Dj_Korgi pisze:a ja jestem takiego zdania : Dać Jurkowi Mordelowi pożądny motor to u nas te 8ptk wykręci !
Jestem też tego zdania, że z 8 punktów by przywiózł ale:
Jeden motor?
Nawet jeden porządny to byłby jeden z najlepszych kontraktów u nas w tym roku, a gdzie drugi?. Zaraz byłby krzyk, że Jurek ma tylko jeden motor.
A gdzie całe pozostałe zaplecze, które czasami jest droższe od tego motoru ( kombinezon, kask, buty, narzędzia, zębatki , podstawowe części zamienne itp, itd) ?
Na to się pracuje latami. Najlepszy przykład to właśnie Darek Śledź, który w 2003 roku praktycznie zaczynał od zera. Ale i tak miał przynajmniej ramy. W same silniki poszło 3/4 kontraktu ( a teraz nie ma takich kontraktów). A mimo to i tak dostał zadyszki. Dopiero dobre przejście do Marmy i w końcu rozsądna polityka sprzętowa Darka dała po 4 latach efekty i teraz Darek jest dobrze przygotowany do sezonu i nie boi się specjalnie 3 meczów wyjazdowych pod rząd ( zabójstwo dla klubu).
To nie jest tak: Dajcie mu motur i pojedzie. Może jeden mecz się uda, ale nie daj Boże jakaś kraksa i kierownica np. skrzywiona i kuniec.
Teraz żużel to nie tylko talent to także myślenie biznesowe i perspektywiczne samego żużlowca. To logistyka i planowanie wydatków, wyjazdów i występów. To naprawdę dużo ciężkiej pracy poza torem.
A niestety Jurek poza olbrzymim talentem w ogóle nie posiada tego wszystkiego. Ale takich zawodników jest naprawdę dużo, bo teraz przychodzi czas wysokiej specjalizacji w żużlu.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski