Działalność klubu - kłopotów cd....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Mateusz111
Junior

Re: Działalność klubu - kłopotów cd....

#3052 Postautor: Mateusz111 » 13 marca 2008, o 15:00

Musielibysmy sprzedac 8 tysiecy cegielek po 10 zl kazda aby miec te brakujace 80 tysiecy...

To juz lepiej byloby sprzedac ta bande dmuchana skoro i tak nie moglaby byc zalozona :roll:

Szkoda ze tak wyszlo, teraz trzeba miec nadzieje ze przez ten rok znajda sie jakies osoby, ktore beda chcialy stworzyc wszystko od podstaw :?

meesha
Trener
Kontakt:

Re: Działalność �ubu - kłop�ów c�...

#3053 Postautor: meesha » 13 marca 2008, o 15:08

To juz lepiej byloby sprzedac ta bande dmuchana skoro i tak nie moglaby byc zalozona

Nie wydaje mi sie, zeby banda była wlasnoscia klubu wiec nawet tak desperacki krok bylby niemozliwy...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

piotr76
Senior
Kontakt:

#3054 Postautor: piotr76 » 13 marca 2008, o 16:02

harry pisze:1.Już na dwoje nie wróżyła.�ponsor nas wyrolował. W�ym roku nie jedziemy.
2. A ten "sponsor" siedzi sobie spokojnie za biureczkiem w WARCIE i analizuje. Niestety jest tylko zwykłym u�ędniki�.[/quote]

Jarek[mozna jasniej ? bo zabrzmialo to jak by to było o mn� ... ? :shock:

[qu[te="mikas"]Piotrek?
Po nim się takich�lupot nie spodziewalem :shock: ... i nadal nie spodziewam.

No ale moze tu zajrzy i zaprzeczy, ze to jednak nie on. Mam taka nadzieje...[/q[ote]

I masz racje mikas, bo ja o całej spraw� nic nie wiem ...
z drugiej strony to Harry masz do mnie telefon wiec mogles przedzwonic to bym sie dowiedzial co i jak. Juz po samej informacji ze Warta chce sponsorowac klub to pachne jakims walkiem ...
1. Warta sama nie sponsoruje od 2 lat jestesmy w grupie kapitalowej i jesli cos jest sponsorowane to przez wszystkie podmioty grupy czyli Kredyt Bank, Zagiel, KBC itp ...
2. Sprawy sponsoringu roztrzyga Zarzad, a rekomendacje przedstawia Biuro odpowiedzialne za PR ktore znajduje się w Kredyt�anku (swoja droga to ktos nam dobry PR zrobil)
3. W Makroregionach moga jedynie zlozyc wniosek o objecie sponsoringiem do centrali i nie maja decyzyjnosci ani kompetencji do nagocjacji ...
Juz w zeszlym roku mowilem ze moze jakas szansa na kase (moze nie duza ale zawsze cos) jest ale trzeba uderzyc do centali, ale napewno jesli ma dojsc do jakiegos spotkania to musza wiedzec na jakich warunkach ma powstac S.A. i jesli miasto ma w to wejsc to z czym ... (mam nadzieje ze o to Ci nie chodzi, bo zaznaczalem ze ja niewiele moge conajwyzej umowic jakies niezobowiazujace spotkanie z Prezesem,ale odzewu z Twojej strony nie bylo ... a ja niczego nie obiecywalem poza tym ze pomoge w tym zakresie w ktorym moge), nigdy nie kreowalem sie na kogos kim nie jestem, a Twoj post delikatnie mowiac wskazuje (byc moze nie celowo) na moja osobe jako sprawce calego zamieszania ... przynajmniej wsrod ludzi ktorzy mnie znaja ...
zamiast 500 + program Beryl +

harry
Trener

#3055 Postautor: harry » 13 marca 2008, o 16:49

W kazdym badz razie wszystkie swoje madrosci "sponsor" wypisywał z maila "pparyz @ costam".
troche zadziwiajacy zbieg okolicznosci.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

piotr76
Senior
Kontakt:

#3056 Postautor: piotr76 » 13 marca 2008, o 17:01

Sorki ze post pod postem ....
Troszke popytalem w Firmie i oto co sie dowiedzalem ... Niebylo zadnych oficjalnych rozmow pomiedzy Warta a TZ, a co wiecej nawet o nieoficjalnych nikt nie slyszal ....przynajmniej tych co pytalem, nie wplynely zadne wnioski z makroregionow o sponsoring ...
W nieoficjalnych rozmowach wszyscy mowia ze sponsoring klubu jako takiego raczej nie wchodzi w rachube, predzej mozna jakas $ dostac w postaci sponsorowania zawodnika. O kase najlepiej ubiegac sie przed ustalenie budzetu czyli okolo czerwca, aby w przyszlym roku mozna bylo cos dostac, tak bez zapisu w budzecie nie ma raczej szans a jesli juz to jakies grosze.
Istnieje jeszcze szansa ze cos bedzie $ jesli firma na tym zarobi ... tyle ze co mozna zarobic ??? obowiazek kupienia polisy dla kazdego kibica ? :lol: tutaj ciezko o argumenty ...
Tyle info udalo mi sie zdobyc ... ale fakt ze duzo zalezy od strony ludzi kierujacych klubem jesli ktos ma charyzme, czas na rozmowe i argumenty to moze zawsze troche $ "wyrwać" z kazdej firmy ...
jesli bede mogl w czyms pomoc to prosze info na PW
Ps. Harry chetnie poznal bym troche szczegolow tych negocjacji szczegolnie czlowieka ktory reprezentowal tak "godnie" moja firme ale to moze na PW ...

Koper
Trener
Kontakt:

#3057 Postautor: Koper » 13 marca 2008, o 17:07

Czy ktos dzis wybiera sie do jakiegos pubu aby pogadac o biezacej sytuacji i o przyszlosci? Jesli tak, tez chetnie pojawie sie.

Koper
Trener
Kontakt:

#3058 Postautor: Koper » 13 marca 2008, o 17:13

Czarek pisze:Poza tym do tej pory nie widzialem w klubie pomyslu ani checi na stworzenie czegos nowoczesnego i samodzielnego. Nikt nie pomyslal nawet o idei uzyskania własnego stadionu i pozyskania dla niej sponsorow np. poprzez budowę swojego toru w innym miejscu badz przejeciu Zygmuntowskich tylko dla zuzla (a byly rozwazane takie kwestie we wladzach Lublina). To bylby jakis kapital, poczatek budowy czegos swojego, lepszego.

I kolejny przyklad rowniez ze stolicy Wielkopolski:
We wtorek władze Poznania poinformowały, że Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji, które jest właścicielem stadionu, na którym swoje mecze rozgrywa PSŻ Milion Team Poznań, dało zielone światło dla komunalizacji obiektu. - To jest fundamentalna decyzja, od której zależy przyszłość żużla w stolicy Wielkopolski - zapewnia Tadeusz Wiencek, członek zarządu PSŻ.

Komunalizacja pozwoli poczynić niezbędne inwestycje, bez których poznański żużel będzie zagrożony. Wymagania licencyjne mówią bowiem o plastykowych siedziskach, sztucznym oświetleniu czy monitoringu. Koszty tych inwestycji są ogromne, klub nie byłby w stanie ich ponieść, a remontem nie jest zainteresowany również obecny właściciel oraz dzierżawca – TS Olimpia.

harry
Trener

#3059 Postautor: harry » 13 marca 2008, o 17:18

Czarek pisze:Poza tym do tej pory nie widzialem w klubie pomyslu ani checi na stworzenie czegos nowoczesnego i samodzielnego. Nikt nie pomyslal nawet o idei uzyskania własnego stadionu i pozyskania dla niej sponsorow np. poprzez budowę swojego toru w innym miejscu badz przejeciu Zygmuntowskich tylko dla zuzla (a byly rozwazane takie kwestie we wladzach Lublina). To bylby jakis kapital, poczatek budowy czegos swojego, lepszego.

A skad wiesz że nikt nie pomyslal?????
Nie tylko ze nie pomyslal ale byly prowadzone rozmowy i to bardzo zaawansowane.
Ale nie ma to jak postrzelac na oslep a nuz cos sie trafi.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

piotr76
Senior
Kontakt:

#3060 Postautor: piotr76 » 13 marca 2008, o 17:19

harry pisze:W kazdym badz razie wszystkie swoje madrosci "sponsor" wypisywał z maila "pparyz @ costam".
troche zadziwiajacy zbieg okolicznosci.

tak sie sklada ze @ w warcie mail wygląda tak piotr.paryz@warta.pl ...
posiadam coprawda konto z loginem pp ... ale nieuzywalem go chyba juz od roku jak nie wiecej i jest ono na wp ...
rozumiem ze chodzi o "sponsora" z forum a Warta nigdy nie miala byc sponsorem TZ ...
widze ze ktos mnie strasznie "lubi" i podszywa sie podemnie bo przeciez adres pparyz@ costam mozna sobie zalozyc jesli sie chce ... z 2 strony jesli bylbym to ja, to Jarku sorki ale czy Ty myslisz ze ja jestem az tak ograniczony zeby jeszcze zostawiac slad wskazujacy jednoznacznie na mnie ???
Jak dla mnie sprawa jest ewidentna ze ktos chce mi niezla opinie zrobic ....

