Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Cysiek
Kontakt:

#3926 Postautor: Cysiek » 23 grudnia 2005, o 18:12

a pamietacie u nas Muszynskiego jak w ostatnim biegu na ostatnim wirazu ostatniego okrazenie łykna dwóch zawodników z krosna i uratował remis ?? Moze Muszynskiego tzreba nam odswiezyc :P
Był Będzie Jest Montex Lublin MKS !!!
TŻ z Lublina najlepsza w Polsce drużyna !!

Sober
Senior

#3927 Postautor: Sober » 23 grudnia 2005, o 18:32

http://www.megaupload.com/ - Boxing, może tam spróbuj wrzucić :)

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#3928 Postautor: Prymus » 23 grudnia 2005, o 19:01

Cysiek pisze:a pamietacie u nas Muszynskiego jak w ostatnim biegu na ostatnim wirazu ostatniego okrazenie łykna dwóch zawodników z krosna i uratował remis ?? Moze Muszynskiego tzreba nam odswiezyc :P

To był 14-ty bieg... 8)

A ta akcja Joe Screena po prostu włos na głowie jeży! Jedna z najlepszych mijanek jakie w zyciu widziałem bez wątpliwości. Mam nadzieję, że doczekam się kiedyś takiej na żywo :wink:

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#3929 Postautor: boxing » 23 grudnia 2005, o 19:20

Sober pisze:http://www.megaupload.com/ - Boxing, może tam spróbuj wrzucić :)

Chyba poszlo:
http://www.megaupload.com/?d=YGM49QNN
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
tajfun

#3930 Postautor: tajfun » 23 grudnia 2005, o 19:23

jakubeK pisze:Ja słyszałem że TŻ rozmawia z Wiesławem Jagusiem

gdzie słyszałeś ???
http://www.speedway.torun.pl/info.php?ID=510

Awatar użytkownika
volf

#3931 Postautor: volf » 23 grudnia 2005, o 19:40

boxing pisze:Chyba poszlo:

Dzięki Boxing ,wspaniały bieg.Aż mnie ciarki przeszły na końcu !!! :P

Awatar użytkownika
Soluk
Kontakt:

#3932 Postautor: Soluk » 23 grudnia 2005, o 21:09

Cysiek pisze:a pamietacie u nas Muszynskiego jak w ostatnim biegu na ostatnim wirazu ostatniego okrazenie łykna dwóch zawodników z krosna i uratował remis ?? Moze Muszynskiego tzreba nam odswiezyc :P

Z tego bede pamietal muche jako zawodnika

Ach piekne to byly czasy :wink: Muszynski, Szewczyk, Glogowski, Styczynski, Mordel... az sie lezka zakrecila hehe
Ajm stil Łejt for positif njus ;)

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#3933 Postautor: Smirnek » 23 grudnia 2005, o 21:34

boxing pisze:Na kompie mam, jak i na co go wrzucuc? (12 MB)

http://www.rapidshare.de
albo
http://www.megaupload.com
albo poprostu wyślij mi go mailem.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#3934 Postautor: Dobromir » 23 grudnia 2005, o 21:36

Mi nie chodzi ten plik a mam wszystkie kodeki poinstalowane może ktoś poradzić o co ho??

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#3935 Postautor: boxing » 23 grudnia 2005, o 21:39

Plik juz jest na:
Juz ponad 30 pobran, odpala na nowym Winampie, Bestplayerze, RealPlayerze, Vplayerze.

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#3936 Postautor: Smirnek » 23 grudnia 2005, o 21:39

boxing pisze:
Sober pisze:http://www.megaupload.com/ - Boxing, może tam spróbuj wrzucić :)

Chyba poszlo:

Fajnie, już ściągam mam nadzieję że działa.
No i mi nie działa ani w vplayerze ani media playerze ani winampie.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#3937 Postautor: RadeKas » 23 grudnia 2005, o 22:04

Na AllPlayerze tez dziala.

