Skład na sezon 2006
KSZ- MOTOR
R.WILK 9+1 (1,2*,1,2,3)
KSZ - STAL G
R.WILK 14 (3,3,2,3,3)
KSZ- ROW
R.WILK 11 (2,1,2,3,1,2)
KSZ - jozki
R.WILK 11 (2,3,2,1,2,1
KSZ- Iskra
R.WILK 6 (1,3,2,wu)
KSZ- GKM
R.WILK 12+1 (3,2*,2,3,2)
KSZ - Opole
R.WILK 12+3 (3,3,2*,2*,2*
ROW-KSZ
R.WILK 7+1 (2,1,1*,1,0,2)
Jozki- KSZ
R.WILK 10 (2,3,0,2,3)
Iskra- KSZ
R.WILK 8 (3,2,0,0,1,2
GKM-KSZ
R.WILK 12 (2,3,2,3,0,2)
MOTOR-KSZ
R.WILK 6 (0,1,1,2,1,1)
Opole-KSZ
R.WILK 12+2 (3,3,1*,1,3,1*)
Pokazcie mi naszego zawodnika, ktory przywozil tyle pkt?
Widze ze duzo jest optymistow liczacych na Staszka, trzeba patrzec realnie, nie mamy na niego wiekszych szans.
R.WILK 9+1 (1,2*,1,2,3)
KSZ - STAL G
R.WILK 14 (3,3,2,3,3)
KSZ- ROW
R.WILK 11 (2,1,2,3,1,2)
KSZ - jozki
R.WILK 11 (2,3,2,1,2,1
KSZ- Iskra
R.WILK 6 (1,3,2,wu)
KSZ- GKM
R.WILK 12+1 (3,2*,2,3,2)
KSZ - Opole
R.WILK 12+3 (3,3,2*,2*,2*
ROW-KSZ
R.WILK 7+1 (2,1,1*,1,0,2)
Jozki- KSZ
R.WILK 10 (2,3,0,2,3)
Iskra- KSZ
R.WILK 8 (3,2,0,0,1,2
GKM-KSZ
R.WILK 12 (2,3,2,3,0,2)
MOTOR-KSZ
R.WILK 6 (0,1,1,2,1,1)
Opole-KSZ
R.WILK 12+2 (3,3,1*,1,3,1*)
Pokazcie mi naszego zawodnika, ktory przywozil tyle pkt?
Widze ze duzo jest optymistow liczacych na Staszka, trzeba patrzec realnie, nie mamy na niego wiekszych szans.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Cooper pisze:No i w przytoczonych przez Ciebie statystykach widac wyraznie, gdzie Wilk sobie taka srednia nabil. Krosno+Rzeszow. Reszta to praktycznie 6-7 punktow w 6 startach.
Zwłaszcza w Krośnie z Gorzowem na cieniasach narobił tylko 14...
Najciekawsze jest to że najgorszy występ zaliczył na naszym torze w najważniejszym meczu sezonu...
Cooper pisze:No i w przytoczonych przez Ciebie statystykach widac wyraznie, gdzie Wilk sobie taka srednia nabil. Krosno+Rzeszow. Reszta to praktycznie 6-7 punktow w 6 startach.
Ze statystyk wynika, ze jest lepszy od kazdego naszego zawodnika, oprocz Jonasa oczywiscie...Nasi krajowcy nawet na WLASNYM torze nie potrafia przyzwoicie sie zaprezentowac...
luCas pisze:Ironia az za nadto widoczna, dobrze. To jaki masz pomysl?? Moze samo zasponsorujesz Golloba albo Rickardssona?
Jesli chodzi o nieoszlifowane diamenty to zapomniales o "Supermario" podobno w Tarnowie juz czeka kontrakt dla niego
Zostawic Daniela? ma niewiele lepsza srednia niz Miesiac, a moze Adama "Kraweznika" Pietraszke? Opole poplynelo, nie bedzie mial biedny gdzie punktow trzaskac...
Pozwól, że koncepcje zaprezentuje po uchwaleniu nowego regulaminu i znanej ilości obcokrajowców. Co do Jelenia to nie ma dyskusji. Musi zostać bo chłopak naprawde przykłada się do treningów. Zaprawde powiadam wam, że żaden z naszych zawodników nie spędził w tym roku tyle czasu na siłowni, na crosie i treningach na torze co Daniel. Sprzęt także ma z najwyższej półki, do tego wspaniałych sponsorów. Takich zawodników sie nie oddaje bo sukcesy są tylko kwestia czasu.
