Sebastian Trumiński
Re: Sebastian Trumiński
taa w marynarza zagrali no i wypadlo 
bardzo dobry wystep Seby w Anglii (3, 3, 0, 3, 2) = 11. niestety kolejna porazka zespolu mildenhall tym razem z reading racers 42:51 ( byli "lubelacy" tez ladnie punktowali Ulrich Ostergaard...3, 6^, 2, 3, 3 = 17, Mark Lemon...0, 3, 3, 2, 1 = 9, Tomas Suchanek...1, 2*, 3, 0 = 6+1). Seba powoli staje sie ulubiencem "tygrysiej" publicznosci.
carpe diem!
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Krzyżak i Cytryna to lubelacy z krwi i kości

"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
Suchanek przynajmniej zaliczyl jakis bieg w lubelskich barwach :]
METHANOL ADVENTURE TEAM
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Rye House Rockets - Mildenhall Fen Tigers 66:23
Rye House:
1. Chris Neath 6 (3,d,3,w)
2. Stefan Ekberg 15+3 (2*,3,3,3,2*,2*)
3. Tai Woffinden 15 (3,3,3,3,3)
4. Rob Mear 6+3 (0,1,2*,2*,1*)
5. zastępstwo zawodnika
6. Dan Halsey 13+1 (3,3,2*,3,2)
7. Luke Bowen 11+4 (2*,2*,2*,3,2*)
8. Rob Smith - ns
Mildenhall:
1. Sebastian Trumiński 2 (0,2,d,w)
2. Casper Wortmann 3 (1,0,1,1)
3. Paul Lee 5 (2,1,1,1,0)
4. Jan Graversen 4+1 (1*,0,0,3)
5. Barrie Evans 7 (1,2,1,2,1)
6. Henning Loof 1+1 (0,1*,0,0)
7. Luke Priest 1 (1,0,0,0)
Biegi z udziałęm Truminskiego:
1. EKBERG, Neath, Wortmann, Trumiński 5:1
5. WOFFINDEN, Trumiński, Mear, Wortmann 4:2
11. BOWEN, Halsey, Wortmann, Trumiński (d) 5:1
13. HALSEY, Evans, Trumiński (w), Chris Neath (w) 3:2
Rye House:
1. Chris Neath 6 (3,d,3,w)
2. Stefan Ekberg 15+3 (2*,3,3,3,2*,2*)
3. Tai Woffinden 15 (3,3,3,3,3)
4. Rob Mear 6+3 (0,1,2*,2*,1*)
5. zastępstwo zawodnika
6. Dan Halsey 13+1 (3,3,2*,3,2)
7. Luke Bowen 11+4 (2*,2*,2*,3,2*)
8. Rob Smith - ns
Mildenhall:
1. Sebastian Trumiński 2 (0,2,d,w)
2. Casper Wortmann 3 (1,0,1,1)
3. Paul Lee 5 (2,1,1,1,0)
4. Jan Graversen 4+1 (1*,0,0,3)
5. Barrie Evans 7 (1,2,1,2,1)
6. Henning Loof 1+1 (0,1*,0,0)
7. Luke Priest 1 (1,0,0,0)
Biegi z udziałęm Truminskiego:
1. EKBERG, Neath, Wortmann, Trumiński 5:1
5. WOFFINDEN, Trumiński, Mear, Wortmann 4:2
11. BOWEN, Halsey, Wortmann, Trumiński (d) 5:1
13. HALSEY, Evans, Trumiński (w), Chris Neath (w) 3:2
Niestety, potwierdziły się najgorsze informacje. Sebastian Trumiński nie żyje.
W moich wspomnieniach jedna z najbardziej charakternych i charakterystycznych postaci lubelskiego żużla. Człowiek o wielu obliczach, ale zawsze bardzo otwarty i dostępny. Miałem okazję trochę lepiej poznac i towarzysko swietny gosc. Duzy temperament i energia, tym bardziej szok jest wiekszy.
