TÅ» Motor Lublin 60:30 KSÅ» Krosno - 9 kwietnia 2006 !!

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
hayabusarider

#126 Postautor: hayabusarider » 24 marca 2006, o 14:28

Gelo pisze:
kylong pisze:
Sober pisze:... Oczywiście należy jak najszybciej sprawdzić czy nasi podstawowi juniorzy - Messing i Tomicek sprawdzą się w lidze, więc ich też bym wystawił. Michaluk i Polak? Oni dopiero uczą się jeździć na pełnym gazie, narazie przynajmniej ich bym nie wystawiał.
.

No właśnie. Uczą się. Moim zdaniem powinien ktoś z tej dwójki wystąpić z krosnem. To byłaby dobra lekcja.

A ja powtórze to co mówiłem rok temu - czego się można nauczyć jadąc 30 metrów za trójką rywali i to w dwóch biegach? To samo można robić na treningach, bez ryzyka. Jak pokazuje praktyka - nawet dla Kacpra - talentu nieporównywalnie większego od Maćka czy Karola walka o punkty (w słabszej niż obecnie lidze) to wypuszczenie na zbyt głęboką wodę, zwłascza na początku sezonu. A co będzie jak przez ten eksperyment stracimy punkty których zabraknie w rewanżu w Krośnie? Stać nas na ryzyko straty bonusa i czy opłaca się skórka za wyprawkę? Moim zdaniem nie. Maciek czy Karol powinni jeździć w zawodach młodzieżowych - jak zaczną wygrywać z Messingiem czy Tomickiem - będzie oznaczało że są gotowi do jazdy "na poważnie".

No wyjąłeś mi to z ust.
Dokładnie się zgadzam z tobą.
Nasze "świerzaki" niech sobie na treningach śmigają,a najlepiej w we wszystkich zawodach młodzieżowych, dopiero będzie można powiedzieć czy z nich coś będzie czy nie.A dopiero później wystawiać ich do składu.
Np. w razie tfu tfu, jakby nam nie poszło totalnie w walce o e-ligę,mogliby się objeżdzać!!.
A z Krosnem musimy zrobić jak najwięcej punktów bo to jednyna szansa na Duże i małe pkt.A dzięki nim skład się podbuduje psychicznie.
No i wiadomo jeśli chcemy być w E-lidze nie wystarczy pokonać wszystkich u siebie.Musimy pokazać się i na wyjazdach.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#127 Postautor: kilar » 24 marca 2006, o 14:53

Gelo pisze:A ja powtórze to co mówiłem rok temu - czego się można nauczyć jadąc 30 metrów za trójką rywali i to w dwóch biegach?

Mozna nauczyc sie opanowywac stres zwiazany ze startem w zawodach
:wink:

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#128 Postautor: dannie » 24 marca 2006, o 14:54

kilar pisze:
Gelo pisze:A ja powtórze to co mówiłem rok temu - czego się można nauczyć jadąc 30 metrów za trójką rywali i to w dwóch biegach?

mozna sie tez zniechecic ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#129 Postautor: Nazir » 24 marca 2006, o 14:55

Sorry za troche OT ale co to są "świerzaki" ?

Stacho85

#130 Postautor: Stacho85 » 24 marca 2006, o 15:19

Znana jest juz moze ewentualna godzina rozpoczęcia meczu ? ;)

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#131 Postautor: kilar » 24 marca 2006, o 16:12

Nazir pisze:Sorry za troche OT ale co to są "świerzaki" ?

Czepiasz sie, a poza tym Symetrii nie ogladales :?: :wink: :D

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#132 Postautor: Gelo » 24 marca 2006, o 16:31

kilar pisze:

Przypuszczam, że na pewnym etapie każde podjechanie pod taśmę jest już wystarczającym stresem. Na zawodach można za to niestresowo dać się dublować :). Cokolwiek by to nie oznaczało uważam, że w każdym meczu powinni jechać najlepsi - bez żadnego kombinowania i oszczędzania. Jedziemy o najwyższą stawkę i nie ma czasu na "doszkalanie" młodzieży w opanowywaniu stresów. To nie jest odpowiedni czas i miejsce. Mamy wygraćz Krosnem 20 oczkami, by spokojnie jechać na rewanż i jeżeli nie wygrać to przynajmniej zdobyć bonusa.