Po raz kolejny powtarzam, średnia nie jest wykładniekiem. Wilk był jest i będzie II ligową miernotą. Daniel natomiast średnia obnizał zerami, wtedy kiedy mecze były przegrane, reszta zawodników (Adam, Franek) byli zastepowanie innymi. Daniel jezdził po 7 razy i woził często po 7 zer. A po co ? Po to żeby jak najwiecej jezdził.
Ostatnio zmieniony 7 września 2005, o 18:28 przez Shack, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Ciekawa dyskusja nam siÄ™ tutaj rozkreca...
Drabik - zdecydowane NIE. StarzejÄ…cy siÄ™ gwiazdor alkoholik
. Gdybym brał pod uwagę jego styl jazdy oraz otoczkę jaką tworzy wokół siebie to byłbym zdecydowanym zwolennikiem tego żużlowca. Niestety, na torze w tym roku nie pokazał zbyt wiele. Mimo wszystko w elidze są gorsi od niego, wiec gdzieś miejsce sobie znajdzie.
Wilk - odpad z mojrzeszy. W każdym biegu ma jeden punkt nadany z racji, że kolegę z pary ma zazwyczaj bardzo słabego. Nam niepotrzebny.
Krzyżaniak - maruda rodem z Torunia. Wiecznie przeszkadza mu sprzęt, tor, pogoda, sędzia lub w ogóle mewa nasr... mu na busa. A lat przybywa. Cała karierę spędził w elidze, więc nie ma co liczyć na jego odwrót do pierwszej ligi. Poza tym skoro lubi tory twarde to już z tego powodu odpada na samym początku.
Propozycja Shacka: Kowalik. Zdecydowanie na TAK
Nie byłbym sobą, gdybym zapomniał po raz kolejny napisać o kwestii nawierzchni. Dowiezienie nowej ma kolosalne znaczenie. Dzięki temu Lublin znów może odzyskać atut własnego toru, który w przeszłości był naszym niebywałym argumentem . Na przyczepnym torze możemy być groźni dla każdego przeciwnika, posiadając w składzie samych średniaków. Kwestia tylko teraz, aby tych średniaków dobrać z głową. Ekipa zadziornych zawodników, którzy lubią i potrafią walczyć to marzenie każdego kibica oraz... księgowej. Ludzie przychodzą na widowiska a nie na jazdę gęsiego.
Dlatego warto spróbować rozmów z Knappem, Flisem czy Burzą.
W kwestii obcokrajowca to ciężko w tej chwili cokolwiek powiedzieć bo nie wiadomo jakie bedą przepisy i kto dostanie dziką kartę. To ma duże znaczenie, bo jeśli nie Peter to w drugiej kolejności widziałbym właśnie Richardsona. Niesamowicie utkwiło mi w pamięci jak podczas play off 2003 deklasował ówczesnego IMŚ Pedersena, wyprzedzając go o 50 metrów. Dziwi mnie wasz brak uznania dla tego zawodnika, podczas gdy jest on w stanie zdobywać tyle samo punktów co Karlsson.
A propos teorii, że super obcokrajowiec to podstawa w walce o awans. Gdańsk 2004 temu przeczy. Można mieć dziadunia Kargera i silnych krajowców a przez ligę idzie sie taranem.
Pozdr.
Drabik - zdecydowane NIE. StarzejÄ…cy siÄ™ gwiazdor alkoholik
Wilk - odpad z mojrzeszy. W każdym biegu ma jeden punkt nadany z racji, że kolegę z pary ma zazwyczaj bardzo słabego. Nam niepotrzebny.
Krzyżaniak - maruda rodem z Torunia. Wiecznie przeszkadza mu sprzęt, tor, pogoda, sędzia lub w ogóle mewa nasr... mu na busa. A lat przybywa. Cała karierę spędził w elidze, więc nie ma co liczyć na jego odwrót do pierwszej ligi. Poza tym skoro lubi tory twarde to już z tego powodu odpada na samym początku.