Nie wiem na razie co wiecej powiedziec, strasznie mi szkoda.
W moich wspomnieniach jedna z najbardziej charakternych i charakterystycznych postaci lubelskiego żużla. Człowiek o wielu obliczach, ale zawsze bardzo otwarty i dostępny. Miałem okazję trochę lepiej poznac i towarzysko swietny gosc. Duzy temperament i energia, tym bardziej szok jest wiekszy.
Nie wiem na razie co wiecej powiedziec, strasznie mi szkoda.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
To bardzo smutna wiadomość bardzo przykra. Trudno w to uwierzyć..
Żegnaj Sebastian [*]
Żegnaj Sebastian [*]
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Bardzo przykre wieści. Żegnaj Seba, spoczywaj w pokoju...
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Szok - jeszcze wczoraj wrzucał filmiki jak pływa łódką... Żegnaj Seba...
Wczoraj latał łódką i pił Perełke a dziś go nie ma.. taki super pozytywny gość...dramat jakiś...:(
Ja pieprzę, co za info...
Sebek zawsze kojarzył mi się z charakterystyczną płetwą na kasku, czy wcześniej z różowymi elementami na kevlarze.
Utalentowany, chyba pierwszy zawodnik z potencjałem w Lublinie po upadku Motoru. Mam wrażenie że ta jego kariera mogła potoczyć się dużo lepiej i potrwać trochę dłużej.
Fajnie, że zdążył się zapisać w tej najnowszej historii lubelskiego żużla. Pomagał chyba m.in. w ściągnięciu Joela Klinga.
Cholera, ciężko w to uwierzyć.
Spoczywaj w pokoju Seba :(
Sebek zawsze kojarzył mi się z charakterystyczną płetwą na kasku, czy wcześniej z różowymi elementami na kevlarze.
Utalentowany, chyba pierwszy zawodnik z potencjałem w Lublinie po upadku Motoru. Mam wrażenie że ta jego kariera mogła potoczyć się dużo lepiej i potrwać trochę dłużej.
Fajnie, że zdążył się zapisać w tej najnowszej historii lubelskiego żużla. Pomagał chyba m.in. w ściągnięciu Joela Klinga.
Cholera, ciężko w to uwierzyć.
Spoczywaj w pokoju Seba :(
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Smutno.
Dla mnie Seba Trumiński to "esencja" pierwszych lat TŻ Lublin. Trochę przaśnie, trochę na wariackich papierach, ale jednak bardzo pozytywnie, zadziornie, z charakterem, a nawet... rodzinnie. To między innymi dzięki niemu i tej charakterystycznej "otoczce" wkoło "tamtego" klubu zakochałem się w tym sporcie i tej drużynie.
Pamiętam jego wizyty na spotkaniach Fan Klubu, wspólne kopanie w piłkę.
Miło było go widzieć w tych ostatnich (lepszych) latach na naszym stadionie. Wiedzieć, że żyje dalej tym, co dzieje się na Zygmuntowskich. Widząc go łączyłem klamrą ten TŻ z początku XXI w. i obecną drużynę. Była jednak pewna ciągłość.
Smutno. Naprawdę smutno.
Dla mnie Seba Trumiński to "esencja" pierwszych lat TŻ Lublin. Trochę przaśnie, trochę na wariackich papierach, ale jednak bardzo pozytywnie, zadziornie, z charakterem, a nawet... rodzinnie. To między innymi dzięki niemu i tej charakterystycznej "otoczce" wkoło "tamtego" klubu zakochałem się w tym sporcie i tej drużynie.
Pamiętam jego wizyty na spotkaniach Fan Klubu, wspólne kopanie w piłkę.
Miło było go widzieć w tych ostatnich (lepszych) latach na naszym stadionie. Wiedzieć, że żyje dalej tym, co dzieje się na Zygmuntowskich. Widząc go łączyłem klamrą ten TŻ z początku XXI w. i obecną drużynę. Była jednak pewna ciągłość.
Smutno. Naprawdę smutno.
