Krosno - Lublin 50:40

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#251 Postautor: Gelo » 16 marca 2005, o 09:01

A piszę to do tych, którzy lubią sobie merytorycznie podyskutować a nie są pieniaczami. To co piszę, to jedynie fakty a nie moje wymysły.

Gratuluje zatem, tylko kogo obchodzą takie litanie. Po pierwsze Ci którzy znają się na żużlu - statystyki mają w jednym palcu, wiec po co ich uświadamiać i to w formie encyklopedycznej. Po drugie skróć formy, bo to co chcesz przekazać jak rozumiem tym mniej obeznanym - rozmywa się w potoku słów. Każdy nawet średnio myślący małolat czyta tylko dwa pierwsze wersy Twoich wpisów. Wiec mentorska rola bierze w łeb.

Awatar użytkownika
Jasiek_Sydney
Kontakt:

#252 Postautor: Jasiek_Sydney » 16 marca 2005, o 09:15

Co do osoby Pietraszki - nie przekonuje mnie ten gosc do
siebie, no ale zobaczymy. Moze po prostu nie doceniam
niektorych zawodnikow. Pytanie, jak lublinianie beda
dawali sobie rade na krosnienskim torze, ktory - jak juz
ktos pisal - niespecjalnie im dotychczas pasowal.

Zgadzam sie z tymi, co mowia, ze bardzo wazna role
odegrac moga punkty Pietraszki, Frankowa i Jeleniewskiego.
Z drugiej strony jest Slaczka, Baran, Lukaszewicz - czyli
druga linia. Mimo wszystko, nie liczylbym raczej na
powtorne porazki Mateja Ferjana z lubelska druga linia.
Matej zrobi jakies 12 - 13 punktow. Tak samo jak jestem
spokojny o Piszcza i Jensena.

Szansa dla Krosna jest zwlaszcza poczatek meczu,
kiedy niektorzy zawodnicy gosci moga miec problemy
z dopasowaniem sie do toru. Wtedy wlasnie mozna
sobie wyrobic przewage, ktora potem trzeba bedzie
bronic w zwiazku z rezerwami taktycznymi Lublina.

No ale sie zobaczy... To tylko moje teoretyzowanie.
Regards from Sydney
Jasiek

Czarek
Trener

#253 Postautor: Czarek » 16 marca 2005, o 09:21

Mam pytanie do ekspertów, bo jest tu ich kilku: Komu z zawodników, którzy najprawdopodobniej pojadą w Krośnie nie pasuje tamtejszy tor?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Dudi
Junior

#254 Postautor: Dudi » 16 marca 2005, o 09:33

Czarek pisze:Mam pytanie do ekspertów, bo jest tu ich kilku: Komu z zawodników, którzy najprawdopodobniej pojadą w Krośnie nie pasuje tamtejszy tor?

Żadnemu. Ostatnim, który otwarcie deklarował niechęć do toru w Krośnie był Jasio Stachyra. Wiadomo jaki jest tor - najbardziej dziurawy w Polsce, długi, śliski i z drugim łukiem na którym jedzie się na dwa razy - to wszystko - nic tylko jechać.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#255 Postautor: kdsz » 16 marca 2005, o 09:36

Historia nic tu nie ma do rzeczy. W zeszÅ‚ym sezonie, wg kibiców Stali, Karlsson miaÅ‚ cieniować w Rzeszowie, bo taka byÅ‚a Å›wiecka tradycja. Jak siÄ™ skoÅ„czyÅ‚o – wszyscy pamiÄ™tamy. Podobnie może być z naszymi chÅ‚opakami w KroÅ›nie. To, że kilku z nich nie startowaÅ‚o nigdy na torze KKÅ»-u nie Å›wiadczy przecież, że muszÄ… dostawać baty od Wilków i Łukaszewiczów. Tor to wielki atut gospodarzy, natomiast moim skromnym zdaniem potencjaÅ‚ ludzki jest po naszej stronie. Uważam, że bÄ™dzie ciekawie i na styku, a losy zwyciÄ™stwa rozstrzygnÄ… siÄ™ w biegach nominowanych.