Propozycja Shacka: Kowalik. Zdecydowanie na TAK
Nie byłbym sobą, gdybym zapomniał po raz kolejny napisać o kwestii nawierzchni. Dowiezienie nowej ma kolosalne znaczenie. Dzięki temu Lublin znów może odzyskać atut własnego toru, który w przeszłości był naszym niebywałym argumentem . Na przyczepnym torze możemy być groźni dla każdego przeciwnika, posiadając w składzie samych średniaków. Kwestia tylko teraz, aby tych średniaków dobrać z głową. Ekipa zadziornych zawodników, którzy lubią i potrafią walczyć to marzenie każdego kibica oraz... księgowej. Ludzie przychodzą na widowiska a nie na jazdę gęsiego.
Dlatego warto spróbować rozmów z Knappem, Flisem czy Burzą.
W kwestii obcokrajowca to ciężko w tej chwili cokolwiek powiedzieć bo nie wiadomo jakie bedą przepisy i kto dostanie dziką kartę. To ma duże znaczenie, bo jeśli nie Peter to w drugiej kolejności widziałbym właśnie Richardsona. Niesamowicie utkwiło mi w pamięci jak podczas play off 2003 deklasował ówczesnego IMŚ Pedersena, wyprzedzając go o 50 metrów. Dziwi mnie wasz brak uznania dla tego zawodnika, podczas gdy jest on w stanie zdobywać tyle samo punktów co Karlsson.
A propos teorii, że super obcokrajowiec to podstawa w walce o awans. Gdańsk 2004 temu przeczy. Można mieć dziadunia Kargera i silnych krajowców a przez ligę idzie sie taranem.
Pozdr.
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
A propos teorii, że super obcokrajowiec to podstawa w walce o awans. Gdańsk 2004 temu przeczy. Można mieć dziadunia Kargera i silnych krajowców a przez ligę idzie sie taranem. Pozdr.
No to walnąłeś niezłego bzdeta - śmierdzi stąd do Rzeszowa - zanim powtórzysz taką bzdurę to zobacz którą średnią w lidzę miał Karger.
2. Naprawdę uwazasz, ze Knapp, Flis i Burza są lepsi od Krzyżaniaka?
3. Shacku - jak średnia nie jest wykladnikiem - to co jest?
Zaprawde powiadam wam, że żaden z naszych zawodników nie spędził w tym roku tyle czasu na siłowni, na crosie i treningach na torze co Daniel. Sprzęt także ma z najwyższej półki, do tego wspaniałych sponsorów. Takich zawodników sie nie oddaje bo sukcesy są tylko kwestia czasu.
Ale co z tego ze spedzil tyle czasu, skoro wyniki ma najslabsze? Checiami sie meczu nie wygra. Przypomina mi sie stary tekst o pewnym zawodniku kopanej : "On jest naprawde swietnym bramkarzem, szkoda tylko ze puszcza az tyle goli."
Zaznaczam, ze lubie Jelenia, jednak to nie sympatia wyznacza poziom zawodnika. Czekanie na sukcesy i "cudowne przebudzenie" juz raz przerabialismy z Supermario. Co z tego wyszlo ,kazdy wie
Ktoś mądry wyliczył, że gdyby Jeleń był traktowany tak samo jak reszta naszych asów, po dwoch zerach odstawka od jazdy i rezerwy taktyczne to miałby najwyższą srednia wsród krajowych zawodników w zespole.
Jesli chodzi o średnią, to nie można patrzeć tylko na suche cyfereki, bo później wychodzi, że Wilk wystawiany najczęsciej w parze z juniorem ma tak wysoką srednią. Ten sam przykład ma sie do Trumny i do Knappa kiedy z drugiej ligi przechodził do Lublina.
Jesli chodzi o średnią, to nie można patrzeć tylko na suche cyfereki, bo później wychodzi, że Wilk wystawiany najczęsciej w parze z juniorem ma tak wysoką srednią. Ten sam przykład ma sie do Trumny i do Knappa kiedy z drugiej ligi przechodził do Lublina.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
luCas pisze:
Czekanie na sukcesy i "cudowne przebudzenie" juz raz przerabialismy z Supermario. Co z tego wyszlo ,kazdy wie
Ale o jakim czekaniu i przebudzeniu mówisz
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Gelo pisze:No to walnąłeś niezłego bzdeta - śmierdzi stąd do Rzeszowa - zanim powtórzysz taką bzdurę to zobacz którą średnią w lidzę miał Karger.