Zabieralem sie kilka razy, zeby cos napisac...
Ale ciezko cokolwiek sensownego sklecic... :(
Ale ciezko cokolwiek sensownego sklecic... :(
nie wierze.
super pozytywny czlowiek,
wielka szkoda :(
r.i.p.
super pozytywny czlowiek,
wielka szkoda :(
r.i.p.
never ride faster than your angel can fly
Jak otrzymałem od kolegi SMSa o śmierci Sebastiana, byłem w szoku. Ciężko uwierzyć w to co się stało.
Jako zawodnik potrafił wzbudzić skrajne emocje, w jednym spotkaniu potrafił zakręcić się koło kompletu, by tydzień później zdenerwować większość żużlowej braci z Lublina wyjeżdżając na tor do biegu w którym miał zostać zastąpiony. Za czasów juniorskich był iskierką nadziei na lepsze jutro w ubogim lubelskim żużlu, a w wieku 21 lat był jednym z liderów zespołu w międzyczasie nokautując zawodnika rywali w parkingu. Później jako senior tułaczka po Warszawie, Opolu czy Gdańsku z przerwami na powrót do domu i z jednej strony walką o awans do Ekstraligi w 2004 r., a z drugiej walką o utrzymanie w 2007 r. Po zakończeniu kariery odnalazł się w speedwayu jako dystrybutor części, wspierając nimi między innymi naszą szkółkę. Do tego pomógł nam z zakontraktowaniem Klinga którego punkty były niezbędne w kontekście awansu do Ekstraligi.
Spoczywaj w pokoju...
Jako zawodnik potrafił wzbudzić skrajne emocje, w jednym spotkaniu potrafił zakręcić się koło kompletu, by tydzień później zdenerwować większość żużlowej braci z Lublina wyjeżdżając na tor do biegu w którym miał zostać zastąpiony. Za czasów juniorskich był iskierką nadziei na lepsze jutro w ubogim lubelskim żużlu, a w wieku 21 lat był jednym z liderów zespołu w międzyczasie nokautując zawodnika rywali w parkingu. Później jako senior tułaczka po Warszawie, Opolu czy Gdańsku z przerwami na powrót do domu i z jednej strony walką o awans do Ekstraligi w 2004 r., a z drugiej walką o utrzymanie w 2007 r. Po zakończeniu kariery odnalazł się w speedwayu jako dystrybutor części, wspierając nimi między innymi naszą szkółkę. Do tego pomógł nam z zakontraktowaniem Klinga którego punkty były niezbędne w kontekście awansu do Ekstraligi.
Spoczywaj w pokoju...
ezbeg pisze:Jak otrzymałem od kolegi SMSa o śmierci Sebastiana, byłem w szoku. Ciężko uwierzyć w to co się stało.
Spoczywaj w pokoju...
Dodać można jeszcze że miał również epizody w startach w ligach zagranicznych, Anglia czy Rosja.
Małe wspomnienie:
https://po-bandzie.com.pl/zuzel-kontuzje-go-nie-zniechecaly-wspomnienie-sebastiana-truminskiego/
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Straszna wiadomość i ogromne wyrazy współczucia dla bliskich. Wulkan energii, otwarty facet i w tak młodym wieku.. szok. Mam nadzieję, że podczas GP będę miał możliwość wyrazić szacunek choćby minutą ciszy.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
blajar pisze:Straszna wiadomość i ogromne wyrazy współczucia dla bliskich. Wulkan energii, otwarty facet i w tak młodym wieku.. szok. Mam nadzieję, że podczas GP będę miał możliwość wyrazić szacunek choćby minutą ciszy.
Zrobisz to podczas meczu z Grudziądzem.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Pożegnanie Sebastiana Trumińskiego :(
https://kurierlubelski.pl/najblizsi-i-k ... 2-15764464
https://www.facebook.com/watch/?v=531642231386929
https://kurierlubelski.pl/najblizsi-i-k ... 2-15764464
https://www.facebook.com/watch/?v=531642231386929