Krzysztof Pecyna naszym kołem ratynkowym

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#26 Postautor: jas » 13 kwietnia 2005, o 15:54

w Bydgoszczy
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
Złoty
Kontakt:

#27 Postautor: ZÅ‚oty » 13 kwietnia 2005, o 16:02

Jesli jest taka mozliwosc to nasi dzialacze nie powinni sie dlugo zastanawiac i wykrecic do pecyny zeby jak najszybciej do nas dolaczyl
Obrazek

Dudi
Junior

#28 Postautor: Dudi » 13 kwietnia 2005, o 16:08

Jeżeli zajdzie potrzeba i będą możliwości, być może Chomski zdecyduje się na wypożyczenie żużlowca Lotosu - mówią w Gorzowie. Za Pecyną kolejny start w lidze brytyjskiej. Na własnym torze Wolverhampton pokonało Poole 56:38. Dla gospodarzy Pecyna zdobył 3 punkty. Raz wygrał, dwa razy został wykluczony za upadki i raz minął linię mety ostatni.Pecyna miałby olbrzymie kłopoty, by znaleźć się w podstawowej siódemce Lotosu. Musiałby przeskoczyć konkurencję - Krzysztofa Jabłońskiego i Grzegorza Kłopota, którzy od początku uczestniczyli w przygotowaniach Lotosu do sezonu. Przed rozpoczęciem rozgrywek mówiło się o zainteresowaniu Pecyną ze strony ekstraligowca Apatora Toruń i I-ligowego Marsa Gorzów.

- Krzysiek był kiedyś w kręgu naszych zainteresowań. Możemy powrócić do sprawy. Rozmowa nic nie kosztuje - powiedział trener Apatora Jan Ząbik. Możliwe, że Pecyna znajdzie miejsce w Marsie. Jego konsultantem został trener gorzowian Stanisław Chomski, który wychował żużlowca.
tekst cytowany z dziennika bałtyckiego

Gość

#29 Postautor: Gość » 14 kwietnia 2005, o 09:00

Gawrzyk, ja wiem ze Marma daje kilkakrotnie więcej od Sipmy, jestem tego świadomy, tylko ja sie pytam gdzie ten sprzet ktory byl obiecany od sponsorow, znaczy sie od klubu ale kasa od sponsorow :D gdzie te nazwiska, ktore byly obiecane ?? Nie mam pretensji do sponsorow ze malo daja ( bo na to wychodzi) bo lepszy taki sponsor niz zaden, ale mam pretensje ze obiecywano nam (kibicom) nazwiska i dobry sprzet, ze bedzie kasa, ktorej nie ma !!

Siwek Patataj

#30 Postautor: Siwek Patataj » 14 kwietnia 2005, o 15:32

Dudi pisze:Jeżeli zajdzie potrzeba i będą możliwości, być może Chomski zdecyduje się na wypożyczenie żużlowca Lotosu - mówią w Gorzowie. Za Pecyną kolejny start w lidze brytyjskiej. Na własnym torze Wolverhampton pokonało Poole 56:38. Dla gospodarzy Pecyna zdobył 3 punkty. Raz wygrał, dwa razy został wykluczony za upadki i raz minął linię mety ostatni.Pecyna miałby olbrzymie kłopoty, by znaleźć się w podstawowej siódemce Lotosu. Musiałby przeskoczyć konkurencję - Krzysztofa Jabłońskiego i Grzegorza Kłopota, którzy od początku uczestniczyli w przygotowaniach Lotosu do sezonu. Przed rozpoczęciem rozgrywek mówiło się o zainteresowaniu Pecyną ze strony ekstraligowca Apatora Toruń i I-ligowego Marsa Gorzów.

- Krzysiek był kiedyś w kręgu naszych zainteresowań. Możemy powrócić do sprawy. Rozmowa nic nie kosztuje - powiedział trener Apatora Jan Ząbik. Możliwe, że Pecyna znajdzie miejsce w Marsie. Jego konsultantem został trener gorzowian Stanisław Chomski, który wychował żużlowca.
tekst cytowany z dziennika bałtyckiego

Po ostatnim niedzielnym występie Kłopota, w dodatku na swoim macierzystym torze w Zielonej Górze (przypomnę: 0,-,-0), Pecyna będzie chyba miał spokojnie miejsce w składzie Lotosu i myślę, że działacze Gdańska czym prędzej zaczną werbować Pecynę do startów w Lotosie. Gdyby bowiem nie fatalny występ Kłopota, Lotos miałby szansę... nawet wygrać to spotkanie przy odrobinie szczęścia (gdyby defekt Bajerskiego w biegu XIV i fatalna postawa Kłopota).

