Turniej o Puchar Prezydenta Miasta Lublin 16.10.2011

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Turniej o Puchar Prezydenta Miasta Lublin 16.10.2011

#201 Postautor: Gelo » 17 października 2011, o 08:34

gdyby wyciagac wnioski tylko z wczorajszego turnieju to i Jeleniewski i przede wszystkim Miesiąc wypadli dość blado na tle Lamparta. Ja bym sie nim zainteresował w kontekscie walki o sklad - trudne zwykle przechodzenie w wiek seniorski i atrakcyjny KSM przemawiają na jego korzyść w kontekscie zejscia lige niżej. Stachyra - wiadomo. Poczatek sezonu kiepski ale szuka jazdy gdzie się da i daje to efekty. No i co najwazniejsze - przez dwa lata poznał wiekszosc torów pierwszoligowych.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#202 Postautor: kibicLBN » 17 października 2011, o 09:01

jerry78 pisze:Mi osobiście na tym turnieju bardzo spodobał się Lampart. Jest młody, perspektywiczny, ma niski ksm, podpisywać z nim na 2-3 lata i będzie z niego pociecha. Skazywany u nas na rezerwę a może się okazać zawodnikiem podstawowego składu, wszak nie był gorszy przecież nawet od Jeleniewskiego. Drugi zawodnik, który pokazał klasę i przekonał mnie w 100% to Dawid Stachyra. Widać, że jedzie bo mu zależy. Ma sporo propozycji z całej Polski, ale trzeba przekonać Dawida, by powrócił na stare śmieci. Nad Jeleniem też nie ma co się zastanawiać. Swój to swój.

Nie wiem czy zauważyliście, ale Jeleń wcześnie puszczał gaz. Nie wiem czy słabł kondycyjnie (w sumie on sezon zakończył kawałek czasu temu), czy może sprzęt mu przerywał, bądź też nie chciał go zaorać na złom :) Ale widać było, że na początku jechał bardzo dobrze a po 2 kółkach jakoś "ogórkowo".
A co do upadku Barana to nie wyglądał jakoś groźnie, w nic nie uderzył, ale być może podczas upadku zebrał impet uderzenia na jedną rękę i stąd ból (ja tak kiedyś rękę złamałem 8) )
jerry78 pisze:Z juniorów brać Borowicza i Łukaszewskiego i szukać oczywiście jeszcze kogoś pewniejszego. W I lidze już regulamin nie pozwala na wypożyczanie "gościa" z ekstraligi, więc w razie czego trzeba mieć co najmniej trzech zakontraktowanych. Wczoraj niby Borowicz sprawiał lepsze wrażenie, ale to Łukaszewski robił punkty. Łukaszewski lepiej startuje, Borowicz lepiej jedzie na dystansie. Konkurencja musi być, więc nie psioczyłbym tak na Mateusza, jak chce u nas jeździć to niech podpisuje. Pojedzie w lidze jak będzie najlepszy z naszych juniorów, jak nie to nie. Podpisanie kontraktu przecież jeszcze nie gwarantuje mu jazdy.

Łukaszewski jak pisałem jest bardzo bojaźliwy. On ma niezłe starty, ale na dystansie poczuje lekkie ciśnienie i masz 100% pewności że straci pozycję. Szybko słabnie na dystansie. Mało tego, nawet jeśli dobrze wystartuje to asekuracyjna jazda w 1. łuku powoduje że z seniorami rzadko kiedy nawiązuje walkę. Borowicz jest z tego co wiem młodszy. Można mu starty poprawić, ale Łukaszewski chyba wielkiej odwagi nie nabierze, a w tym u niego jest największy problem.
Tylko pojawia się problem. Podpisując kontrakt z Borowiczem/Łukaszewskim nie możemy liczyć na nic, zupełnie. Borowicz jeśli pojeździłby cały sezon albo 2 mógłby być coś wart. Zobaczcie że chłopak zrobił postępy od czasu tych letnich występów u nas. Czyli dość szybko. A Łukaszewski jeździł słabo i nadal tak jest. Jedyny wyjątek to mecz w Krakowie i u nas z Ostrowem, ale to mało, a to też fajerwerki nie były...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

jerry78
Trener

#203 Postautor: jerry78 » 17 października 2011, o 09:09

Kibic, a myślisz, że jakiś lepszy junior będzie chciał być tym drugim czy trzecim w zespole? A takich też trzeba mieć. Przynajmniej na MDMP się przyda. A może akurat poprawi jazdę na dystansie? Zresztą w żużlu póki co liczą się punkty a nie wrażenia artystyczne. Wczoraj Łukaszewski zrobił ich 5x więcej od Borowicza :)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#204 Postautor: kibicLBN » 17 października 2011, o 09:16

