falubazow, wg nich greg na 90 % bedzie u nich hahahahaha
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#829 Postautor: DonKamizi » 25 września 2005, o 22:34

Gelo pisze:
Zulu pisze:
Gelo pisze: Co do Węgrzyka i Dyma potwierdziło się, że to zawodnicy zupełnie nieodpowiedzialni. (...) Nikt mi nie wmówi, że Podkarpacie jest zamożniejsze od Lubelszyzny. Żeby jakaś tam firemka od torebek i kubeczków sypała tyle pieniędzy, a tu ciągle plaża, mimo, że mamy pod nosem takich potentatów. Przykre to.

A mnie nikt nie wmówi, że Karlsson to odpowiedzialny zawodnik. Niestety potwierdziły się moje przypuszczenia odnośnie jego zdobyczy punktowej w tym meczu. Dziewięć punktów w 6 startach, słowem - Józek jakich mało.

Boze - widzisz a nie grzmisz - cały rok czekałeś na potwierdzenie swoich przypuszczeń? A to, że jest najlepszym obcokrajowcem w lidze (Maxa nie liczę) na przestrzeni całego sezonu i że w ogóle doprowadził Ostrów do finału oddając jeden punkt w playoffach - to oczywiście nieważne - prawda? Joonas jest lepszy - nieprawdaż :twisted: ?

Sorry Gelu...kogo to obchodzi co Peter zrobił...dzisiaj jedynym zawodnikiem, który robił punkty w Ostrowie był Ogór...reszta no comments...z Peterem na czele
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#830 Postautor: Lublin_Fan » 25 września 2005, o 22:35

Speedway pisze:Kandydatem do jazdy w rzeszowie jest moim zdaniem N.Pedersen :roll:

Raczej we Wrocławiu.

ps. SkÄ…d ja znam ten styl pisania :lol: :lol: :lol:

Pozdr.

Awatar użytkownika
sztandar

#831 Postautor: sztandar » 25 września 2005, o 23:04

Poczytaj forum falubazow, wg nich greg na 90 % bedzie u nich hahahahaha

Po pierwsze Walasek w 1 lidze :D oka nie śmieje się , po drugie nie pisze , że coś podpisał czy też że juz przymierza nasz plastron , napisałem , że prowadzone są rozmowy i idzie ku dobremu jak będzie zobaczymy na razie to tylko rozmowy.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#832 Postautor: sadychor » 25 września 2005, o 23:05

No to k***a ładnie. Chciałem grzecznie zajrzeć na marmowe forum, założyć konto, pogratulować awansu, a tu mi jakiś łachmaniarz bana dał. A wcześniej konta nie posiadałem. Przyznać się, który to nasmarował coś brzydkiego i ma IP z Pronetu :?:

PS Mogę wejść tam przez proxy, ale szkoda mojego trudu na złamasów. Nie to nie. :evil:
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
istred
Trener

#833 Postautor: istred » 25 września 2005, o 23:11

sadychor pisze:No to k***a ładnie. Chciałem grzecznie zajrzeć na marmowe forum, założyć konto, pogratulować awansu, a tu mi jakiś łachmaniarz bana dał. A wcześniej konta nie posiadałem. Przyznać się, który to nasmarował coś brzydkiego i ma IP z Pronetu :?:
Pewnie ja. Mam tam bana już ponad rok... niestety dużo się nie napisałem, z tego co pamiętam wyprodukowałem jeden post (do tego nawet ich nie obraziłem... za co teraz szczerze żałuję) :roll:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#834 Postautor: Gelo » 25 września 2005, o 23:15

Sorry Gelu...kogo to obchodzi co Peter zrobił.

Mnie to obchodzi. Dzieki niemu bylismy w barażach, dzieki niemu w barażach bedzie Ostrów. A jak bedziemy patrzeć na ostatnie mecze sezonu dojdziemy do wniosków że niejaki Jeleniewski jest dobrym zużlowcem, bo mu kiedys wyszedł mecz w Zielonej. Ja takich wniosków nie wyciągam. Peter to najlepszy obcokrajowiec I ligi i zdania nie zmienię.