Myślę więc, że Pecyna znajdzie zatrudnienie w Lotosie, wbrew temu co piszą media, bo Kłopot to "mizeria" okrutna, była i jest.

ukłony
lucki73

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#31 Postautor: WojtekF » 14 kwietnia 2005, o 15:50

Odpowiadam:

Zgadzam sie, ze Klopot to mizeria totalna co zreszta na tym forum juz pisalem. Niemniej jednak z czalym szacunkiem drogi lucki nie bylo momentu, w ktorym prowadzenie nasze bylo zagrozone(w XIV biegu startowal Jablonski). Nie lubie gdybania wiec nie bede wyskakiwal z kontrargumentami.

Jesli zas chodzi o Pecyne, to nie sadze, aby po tym jak potraktowano Pecyne, zeby ten zawodnik jeszcze chcial jezdzic w Gdansku. Gorzow i Ostrow tez maja chrapke na Pecyne i nie sadze, aby Waszym wlodarzom udalo sie te kluby przebic w ofercie.
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!

Siwek Patataj

#32 Postautor: Siwek Patataj » 14 kwietnia 2005, o 16:02

WojtekF pisze:Odpowiadam:

Zgadzam sie, ze Klopot to mizeria totalna co zreszta na tym forum juz pisalem. Niemniej jednak z czalym szacunkiem drogi lucki nie bylo momentu, w ktorym prowadzenie nasze bylo zagrozone(w XIV biegu startowal Jablonski). Nie lubie gdybania wiec nie bede wyskakiwal z kontrargumentami.

Jesli zas chodzi o Pecyne, to nie sadze, aby po tym jak potraktowano Pecyne, zeby ten zawodnik jeszcze chcial jezdzic w Gdansku. Gorzow i Ostrow tez maja chrapke na Pecyne i nie sadze, aby Waszym wlodarzom udalo sie te kluby przebic w ofercie.

Wojtku, przeca ja nie byłem na tym meczu, a jedynie znam jego przebieg z papierowej relacji zamieszczonej w TŻ i w necie. Ale tak patrzę sobie na bieg po biegu i myślę, że jeśli zamiast Kłopota jechałby Pecyna, to kto wie, kto wie, pewnie Wybrzeże trzymałoby się na mniejszy dystans niż miało to miejsce w minioną niedzielę.
Bo nie startowałby 6 razy Jabłoński, na Nowaczyku Pecyna pewnie punkcik też by przywiózł i wynik byłby bliższy remisowi, tak mi się wydaje :) To oczywiście gdybanie, ale tak mi się wydaje :)

pzdr.
lucki73

PS. A cudownych przeprosin pomiędzy działaczami a zawodnikiem widziałem już tuziny. Odpowiedni przelew lub zwitek biletów Narodowego Banku Polskiego czyni cuda, także wobec tych pozornie nieprzejednanych.

Awatar użytkownika
jataman20
Szkółkowicz
Kontakt:

#33 Postautor: jataman20 » 15 kwietnia 2005, o 07:51

tak inne kluby mają chrapke na pecyne a nasz zarząd chyba nawet nie próbuje o niego powalczyć...
;]

Awatar użytkownika
Kenny

#34 Postautor: Kenny » 15 kwietnia 2005, o 10:20

Ale Gawrzyczku chyba nie masz pretensji do Marmy o ten wkład? Bo trochę to dziwne, najpierw z Marmy była tu szydera, że była naszym sponsorem strategicznym za marne ;) 150 tyś. I w ogóle nie mamy się co z Lublinem porównywać. A teraz nagle płacz i wskazywanie palcem na Rzeszów. Nam tę firmę załatwił były prezes Szylar, a co załatwił Wam Harry?