Średnią miał niższą niż Kościecha i Chrzanowski. W dodatku wystapił tylko w 9 meczach a u nas zdobył raptem 7 punktów. Nie można zatem powiedzieć, że Karger był tam lokomotywą. Napisałem, że Gdańsk awansował bo miał silną krajówkę i z tym akurat dyskutować się nie da.
2. Naprawdę uwazasz, ze Knapp, Flis i Burza są lepsi od Krzyżaniaka?![]()
A czy ty naprawdę wierzysz w to, że Krzyżaniak przyjdzie do nas? ja staram się podawać zawodników realnych do ściągnięcia. Z chciejstwa wyleczyłem się na początku zimy, kiedy stało się jasne, że pewien poziom jest dla Lublina nieosiągalny. Teraz mając na myśli wzmocnienia staram się mierzyć zamiary na siły. Tobie też tego życzę
Pocieszające jest to, że nowy dyrektor będzie musiał się nieprzeciętnie "postarać", żeby zakontraktować gorszą ofiarę niż Franków.
Pozdr.
Średnią miał niższą niż Kościecha i Chrzanowski. W dodatku wystapił tylko w 9 meczach a u nas zdobył raptem 7 punktów. Nie można zatem powiedzieć, że Karger był tam lokomotywą. Napisałem, że Gdańsk awansował bo miał silną krajówkę i z tym akurat dyskutować się nie da.
Ja jednak bym dyskutował - Karger był czołowym obcokrajowcem w lidze.
A czy ty naprawdę wierzysz w to, że Krzyżaniak przyjdzie do nas? ja staram się podawać zawodników realnych do ściągnięcia.
To nie podawaj Burzy, bo tak samo Krzyżak jest do odstrzału z Bydgoszczy jak Burza z Tarnowa. Z tym, że ten pierwszy jest trzy klasy lepszy.
Jezeli mamy na dzień dobry odrzucać takich zawodników jak Krzyżaniak, Burza czy chociażby J Rampała to może od razu zacznijmy rozmawiać z Jurczynskimi lub innymi miernotami. Nie oszukujmy sie zawodnik klasy Krzyżaniaka na pewno będzie cięzki do ściągnięcia do 1 ligii ale nie jest to zadanie nie możliwe tym bardziej ze ma juz 2 sezon bardzo przeciętny w extralidze . Na dzien dzisiejszy jest on moim kandydatem numer 1 na liscie (pobożnych) a zarazem realnych życzen.
A ja chÄ™tnie bym zobaczyÅ‚, jak prezentuje siÄ™ na naszym torze Åukasz Jankowski. Åšrednia co prawda kiepÅ›ciutka w elidze, ale Jankes w tym sezonie ogrom defektów na czoÅ‚owych pozycjach
Ma naprawde niezłe starty, w sam raz na betonik
Potem różnie to bywa, zresztą Jeleń się o tym ostatnio przekonał na memoriale Nazimka
Podobnie słabo jeździli w elidze Szczepaniak czy Czerwiński, a on raczej w Lesznie nie będzie jeździł w przyszłym sezonie
Ma niezłych sponsorów, a co za tym idzie sprzęt, ale niestety często ulega kontuzjom
Ale jakby był jakiś turniej to można byłoby go sprawdzić 
wydaje mi sie to co najmniej smieszne jak patrze na wyniki ankiety Jonas podstawowym obcokrajowcem jak jest do wyboru jeszcze Lee no ludze o czym my tu rozmawiamy ?? chyba poziomy wam sie pomajtały ale zapewne beda kolejne zmiany w regulaminie niewiadomo jakie ale dotyczace liczby obcokrajowców raczej na pewno teraz jest jeden ale tak na pewno nie zostanie sadze ze minimum 3 wtedy moze byc Lee i Jonas i moze jeszcze jakiekos jednego polacy tez spuszcza z tonu jesli chodzi o ceny bo bedzie wieksza konkurecja wiec za te same pieniadze co w tym roku mozna miec skład marzenie a jeszcze raczej zostanie zniesione to ze zawodnicy gp nie moga jeździc w 1 lidze nie zgodne z przepisami UE pozdro
Był Będzie Jest Montex Lublin MKS !!!
TŻ z Lublina najlepsza w Polsce drużyna !!
TŻ z Lublina najlepsza w Polsce drużyna !!
