Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
rob7
Senior

#26 Postautor: rob7 » 9 sierpnia 2005, o 19:22

Gelu, na torach przyczepnych Joonas i na wyjeździe swoje zrobi a przy obecnych możliwościach finansowych należy myśleć o drużynie która w Lublinie może wygrać z każdym a zawodnicy jeżdżą widowiskowo, po ostatnim meczu słyszałem komentarze "przegraliśmy ale warto było przyjść" tym bardziej że walka o e-lige nam nie grozi
PS
oczywiście trzeba dosypać nawierzchni do takiego układu

Awatar użytkownika
Saint
Zawodowiec

#27 Postautor: Saint » 9 sierpnia 2005, o 19:25

Gelo pisze:I powiem, że za cholere nie rozumiesz co piszę - to samo Saint. Ja piszę, że Joonas nie gwarantuje pokaźnych zdobyczy NA WYJEŹDZIE . Ile jeszcze razy mam to powtórzyć żeby wreszcie dotarło??? :evil:

Gelu, nie rozumiem dlaczego siÄ™ tak denerwujesz :wink:
Po pierwsze nie wiem czy zauważyłeś, ale żartowałem...
Po drugi trudno przez pryzmat jednego meczu oceniać zawodnika że na wyjazdach będzie przywoził słabe zdobycze punktowe... tylko tyle chciałem powiedzieć.... Jako przykład zdobycz Karlssona w jednym z wyjazdowych meczów :wink: :
5 P.KARLSSON 9 (3,1,3,0,1,1)
wiem, że to tylko jeden występ i jakby nie było na torze ekstraligowca... ale jednak :wink:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
pav4u
Szkółkowicz
Kontakt:

#29 Postautor: pav4u » 9 sierpnia 2005, o 19:33

...moze i Joonas nie gwarantuje 14-15 punktow w kazdym meczu, ale czy naprawde o to chodzi? moze od naszych lokalnych 'gwiazd' ktore jezdza za porownywalna kase nalezaloby wymagac kompletow? i tak postokroc wolalbym widziec tego zawodnika w przyszlym sezonie niz np. P. Karlsona czy jakiegos innego 'startowca' własnie za styl i wole walki..
zreszta mialem ostatnio przyjemnosc pogadac chwile z Joonasem i musze przyznac , ze naprawde 'spoko z niego gosc' daleko mu do sodowy chociazby pana Sebastiana T !!!

p.s. opinia w imieniu mojej skromnej osoby i kilku innych kibiców niebedocych uczestnikami tego forum.

pozdrawia Wszystkich
pav4u

rob7
Senior

#30 Postautor: rob7 » 9 sierpnia 2005, o 19:34

no właśnie zamiast debatować o JOOnasie trzeba myśleć o juniorze, może T.Schmidt, Opole raczej poleci a chłopak może zechce jeździć w I lidze

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#31 Postautor: dannie » 9 sierpnia 2005, o 20:10

ehh... najlepsze wyjscie to chyba Joonas i Lee... nie chce Rico zyczyc zle ale moglby nie dostac tej "dzikiej karty" ;)
moze wierze w "ludzkie serca", sentymenty itp. ale uwazam, ze zarowno Fin jak i Anglik bardzo dobrze czuja sie (czuli sie) w Lublinie... podobala im sie atmosfera i widzieli, ze tu sa gwiazami dla lubelskich kibicow... mysle, ze to tez dosc wazne przy kontraktowaniu zawodnikow. I tu moze odegrac role to "zwiazenie z zespolem", o ktorym niektorzy pisali...
dzieki temu, moze chociaz nasz klub bedzie mial "pierwszenstwo" w rozmowach z tymi zawodnikami...