Jak na razie to Łukaszewski legitymuje się śr.0,929 w II lidze, my za rok przypominam startujemy w I lidze. Łukaszewski był tak słaby że jego KSM przy metodzie obliczania takiej jak PZM miałby KSM 2,2 :shock: Myślę że to wiele wyjaśnia, ale na 3 juniora może być. Zresztą ja i tak jestem gotów na 1-5 ewentualnie 2-4 niemal zawsze w biegu juniorskim. U nas do juniorów się nie podchodzi poważnie. Jakby zaproponować takiemu młodemu porządną kasę (taką jak średni senior w I to można niezłe rakiety powyciągać , ale u nas w Polsce panuje przekonanie że młody musi mniej zarobić, a najlepiej widać to było na przykładzie Pawlickich w porównaniu z H.Andersenem.

harry
Trener

#205 Postautor: harry » 17 października 2011, o 09:41

Akurat tu nie bedzie chodziło o to żeby juniorzy mniej zarabiali. Żeby ich wypozyczyć, WYPOZYCZYĆ, to trzeba będzie zapłacić taka kasę, że szkółka jeździłaby przez cały rok na super sprzęcie i w super warunkach. A do tego jeszcze trzeba dołozyć tym chłopakom na sprzet, i to nie mało.
A po sezonie i tak nie nasi.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Marcelspeedway

#206 Postautor: Marcelspeedway » 17 października 2011, o 09:59

Jeśli chodzi o Malitowskiego rozmawiałem z nim powiedział że ma 2 lata ważny kontrakt z Wrocławiem,Baran do nas i jako drugi Mariusz Puszakowski jest to duch drużyny a taki człowiek jest potrzebny nawet gdy Karol zaliczył upadek kto pierwszy wybiegł na tor Puzon i jak rozmawiał z kibicami po turnieju kto był pod bramą ten wie

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#207 Postautor: niespokojny » 17 października 2011, o 10:29

Lampart ma KSM 3,97, jest mlody, perspektywiczny i waleczny. Nie brac go to by byla glupota. Zengota byl slabszym juniorem od Lamparta a mimo to jako senior sie szybko rozwinal. Ktos by nie chcial Zengoty? Pominmy to ze to bylby kolejny z Rzeszowa w naszym skladzie, ale z tak mlodym zawodnikiem mozna wiazac przyszlosc, zainwestowac w niego co sie zwroci w przyszlosci. No i dla niego czynnik geograficzny tez ma pewnie znaczenie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#208 Postautor: Torsen » 17 października 2011, o 10:41

harry pisze:Żeby ich wypozyczyć, WYPOZYCZYĆ, to trzeba będzie zapłacić taka kasę, że szkółka jeździłaby przez cały rok na super sprzęcie i w super warunkach.
A obsługa medyczna by była, czy trzeba by szukać lekarza pośród obecnych na treningu kibiców? Koniecznie z pieczątką :lol:
Nie wiem, dlaczego sporo osób chce pomijać milczeniem wczorajszą kompletną kompromitację organizacyjną. Ja czegoś podobnego chyba w życiu nie widziałem. Wyszedłem przed trzecim startem do drugiej odsłony ósmego biegu, po DWÓCH GODZINACH ZAWODÓW. Na żużel chodzę już ze trzydzieści lat i wyjść przed końcem zdarzyło mi się chyba tylko z jakichś nudnych zawodów juniorskich.
Antypromocja żużla w czystej postaci - zarówno wobec zawodników, publiczności, jak i mediów. Dno.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#209 Postautor: Łoptymista » 17 października 2011, o 11:07

Torsen szkoda, że wyszedłeś. Fajne zawody były :lol:

A co się tyczy samej organizacji to nawet mi się nie chce pisać o tej nędzy. To chyba nazywa się wyparcie. Człowiek chce wywalić ten koszmar z pamięci i tyle. Dawno nie kupowałem programów, ale wczoraj z radością zobaczyłem w nim mój "ukochany" adres mailowy. trenujzmistrzem kurka jego wododna. wczoraj to turniejowalismyzmiszczem. jaki adres taki poziom.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#210 Postautor: kibicLBN » 17 października 2011, o 12:05