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#256 Postautor: prt » 16 marca 2005, o 09:54

Lucki73!

dolacze do grona forumowych dewiantow i powiem, ze na Twoje statystyki robie wielkie czarne G****. :lol:

zdecydowanie wole czytac Twoje przydlugawe moze wpisy niz wypociny typu:
"owww. jush teras to bdziemy the bes!" albo "wyp******** stad - to nie twoje forum!" i tym podobne.

natomiast nie moge sie zgodzic na tak wielkie przykladanie wagi do statystyk i liczb. moze mialoby to wiekszy sens, gdyby pol roku temu odbyl sie mecz w Krosnie a Ty i ja bylibysmy na nim, to moglibysmy porozmawiac.
jedne jedyne statystyki Pietraszki maja moze cos do powiedzenia - otoz mowia one, iz jeden z naszych sredniakow radzi sobie w Krosnie nadzwyczaj dobrze!

ps. skoro nie ma jeszcze osobnego watku "wyjazdowego", to i ja napisze, ze jesli tylko pozwoli mi na to moj pracodawca, wybieram sie ze swoja Kobieta do Krosna (caly czas zakladam ze mecz bedzie 3.4.). planuje jechac czerwona bestia polskiej produkcji FSO na gaz. szacowany koszt calkowity przejazdu: 10 x 1,75 x 5 = w duzym zaokragleniu 90.
2 miejsca wciaz wolne!

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Danio

#257 Postautor: Danio » 16 marca 2005, o 10:37

Miłej podróży- może doczołgasz się tym FSO na koniec meczu w Krośnie- chyba że wyjedziesz wcześnie raniutko :D :D

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#258 Postautor: prt » 16 marca 2005, o 11:42

przepraszam za OT, ale musze bronic honoru "polskiej mysli technicznej":

rzeczonym czerwonym bolidem dojechalem rok temu do Rzeszowa, po drodze zahaczajac jeszcze turystycznie o Łancut i Leżajsk. mecz widzialem caly. wrocilem tego samego dnia, jadac niecale 2,5 godziny.
mysle ze i w tym roku mnie nie zawiedzie. :wink:

podsumowujac: 2 miejsca wciaz wolne!

8)

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

hayabusarider

#259 Postautor: hayabusarider » 16 marca 2005, o 12:17

Myślę że wszelkie tutaj obecne "przekrzykiwania Pieniaczy" która drużyna wygra jest nie na miejscu,jako I meczu w tym sezonie.
Panowie ten mecz jeżeli zostanie rozegrany z powodu wiadomej/niewiadomej aury,jest Wielką Niewiadomą dla MOTORU jak i dla KROSNA.
Dla zawodników niestety,nie będzie to luzacki trening czy sparing.
Dla nie jednego słabszego psychicznie będzie to nie lada wyzwanie."Ten pierwszy mecz,w sezonie" Pomijając fakt przygotowania sprzętowego i kondycyjnego.
Według mnie wygra Klub mający zawodników lepiej kontrolujących swoje emocje,mających mocniejszą "psyche".
No i fakt następny,będzie miało tutaj Ogromne znaczenie spasowanie się z torem.
Co daje "miejscowym" z góry przewagę,chyba że pogoda zmieni charakter toru chwilkę przed meczem,wtedy tor będzie jednakowy dla wszystkich :)
Określił bym ten Pierwszy mecz Walką z psychiką oraz torem.

Ciekawe czy nasi zawodnicy mają jakieś zajęcia z psychologiem w tym sezonie?
Przydałoby się to przede wszystkim "niestabilnemu"Jeleniewskiemu oraz Kępie jako "świerzakowi"

P.S.

Ukłony w stronę Lukiego73

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#260 Postautor: $korzen$ » 16 marca 2005, o 16:45

WLasnie, FC organizuje wyjazd ?

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#261 Postautor: jacur78 » 16 marca 2005, o 16:54

Trudno pisac o szansach na wygrana poszczegolnych druzyn jak wiekszosc zawodnikow nie wyjechala na tor. Dzis dowiemy sie cos wiecej na temat formy Mateja Feriana, ktory startuje w Poole w rywalizacji ze Swindon.
Jak zawody sie odbeda (bo pada) to opisze jak sie spisal w tych zawodach. Bedzie wiadomo wiec juz cos wiecej :)

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#262 Postautor: mikas » 16 marca 2005, o 17:36

$korzen$ pisze:WLasnie, FC organizuje wyjazd ?