:arrow: co do reszty to trudno okreslic... nie wiadomo jak bedzie wygladal regulamin itp. ...obcokrajowcow wiecej niz 2 i tak nie bedzie, a wiec Joonas i Lee by wystarczyli :roll:

:arrow: seniorzy... Jelen, Piszcz, Focus - powinni zostac... Knapp dostal szanse po pierwszym sezonie - wykorzystal ja, Franek dostal juz kilka... nie skorzystal... dajmy jeszcze jedna Adamowi.
:arrow: Franek to nie ma rozmowy - wypad! ;)
:arrow: do tego licze na powrot Sebastiana...
:arrow: co do juniorow to nic nie wiadomo... co z Klimkiem, jak tam Maciek, czy ktos nam kogos wypozyczy... zero! - stoimy w tym samym miejscy co przed rokiem.
Obrazek

Awatar użytkownika
istred
Trener

#32 Postautor: istred » 9 sierpnia 2005, o 20:42

A jeśli debatujecie o Barańskich i innych to przypominam, że po zdaniu licencji kontrakt obowiązuje dwa lata.
Ale wypożyczenie chyba wchodzi w gre...
Jeżeli chcemy walczyć o cokolwiek więcej niż tylko utrzymanie to najpierw trzeba zakontraktować juniora, który będzie punktował (przypominam, że junior startuje w najmniej 1/3 biegów).
Później, co jest także bardzo ważne zakontraktować porządnego obcokrajowca. Takim według mnie jest Lee - od dawna ponieżej pewnego poziomu nie schodzi, myślę że poziom ten gwarantuje 10pkt/mecz. Marzy mi się żeby drugim staniero był Joonas, a przepisy pozawalały by na start obu w jednym meczu. Jeżeli jedank przepisy się nie zmienią, to nie sądze żeby Joonas chciał być tylko drugim obco, szczególnie po takim sezonie.
Jeśli chodzi o seniorów, to oczywiście odpada kategorycznie Franek i to nie za jego wyniki, które na tle drużyny wcale nie są najgorsze, tylko za podejście do zawodu... za kompletną amatorkę jaką prezentuje. W jego miejsce zakontraktować zawodnika, który nie mieści się w ekstraligowym składzie - kierunek Tarnów. O Staszku czy Knappie możemy sobię jedynie pomarzyć... Do tego niech wróci Trumna i zainwestuje w sprzęt, a powinno być dobrze.

Drugi wariant jest oszczędnościowy (chociaż o jakich oszczędnościach ja mówie :roll: ) - minimalizujemy cele sportowe (utrzymanie), a poprawiamy zdecydowanie funkcjonowanie klubu, stawiamy na szkółkę i juniorów.
Moje oczekiwanie co do składu w tym przypadku:
Pozostawiamy skład z tego sezonu (Franek odpada) i dochodzi Trumna, ewentualnie inwestujemy w Jurka (w miejsce Pietraszki). Kontraktujemy obcokrajowca bardzo dobrego, który potrafi pociągnąć wynik, ale jednocześnie nie będzie bardzo drogi - Joonas, Ferjan, Zagar, Dryml, Ruski jakiś ? Skupiamy się jedynie na meczach, w których mamy jakiekolwiek szanse, a jak najwięcej staramy się jeździć juniorami (na przykład w miejsce Jurka). Poza tym inwestujemy w sprzęt.

W obu przypadkach priorytetem jest dowiezienie nawierzchni... i to trzeba zrobić jeszcze przed zimą!!!

Awatar użytkownika
kaczka

#33 Postautor: kaczka » 9 sierpnia 2005, o 20:46

lucki73 pisze:W lidze angielskiej bodajże przedostatnia średnia w zespole.

Faktycznie u nas jeździ słabo ale w Angli nie jest tak źle. Raz chyba nawet był najlepszym zawodnikiem meczu. Moim zdaniem to nie kwestia umiejętności tylko olewania klubu... :evil:

Siwek Patataj

#34 Postautor: Siwek Patataj » 9 sierpnia 2005, o 20:53

...
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2005, o 03:20 przez Siwek Patataj, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Saint
Zawodowiec

#35 Postautor: Saint » 9 sierpnia 2005, o 21:00

lucki73 pisze:
kaczka pisze:
lucki73 pisze:W lidze angielskiej bodajże przedostatnia średnia w zespole.

