Gelo pisze:kylong pisze:Sober pisze:... Oczywiście należy jak najszybciej sprawdzić czy nasi podstawowi juniorzy - Messing i Tomicek sprawdzą się w lidze, więc ich też bym wystawił. Michaluk i Polak? Oni dopiero uczą się jeździć na pełnym gazie, narazie przynajmniej ich bym nie wystawiał.
.
No właśnie. Uczą się. Moim zdaniem powinien ktoś z tej dwójki wystąpić z krosnem. To byłaby dobra lekcja.
A ja powtórze to co mówiłem rok temu - czego się można nauczyć jadąc 30 metrów za trójką rywali i to w dwóch biegach? To samo można robić na treningach, bez ryzyka. Jak pokazuje praktyka - nawet dla Kacpra - talentu nieporównywalnie większego od Maćka czy Karola walka o punkty (w słabszej niż obecnie lidze) to wypuszczenie na zbyt głęboką wodę, zwłascza na początku sezonu. A co będzie jak przez ten eksperyment stracimy punkty których zabraknie w rewanżu w Krośnie? Stać nas na ryzyko straty bonusa i czy opłaca się skórka za wyprawkę? Moim zdaniem nie. Maciek czy Karol powinni jeździć w zawodach młodzieżowych - jak zaczną wygrywać z Messingiem czy Tomickiem - będzie oznaczało że są gotowi do jazdy "na poważnie".
No wyjąłeś mi to z ust.
Dokładnie się zgadzam z tobą.
Nasze "świerzaki" niech sobie na treningach śmigają,a najlepiej w we wszystkich zawodach młodzieżowych, dopiero będzie można powiedzieć czy z nich coś będzie czy nie.A dopiero później wystawiać ich do składu.
Np. w razie tfu tfu, jakby nam nie poszło totalnie w walce o e-ligę,mogliby się objeżdzać!!.
A z Krosnem musimy zrobić jak najwięcej punktów bo to jednyna szansa na Duże i małe pkt.A dzięki nim skład się podbuduje psychicznie.
No i wiadomo jeśli chcemy być w E-lidze nie wystarczy pokonać wszystkich u siebie.Musimy pokazać się i na wyjazdach.