I żeby nie było, bardzo współczuje Adamowi i mam nadzieje że wróci na tor tak szybko jak to będzie możliwe. Jednak taka postawa kibiców w stosunku do obcokrajowców w porównaniu z postawa do zawodników z Polski a nawet wychowanków troszke mnie razi
Adam Shields
Może to wypowiedź nie na miejscu ale to mnie właśnie u nas w Lublinie wkurza
Rozwali sie jakis obcokrajowiec który pojechał raptem w jednym meczu a my mu juz zbiórke. A jak sie rozwalił Kacper Kępa to ktos pomyślał żeby mu pomóc w taki sposób, ktos pomyślał o innym naszym wychowanku Tomku Piszczu gdy miał kontuzje? I można tak wymieniać dalej. Zacznijmy najpierw szanowac swoich zawodników (mniejsza o to że sa słabsi od innych ale jednak nasi) a potem sie dopiero martwmy o obcokrajowców.
I żeby nie było, bardzo współczuje Adamowi i mam nadzieje że wróci na tor tak szybko jak to będzie możliwe. Jednak taka postawa kibiców w stosunku do obcokrajowców w porównaniu z postawa do zawodników z Polski a nawet wychowanków troszke mnie razi
Speedway pisze:Niech się ktoś przejdzie po stadionie w niedziele i zbierze ile się da, myśle że troche się kasy uzbiera. Na pewno Adamowi się przyda. W Anglii by tak nie skończył na dmuchanych bandach.
Byles na meczu? Chyba nie, dmuchane bandy by nic nie pomogly, on nawet z banda nie mial zadnej stycznosci.
-
hayabusarider
-
meridol
-
hayabusarider
-
meridol
hayabusarider pisze:meridol pisze:[
zycze ci zebys trafil do takiego konowala i lapowkarza!!!
Z twojej wypowiedzi wynika że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem,
to wszystko wyjaśnia!!!.
Szkoda słów.
...A ja nadstawiam drugi policzek...
P.S.
Adam TRZYMAJ SIĘ,JESTEŚMY Z TOBĄ!!!.
nie po prostu nie zgadzam sie z tym ze Polscy lekarze to konowaly i lapowkarze... a jesli ty takich znasz to zycze ci zebys do nich trafil!!!
- marcin_lub
- Junior
meridol pisze:hayabusarider pisze:meridol pisze:[
zycze ci zebys trafil do takiego konowala i lapowkarza!!!
Z twojej wypowiedzi wynika że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem,
to wszystko wyjaśnia!!!.
Szkoda słów.
...A ja nadstawiam drugi policzek...
P.S.
Adam TRZYMAJ SIĘ,JESTEŚMY Z TOBĄ!!!.
nie po prostu nie zgadzam sie z tym ze Polscy lekarze to konowaly i lapowkarze... a jesli ty takich znasz to zycze ci zebys do nich trafil!!!
Zgadzam się w 100% ze stwierdzeniem że polscy lekarze to łapówkarze i konowały
marcin_lub pisze:
Zgadzam się w 100% ze stwierdzeniem że polscy lekarze to łapówkarze i konowały![]()
Z autopsji...
A ja z autopsji wiem,że nie są ani łapówkarzami ani konowałami więc nie obrażaj lekarzy. Mam nadzieje że wszyscy którzy tak piszą w najbliższej przyszłości będa musieli leczyć sie sami jak im coś będzie dolegać a jak będa potrzebowac operacji to też sami sie potną i zoperują.
A już w Polsce niedużo do tego brakuje, bo coraz więcej lekarzy wyjeżdza na zachód gdzie są doceniani.
- marcin_lub
- Junior
Ale czy pacjęci odpowiadają za to że lekarze zarabiają mało i nie maja za co rodziny utrzymać ?? Wydaje mi się że nie. A że wy uważacie za normalne że na badanie u najlepszego lekarza specjalisty prywatnie się czeka 3 miesiące to już wasza sprawa
Państwowo nie powiem ile trzeba czekac bo mnie wyśmiejecie i nie uwierzycie
Nie wiem do jakich lekzrzy chodzicie być może do internistów, tam nie ma kolejek dużych i łapówek też nie biorą
Nie jest to odpowiedni watek do prowadzenia tego typu dyskusji.
Czy jest to wina lekarzy? Winny jest caly system i niestety mentalnosc naszych rodakow, zarowno lekarzy jak i pacjentow. Nie musze dodawac, ze najwieksza odpowiedzialnosc za taki stan sluzby zdrowia ponosza politycy.