Zaratustra
Kadrowicz

#835 Postautor: Zaratustra » 25 września 2005, o 23:45

Gelo pisze:Mnie to obchodzi. Dzieki niemu bylismy w barażach, dzieki niemu w barażach bedzie Ostrów. Peter to najlepszy obcokrajowiec I ligi i zdania nie zmienię.

Każdy ma swoich faworytów i każdy do końca swojego zdania będzie bronił. Tak to już jesteśmy skonstruowani :wink: Rzeczywiście, przy tak marnej postawie całej drużyny, wynik Petera nie miał dużego znaczenia, ale musisz zauważyć, ze już drugi raz z rzędu Karlsson w ostatnim (najważniejszym) meczu sezonu po prostu zawodzi :!:
Wniosek nasuwa się sam przez się... Biorąc pod uwagę całość sezonu, można mówić, że był najlepszym obcokrajowcem (wyłączyć trzeba Maxa z wiadomych względów), ale wydaje mi się, że wyrażenie "najlepszy" powinno być widoczne przede wszystkim właśnie w kluczowych momentach (meczach) sezonu, pozdr.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#836 Postautor: Łoptymista » 25 września 2005, o 23:46

Kaczory wygrywają, józki do eligi wkraczają... co jeszcze się stanie?? :wink:
Gratulacje dla Rzeszowa. Chcieli, umieli to mają ekstraligę. Wzmocnienie Walaskiem wydaje się być czymś b. nataruralnym, szczególnie wobec jego kłopotów w Częstochowie.
Nasunęła mi się inna refleksja. Firma Marma w tym roku pokazała ile dla żużla może zrobić lokalny sponsor, któremu naprawdę zależy na wyniku i drużynie. Sama sypneła groszem i wciągnęłą też innych sponsorów. Już wiosną tego roku rzeszowscy kopacze przeklinali żużel. Wiedzieli, że wiele kasy jaka do tej pory szła na x-ligowych pseudopiłkarzy trafi na ul. Hetmańską. A teraz złotówka awansem się stała i zdradliwe józki mają powód, żeby nabombić się aż poślepną. ehh :wink:

sledzio

#837 Postautor: sledzio » 25 września 2005, o 23:49

Gratulacje dla juzków awansu przynajmniej wiochy nie będa robić w Lublinie przynajmniej przez rok :P

Shack
Administrator

#838 Postautor: Shack » 26 września 2005, o 01:41

Straszny spadek formy Karlssona. Dziwne, że zawsze ta koncówke sezonu i najważniejsze (wyjazdowe) mecze ma tragicznie słabe :lol: :lol: :lol:

Kto się tłukł w parkingu ? Może Karlik z plaskacza zarobil ? :)

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#839 Postautor: Kaka » 26 września 2005, o 01:58

sztandar pisze:Nie chciałbym was martwic , ale bardzo mozliwe ze wzmocni nas w zimie Grzesiu Walasek rozmowy sa juz jakis czas prowadzone i idza ku dobremu

Zaje...fajnie niech was wzmocni...życze najlepszego :D
Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#841 Postautor: Koper » 26 września 2005, o 03:08

Gawrzyk pisze:Po raz kolejny potwierdzilo sie to ze przy dobrej kasie mozna wywalczyc awans w jeden sezon

A ja mysle ze ten sezon nie do konca to potwierdza...wlasnie z duza kasa do Gorzowa weszla firma Mars a jej prezes byl wrecz przekonany tak jak to napisales ze przy dobrej kasie mozna wywalczyc awans w jeden sezon.