A co do samego biegu to jest niesamowity. Taki atak to prawie jak proba samobojcza. Nie ma co... jednak zuzel to sport dla desperatow 8) .
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#3938 Postautor: Cz@rek » 23 grudnia 2005, o 22:11

Przestańcie robic sobie jaja :!: Na to jest odpowiedni temat.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#3939 Postautor: kilar » 23 grudnia 2005, o 22:18

boxing pisze:Plik juz jest na:

A z jakiego to waznego meczu byl ten filmik, bo taka euforia zapanowala na stadionie po wygranej Screena :) :?:

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#3940 Postautor: Apocalips » 23 grudnia 2005, o 22:24

kilar pisze:

A z jakiego to waznego meczu byl ten filmik, bo taka euforia zapanowala na stadionie po wygranej Screena :) :?:

Był to 15 bieg meczu Włókniarz - Stal Gorzów i dzięki zwycięstwu Screena Włókniarz pokonał Stal 45,5 do 44,5 i przybliżył się do utrzymania w I lidze :)
Bieg i akcja pierwsza klasa ! Dzięki Boxing.

Ale chyba trochę za bardzo odbiegliśmy od tematu :)
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#3941 Postautor: boxing » 23 grudnia 2005, o 22:39

Zatem zrecznie wracamy do tematu:

nie podlega dyskusji fakt, ze na wszelki wypadek trzeba sklad jeszcze uzupelnic. Moze to bedzie Czerwinski, moze Jelen, moze Piszcz. Jezeli nie uda sie z krajowcami - to pozostana nam tacy zawodnicy, jak wspomnieni juz Gjedde, Screen, Johnston, moze ktos z Rosjan. Wiadomo - to bedzie gleboka rezerwa na sytuacje awaryjne. A skoro o Screenie mowa, to przypomina mi sie pewien mecz z Czestochowy z 1995 roku... :wink: :wink: :wink: A powaznie, to szkoda ze Joe nie poszedl do przodu, ze jezdzi obecnie gorzej niz 10 lat temu i na takie akcje trudno juz raczej liczyc.

No i elegancko wrocilismy do skladu 2006 :wink:

PS A pytanie, czy Louis nam odmowil - jak pozostawalo bez odpowiedzi, tak pozostaje :?

Awatar użytkownika
SpeeDFan

#3942 Postautor: SpeeDFan » 24 grudnia 2005, o 00:03

A mi oprócz wspaniałych wyścigów w wykonaniu Joe przypomina się jego kevlar, ten z frędzelkami ;) (to tak na marginesie ;) )
BYŁ, BĘDZIE, JEST MOTOR RKS!!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3943 Postautor: Gelo » 24 grudnia 2005, o 00:49

Conrado pisze:Oj Gelu zbyt mało kasy tafiło do pralni by nawet móc pierdnąć w tej sprawie 8)

Z drugiej strony Cię rozumiem - to ludzka rzecz pomarzyć...

To nie marzenia - realny pomysł. Myslalem, a raczej mialem nadzieje, ze po zakontraktowaniu Śwista troche się zmieni mentalność forumowiczów i że od tego momentu żadne nazwisko nie bedzie juz robiło wrażenia jakby było z kosmosu. Ale widzęże dopoki nie zakontraktujemy Golloba nic sie nie zmieni - zawsze u kogos wczesniej czy pozniej włączy się myślenie a'la LKŻ. Ale te czasy juz sie skonczyły - jakby ktoś nie zauważył!!!

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#3944 Postautor: auganoff » 24 grudnia 2005, o 11:06

Gelo pisze:To nie marzenia - realny pomysł. Myslalem, a raczej mialem nadzieje, ze po zakontraktowaniu Śwista troche się zmieni mentalność forumowiczów i że od tego momentu żadne nazwisko nie bedzie juz robiło wrażenia jakby było z kosmosu.