Ps. Jesli czytasz to drogi chuju zlamany to wiedz jedno ze jak sie dowiem ... a wczesniej czy pozniej to wyjdzie to masz cieplo ....

Shack
Administrator

#3061 Postautor: Shack » 13 marca 2008, o 17:20

nawet na pogrzebie musicie cos wywlekac nieboszczykowi ? :-)

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#3062 Postautor: Lublin_Fan » 13 marca 2008, o 17:26

Przecież była sprawa stadionu na ul. Kresowej, który miał być w tempie przyspieszonym dostosowany do żużla. Szkoda, że ten pomysł upadł. Ja widziałem w tym sporo plusów. Aczkolwiek teraz jest to już nieistotne.

Pozdr.

Awatar użytkownika
major

#3063 Postautor: major » 13 marca 2008, o 18:50

Ale żeby uzgadniać tak ważne decyzje dotyczące przyszłości klubu tylko poprzez kontakt mailowy, nie wiedząc z kim sie gada.... ciekawe profesjonalnie :shock:
Zawsze Motor Lublin

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3064 Postautor: istred » 13 marca 2008, o 19:31

I jest tu tez wina nas kibicow. Ile osob pojawialo sie na walnych tej zimy? Okazalo sie ze prawdziwych kibicow zuzla jest w Lublinie moze ze 20-30 osob z tego z poza bylego fan klubu ktory juz wczesniej udowadnial ze nie ma zuzla w dupie bylo moze z 5 nowych twarzy, a gdzie byla reszta? Mielismy pokazac ze jest dla kogo ten zuzel robic, ale okazuje sie ze nie ma. Nawet z tych ludzi co tu pisza na forum i maja czesto wspaniale pomysly wiekszosci sie nie chcialo ruszyc dupy z domu chociazby jeden raz.
Nie bylem na zadnym walnym, nie wybieralem sie i nie mam sobie nic do zarzucenia. Walne nie jest od tego zeby pojawiali sie na nim kibice ale od tego aby podejmowac na nim wazne dla klubu decyzje, a tlum kibicow moze tylko przeszkadzac.
Chodze na zuzel od kilkunastu lat i uwazam sie za prawdziwego kibica. Ani udzielanie sie w fan clubie, ani chodzenie na walne czy cokolwiek innego tego nie podwazy. Takich kibicow jak ja sa w Lublinie setki - wystarczy spojrzec na frekwencje na meczach z najslabszymy zespolami czy nawet na treningach. Miejsce kibica jest na stadionie. Place za bilet i to jest moje wsparcie dla klubu, na moim poziomie i na moje mozliwosci.

Wszystkim jest szkoda ze klub upadl, ale trzeba pamietac ze nie upadl zuzel, upadnie jak nie bedzie kibicow i kompletnie umrze zainteresowanie tym sportem w Lublinie.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#3066 Postautor: mikas » 13 marca 2008, o 19:50

Dokładnie, jakbys istred zrozumial o co chodzi to zacytowalbys tez dalsza czesc mojego posta a nie kawałek wyrwany zupełnie z kontekstu...
To nie mi masz udowadniac ze Ci na zuzlu zalezy jakimis postami czy chodzeniem na mecze, tylko byl czas zeby pokazac to sponsorom czy wladzom miasta a tą "mobilizacje" ktora zobaczyli np. panowie z miasta na walnych to mozna jedynie przemilczec...
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3067 Postautor: istred » 13 marca 2008, o 20:00

Jesli chodzi wam o to co napisaliscie to rozumiem.
I nadal uwazam, ze pokazywanie "ilu jest nas kibicow" powinno odbywac sie na stadionie na meczach, ewentualnie jakas pikieta, demonstracja czy cos pod Ratuszem, a nie na walnch.
Wedlug mnie takie zebranie powinny byc zamkniete dla kibicow.
A pisanie, ze prawdziwych kibicow jest 20-30 jest nieporozumieniem z waszej strony.