Faktycznie u nas jeździ słabo ale w Angli nie jest tak źle. Raz chyba nawet był najlepszym zawodnikiem meczu. Moim zdaniem to nie kwestia umiejętności tylko olewania klubu... :evil:

Czy czymś skłamałem??? 6,00 z jakąś malutką końcówką i przedostatnie miejsce w drużynie. To jest dobry zawodnik?????

ukłony
lucki73

Lucki... wróciłeś :wink:

meesha
Trener
Kontakt:

#36 Postautor: meesha » 9 sierpnia 2005, o 21:39

Saint pisze:Lucki... wróciłeś :wink:
Najlepiej chyba o tym świadczy rymowanka w podpisie Lucki'ego :D Witamy ponownie :!: :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#37 Postautor: kilar » 9 sierpnia 2005, o 21:50

Gelo pisze:
patryk kilar pisze:
Gelo pisze:Pragnę "gorącym głowom" przypomnieć wynik Joonasa z ostatnią drużyną w lidze - Kylmaekorpi 11 (1,2,3,1,3,1). Mnie to na kolana nie powala i moim zdaniem oddaje jazdę Fina na obcych torach. Ażstrach pomysleć jakby pojechał w Gorzowie, Rybniku czy Ostrowie

:shock: :shock: Czepiasz sie pierdół :x Widziales jak sie pokazal z Rzeszowem, widziales jak sie pokazal z Gorzowem, no i co powiesz o tych meczach.

I powiem, że za cholere nie rozumiesz co piszę - to samo Saint. Ja piszę, że Joonas nie gwarantuje pokaźnych zdobyczy NA WYJEŹDZIE . Ile jeszcze razy mam to powtórzyć żeby wreszcie dotarło??? :evil:

A skad mozesz wiedziec, ze nie gwarantuje duzej liczby punktow, skoro odjechal tylko dwa mecze wyjazdowe. Tymbardziej, ze z Grudziadzem zaprezentowal sie bardzo dobrze. Wiec na jakiej podstawie sie wypowiadasz sie o jego mizernej formie na wyjedzie :?: :shock: Prorok... :?: :?:

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#38 Postautor: Metalliczny » 9 sierpnia 2005, o 22:55

patryk kilar pisze:
Gelo pisze:
patryk kilar pisze:
Gelo pisze:Pragnę "gorącym głowom" przypomnieć wynik Joonasa z ostatnią drużyną w lidze - Kylmaekorpi 11 (1,2,3,1,3,1). Mnie to na kolana nie powala i moim zdaniem oddaje jazdę Fina na obcych torach. Ażstrach pomysleć jakby pojechał w Gorzowie, Rybniku czy Ostrowie

:shock: :shock: Czepiasz sie pierdół :x Widziales jak sie pokazal z Rzeszowem, widziales jak sie pokazal z Gorzowem, no i co powiesz o tych meczach.

I powiem, że za cholere nie rozumiesz co piszę - to samo Saint. Ja piszę, że Joonas nie gwarantuje pokaźnych zdobyczy NA WYJEŹDZIE . Ile jeszcze razy mam to powtórzyć żeby wreszcie dotarło??? :evil:

A skad mozesz wiedziec, ze nie gwarantuje duzej liczby punktow, skoro odjechal tylko dwa mecze wyjazdowe. Tymbardziej, ze z Grudziadzem zaprezentowal sie bardzo dobrze. Wiec na jakiej podstawie sie wypowiadasz sie o jego mizernej formie na wyjedzie :?: :shock: Prorok... :?: :?:

Nie, drogi kolego. Na tle jadącego w krajówce Grudziądza, 14 pkt. obcokrajowca to nie jest bardzo dobry wynik. Dobrze to się zaprezentował na tle naszej drużyny. 14 pkt ( w sześciu startach!) na tle piątej drużyny jadącej w krajowym składzie to wynik co najwyżej przeciętny, a na pewno nie bardzo dobry.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#39 Postautor: mikas » 9 sierpnia 2005, o 22:55

istred pisze: [...]
Drugi wariant jest oszczędnościowy (chociaż o jakich oszczędnościach ja mówie :roll: ) - minimalizujemy cele sportowe (utrzymanie), a poprawiamy zdecydowanie funkcjonowanie klubu, stawiamy na szkółkę i juniorów [...]