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#133 Postautor: Nazir » 24 marca 2006, o 16:33

Zgadza siÄ™ czepiam sie. A propo Symetrii to i tam i na Zygmuntowskich rzecz sie dzieje ZA KRATAMI :wink:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#134 Postautor: Cooper » 24 marca 2006, o 18:39

Nie wiem Gelu na jakiej podstawie sadzisz, ze Kacper to byl nieporownywalnie wiekszy talent od Michaluka. Macka nie mial sie jeszcze absolutnie gdzie wykazac. Niemniej jednak uwazam, ze musi byc obdarzony talentem do jazdy, wystarczy przypomniec postepy jakie poczynil w ciagu ostatniego sezonu.

Osobiscie mialbym dylemat, jaki sklad juniorski wystawic na ten mecz. Mysle, ze w sparingach trzeba intensywnie przetestowac Macka. Mowiac o takich mlodych zawodnikach, zawsze mam nadzieje, na lubelskie wydanie chociazby Pawlaszczyka. Wolalbym, zebysmy nie przeoczyli takiego momentu. A tylko zawody sa w stanie przejrzyscie zobrazowac sytuacje.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
papi
Trener

#135 Postautor: papi » 24 marca 2006, o 19:51

a ja bym dał szanse Maćkowi, przynajmniej na mecz z Krosnem. Faworytami ligi nie jesteśmy i może się okazać, że to będzie jedyna szansa dla niego na pokazanie i spróbowanie swych sił w lidze. W tym meczu mając konkurencje w osobach Trygara czy Bębna, nawet debiutant może pokusić się o 2 "oczka" w 1 biegu. Co do pozostałych pozycji zgadzam się z Gelem :wink:

9. Brhel
10. Knapp
11. Rempała
12. Shields
13. Åšwist
14. Messing
15. Michaluk
16. Jeleniewski

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#136 Postautor: Smirnek » 24 marca 2006, o 19:58

papi pisze:. W tym meczu mając konkurencje w osobach Trygara czy Bębna, nawet debiutant może pokusić się o 2 "oczka" w 1 biegu.

Nie sądzę. Michaluk narazie niech się uczy w MDMP i innych rozgrywkach juniorskich. Jeśli pokaże tam się z dobrej strony to można go brać na ligę. Pierwszy mecz jest bardzo ważny i nie można sobie pozwolić na głupie straty punktów. A co będzie jeśli naprzykład zamiast Messinga pojedzie Michaluk i przywiezie ze 3 zera i będzie mecz w plecy powiedzmy 43:47 Na kogo będziecie zwalać po meczu? Na Michaluka czy na tego co go do meczu wystawił? Liga to nie poligon doświadczalny. A Michaluka można spróbować wyporzyczyć do jakiegoś klubu drugoligowego, jeśli ktoś go zechce. Może Wanda :?: Wykarze się tam to brać go dopiero na ligę, chociaż Dzik brylował w 2lidze a potem już tak świetnie nie jeździł. Nie jestem jakimś przeciwnikiem Michaluka bo owszem trzeba go wprowadzać do składu, ale trzeba to czynić powoli.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#137 Postautor: _piotrusss » 24 marca 2006, o 20:07

Gdy wreszcie bedzie liga młodzieżowa i nasi juniorzy bedą mieli okazje do pościgania się to nie ma sensu puszczać w pierwszym meczu Maćka, który ma zerowe doświadczenie w meczach ligowych. Dopiero liga nam pokaże na kogo możemy liczyć. Jak sytuacja się ustabilizuje i będziemy wiedzieli na czym stoimy to możemy się pokusić o puszczenie Maćka albo Karola w jakimś meczu... pierwsze spotkanie niezależnie do siły rywala trzeba jechać możliwie najmocniejszym składem.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#138 Postautor: Smirnek » 24 marca 2006, o 20:17

_piotrusss pisze:Gdy wreszcie bedzie liga młodzieżowa i nasi juniorzy bedą mieli okazje do pościgania się to nie ma sensu puszczać w pierwszym meczu Maćka, który ma zerowe doświadczenie w meczach ligowych. Dopiero liga nam pokaże na kogo możemy liczyć. Jak sytuacja się ustabilizuje i będziemy wiedzieli na czym stoimy to możemy się pokusić o puszczenie Maćka albo Karola w jakimś meczu... pierwsze spotkanie niezależnie do siły rywala trzeba jechać możliwie najmocniejszym składem.