Mikas, cytuje zazwyczaj kawalek bo odnosze sie konkretnie do tej sprawy, ale wczesniej czytam caly post. Kazdy kto czyta forum i przeczyta moja wypowiedz wraz z zacytowanym fragmentem przeczytal wczesniej Twoja wypowiedz w calosc i wie o co w niej chodzilo.

meesha
Trener
Kontakt:

#3068 Postautor: meesha » 13 marca 2008, o 20:06

Noooo, pod ratuszem (a pozniej w ratuszu) było nas kilkanascioro :lol: Fakt, że dosc spontaniczne bylo to spotkanie ale jednak ta liczba co nieco pokazuje 8)

Wkrotce mamy zamiar zorganizowac spotkanie osob zainteresowanych czyms tak egzotycznym jak zuzel w Lublinie (rowniez kibicow) i zobaczymy ile osob pofatyguje sie tym razem w sytuacji, kiedy juz jest pozamiatane jesli chodzi o Towarzystwo Zuzlowe...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#3070 Postautor: Hans » 13 marca 2008, o 20:07

To, aby rozwiać wszelkie wątpliwości, zróbmy listę prawdziwych kibiców 8)
Zaistniała sytuacja pokazuje, że Polak jest mądry. Ale po szkodzie.

Awatar użytkownika
Carew
Szkółkowicz

#3071 Postautor: Carew » 13 marca 2008, o 20:14

Powaga ze zbraklo 80 tys. ??? Przeciez to cały ch... na takich sponsorow co niby mamy.
Nie jestem zorientowany ale czy Sipma nie moglaby dolozyc brakujacej kwoty jako sponsor strategiczny ???
----- FORZA JUVE -----

harry
Trener

#3072 Postautor: harry » 13 marca 2008, o 20:22

major pisze:Ale żeby uzgadniać tak ważne decyzje dotyczące przyszłości klubu tylko poprzez kontakt mailowy, nie wiedząc z kim sie gada.... ciekawe profesjonalnie :shock:

A tobie to właściwie o co chodzi? Wziąłeś coś czy nie rozumiesz pisanego?

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3073 Postautor: istred » 13 marca 2008, o 20:27

Noooo, pod ratuszem (a pozniej w ratuszu) było nas kilkanascioro :lol: Fakt, że dosc spontaniczne bylo to spotkanie ale jednak ta liczba co nieco pokazuje 8)
O ile pamietam to o wszystkim dowiedzialem sie pozniej dopiero z informacji z forum, takze chyba nie oczekiwaliscie ze pojawi sie tlum? To bylo wreczenie listu od kibcow tak? I miala byc "delegacja", czy nie?
Poza tym to nie w pomocy miasta byl problem, tylko braku ludzi, ktorzy by to wszystko pociagneli. Nawet nie chodzi o sponsorow, bo pieniadze na tylko wystartowanie wierze ze by sie znalazly.
Wkrotce mamy zamiar zorganizowac spotkanie osob zainteresowanych czyms tak egzotycznym jak zuzel w Lublinie (rowniez kibicow) i zobaczymy ile osob pofatyguje sie tym razem w sytuacji, kiedy juz jest pozamiatane jesli chodzi o Towarzystwo Zuzlowe...
OK, ale czy sa jakies oczekiwania z tym zwiazane?

meesha
Trener
Kontakt:

#3074 Postautor: meesha » 13 marca 2008, o 20:46

OK, ale czy sa jakies oczekiwania z tym zwiazane?

Oczywiscie, ze sa ale szczegoly zostana podane w srodkach masowego przekazu (internet, prasa, moze TV) w swoim czasie. Poki co zaczekajmy na pogrzeb nieboszczyka TZ :(

Co do calej reszty - chodzilo o przekazanie listu (i wtedy byla kilkuosobowa delegacja u prezydenta), ale za drugim razem zostalismy zaproszeni na posiedzenie komisji finansow i komisji sportu i wtedy (wydaje mi sie) info bylo pare dni przed tymze posiedzeniem...

W kazdym razie nie chodzi mi bron Boze o ustalanie kto jest kibicem, a kto nie. I generalnie nie jestem w opozycji do tego co piszesz. W kazdym razie faktem jest, ze frkwencja na owym spotkaniu byla kiepska :? Tylko tyle i az tyle...