To już nie narzekanie i robienie w gniazdo tylko pytanie-sonda:
Czy ktoś oprócz sędziego widział zwycięstwo Kuciapy w 1. biegu ?

owen1989
Senior

#211 Postautor: owen1989 » 17 października 2011, o 12:14

Ja widzialem

GeloG89
Szkółkowicz

#212 Postautor: GeloG89 » 17 października 2011, o 12:16

Marcelspeedway tylko Puzona nie chce trener. Jego szanse na pozostanie są małe. Też z nim wczoraj trochę rozmawiałem i trochę wyjaśnił jak to jest z jego perspektywy.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#213 Postautor: Gelo » 17 października 2011, o 12:37

tak po prawdzie to nie wiadomo jaką koncepcję ma trener. Moze to i lepiej bo poki co nikt nie jest dzisiaj w stanie przewidziec ile bedzie lig. Ale niezaleznie od tego ja bym sie skupil na mozliwie szybkim awansie do ekstraligi. Ja wiem, ze latwo sie mowi a skad na to pieniadze - ale wariant małych kroków i nastawienie na wegetacje w srodku tabeli pachnie mi scenariuszem łodzkim lub poznańskim. W Lublinie na trybunach będą tłumy tylko wtedy kiedy druzyna bedzie jechała "o coś". Ze sponsorem takim jak Bogdanka nawet nie zakładam walki o utrzymanie. A z tego co sie da wywnioskowac miedzy wierszami to trener chce postawic na trojke: Miesiac, Baran, Woodward, z juniorów chyba bedzie stawiał na Borowicza, nie za bardzo widzi Stachyrę czy Karlssona, Jeleniewski raczej tak - ale to raczej na zasadzie zeby kibice nie narzekali. Dzikowski ma jakies swoje koncepcje i obawiam sie, że nie są zbieżne z wieloma na tym forum.

ermen
Zawodowiec

#214 Postautor: ermen » 17 października 2011, o 13:02

Gelo pisze: tak po prawdzie to nie wiadomo jaką koncepcję ma trener(...) chce postawic na trojke: Miesiac, Baran, Woodward, z juniorów chyba bedzie stawiał na Borowicza, nie za bardzo widzi Stachyrę czy Karlssona, Jeleniewski raczej tak - ale to raczej na zasadzie zeby kibice nie narzekali. Dzikowski ma jakies swoje koncepcje i obawiam sie, że nie są zbieżne z wieloma na tym forum.

Jeśli widzi w składzie Baran i Woodwarda, a nie widzi Stachyry i Karlssona to ja wielkiej logiki w tym... nie widzę. Chyba, że mamy odjechać sezon, w którym walczymy o utrzymanie. Obaj, i Dawid i Peter, bez względu na koncepcje i cele na najbliższy sezon, powinni byc kontraktowani w pierwszej kolejności - jesli tylko jest to możliwe.
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
MIERZWIN
Senior

#215 Postautor: MIERZWIN » 17 października 2011, o 13:30

kibicLBN pisze::Czy ktoś oprócz sędziego widział zwycięstwo Kuciapy w 1. biegu ?

No to drugie pytanie z tej serii:
Czy ktoś oprócz sędziego, nie widział Tomka Rempały jadącego dwoma kołami poza torem przy wyjściu z pierwszego wirażu?
od 1988 tylko SPEEDWAY

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#216 Postautor: Marcinex » 17 października 2011, o 13:39

tylne koło Rempały jechało po linii ale jej nie przekroczyło, więc chyba wszystko zgodnie z przepisami 8)
Obrazek

jerry78
Trener

#217 Postautor: jerry78 » 17 października 2011, o 13:44

Gelo pisze:tak po prawdzie to nie wiadomo jaką koncepcję ma trener.