No nareszcie ktoś myśli tak samo jak ja :wink:

Awatar użytkownika
istred
Trener

#139 Postautor: istred » 24 marca 2006, o 22:24

Ja uważam, że Michaluk powinien pojechać w meczu z Krosnem, chociaż też mam wątpliwości. Mecz jest u nas, Michaluk dobrze zna tor, mimo że nawierzchnia została dosypana, poza tym Krosno ma zdecydowanie najsłabszych juniorów w lidze i powinien dostać swoją szansę właśnie w tym meczu. Może Michaluka wystawic jako rezerwowego, a zarówno Jelenia jak i Tomicka w podstawowym składzie...? Dużo wątpliwośći powinny rozwiać sparingi, wtedy będzie można powiedzieć coś więcej.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#140 Postautor: Regdal » 24 marca 2006, o 22:32

Messing i Tomicek nawet nie odjechali jednego okrążenia na lubelskim torze,a większość już uważa ich za pewniaków.Cóż kibice zawsze wiedzą wszystko najlepiej.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#141 Postautor: _piotrusss » 24 marca 2006, o 22:37

Regdal pisze:Messing i Tomicek nawet nie odjechali jednego okrążenia na lubelskim torze,a większość już uważa ich za pewniaków.Cóż kibice zawsze wiedzą wszystko najlepiej.

Ale odjechali wiele okrążeń na innych torach? Ścigali się z wieloma żużlowcami? Dskusja nie jest o tym kto jest pewniakiem... ale kto ma większe szanse na dobry występ... Nikt nie jest pewniakiem przed pierwszym meczem sezonu.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Kalhorn
Junior

#142 Postautor: Kalhorn » 24 marca 2006, o 22:56

Widzę, że temat meczu z Krosnem, powoli zamienił się na temat "Messing vs Michaluk". Jak dla mnie argumenty typu Michaluk zna nasz tor a Messing są absolutnie bezsensowne. Co z tego, że Maciek zna dobrze nasz tor? On nie ma zupełnie objeżdżenia ligowego? Ile biegów przejechał rywalizując z innymi zawodnikami (prócz amatorów) i w jakim stopniu ma być lepszy od Messinga, który w lidze Duńskiej był lepszy od wielu polskich klasowych zawodników (tu można polemizować, mała liczba spotkań, itd.) oraz przejeździł sezon w ligach szwedzkich?. Zresztą jak dla mnie nikt nie jest pewniakiem i ja chciałbym zobaczyć Messinga jak radzi sobie na naszym torze w walce z podstawowymi zawodnikami Krosna. Może on byc zarówno niewypałem jak Jensen, ale również może jeżdzić walczenie i skutecznie jak chociażby Joonas. Maciek oraz Karol mają jeszcze czas na rozjeżdżenie się i choć sądzę, że to właśnie z juniorami Krosna mieliby najwieksze szanse na wygraną to nie posyłałbym ich do walki o punkty w pierwszych biegach jakie mieliby odbyć w swojej zawodowej karierze. W tym roku mamy lige młodizeżową i jeśli wykażą się na niej oraz na treningach to oczywiście mają prawo do tego aby załapać się w pierwszym składzie. Mamy walczyć o awans i moim zdaniem, trzeba już od początku sezonu rozpocząć agresywnie. Priorytetem ma być wyslekcjonowanie optymalnego składu zespołu, tak by cel założony na ten sezon osiągnąć.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#143 Postautor: papi » 24 marca 2006, o 23:29