Gelu nie porównuj Śwista i Holty. Ten pierwszy to mocno już podstarzały gwiazdor o nieciekawej opinii i po nieudanym sezonie. Nie zmienia to faktu, że w I lidze może grać pierwsze skrzypce, ale, jak sam przyznał, z E-ligi ofert nie miał. Holta to jeden z najlepszych ligowców w Polsce, byłby dużym wzmocnieniem dla każdej extraligowej drużyny. Skoro nie przekonał go Ostrów mający 2-3-krotnie większy budżet, to czym mamy go przekonać my?
I mentalność nie ma tu nic do rzeczy. Ale jeśli dzięki swemu niekażonemu realizmem podejściu do transferów doprowadzisz do anulowania kontraktu Golloba w Tarnowie, następnie jego rezygnacji z Grand Prix, a na deser podpisania umowy z nami, to uznam swój błąd i publicznie się pokajam. :wink:

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#3945 Postautor: czaszka » 24 grudnia 2005, o 12:40

Popieram Twoją wypowiedź w 100% auganoff :!: Dla mnie to żaden kosmos że Świst w Lublinie, owszem pewne zaskoczenia, ale tylko ze względu na jego wypowiedzi a nie obecny poziom sportowy. Niestety Twisty to melodia przeszłości w żużlu. Solidny lub nawet wybijający się I-ligowiec. A Holta?? On tylko ubiega się o GP i wielce prawdopodobne że jeszcze tam trafi. Zakontraktowanie jego to dla mnie czysta abstrakcja 8)
ÅšwiÄ…teczne pozdrowiena :)

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#3946 Postautor: Lublin_Fan » 24 grudnia 2005, o 13:27

Świst i Rempała to zawodnicy, o których jeszcze rok temu mogliśmy pomarzyć. Nie ulega wątpliwościom, że są to wybitni (jak na polskie realia) żużlowcy. Nie można bagatelizować ich obecności w Lublinie. To, że Ostrów ma nazwiska a Zielona "religię" (kretyni... :roll: ) nie oznacza, że jesteśmy słabi. I nie dajmy sobie tego wmówić.
Przeciwnie, mamy najlepszy skład od roku 1994. Jeszcze 2 miesiące temu kreowany na lidera Knapp jest w tej chwili zaledwie jednym z najsłabszych w składzie. Natomiast biorąc pod uwagę doświadczenie i objeżdzenie, Grzesiek wypada na wskroś mizernie w porównianiu z całą resztą naszych seniorów i obcokrajowców.

Dla mnie najbardziej miarodajnym wyznacznikiem czyjejś formy są liczby. A wg nich Świst jest na tym samym poziomie co Staszewski, a Rempała prezentuje taką samą skuteczność co Okoń. Jedyne w czym przewyższa nas Zielona góra to Walasek i juniorzy. I to też tylko na papierze. Zawsze pierwsze mecze sezonu weryfikują kalkulacje i okazuje, że pewniacy wcale pewniakami nie są a ktoś inny robi gigantyczne postępy.

Jednak pewne reguły istnieją.
Zauważcie, że obok Zielonej Góry, tylko Lublin i Grudziądz wzmocniły się zawodnikami z eligi. Ostrów pozamiał najlepsze co było w pierwszej lidze. Jednak prawie zawsze było tak, że odpady z eligi potrafiły wygrywać z pierwszoligowymi gwiazdami i stawały się liderami swoich drużym. Teraz do pierwszej ligi trafiło kilku zawodników mających średnie od 1,2 do 1,5, czyli znacznie lepszych niż np Czerwiński, który idąc do Rybnika miał średnią około 1,0. A teraz ma 2,28. Szczepaniak miał 1,09 a teraz ma 1,98.