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#35 Postautor: bartosch » 15 kwietnia 2005, o 10:59

Kenny pisze:Ale Gawrzyczku chyba nie masz pretensji do Marmy o ten wkład? Bo trochę to dziwne, najpierw z Marmy była tu szydera, że była naszym sponsorem strategicznym za marne ;) 150 tyś. I w ogóle nie mamy się co z Lublinem porównywać. A teraz nagle płacz i wskazywanie palcem na Rzeszów. Nam tę firmę załatwił były prezes Szylar, a co załatwił Wam Harry?

nie sledzilem watku ale chyba nikt nie szydzil z tego, ze Marma jako sponsor strategiczny dawala "marne" 150 tys... Sipma jest sponsorem strategicznym, a tyle nie daje. pozdrawiam!
carpe diem!

Awatar użytkownika
jataman20
Szkółkowicz
Kontakt:

#36 Postautor: jataman20 » 15 kwietnia 2005, o 11:02

mówie to z przykrością ale nie ma sie co śmiać z Rzeszowa bo w tym sezonie nam bardzo daleko do niego pod każdym względem...
;]

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#37 Postautor: boxing » 17 kwietnia 2005, o 09:41

Wczorajszy wystep Roberta K (tym razem Kesslera a nie Ksiezaka) na wyspach:
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=62045
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#39 Postautor: boxing » 17 kwietnia 2005, o 10:07

Dym za to pojechal jak burza - 13 punktow! Ale to na marginesie, bo jego juz mamy z glowy.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
jataman20
Szkółkowicz
Kontakt:

#40 Postautor: jataman20 » 17 kwietnia 2005, o 10:26

Dym jak Burza :shock: :shock: :shock: :shock: to dyma do Tarnowa! :lol: :lol: :lol: :lol: ale panowie my tu wypisujemy zawodników któych mozna pozyskac ale na darmo...bo zarząd i tak ma to wszystko gdzieś i ich to nie interesuje...
;]

Hobberto:)

#41 Postautor: Hobberto:) » 17 kwietnia 2005, o 11:23

Najlepszym rozwiÄ…zaniem jest Kowalik i tyle :!: :!: :!: :!:

Pozdro
TÅ» LUBLIN TÅ»!!!!!!!!!

janek kos

ratujmy klub

#42 Postautor: janek kos » 21 kwietnia 2005, o 01:47

mam wiarygodne informacje ze wlodaze naszego klubu zuzlowego daza do upadku druzyny i wyprowadzaja pieniazki na lewo i prawo z klubu mysle ze do momentu usuniecia tego postu wystarczajaca ilosc ludzi go przeczyta.Sipma dala pieniazki na klub perla browary lubelskie rowniez a dla jurka mordela nie ma pieniedzy na motocykl???????? o co tu chodzi ludzie przejzyjcie na oczy musimy potrzasnac klubem my kibice bo w tej chwili ludzie przy zlobie doja klub jak za dawnych czasow to bylo robione.zmieniamy trenera po trzech meczach????? kto tak robi trener jest ok tylko zawodnicy nie sa przygotowani odpowiednio nie maja na czym jezdzic. zreszta mysle ze niektorzy zawodnicy maja pene uklady z pewnymi osobami z "gory". tu nie ma drozyny tu kazdy jezdzi tyko o punkty i kasa ich interesuje ja to rozumiem ale drozyna powinna twozyc rodzina a tak u na s nie jest nikt o nikogo sie nie odzywa nikt nikomu nie pomoze nawet nie wychodza wszyscy ogladac begu jak kolega ich jest na toze . jeszce raz powtazam wiadomosci mam raczej sprawdzone i trzeba sie tym zajac bo okaze sie ze za rok bedziemy przychodzili na stadion tylko powspominac ja kiedys bylo fajnie jak byl zizel. i jeszce jedno przypomne ze spasc do drugiej ligi to nie problem ale awansowac i na nowo znalezc sponsorow w naszym rejonie to zadanie naprawde z pogranicza fantastyki. zwracam sie ze szegolna prosba i praktycznie w tej chwili z blaganiem do prawdziwych kibicow zebysmy naglosnili to wszysko co tu napisalem moze gazety telewizja sie tym zajma i w koncu pewne osoby zostana usuniete z klubu i ktos wezmie to w swoje rece wlasciwy ichcacy miec dobraz zuzlowa druzyne w tym miescie.pzdrawiam

Siwek Patataj

#44 Postautor: Siwek Patataj » 21 kwietnia 2005, o 13:55

Gawrzyk pisze:Za takie pomówienie grozi Ci sprawa karna. Pamiętaj, że w internecie nie jesteś anonimowy.