Koper
Trener
Kontakt:

#842 Postautor: Koper » 26 września 2005, o 03:12

Łoptymista pisze:Marma w tym roku pokazała ile dla żużla może zrobić lokalny sponsor, któremu naprawdę zależy na wyniku i drużynie. Sama sypneła groszem i wciągnęłą też innych sponsorów. Już wiosną tego roku rzeszowscy kopacze przeklinali żużel. Wiedzieli, że wiele kasy jaka do tej pory szła na x-ligowych pseudopiłkarzy trafi na ul. Hetmańską.

To samo trzeba zrobic z Kurczukiem i jego Motorem :wink: tylko jaka firma to pociagnie...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#843 Postautor: Gelo » 26 września 2005, o 08:16

Każdy ma swoich faworytów i każdy do końca swojego zdania będzie bronił. Tak to już jesteśmy skonstruowani :wink: Rzeczywiście, przy tak marnej postawie całej drużyny, wynik Petera nie miał dużego znaczenia, ale musisz zauważyć, ze już drugi raz z rzędu Karlsson w ostatnim (najważniejszym) meczu sezonu po prostu zawodzi :!:

Ponieważ nawet do głowy mi nie przychodzi że sprzedaje (komplet z Falubazem) - może po prostu warto zauważyć, że za każdym razem kończy sezon na wyjeździe z ekstraligowcem lub już ekstraligowcem. Wtedy każdy jedzie na 200 procent i może po prostu trudniej o punkty. A Peter to tylko zawodnik pierwszoligowy, druga liga światowa.

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#844 Postautor: prt » 26 września 2005, o 08:26

gratuluję Rzeszowowi - niewątpliwie poza duuuuużo lepszą organizacją, atmosferą wokół klubu, finansami i całą wymierną resztą, mieli sporo szczęścia, ale to też sztuka szczęście umieć przekuć na sukces.
mimo mojej antypatii do sąsiadów z południa - szczerze gratuluje i życzę sukcesów w Ekstralidze.

co do Karlssona- musisz, Gelu, przyznać, że coś jest na rzeczy. to, że Karlsson słabiej - ba! prawie o połowę słabiej - jedzie ostatnie, najważniejsze w sezonie spotkania. niezależnie od tego, co jest przyczyną takiej postawy (zmęczenie sezonem, nietrafienie w dzień, presja psychiczna, przekupstwo czy co tam jeszcze), nie można mówić, że taki zawodnik jest pewnym punktem drużyny. chyba, że chce się mieć drużynę mistrzów w dochodzeniu do baraży. a ja takiej nie chcę.
piszesz o klasie zawodnika - otóż moim zdaniem klasą byłby sam dla siebie gdyby w takim meczu zrobił komplet, niezależnie od wyniku kolegów z drużyny. a tak nie jest.
nie chcę zawodnika, który będzie przez niemal cały sezon dawał nadzieje a w kluczowym momencie nie zrobi tego, czego się od niego oczekuje.
to nie jest klasa.

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Awatar użytkownika
Złoty
Kontakt:

#845 Postautor: ZÅ‚oty » 26 września 2005, o 09:27

Gelo pisze:Ponieważ nawet do głowy mi nie przychodzi że sprzedaje (komplet z Falubazem) - może po prostu warto zauważyć, że za każdym razem kończy sezon na wyjeździe z ekstraligowcem lub już ekstraligowcem. Wtedy każdy jedzie na 200 procent i może po prostu trudniej o punkty. A Peter to tylko zawodnik pierwszoligowy, druga liga światowa.

kiedys bodajze Gary Havelock powiedzial - jestes tak dobry jak twoj ostatni mecz... lubie Petera, ale ta dziwna niemoc w najwazniejszych meczach zaskakuje, dobrego zawodnika poznajemy po tym, ze nie zawodzi w najwaznijeszych meczach i dlatego tak jak mowisz to tylko zawodnik pierwszoligowy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#846 Postautor: Kiry » 26 września 2005, o 09:39