Tak silnej pierwszej ligi nie było nigdy i Karlssonowi, Ferjanowi, Knappowi, Staszkowi, Jędrzejakowi, Szczepaniakowi czy Czerwińskiemu będzie bardzo trudno utrzymać swoje statystyki z sezonu 2005. Uważam nawet, że mało który z nich osiągnie progres. Bo jednak w porównaniu z Walaskiem, Staszewskim, Okoniewski, Świstem, Rempałą, Krzyżaniakiem, Bajerskim czy Robackim nie wypadają lepiej.

Oczywiście wg mnie :)

Pozdr.
Ostatnio zmieniony 24 grudnia 2005, o 16:01 przez Lublin_Fan, łącznie zmieniany 1 raz.

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#3947 Postautor: auganoff » 24 grudnia 2005, o 13:34

czaszka pisze: ÅšwiÄ…teczne pozdrowiena :)

Dzięki i nawzajem!!! Ciepłych, spokojnych i rodzinnych Świąt dla wszystkich forumowiczów, a w nowym roku samych pozytywnych, żużlowych zaskoczeń w wykonaniu lubelskiej drużyny, ze szczęśliwym zakończeniem!

P.S. Tobie czaszka, żebyś nie musiał świecić oczami za "swój" transfer, a wręcz przeciwnie, nie mam nic przeciwko, jeżeli po jednym, czy drugim meczu lekko napęczniejesz z dumy :lol: :twisted: :lol:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3948 Postautor: Gelo » 24 grudnia 2005, o 13:35

Gelu nie porównuj Śwista i Holty.

Bez sensu - a gdzie ich porównałem? Jak zwykle ktoś zle przeczytał i dopowiedział swoje trzy grosze. Nie piszę żeby zakontraktować Holtę ale żeby sprobować negocjacji - to nic nie kosztuje oprócz rachunków telefonicznych. Ostrów może rozmawiać z Ułamkiem i Holtą - to i chyba my możemy - naprawę nie ma powodów do chodzenia z podkulonym ogonem, co pokazuje nasz skład.

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#3949 Postautor: auganoff » 24 grudnia 2005, o 13:54

Gelo pisze:
Gelu nie porównuj Śwista i Holty.

Bez sensu - a gdzie ich porównałem? Jak zwykle ktoś zle przeczytał i dopowiedział swoje trzy grosze. Nie piszę żeby zakontraktować Holtę ale żeby sprobować negocjacji - to nic nie kosztuje oprócz rachunków telefonicznych. Ostrów może rozmawiać z Ułamkiem i Holtą - to i chyba my możemy - naprawę nie ma powodów do chodzenia z podkulonym ogonem, co pokazuje nasz skład.

Ok - nie porównuj możliwości zakontraktowania Śwista i Holty. Lepiej?Skoro nie rozumiesz skrótów myślowych, zawsze możesz liczyć na moją życzliwą pomoc w tym zakresie i bardziej rozbudowane, prostsze sformułowania. :wink:
Moja odpowiedź odnosiła się do Twojego stwierdzenia, że skoro mamy Śwista to jest to dowód, że mamy szansę także na Holtę, co jest kompletną bzdurą, bo to obecnie zawodnicy z zupełnie innej półki. Cały czas twierdzisz, że to jest realny pomysł? Na czym on polega? Na tym, żeby zadzwonić i spytać? Zaiste, niezwykle misterny plan, zrealizuj go i koniecznie powiadom wszystkich o efektach.

P.S. Trochę konsekwencji, jescze niedawno wyśmiewałeś przyjętą koncepcję budowania składu, szydziłeś z poszczególnych kandydatów na wszelkie możliwe sposoby, a teraz piszesz, że dzięki temu właśnie składowi nie musimy chodzić z podkulonym ogonem.

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#3950 Postautor: Kiry » 24 grudnia 2005, o 14:03

Juz ponad 30 pobran, odpala na nowym Winampie, Bestplayerze, RealPlayerze, Vplayerze.

ehh, król, podobne rzeczy robił jeszcze Henka Gustafsson...
Obrazek