Garwrzyku, z całym szacunkiem, ale... prokurator nawet by nie spojrzał na takie pomówienie :), nie wspominając o wszczęciu jakiegokolwiek postępowania :) Zapewniam.

ukłony
lucki73

Shack
Administrator

#45 Postautor: Shack » 21 kwietnia 2005, o 18:50

Pewnie sie zdziwisz Lucki, ale gość juz został namierzony przez swojego providera. Sprawa w toku.

Siwek Patataj

#46 Postautor: Siwek Patataj » 21 kwietnia 2005, o 19:01

Shack pisze:Pewnie sie zdziwisz Lucki, ale gość juz został namierzony przez swojego providera. Sprawa w toku.

A czy ja napisałem, że się nie da go namierzyć??? Absolutnie. Po IP dojdziesz wszystkiego, nawet jak jest dynamiczne.

Ja napisałem natomiast, że jak pójdziesz z tym do prokuratora, to... tylko się uśmiechnie. I zobaczysz, że tak będzie. A wiesz dlaczego? Bo nie ma tam ani jednego nazwiska osoby, która mogłaby wystąpić jako poszkodowany. Co więcej... nie ma tam nawet... nazwy klubu, który mogłby wystąpić jako poszkodowany. To przestępstwo nie jest ścigane z urzędu, musi wystąpić poszkodowany. Ciekawe... które "nożyce się odezwą" i poczują się wyzwane do tablicy :) Mam nadzieję Shacku, że podzielisz się ze mną i innymi tymi informacjami, który to z włodarzy będzie swoim podpisem sygnował doniesienie do prokuratury :)

Proponuję nie wygłupiać się, bo zrobicie z siebie pośmiewisko.

ukłoniki
lucki73

Snys
Zawodowiec

#47 Postautor: Snys » 21 kwietnia 2005, o 19:07

Haha sorx ze OT ale nie moge.....

Taki coś jest ścigane na wniosek a nie z urzędu a jakoś nie wydaje mi sie żeby zarząd fatygował sie w tej sprawie.... :lol:

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#48 Postautor: Łoptymista » 21 kwietnia 2005, o 19:12

lucki73 pisze:
Gawrzyk pisze:Za takie pomówienie grozi Ci sprawa karna. Pamiętaj, że w internecie nie jesteś anonimowy.

Garwrzyku, z całym szacunkiem, ale... prokurator nawet by nie spojrzał na takie pomówienie :), nie wspominając o wszczęciu jakiegokolwiek postępowania :) Zapewniam.

ukłony
lucki73

art 212 p 2 kk
zniesławienie za pomocą środków masowego przekazu
sprawa prywatno -skargowa
prokuratora to nie interesuje, ale właściwy sąd to jak najbardziej

Siwek Patataj

#49 Postautor: Siwek Patataj » 21 kwietnia 2005, o 19:47

Łoptymista pisze:
lucki73 pisze:

ukłony
lucki73

art 212 p 2 kk
zniesławienie za pomocą środków masowego przekazu
sprawa prywatno -skargowa
prokuratora to nie interesuje, ale właściwy sąd to jak najbardziej

Łoptymisto, by sprawa zaintersowała sąd, to... najpierw jednak MUSI zainteresować prokuratora, bo tak stoi w k.p.k. I to prokurator musi sformułować akt oskarżenia. Co najwyżej poszkodowany może stać się oskarżycielem posiłkowym.

Z miłą chęcią zobaczę, kto się pod wnioskiem o ściganie podpisze :)

ukłoniki
lucki73

PS. A prokurator i tak ich wyśmieje. Wystarczy spojrzeć na tekst "janka kosa" by od razu wiedzieć, że postępowanie nie zostanie wszczęte. Idę o zakład z każdym.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#50 Postautor: Łoptymista » 21 kwietnia 2005, o 20:03

Lucki 73 w polskim prawie istnieje coś takiego jak prywatne akty oskarżenia (proszę nie mylić ich z pozwami i postępowaniem cywilny). Pisze je nie prokurator lub policja, ale właśnie pokrzywdzony.
Właśnie tak wyglądają sprawy z art 212 kk. Pokrzywdzony kieuje sprawę do Sądu Rejonowego (wydział karny zajmujacy się rejonem gdzie doszło do czynu zabronionego). Uiszcza się stosowaną opłatę i sprawa za kilka miesięcy wchodzi na wokandę. Sprawy takie z toczą się z wyłączeniem jawności o ile strony nie zadecydują inaczej.