Juz ten wariant przerabialiśmy w tym sezonie, skutki tego wszyscy znamy,więc jeśli miałbym wybierać to jestem zdecydowanie za pierwszym wariantem który przedstawiłeś, na żadne obietnice o poprawie funkcjonowania klubu i stawianiu na rozwój szkółki i własnych juniorów już sie nie dam nabrać :evil:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Davv
Kadrowicz

#40 Postautor: Davv » 9 sierpnia 2005, o 23:42

Ja nie widze innej możliwości niż Joonas w sezonie 2006 "w plastronie z koziołkiem na plastronie" :wink: Czy wy nie widzicie co ten facet zrobił dla naszego klubu? Dla mnie jest gwiazdą tegoroczej drużyny. Jeśli ktoś ma inne zdanie to dla mnie jest głupi i nie zna się na żużlu :lol: :wink: Przyszły sezon nie będzie napewno jakimś przełomowym i nie zaczniemy walczyć znów o awans do Ekstraligi więc Joonas jeśli będzie u nas jeździł napewno będzie pewnym punktem. Co z tego, że zakontraktujemy jakiegoś rewelacyjnego obcokrajowca pokroju Petera jak wśród seniorów pozostaną Piszcz i Franków a juniorów będziemy mieli w postaci Krzysia D. i W. Oni nie rokują na przyszłość. Nie wierzę w jakiś gigantyczny przypływ gotówki do kasy klubu więc cele napewno będą takie same jak w tym sezonie. Oprócz Joonasa pewniakiem powinien być Daniel, jest młody, profesjonalnie podchodzi do tego co robi i napewno będzie się rozwijał. Zostawiłbym mimo wszystko Adama, według mnie potrafi jeździć i to całkiem nieźle, tylko musi mieć płacone. Z niego też mogą być jeszcze ludzie. Z juniorów tylko Kacper jeśli oczywiście będzie kontynuował karirę. Przyda się napewno Trumiński, ale wzmocnień warto poszukać również w Ekstralidze. Wielu wymienia Burzę i to jest dla mnie najlepszy kandydat. Wydaje mi się że gdy dojdzie jeszcze Klimek będziemy mieć lepszy skład niż teraz. A napewno nie gorszy 8)
A więc:
1. Burza
2. Pietraszko
3. Jeleniewski
4. Trumiński
5. Kylmaekorpi
6. Kępa
7. Klimek

PS. Rezygnując z Joonasa klub zachowałby się jak FC Liverpool względem Dudka. Co wydaje mi się trochę chamski. A nie wydaje mi się żeby Reina był lepszy, a tym bardziej Carson

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#41 Postautor: kilar » 10 sierpnia 2005, o 00:32

Metalliczny pisze:
Nie, drogi kolego. Na tle jadącego w krajówce Grudziądza, 14 pkt. obcokrajowca to nie jest bardzo dobry wynik. Dobrze to się zaprezentował na tle naszej drużyny. 14 pkt ( w sześciu startach!) na tle piątej drużyny jadącej w krajowym składzie to wynik co najwyżej przeciętny, a na pewno nie bardzo dobry.

Skoro mamy byc tacy dokladni, to zdobyl 14+1. Przegral 2 razy z Knappem i dwa razy z nim wygral. A przeciez wiemy, ze Knapp w Grudziadzu czuje sie jak Franek w Pile :wink:
Jedynie do porazki z Gluchym mozna miec jakies pretensje.
Rok temu tez dostalismy w Grudziadzu majac w swoim skladzie Petera, ktory zdobyl 11pt (3,0,3,2,3). Karlsson przegrywal wyscigi z Pawlikowskim i Sawina oraz z Hamillem. Czyli idac tokiem myslenia Gela, Karlsson nie gwarantuje duzej zdobyczy punktowej na wyjezdzie. Dodam rowniez, ze w zeszlym roku dostalismy w dupe od zespolu teoretycznie slabszego.

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#42 Postautor: jas » 10 sierpnia 2005, o 00:51

w ramach wzmocnien seniorskich (ktore zwsze, niezaleznie od regulaminu) sie przydadza proponuje:

kogos z Tarnowa - Burza, Wardzala
Norberta Kosciucha

i zgadzam sie z Cooperem i Wojtkiem_78, ze w naszej mizernej sytuacji finansowej trzeba postarac sie o trafienie na zawodnika, ktory po tym sezonie nie bedzie zbyt drogi, a moze okazac sie "czarnym koniem". nie mamy raczej szans na wzmocnienie sie "nazwiskami", trzeba miec nadzieje, ze trafimy kogos z "przeblyskiem" formy. takim zawodnikiem wg mnie moze byc Kosciuch, wg mnie ma szanse na powtorzenie tegorocznej drogi Szczepanaiaka.

osobiscie jestem przeciwnikiem sprowadzania Pawla Staszka. nie wydaje mi sie, aby mogl "taki" sezon powtorzyc, a jego cena na pewno n nie bedzie niska.
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Shack
Administrator

#43 Postautor: Shack » 10 sierpnia 2005, o 08:25

Bimmer pisze:Po drugie, w pobliżu drużyny kręci się facet, który znany już jest w lubelskim managemencie sportowym z nieudacznictwa. Niektórzy mają wobec niego poważne plany.