Odnośnie wzmocnien to wpadł mi do głowy jeszcze taki pomysł że można by pozyskać Tomka Shmidta z Opola bo nie wiadomo jak wyjdzie z Klimkiem a na pewno byłby lepszy od Dominiczaka.
Chłopak będzie miał co prawda 21 lat (Dominiczak też) ale w miare przyzwoicie sobie radził w lidze i myśle ze nikt o niego sie specjalnie starac nie bedzie. I nie oszukujmy sie Hliba nie ściągniemy:)
Chłopak będzie miał co prawda 21 lat (Dominiczak też) ale w miare przyzwoicie sobie radził w lidze i myśle ze nikt o niego sie specjalnie starac nie bedzie. I nie oszukujmy sie Hliba nie ściągniemy:)
-
Metalliczny
- Senior
- Kontakt:
Cysiek pisze:wydaje mi sie to co najmniej smieszne jak patrze na wyniki ankiety Jonas podstawowym obcokrajowcem jak jest do wyboru jeszcze Lee no ludze o czym my tu rozmawiamy ?? chyba poziomy wam sie pomajtały ale zapewne beda kolejne zmiany w regulaminie niewiadomo jakie ale dotyczace liczby obcokrajowców raczej na pewno teraz jest jeden ale tak na pewno nie zostanie sadze ze minimum 3 wtedy moze byc Lee i Jonas i moze jeszcze jakiekos jednego polacy tez spuszcza z tonu jesli chodzi o ceny bo bedzie wieksza konkurecja wiec za te same pieniadze co w tym roku mozna miec skład marzenie a jeszcze raczej zostanie zniesione to ze zawodnicy gp nie moga jeździc w 1 lidze nie zgodne z przepisami UE pozdro
Ale bełkot. Wybacz, ale w co drugim zdaniu sam sobie zaprzeczasz, kręcisz, dodajesz. I ciekaw jestem, kto by przeczytał całe to jedno zdanie na jednym wydechu.
Metalliczny pisze:
Ale bełkot. Wybacz, ale w co drugim zdaniu sam sobie zaprzeczasz, kręcisz, dodajesz. I ciekaw jestem, kto by przeczytał całe to jedno zdanie na jednym wydechu.![]()
ja probowalem
a wracajac do skladu 2006 w czasie IMp w Tarnowie mialem okazje gadac z Robertem Wardzala, ktory jak sam przyznal o swojej jezdzie w Lublinie slyszlal od paru ladnych lat
P.S. aha Frankowa pogonic
wariant A
9.Piszcz
10.Knapp/Trumiński
11.Burza
12.Jeleniewski
13.Richardson/Kylmakorpi
14.Kępa?
15.junior nr 2
rez. Mordel, Pietraszko
wariant B
9.Richardson
10.Jeleniewski
11.Knapp/Piszcz
12.Burza
13.Kylmakorpi
14.Kępa?
15.junior nr 2
rez. Mordel, Trumiński żegnamy Adama
Oczywiscie sa to moje pobozne zyczenia, nie napalam sie zbytnio, cieszylbym sie nawet gdyby w miejsce Frankowa przyszedl jeden chociaz, ale inny zawodnik np. Burza, ale czy to az tak duzo panie Boże?no pomóż nam

Co Wy z tym Burzą? Jaki Burza? Kto to jest? Gość, ktory jest najgorszy ze wszystkich wymienianych (odsyłam do statystyk) jest obiektem pożądania. Ale u nas oczywiscie najgorszy jest najlepszy. Dziwna ta lubelska mentalność - ma swoje korzenie chyba w lkżcie inter polan. Chyba czas najwyższy wyleczyć się z dziadostwa.
Gelo pisze:Co Wy z tym Burzą? Jaki Burza? Kto to jest? Gość, ktory jest najgorszy ze wszystkich wymienianych (odsyłam do statystyk) jest obiektem pożądania. Ale u nas oczywiscie najgorszy jest najlepszy. Dziwna ta lubelska mentalność - ma swoje korzenie chyba w lkżcie inter polan. Chyba czas najwyższy wyleczyć się z dziadostwa.
Dzięki Gelu za oświecenie. Wyleczyłeś mnie z dziadostwa!!! Ja chcę T. Golloba, Protasiewicza, Walaska, Hampela, Karlssona, Hliba i Ząbika. A Ułamka na rezerwę (bo go nie lubię