Tak Fan Klub prawdopodobnie zorganizuje wyjazd, o szczegółach będzie informacja w terminie późniejszym :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
dada

#263 Postautor: dada » 16 marca 2005, o 17:57

WKOŃCU JAKAS MADRA OSOBA ZNALAZLA SIE NA TYM FORUM LUKI JAK BEDZIESZ W KROSNIE MASZ U MNIE DUZE JASNE Z PIANKA :!:

racja Jensen,Franków,Kepe nie jechali w Krośnie Wrona latala raz ale .... jakby jej nie było statystyki nie klamia wypadacie duzo gorzej od naszych zawodnikow co nie ulega watpliwosci Szmid,Wilk ( niedoceniany przez wiekszosc osob tutaj) Ferjan będą naprawde trudni do objechania Jezeli warunki pozostana takie jak sa tor bedzie bardzo trudny a nasi jezdza na takich zawsze dobrze ponizej 60 nie schodza wtedy :] ot przykład jak to Ostrów przyjechał po awans pewny do nas z szampanami i ... wyjechał sobie 25 ptk !!!!!!! Hans Clausen dni wczesnije objezdal Golloba, Rickardssona i innych na DPŚ we Wrocku a u nas zrobił 8-9 ptk w 6 biegach
ja nie mowi ze beda baty dla was ale wygrac bedzie wam ciezko
ktos pisal ze wtedy przegraliscie bo Trumina upadł no i co z tego jak reszta nie istaniala woogole a sam seba wtedy meczu by wam nie wygrał
popatrzcie na jedno nie wygraliscie z nami od 16 lat u nas a my od reaktywacji speedwaya w 1988 roku zawsze plasowalismy sie do 1999 roku w granicach 8-10 miejsca a i potem byly dwa razy 3 miejsca raz 4 raz 5 i teraz 2 a i jeszcze jedno objezdal waszych Wozniak ktory w tym roku byl najgorszym naszym zawodnikiem wiec o czyms to musi swiadczyc sklad krosna z 2001,2002 roku a obecny to jak porownianie tarnowa 2000 a obecnego
KSZ KROSNO ----> 1 LIGA 2006 !!

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#264 Postautor: kdsz » 16 marca 2005, o 18:31

Może i ja przed każdym spotkaniem będę przepowiadał zwycięstwo naszych przeciwników, skoro można za to browara dostać ;)

Awatar użytkownika
papi
Trener

#265 Postautor: papi » 16 marca 2005, o 18:36

dada moze i masz racje, to ze o zwyciestwo bedzie trudno to wszyscy wiemy, ale to pierwszy mecz sezonu, wiec KSZ nie bedzie jeszcze na tyle objezdzony, a TZ jest w slowenii wiec jakas tam przewage beda mieli, jednak przewaga toru na pewno jest bardzo duza. mowisz ze KKZ to nie ten sam klub co w 2002 roku, ale w tż zmiany sa wcale nie mniejsze wiec mozemy sie spodziewac ciekawego pojedynku, a jeszcze co do tego meczu z przed 3 lat to moze nie pamietasz ale wtedy z lotniska na mecz nie dojechal Zorro Zetterstroem, a gdyby byl to wynik moglbyc inny, pozdro

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#266 Postautor: Lublin_Fan » 16 marca 2005, o 20:49

było statystyki nie klamia wypadacie duzo gorzej od naszych zawodnikow co nie ulega watpliwosci

Otóż statystyki tak naprawdę nie mówią nic. Kiedy ostatnio obecni zawodnicy obu ekip mieli okazję rywalizować ze sobą?

Jezeli warunki pozostana takie jak sa tor bedzie bardzo trudny a nasi jezdza na takich zawsze dobrze ponizej 60 nie schodza wtedy

Grunt, że obaj mamy dobry humor :lol: :lol: :lol:

popatrzcie na jedno nie wygraliscie z nami od 16 lat

No ale co z tego??? Historia nie jeździ. Ja staram sie wnioskować na podstawie obecnych faktów. A te są takie, że my mamy zawodników z doświadczeniem z GP (Jensen) i z ekstraligi (Franków, Piszcz). Do tego poraz kolejny powtarzam: sprzęt. Nam silniki bedą robić najlepsi tunerzy na świecie. W dodatku nasi spędzili dziś kilka godzin na torze w krsko bo rozpczęli zgrupowanie.