Państwowo nie powiem ile trzeba czekac bo mnie wyśmiejecie i nie uwierzycie
Czy jest to wina lekarzy? Winny jest caly system i niestety mentalnosc naszych rodakow, zarowno lekarzy jak i pacjentow. Nie musze dodawac, ze najwieksza odpowiedzialnosc za taki stan sluzby zdrowia ponosza politycy.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
No bez przesady, ja po wypadku (dobra najpierw zwialam z panstwowego szpitala) ale do prywatnego lekarza nie czekalam 3 miesiace.Niecale dwa tygodnie po wypadku mialam juz operacje.W panstwowym szpitalu czekalabym ok 6 miesiecy,no i oczywiscie diagnoza byla ze operacja nie ma sensu,bo mi nie pomoze.Jak widac pomogla i chodze.Faktem jest prywatnie kosztuje panstwowo nie,ale sie czeka od cholery i troche.Jak ktos chce byc zdrowy to lata po prywatnych gabinetach i w sumie czy da sie lapowke panstwowemu lekarzowi czy zaplaci prywatnie na jedno wychodzi.
Jedna wiara, jeden klub, TŻ LUBLIN aż po grób !!!!!!
marcin_lub pisze:Ale czy pacjęci odpowiadają za to że lekarze zarabiają mało i nie maja za co rodziny utrzymać ?? Wydaje mi się że nie. A że wy uważacie za normalne że na badanie u najlepszego lekarza specjalisty prywatnie się czeka 3 miesiące to już wasza sprawaPaństwowo nie powiem ile trzeba czekac bo mnie wyśmiejecie i nie uwierzycie
Nie wiem do jakich lekzrzy chodzicie być może do internistów, tam nie ma kolejek dużych i łapówek też nie biorą
rozumiem ze według Ciebie lekarz ma obowiązek siedzieć w przychodni całą dobę i to za darmo
to ze sÄ… kolejki to nie wina lekarzy ale systemu.
ja znam i dobrych lekarzy i łapówkarzy tak samo jak w każdej innej profesji znam ludzi dobrych i złych dlatego nie uogólniam i tobie też radzę tego nie robić
- marcin_lub
- Junior
Ziuta pisze:No bez przesady, ja po wypadku (dobra najpierw zwialam z panstwowego szpitala) ale do prywatnego lekarza nie czekalam 3 miesiace.Niecale dwa tygodnie po wypadku mialam juz operacje.W panstwowym szpitalu czekalabym ok 6 miesiecy,no i oczywiscie diagnoza byla ze operacja nie ma sensu,bo mi nie pomoze.Jak widac pomogla i chodze.Faktem jest prywatnie kosztuje panstwowo nie,ale sie czeka od cholery i troche.Jak ktos chce byc zdrowy to lata po prywatnych gabinetach i w sumie czy da sie lapowke panstwowemu lekarzowi czy zaplaci prywatnie na jedno wychodzi.
A chcesz nr telefonu do prywatnej kliniki i się dowiesz dokładnie na kiedy sa wolne numerki do lekarza
No ciekawe to, ciekaweZiuta pisze:prywatnie kosztuje panstwowo nie
To tylko sama składka "zdrowotna", o pozostałych podatkach nie wspominam...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
- marcin_lub
- Junior
JAG pisze:marcin_lub pisze:Ale czy pacjęci odpowiadają za to że lekarze zarabiają mało i nie maja za co rodziny utrzymać ?? Wydaje mi się że nie. A że wy uważacie za normalne że na badanie u najlepszego lekarza specjalisty prywatnie się czeka 3 miesiące to już wasza sprawaPaństwowo nie powiem ile trzeba czekac bo mnie wyśmiejecie i nie uwierzycie
rozumiem ze według Ciebie lekarz ma obowiązek siedzieć w przychodni całą dobę i to za darmobo za pacjentów nadliczbowych nikt mu nie zapłaci,do tego ma sie usmiechać do ludzi którzy rzucaja weń mięsem
![]()
to ze sÄ… kolejki to nie wina lekarzy ale systemu.
ja znam i dobrych lekarzy i łapówkarzy tak samo jak w każdej innej profesji znam ludzi dobrych i złych dlatego nie uogólniam i tobie też radzę tego nie robić
Nie! Według mnie lekarz powinien leczyć każdego a nie najpierw tego co zapłaciwięcej! Kiedyś poszedłem na zabieg do szpitala lecz wcześniej zapłaciłem lekarzowi. Ze mną na sali leżał chłopiec ze wsi, który leżał już 2 tyg. czekając na taki sam co ja miałem od ręki