szczerze mówiąc to dla mnie właśnie Messing jest pewniakiem, natomiast wahałbym się między Michalukiem, a Tomickiem. Czech występuje w lidze angielskiej i jak dotąd na kolana nie rzuca. Poza tym Maciek mógłby wystartować w 2 biegach, nikt nie każe mu w 5. Moim zdaniem to jedyny mecz, w którym można sobie pozwolić na troche luźniejsze potraktowanie rywala. Nie sądze, by Ślączka, Trojanowski czy Wardzała byli w stanie nawiązać walke z Rempała, Brhelem, czy Shieldsem, a co tu mówić o Świście. Zwycięstwo i tak powinno być na tyle wyraźne, że z miejsca możnaby dopisać bonusa, także moim zdaniem Maciek powinien dostać szanse. Chciałbym żeby w meczu pojechał Pavlić, ale skoro nie może to postawiłbym na naszego wychowanka, a nie na Tomicka :wink:

baranek
Junior

#144 Postautor: baranek » 25 marca 2006, o 07:30

szczerze mówiąc to dla mnie właśnie Messing jest pewniakiem, natomiast wahałbym się między Michalukiem, a Tomickiem. Czech występuje w lidze angielskiej i jak dotąd na kolana nie rzuca.

Tomicek może i nie rzuca na kolana,ale jeździ w angli a ciekawe jak by w angli jeździł by Maciek :?: Za Czechem przemawia obieżdżeniei chyba sprzęt, a za Michalukiem znajomość Lubelskiego toru. Ja bym wybrał Michaluka i Messinga

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#145 Postautor: Smirnek » 25 marca 2006, o 08:01

To może by zrobić tak 14. Messing, 15. Tomicek, 16. Michaluk i jak będzie dobry wynik wpuszczać Michaluka nawet za serniorów

baranek
Junior

#146 Postautor: baranek » 25 marca 2006, o 08:12

To może by zrobić tak 14. Messing, 15. Tomicek, 16. Michaluk i jak będzie dobry wynik wpuszczać Michaluka nawet za serniorów

nie taki zły pomysł, tylko co zrobić z Jeleniem :?: a może rezygnujemy z jednego obco :?:

wacha z buczolandii

#147 Postautor: wacha z buczolandii » 25 marca 2006, o 08:17

napewno pojedzie Michaluk ale nie zapominajmy że na nr 16 przewidziany moim zdaniem jest Daniel Jeleniewski !!!!! :D:D:D jazzzddaaaaaaa Koziołki !!!!!! :) :P :wink:

Awatar użytkownika
nem

#148 Postautor: nem » 25 marca 2006, o 08:57

szanse a sart MICHALUKA moim zdaniem sa praktycznie zerowe. Chlopak swiezo po licencji. Z reszta sam twierdzi, ze musi jeszcze popracowac nad startami... On ma jeszcze czas... pwoli ...
Pozdrawiam,
Nem

<? echo "As"; ?>

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#149 Postautor: kilar » 25 marca 2006, o 10:24

Gelo pisze:Cokolwiek by to nie oznaczało uważam, że w każdym meczu powinni jechać najlepsi - bez żadnego kombinowania i oszczędzania..

Dokladnie tak, jesli klub ma extraligiowe aspiracje, to nie powinien lekcewazyc zadnego rywala i zawsze wystawiac w miare najmocniejszy sklad. Wiadomo, ze i Louis i Pavlic w tym meczu nie pojada, ale skoro moga w nim pojechac Messing oraz Tomicek, to po wstawiac Michaluka do skladu :?: Dla Macka najrozsadniejszym rozwiazaniem sa regularne starty w lidze mlodziezowej. Niech tam zdobywa doswiadczenie wsrod zawodnikow reprezentujacych zblizony poziom.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#150 Postautor: Cooper » 25 marca 2006, o 11:44

nem pisze:On ma jeszcze czas... pwoli ...

O matko, ta polska mentalnosc. U nas kazdy ma czas, nawet w wieku 30 lat ma jeszcze czas, a pozniej takie Morgensterny zostaja mistrzami olimpijskimi, a Rutkowskie pija piwo w barze (akurat ten przyklad mi sie nasunal). Dosc tego trzymania pod kloszem!

Zaznaczam przy tym, ze wcale nie jestem przekonany do wystawienia Macka w tym meczu. Ale jakby blysnal w sparingu... A w lidze poludniowej powinien jezdzic ile wlezie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]