A Krosno obecnie wygląda tak: "wzmocniliście" się zawodnikami, którzy nie mieścili sie w innych składach. Jak przyznał sam Szmid - nie będzie dużo większych funduszy zainwestowanych w sprzęt. Zawodnik z największym doświadczeniem to Ślączka, czyli wieloletni drugoligowiec. W dodatku straszysz Wilkiem, czyli wychowankiem rzeszowskiej betonowej szkoły. Jestem naprawdę ciekaw jak józek poradzi sobie na ciężkim torze.

sklad krosna z 2001,2002 roku a obecny to jak porownianie tarnowa 2000 a obecnego

Skład Lublina z roku 2000 to
Adorjan
Zieliński
Łowicki
Muszyński
Mordel
Lipniacki
Jeleniewski

Czy nie dowodzi to, że historia spotkań obu ekip jest kompletnie bezwartościowa? Prawie całkowicie nowe składy, inne okoliczności, inne pieniądze.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#267 Postautor: Gelo » 16 marca 2005, o 21:34

statystyki nie klamia wypadacie duzo gorzej od naszych zawodnikow co nie ulega watpliwosci Szmid,Wilk ( niedoceniany przez wiekszosc osob tutaj) Ferjan będą naprawde trudni do objechania

Uważam, że powinieneś (powinnaś) zmienić zainteresowania - sugeruję brydż sportowy tudzież warcaby - sporty mniej stresowe. O Ferjanie i Wilku w pierwszoligowych realiach wiesz tyle co kot napłakał - my ich mieliśmy na bieżąco i tu nie będzie żadnego zaskoczenia. więc na jakie statystyki się powołujesz? Dostaliście bo dupie ze słabszymi pierwszoligowcami, a Grudziądz wręcz Was ośmieszył (Sawina cztery biegi, Puzon 12 z defektem) a i tak było 12 punktów w plecy. Może trochę pokory by się przydało i trzeźwego myślenia - ja rozumiem że bezrobocie u Was spore i trzeba zabić jakoś czas ale bez przesady. Argument, że nie wygraliśmy od 16 lat jest po prostu beznadziejny. Połowę tego czasu jeżdziliśmy w innych klasach rozgrywkowych, wiec ciężko było wygrać.
Hans Clausen dni wczesnije objezdal Golloba, Rickardssona i innych na DPŚ we Wrocku a u nas zrobił 8-9 ptk w 6 biegach

Albo mam deja vu albo mamy do czynienia z podkarpacką chorobą psychiczną. Już kiedyś to słyszałem "Karlsson nigdy nie zrobił więcej jak 8 punktów w Rzeszowie, objeżdżał go nawet Miesiąc". Daruj sobie takie argumenty, bo potem wyjdziesz na kretyna jak Twoi sąsiedzi zza miedzy.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#268 Postautor: luCas » 16 marca 2005, o 21:55

Fanom z Krosna polecam zapoznanie sie z archiwalnymi topicam o meczach MOTORU w sezonie 2004. 8) Poczytajcie, przemyslcie...od razu uprzedzam pytania i stwierdenia- tak to byl zeszly rok, ale niektorzy kibole Wilkow chyba za dlugo siedza w najnizszej klasie rozgrywek i nie potrafia zrozumiec wielu rzeczy. Mamy gorszy skladzik niz w tamtym sezonie, ale moim zdaniem Krosno prezentuje kadrowo poziom niewiele wiekszy niz Gniezno w 2004. Tylko ten tor...mam nadzieje ze naszym zawodnikom wkoncu wyjdzie mecz z KKZ :wink:
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
papi
Trener

#269 Postautor: papi » 16 marca 2005, o 22:06

apropos dlugich lat bez zwyciestwa, jest tez kilka dlugich serii bez porazek, proponuje pojechac jakies mecze z Włokniarzem, WTS, albo Polonią Bydgoszcz, nie przegralismy od wielu lat i powinnismy zorganizowac taki sparring zeby udowodnic kibicom tych klubow kto jest lepszy, bo Hampel i Protasiewicz na naszym torze nie wygrali biegu od kilku lat, nasz tor im wyraźnie nie leży, ma bardzo specyficzna nawierzchnie <buehehehe> :wink:

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#270 Postautor: jas » 16 marca 2005, o 22:25

skoro koledzy z Krosna nas tutaj tak czesto odwiedzaja, to mam pytanie. jak tam stan toru u was i pogoda? i jakie sa szanse na odjechanie meczu w terminie?
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

KrzyÅ›
Junior

#271 Postautor: KrzyÅ› » 16 marca 2005, o 22:30

jas pisze:skoro koledzy z Krosna nas tutaj tak czesto odwiedzaja, to mam pytanie. jak tam stan toru u was i pogoda? i jakie sa szanse na odjechanie meczu w terminie?