3 razy przywieziony na 5-1
nagły spadek formy :lol:
A w sezonie zasadniczym bez problemow strzelił 14 punktów w 5 biegach raz tylko przegrywając z Kuciapszczakiem i dwa razy przywoził za plecami Maxa
Poza tym mogł zawsze skorzystać z silników Maxa, tylko czy chcial
Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#847 Postautor: Koper » 26 września 2005, o 10:05

Złoty pisze:kiedys bodajze Gary Havelock powiedzial - jestes tak dobry jak twoj ostatni mecz...
To jest powiedzenie bokserkie i to odnosnie boksu zawodowego gdzie kolejne walki w karierze odziela czas liczony w miesiacach, do zuzla bardziej pasuje jestes tak dobry jak twoj ostatni mecz o najwieksza stawke, bo w wymiarze calego sezonu o przydatnosci zawodnika swiadczy oczywiscie srednia z calego sezonu (ale to tez nie zawsze bo srednia naszego Jespera Jesnena z ostatniego sezonu w pierwszej lidze przed tym jak podpisal z nami kontrakt nie byla przeciez zla...)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#848 Postautor: Gelo » 26 września 2005, o 10:08

co do Karlssona {...} nie można mówić, że taki zawodnik jest pewnym punktem drużyny. chyba, że chce się mieć drużynę mistrzów w dochodzeniu do baraży. a ja takiej nie chcę.

To pokaż mi w pierwszej lidze obcokrajowca, ktory jest pewniejszy od Petera? Podaj jedno konkretne nazwisko - takie, z którego będziesz zadowolony i za ktore dasz sobie głowę obciąć , że cały sezon będzie ciął po 12 oczek...
piszesz o klasie zawodnika - otóż moim zdaniem klasą byłby sam dla siebie gdyby w takim meczu zrobił komplet, niezależnie od wyniku kolegów z drużyny. a tak nie jest.

Zdaje się że Peter nie musi nikomu udowadniać, a tym bardziej sobie, ze jest znakomitym zawodnikime jak na I ligę.
nie chcę zawodnika, który będzie przez niemal cały sezon dawał nadzieje a w kluczowym momencie nie zrobi tego, czego się od niego oczekuje. to nie jest klasa.

Aha - czyli klasą jest nie dawać nadziei przez cały sezon i cieniować, a potem walnąć komplet w jednym meczu. Problem tylko w tym, jak ze słabą jazdą do tego meczu awansować, a to raczyłeś chyba nielogicznie pominąć.

Koper
Trener
Kontakt:

#849 Postautor: Koper » 26 września 2005, o 10:10

Gelo pisze:
co do Karlssona {...} nie można mówić, że taki zawodnik jest pewnym punktem drużyny. chyba, że chce się mieć drużynę mistrzów w dochodzeniu do baraży. a ja takiej nie chcę.

To pokaż mi w pierwszej lidze obcokrajowca, ktory jest pewniejszy od Petera? Podaj jedno konkretne nazwisko - takie, z którego będziesz zadowolony i za ktore dasz sobie głowę obciąć , że cały sezon będzie ciął po 12 oczek...

Jego brat :lol:

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#850 Postautor: luCas » 26 września 2005, o 10:17

Co niektorym trzeba chyba przypomniec, ze zuzel to sport DRUZYNOWY i chocbysmy mieli w tym sezonie samego T.Rickardssona to i tak awansu by nie bylo. Potrzebna jest druzyna i moim zdaniem nie ma podzialu na to ktora linia jest wazniejsza, czy juniorzy czy zagraniczny, wszyscy sa potrzebni, wszyscy powinni prezentowac okreslony poziom.Awans wywalczy druzyna kompletna, a nie pojedynczy zawodnik. W tym sezonie taka druzyna niestety byly marne folie, wlasciwie nikt nie schodzil ponizej przyzwoitego poziomu a jesli wpadka sie trafila, to kolega z druzyny nadrabial, partrz np miesiac i stachyra.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski