Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#2651 Postautor: Lublin_Fan » 7 grudnia 2005, o 08:55

Skład tz SIPMA lublin 2006:

Knapp
Rempała
Schields
Piszcz
Franków
Pietraszko
Polak
Michaluk

WALCZYMY O AWANS. PODKREŚLAM: WALCZYMY O AWANS. Nasz kochany prezes Kępa tak powiedział. Mamy 1,5 mln i walczymy o awans. Głowy do góry :lol: :lol: :lol:

Żenujący sponsor, żenująca agonia, żenujące zapewnienia. Odpycha mnie od Sipmy bardziej niż od polityki :twisted:

Pozdr.

Susic
Junior

#2653 Postautor: Susic » 7 grudnia 2005, o 09:14

A ja nie wierzę w skład Ostrowa:

Max
Karlsson
Ferjan
Jędrzejak
Węgrzyk
Risager
Moeller
Szczepaniak

myśle, że co najwyzej bedzie taki:

Max
Karlsson
Jędrzejak
Węgrzyk
Szczepaniak
Brucheiser
Liberski

Gdzieś, przeczytałem, że chyba dziś jest spotkanie prezesów klubów i tam bedą omawiać kwestię ósmego zawodnika w składzie. Pewnie poruszą też problem juniorzy-obcokrajowcy (nr 6 i 7). Przypominam, że już wcześniej była mowa o nieformalnej umowie o maksymalnie dwóch obcokrajowcach w składzie.

Wierzę, że:
1. regulamin (z nieformalnymi ustaleniami), będzie pozwalał na wystawienie w składzie max. dwóch straniero pod numerami 1-5.
2. utrzymany zostanie obowiązek wystawiania juniorów Polaków pod nr 6 i 7 - inaczej ten przepis bedzie bez sensu (obowiazek szkolenia zagranicznych juniorów?)
3. jeśli chodzi o zawodnika z nr 8 - jestem za Polakiem (obojetnie czy do lat 23 czy dowolny)

Powstrzymajmy jeszcze chwilę gorące głowy - poczekajmy na końcowe ustalenia regulaminowe. W piatek (9.12.2005) zbiera sie Prezydium ZG PZM - tam będą zatwierdzać regulaminy.

Pozdrowienia
Susic

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2654 Postautor: bkapusta » 7 grudnia 2005, o 09:25

Wiara ponoc czyni cuda...
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#2655 Postautor: grzesieck » 7 grudnia 2005, o 10:05

Cos dziwnego dzieje sie z ankieta, najpierw probowalem ja usunac i bezskutecznie, pozniej zmodyfikowac i jak widac tylko czesciowo udala sie ta sztuka, bo brakuje kilku nazwisk ktore wpisywalem, a na dodatek zostaly stare glosy. Niech sie zajmie tym ktos madrzejszy ode mnie ;]
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2656 Postautor: Gelo » 7 grudnia 2005, o 10:06

Niezależnie od regulaminu - takiego czy innego, Ostrów i Zielona jest na dzisiaj poza naszym zasięgiem - przede wszystkim mają składy. Jedyne co można zrobić - tak jak napisał boxing - powalczyć o jak najwyższe miejsce (trzecie) i liczyć na powiększenie ligi. Niestety liczyć się też trzeba z koniecznością barażu z ostatnią drużyną Ekstraligi. A w związku z tym należy odłożyć sentymenty (do Jelenia, Piszcza, Trumińskiego) i zbudować skład który mógłby powalczyć z ekstraligowcem jak równy z równym.

Danio

#2657 Postautor: Danio » 7 grudnia 2005, o 10:17

Po opadnięciu emocji z składem Ostrowa! po głębszych przemyśleniach dochodzę do wniosku że nie wolno załamywać rąk :!: Nasz Zarząd musi postarać się teraz udowodnić że z o wiele mniejszym budżetem też można równie dobrze powalczyć z nimi o extraligę :!: Trzeba za wszelką cenę udowodnić że Ostrów to frajerzy i że słono przepłacają swoje "gwiazdeczki"Po podpisaniu u nich kontraktów Maxa i Karlssona- uświadomiło mnie że Ci dwaj panowie nie mają za grosz ambicji sportowych aby powalczyć z najlepszymi czyli w Extralidze! Ich tylko kasa interesuje żadne przywiązanie klubowe- wykalkulowali że w I lidze więcej zarobią niż MAx np. w Rzeszowie gdzie tak go bardzo chcieli. Jeżeli to prawda że Ostrów ma budżet około 4 mln złotych- to ludzie tyle to wicemistrz Polski (Bydgoszcz) chyba nie miał w tym sezonie- chyba tylko Tarnów miał w tym sezonie coś około 5 mln. zł. A gdy awansowała Unia to nawet o Karlssonie nie chciała słyszeć :D . Więc trzeba udowodnić że mając tyle kasy zainwestowanie w takich zawodników to ośmieszanie się !

Nie sztuką jest mieć kasę i wykupić sobie awans ale sztuką jest mieć mało kasy a wywalczenie awansu
DO BOJU TÅ» LUBLIN

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2658 Postautor: Gelo » 7 grudnia 2005, o 10:27

Nie sztuką jest mieć kasę i wykupić sobie awans

Nie sztuką jest mieć kasę? Powiedz to naszemu prezesowi :twisted:

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#2659 Postautor: jacur78 » 7 grudnia 2005, o 10:30

COs mi tu pachnie kryminalem

baranek
Junior

#2661 Postautor: baranek » 7 grudnia 2005, o 10:34

ale w ostrowie i w zielonce, tak jak było z gorzowem kasa niby była a tu dupa a teraz są zadłużeni po uszy, i zkąd oni będą mieli kase na Jonasa :?:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2663 Postautor: Gelo » 7 grudnia 2005, o 10:46

Kolega Jonasz zapewne przymierza się do ścigania na torach długich, a zawody te przeważnie rozgrywane są w Niemczech, w piątki/soboty. Do Gorzowa miałby rzut beretem. Podejrzewam, że w grę wchodzi też menedżerski lobbing, który przemawia za Stalą nie za TŻ. A mogło być tak pięknie - jeszcze dwa dni temu nawet bym nie pomysłał, że zacznę się trząść jak galareta żeby tylko Joonas podpisał u nas. Deja vu z poprzedniego roku :D Za miesiąc i Wardzała będzie super

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#2664 Postautor: grzesieck » 7 grudnia 2005, o 10:47

Czy zeby zrobic nowa ankiete to trzeba nowy temat zalozyc? :| Bo walcze i walcze i nijak to co robie nie ma pokrycia z tym co mi sie wyswietla po zedytowaniu :twisted:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2665 Postautor: Łoptymista » 7 grudnia 2005, o 10:53

grzesieck pisze:Czy zeby zrobic nowa ankiete to trzeba nowy temat zalozyc? :| Bo walcze i walcze i nijak to co robie nie ma pokrycia z tym co mi sie wyswietla po zedytowaniu :twisted:

Proszę nie dotykać ankiety! To prznopsi pecha. W tamtym roku było z pięć ankiet i wszystkie gie warte.:(

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2666 Postautor: bkapusta » 7 grudnia 2005, o 11:00

Wtedy to byla tragedia... Co ankiete to lepsze nazwiska...
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2667 Postautor: ravajas » 7 grudnia 2005, o 11:14

Gelo pisze:
Nie sztuką jest mieć kasę i wykupić sobie awans

Nie sztuką jest mieć kasę? Powiedz to naszemu prezesowi :twisted:

nie napisał, że nie sztuka jest miec kase, tylko, ze nie sztuką jest mając kasę "kupić" awans.

A swoją drogą, o co chodzi, że w Lublinie od jakiegoś czasu tylko się mówi zamiast robić? Czy to tylko brak odwagi czy kurczowe trzymanie sie planu ekonomicznego?

pozdrawia:
Rafał Borowski

YNOS

#2669 Postautor: YNOS » 7 grudnia 2005, o 11:19

Mimo ze jestem "młodym" forumowiczem to dziwię sie wiekszości z Was.Was którzy tak bardzo chcą widzieć w składzie pana Andrzeja Huszczę.Pan Huszcza w marcu 2006 skończy 49 lat.Czy nikt nie zastanawia sie nad tym że każdy upadek pana Andrzeja może skończyć sie kontuzją?.A niestety organizm pana Huszczy nie bedzie się regenerował tak jak chłopaka 30 letniego.I co wtedy ze składem?Znowu dokoptowywanie kogos z zewnątrz lub na siłe sadzanie na motor Jurka Mordela?A poza tym pan Huszcza swoje juz osiągnął i ja wolałbym dać szanse młodemu chłopakowi np. juniorowi z Lublina.Skład powinien byc perspektywiczny z wizja na przyszłość.Wyraże swoją opinię i mam nadzieje że znajdę w niej swoich zwoleników: panu Andrzejowi życze duzo zdrowia ale mam nadzieje że nie bedzie jeździł w Lublinie.Pozdrawiam wszystkich.

rob7
Senior

#2670 Postautor: rob7 » 7 grudnia 2005, o 11:19

kto podpisze u nas zależy od celu jaki postawi sobie zarząd w sytuacji gdy znane są składy
Z-G i Ostrowa, według mnie walka o 3, 4 miejsce to tylko koszty bo wiara w powiększenie
e-ligi do 12 drużyn to nie ta bajka a kibiców niedzielnych nie będzie dużo więcej niż w ub.sezonie, pozostaje wariant spokojnego odjechania sezonu i miejsce 5,6 i wówczas
kto podpisze jest nieważne lub podjęcie ryzyka powalczenia z faworytami w finansach to się nazywa "ucieczka do przodu" nawet posiłkując się kredytem wówczas jest szansa
że wykonanie budzetu bedzie wieksze (więcej kibiców, lepsza sprzedaż karnetów, możliwość pozyskania nowych sponsorów) do realizacji tego celu potrzeba troche odwagi ze strony zarządu i Sipmy.
Bo potrzebujemy dwóch dobrych juniorów ( z tym chyba nie byłoby problemu i nie jest to tak bardzo kosztowne) no i niestety trzeba wyłożyć kase na ... Sallivana (gdzie będzie jeździł zadecyduje kasa bo inaczej podpisałby już w Częstochowie) wydaje się że wówczas znacznie zwiększy się frekwencja i z tej zwiększonej frekwencji będzie można pokryć różnicę miedzy kontraktem średniej klasy zawodnikiem a zawodnikiem wybitnym
Postawmy na Australijczyków

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2671 Postautor: Gelo » 7 grudnia 2005, o 11:20

Pokemon pisze:Ja myślę, że się dzieje wiele, tylko niewiele przecieka na to forum. Trzeba wysłać szpiegów... :lol:
A swoją drogą chyba Rybnik odpuścił Nielsa Krystiana Iversena :wink: A i zaprzeczaja jakoby rozmawiali z Jurczyńskim! :wink:
Jordan puknij się w głowę i chodź do Lublina! Tu widać było że chciałbyś jeździć! :wink:

Iversen podpisał w Ekstralidze. A Jurczyński to po kiego tu nam?

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2672 Postautor: bkapusta » 7 grudnia 2005, o 11:25

Gelo pisze:
Pokemon pisze:Ja myślę, że się dzieje wiele, tylko niewiele przecieka na to forum. Trzeba wysłać szpiegów... :lol:
A swoją drogą chyba Rybnik odpuścił Nielsa Krystiana Iversena :wink: A i zaprzeczaja jakoby rozmawiali z Jurczyńskim! :wink:
Jordan puknij się w głowę i chodź do Lublina! Tu widać było że chciałbyś jeździć! :wink:

Iversen podpisał w Ekstralidze. A Jurczyński to po kiego tu nam?

Ktos musi myc motocykle :)

Troche powagi, jelsi mimo wszystko mamy jechac o elige to trzeba nam konkretow, jesli nie to lepiej trzymac Jelenia i Piszcza niz sciagac jakis Jurczynskich.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2674 Postautor: ravajas » 7 grudnia 2005, o 11:33

bkapusta pisze:Troche powagi, jelsi mimo wszystko mamy jechac o elige to trzeba nam konkretow, jesli nie to lepiej trzymac Jelenia i Piszcza niz sciagac jakis Jurczynskich.

jestem tego samego zdania. wprawdzie ja i tak będe chodził na mecze oglądać żużel, ale zdecydowanie wolę oglądac pojedynki (już niech będa nawet przegrywane) niż to, co w ostatnim sezonie, kiedy przyjechał Ostrów krajówką i pokazywali solową jazdę.

pozdrawia:
Rafał Borowski