Jak Warszawka da kasę to i pługi do Krosna dojadą... :wink:

Awatar użytkownika
papi
Trener

#272 Postautor: papi » 16 marca 2005, o 22:40

podobno pługi śa juz w drodze tylko nie wiadomo czy dotrą bo podobno w okolicach krosna nie ma prądu i jest strasznie ciemno, a wczoraj wyjechala jakas druga ekipa ktora ciągnie kable z Warszawki, ale tez jest tak ciemno ze od 20 fodzin krąża i nie maja gdzie podłączyć :lol:

hayabusarider

#273 Postautor: hayabusarider » 16 marca 2005, o 22:54

Wygląda na to iż Matej Ferjan pokaże czy nie zapomniał jak się jeździ przez zime
w najbliższą niedzielę http://www.przegladzuzlowy.pl/news_la.php?id=1089880386

wilk

#274 Postautor: wilk » 16 marca 2005, o 23:13

Gelo pisze:
statystyki nie klamia wypadacie duzo gorzej od naszych zawodnikow co nie ulega watpliwosci Szmid,Wilk ( niedoceniany przez wiekszosc osob tutaj) Ferjan będą naprawde trudni do objechania

Uważam, że powinieneś (powinnaś) zmienić zainteresowania - sugeruję brydż sportowy tudzież warcaby - sporty mniej stresowe. O Ferjanie i Wilku w pierwszoligowych realiach wiesz tyle co kot napłakał - my ich mieliśmy na bieżąco i tu nie będzie żadnego zaskoczenia. więc na jakie statystyki się powołujesz? Dostaliście bo dupie ze słabszymi pierwszoligowcami, a Grudziądz wręcz Was ośmieszył (Sawina cztery biegi, Puzon 12 z defektem) a i tak było 12 punktów w plecy. Może trochę pokory by się przydało i trzeźwego myślenia - ja rozumiem że bezrobocie u Was spore i trzeba zabić jakoś czas ale bez przesady. Argument, że nie wygraliśmy od 16 lat jest po prostu beznadziejny. Połowę tego czasu jeżdziliśmy w innych klasach rozgrywkowych, wiec ciężko było wygrać.
Hans Clausen dni wczesnije objezdal Golloba, Rickardssona i innych na DPŚ we Wrocku a u nas zrobił 8-9 ptk w 6 biegach

Albo mam deja vu albo mamy do czynienia z podkarpacką chorobą psychiczną. Już kiedyś to słyszałem "Karlsson nigdy nie zrobił więcej jak 8 punktów w Rzeszowie, objeżdżał go nawet Miesiąc". Daruj sobie takie argumenty, bo potem wyjdziesz na kretyna jak Twoi sąsiedzi zza miedzy.

ohoho ! znalazl sie znawca i wytrawny obserwator poczynan wilka i ferjana ! wrzuc na luzik kolego ! ile razy widziales tych zawodnikow na torze w krosnie ??? (przypominam ze I mecz bedzie wlasnie przy legionow) no to sie nie odzywaj !!!! grudziadz nas osmieszyl ???? buhahahaha ! to ja powiem ze was osmieszyl rzeszow ! puszakowski (jesli pamietasz) to byl gosciu w ubieglym sezonie trudny do objechania (patrz na MPPK - to o czyms mowi), a od naszego bezrobocia to sie od... , zajmij sie swoim, macie przeciez wieksze ! co ty kolego porownujesz tor w rz-wie , prosty jak stol z czarnym , dziurawym (jak to ktos zauwazyl) i wymagajacym troszke technicznego podejscia ????? pozyjemy zobaczymy czy sobie jensen poradzi ! oby tak, bedzie przynajmniej ciekawsze widowisko ! zebys ty nie wyszedl czasem na kretyna ! hehe

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#275 Postautor: GIGI » 16 marca 2005, o 23:31

Wilk po co prowokujesz??? Z twoich wypowiedzi wyciągam jeden wniosek: Nie masz więcej niż 15 lat;), jeśli się mylę to powinieneś się wstydzić. O co ci chodzi?? Widzę że wyraźnie szukasz zaczepki.

A tak nawiasem mówiąc to proszę daj sobie spokój z pochopnymi wypowiedziami i uwierz mi na słowo że tu na forum jest pare osób które naprawde znają się na żużlu w przeciwieństwie do Ciebie.

Jeśli uraziłem to przepraszam i pozdrawiam - GIGI