Ale co by nie mówić, facet jest z zawodu Dyrektorem :D ostatnie jego posady to same kierownicze stanowiska :) także przynajmniej Lucki powinien być zadowolony.

Mateusz111
Junior

#45 Postautor: Mateusz111 » 10 sierpnia 2005, o 08:49

A może by tak Pulpeta :mrgreen: :?:

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#46 Postautor: Metalliczny » 10 sierpnia 2005, o 09:17

Ru$eK pisze:b] Grzesiek Rempała[/b]

O Jezusie kochany, tylko nie on. Nie wiem dlaczego, ale jakoś faceta nie lubie, szczególnie po postach Proboszcza Dobrodzieja. Wolę Staszka Burzę. A najlepiej by było gdyby to był Stojanowski.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#48 Postautor: mikas » 10 sierpnia 2005, o 09:47

Shack pisze:
Bimmer pisze:Po drugie, w pobliżu drużyny kręci się facet, który znany już jest w lubelskim managemencie sportowym z nieudacznictwa. Niektórzy mają wobec niego poważne plany.

Ale co by nie mówić, facet jest z zawodu Dyrektorem :D ostatnie jego posady to same kierownicze stanowiska :) także przynajmniej Lucki powinien być zadowolony.

Jeśli ten pan zajmie się tylko i wyłącznie uatrakcyjnianiem zawodów przy Al.Zygmuntowskich co mu kiedyś nawet dobrze wychodziło(chyba jako jedyna rzecz) to niech on nawet sobie w tym naszym klubie siedzi.
Nie można jednak dopuścic do sytuacji w której miałby on podejmować samodzielnie jakiekolwiek decyzje, nie mowiąc już o sprawowaniu przez niego jakichś wysokich stanowisk, wtedy koniec żużla w Lublinie będzie bliski :evil:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#49 Postautor: Gelo » 10 sierpnia 2005, o 10:02

Czyli idac tokiem myslenia Gela, Karlsson nie gwarantuje duzej zdobyczy punktowej na wyjezdzie. Dodam rowniez, ze w zeszlym roku dostalismy w dupe od zespolu teoretycznie slabszego.

Idąc tokiem myślenia Gela, nawet byś nie wpadł na pomysł porównania Petera i Joonasa. Jak dla mnie takie porównanie to jakieś nieporozumienie. Peter to czołowy zawodnik wszystkich lig w których jeździ - czy się go lubi czy nie - tak właśnie jest. A Joonas jest tylko efektownym i sympatycznym średniakiem. Z moich obserwacji wynika, że ma najsłabsze starty (poza Gjedde, a Pulpeta nie liczę) ze wszystkich obcokrajowców w lidze, z Brhelem i Ferjanem włącznie. I nie trzeba być prorokiem, żeby wiedzieć, że na twardym torze, po słabym starcie jest po biegu. W Rzeszowie, Gorzowie czy Ostrowie nie będzie jazdy po bandzie i wyprzedzania. Nie było nawet w Opolu. I niestety, drużyn w I lidze jeżdżących na przyczepnym jest jak na lekarstwo.

rob7
Senior

#50 Postautor: rob7 » 10 sierpnia 2005, o 10:12

tylko że w obecnej sytuacji finansowej klubu na wyjazdy będziemy jeździli pewnie w "krajówce" dyskusja ile punktów zdobędzie Joonas na wyjazdach wygląda na bezprzedmiotową...
powtarzam na nowy sezon musi powstać drużyna która wygrywa u siebie wszystko a zawodnicy preferują widowiskowy styl jazdy wówczas pojawią się kibice na stadionie i chyba głownie o to chodzi