Prawda jest taka, że koncepcja trenera będzie zależała tylko i wyłącznie od budżetu. A ten na tą chwilę jest nieznany. Trzeba poczekać jeszcze trochę. Jak to się wyjaśni wtedy trener będzie mógł pod tym kątem wybierać zawodników.
Najważniejsze jest teraz dosypanie nawierzchni przed zimną, przekształcanie klubu w spółkę i montowanie budżetu.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#218 Postautor: $korzen$ » 17 października 2011, o 14:21

Moze frytki do tego 8) ? Dopoki Dariusz S. zajmuje taka a nie inna posade w naszym klubie, to ja w zadna spolke nie wierze. Tyle w tym temacie.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#219 Postautor: istred » 17 października 2011, o 14:29

Ciiii! "nie sraj we własne gniazdo".
Przecież wszystko jest super, a te pewne organizacyjne niedociągnięcia zdarzają się wszędzie.
Poza tym Pan Sprawka prezesem jest dopiero od roku i nie wszystko jeszcze musi umieć.
A tak w ogóle to ciesz się, że żużel jest, bo gdyby nie Pan Sprawka, to byś w ogóle nie oglądał żużla w Lublinie.
I jak jesteś taki mądry to sobie sam załóż klub żużlowy i pokaż wszystkim jakim to super jesteś prezesem!

;)

Awatar użytkownika
piv
Junior

#220 Postautor: piv » 17 października 2011, o 14:33

Zapomniales jeszcze dodac zeby sam wsiadl na motor.

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#221 Postautor: GeloSMT » 17 października 2011, o 14:52

Kurcze tak się zastanawiam jak to fajnie jest kogoś ciskać jak psa itd. Jedzie się tutaj po Sprawce jechało się po Baranie i kilku innych a mimo wszystko dali rade awansować i zawstydzili Was forumowi napinacze,oczywiście nie każdy z tutaj (na tym forum) obecnych jest napinaczem niektórzy wierzą w swój klub i chodziliśmy na mecze kiedy było bardzo źle chodzimy nadal kiedy jest już nieźle a dzieci neo nadal płaczą.
Administrator powinien 1/4 tego forum zbanować na dzień dobry bo wprowadza tak toksyczny klimat w to forum,że można bełta puścić.

Gdzie byliście dzieci neo jak na stadionie należało podziekować naszym zawodnikom za awans???
Na stadionie widzialem max 1000osób a na sektore gdzie zawsze wiszą flagi i są najwierniejsi kibice nie było praktycznie żywej duszy.
Więc ja się pytam po co lament ??
Po co osądy itp ?

Ogarnijcie co niektórzy bo to już nie jest zabawne-śmieszne tylko wręcz opiewa o totalną głupotę i brak wiedzy na temat żużla.

meesha
Trener
Kontakt:

#222 Postautor: meesha » 17 października 2011, o 14:57

No ubaw po pachy, naprawdę :lol: :lol: :lol:

Widzę, że znów czas sobie zrobić przerwę od tego forum tak jak poprzedniej zimy, albo całkiem dać sobie spokój jak to już wiele rozsądnych osób zrobiło i nie żałują... Do dna już coraz bliżej, nie ma chyba tematu (łącznie z "meteorologicznym") gdzie by nie można o Sprawce poczytać, to się nadaje na terapię przy Abramowickiej :? Tak więc bawcie się dobrze chłopcy, nakręcajcie jeden drugiego, a w końcu swój cel osiągniecie. Choć nie wiem w sumie jaki.

GeloSMT - najwierniejsi dziękowali zawodnikom w Równem 8)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
piv
Junior

#223 Postautor: piv » 17 października 2011, o 15:23

meesha pisze:GeloSMT - najwierniejsi dziękowali zawodnikom w Równem 8)

Ale chodzi Ci o ta kolacje w restauracji? 8)

meesha
Trener
Kontakt:

#224 Postautor: meesha » 17 października 2011, o 15:31

Nie byłem na żadnej kolacji tylko na trybunach. Tam, gdzie miejsce kibica (przynajmniej na meczach wyjazdowych w moim przypadku).

Wczorajszy turniej był zrobiony na siłę i w żaden sposób nie mógł się przerodzić w jakieś fetowanie awansu. Przy takich warunkach pogodowych to choćby tu Gollob przyjechał nie przyszło by więcej jak 1000 osób. Poza tym prawie 3 tygodnie po decydującym meczu już większość zdążyła ochłonąć :) To, że władze klubu z sobie tylko znanych powodów uparły się by ten turniej zorganizować pod hasłem "świętujemy awans" to jeszcze nie znaczy, że tak on faktycznie będzie wyglądał :D Warunki ku temu były zupełnie niesprzyjające...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Remus
Senior

#225 Postautor: Remus » 17 października 2011, o 15:47

meesha - jak i wielu innych mają rację. Trzeba sobie chyba na dobre odpuścić to forum napinaczy i ujadaczy :lol:
Obrazek