TÅ» Motor Lublin 60:30 KSÅ» Krosno - 9 kwietnia 2006 !!

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
ermen
Zawodowiec

#326 Postautor: ermen » 9 kwietnia 2006, o 18:08

Sezon rozpoczęty od mocnego uderzenia, ale chyba inaczej byc nie mogło. Krosno z takim składem będzie jednym z outsiderów ligi.
Co do Naszych chłopaków:
Adam i Bo pokazali pewną i skuteczną jazdę. To samo można powiedzieć o Jacku.
Na tle słabych Krośnian trudno jednoznacznie ocenić Knappa i Śwista. Myślę jednak że ten tydzień muszą solidnie przepracować bo to nie jest poziom jakiego oczekujemy.
Na koniec Lubos, który był chyba rewelacją meczu i należą sie działaczom gratulacje za zakontraktowanie tego chłopaka. Strzał w dychę i oby tak dalej.

PS. Osobne słowa należą sie Danielowi. Jestem zawiedziony nie jego jazdą tylko brakiem jego jazdy. Wystąpił tylko w dwóch biegach, z czego w drugim chcec sie pokazać zaliczył uślizg. Nie rozumiem, dlaczego nie pojechał np. za Rempałę lub Shieldsa we wcześniejszych biegach. Tym bardziej że na treningu wcale nie był np. od Śwista czy Knappa gorszy. Powiem więcej, był lepszy i należała mu się większa ilośc startów. Jeśli jest rezerwowym tylko dlatego że nie skończył 23 roku życia to nie ma sensu.
Każdemu jego Everest...

Mohamed

#327 Postautor: Mohamed » 9 kwietnia 2006, o 18:09

Jestem pozytywnie zaskoczony Tomickiem, ladny wystep, walczy na torze ma ambicjie. Natomiast Swistem jestem strasznie rozczarowany, na najlabszym rywalu tylko 4 pkt, jeszcze nie ma co go skreslac ale mam nadzieje ze ma swiadomosc tego ze na jego miejsce sa chetni. Cos czuje ze Adam bedzie naszym liderem patrzac na jego dyspozycje u nas i w Angli.

Oglnie jest dobrze chociaz patrzac na to co wyprawia Zielona moze byc ciezko.

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#328 Postautor: marcin_lub » 9 kwietnia 2006, o 18:11

bkapusta pisze:Ja wierze, ze Swist zrobi wszystko zeby jechac lepiej.

Nie da sie ukryc, ze mozemy sobie dac rade bez niego. Bo poza tymi ktorzy jechali dzisaj jest jeszcze Messing, Pavlic [a Ci jadac za Michaluka podniesli by sile uderzeniowa timu], Lousi, Norris [jadac za Swista tez podniesli by sile druzyny] i Suchanek.

Wiec albo Swist w Grudziadzu walnie ponad 8ptk albo zielona trawka.

Dokładnie tak samomyśle. Jest kilku zawodników w obwodzie także jeśli Świst się nie spręży na Grudziąc to papa

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#329 Postautor: RadeKas » 9 kwietnia 2006, o 18:13

Co tu duzo gadac. Nie jest zle:P.

Zaskoczyl chyba wsyzstkich Jaca. Widac, ze on potrafi sie sprezyc kiedy trzeba. Mam nadzieje, ze Swist popatrzyl jak to sie robi. Tomicek, Brhel, Shields super. Knapp ujdzie.

Teraz to strach sie bac Zielonej :wink:. Wiedzialem, ze wygraja, ale bez przesady :p. A mecz w Grudziadzu i tak pewnie latwy nie bedzie.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#330 Postautor: Apocalips » 9 kwietnia 2006, o 18:13

Pogoda super, kibice dopisali, organizacyjnie zawody przeprowadzone sprawnie, spiker przynudzał mniej niż zawsze, tor rozsypał się dopiero pod koniec, wysoka wygrana, świetna jazda wszystkich zawodników - same + :D

No prawie same.. kolega za 3 bilety ulgowe zapłacił 45 zł, bo baba w kasie pokazała mu, że na bilecie jest cena 15 zł ! A nie tak jak było podawane, że po 12 zł :evil: No i kolejny minus to brak rundy honorowej, co to ma być ?! :wink:

Indywidualnie oceniać nie ma sensu. Wszyscy pojechali bardzo dobrze. Zaskoczył napewno Tomicek i Shields. Swist mimo, że zdobył 4+1 to zrobił swoje. W jednym biegu trochę z winy Shieldsa, który zamiast jechać parą uciekł do przodu, stracił drugą pozycję a w drugim mało mu zabrakło do wyprzedzenia Trojana. Tak więc.. nie jest źle i Twisty jeszcze nam wygra niejeden mecz. Również jazda Jacka mogła się podobać. Brhel to stary wyga, taki bezbarwny zawodnik, który wygra start i jedzie do mety po 3 pkt :) Będzie się działo w tym sezonie ! Brawo chłopaki ! Teraz wypadałoby "pchnąć" Grudziądz, który jest podłamany dzisiejszą porażką do 16 w ZG...
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#331 Postautor: Mars » 9 kwietnia 2006, o 18:15

ktos wyzej napisal ze dziekuje juz Swistowi a ja tobie!!! jechal niedosc ze 3 razy to jeszcze z Shieldsem ktory niewie co to para liczy sie dlaniego chyba tylko kasa..wynik cieszy postawa naszych tez niema co pisac o kazdym zawodniku kto byl ten widzial

POZDRO!!

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#332 Postautor: Apocalips » 9 kwietnia 2006, o 18:23

Mars pisze:ktos wyzej napisal ze dziekuje juz Swistowi a ja tobie!!! jechal niedosc ze 3 razy to jeszcze z Shieldsem ktory niewie co to para liczy sie dlaniego chyba tylko kasa..wynik cieszy postawa naszych tez niema co pisac o kazdym zawodniku kto byl ten widzial

POZDRO!!

W pierwszym biegu faktycznie Adam wyrwał do przodu i dlatego Świst w głupi sposób stracił drugą pozycję, jednak później Adam prowadząc rozglądał się za siebie i starał się Piotrowi pomóc. Więc uważam, ze Twoja ocena postawy Shieldsa jest trochę na wyrost.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

woocash
Szkółkowicz

#333 Postautor: woocash » 9 kwietnia 2006, o 18:25

meczyk bardzo przyjemny,zwyciestwo, pogoda piekna ,atmosfera bardzo mila , oby ludzi na kazdym meczu bylo nie mniej jak dzis ...

co do oceny zawodnikow ,, cieszy ze Ci ktorych forma byla w sumie niewiadoma (Rempala, Brhel,Shields na naszym torze) , pokazali sie z jak najlepszej strony... widac ze sprzet jechal (przynajmniej na tle krosnian), luki pokonywali plynnie (ah sentyment za frankiem super technikiem ;-) )

troszke Knapp jakos tak bez wyrazu , a co do Swista - to jeszcze warto sie wstrzymac przynajmniej ze 2 mecze z ostatecznym wnioskiem co do jego formy

no i Tomicek ... zyskal sobie juz duza symapatie u kibicow - widac ze tez waleczny ze Niego gosc i wiele pozytku bedzie mial nasz klub z Lubosa ... zreszta za pewne wystepy w Anglii procentuja
a Maciek Michaluk - ma czas ,, warto aby w tym sezonie skupil sie przede wszystkim na tym,aby jak najlepiej wypasc w zawodach mlodziezowych
i szkoda ze tak malo okazji mial Jelen,, w sumie u nas moglby posmigac, kibice zreszta tez czekali o czym swiadczyl entuzjam po zapowiedzianej zmianie (przynajmniej takie odnioslem wraznie ;-) )

a Krosno ... jakby mialo jeszcze ze 2 takich Rafalow Wilkow , ale nie my jestesmy od gdybania ;-)
Ostatnio zmieniony 9 kwietnia 2006, o 18:50 przez woocash, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pils
Szkółkowicz

#334 Postautor: Pils » 9 kwietnia 2006, o 18:26

Ogolnie mozna byc zadowolonym.Najbardziej z Tomicka,Shieldsa,Brhela i Rempaly.Reszta troszke slabiej ale nie ma tragedii.Wiecej bedzie mozna powiedziec po meczu w Grudziadzu.
Ostatnio zmieniony 9 kwietnia 2006, o 18:37 przez Pils, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pils
Szkółkowicz

#335 Postautor: Pils » 9 kwietnia 2006, o 18:29

Mars pisze:ktos wyzej napisal ze dziekuje juz Swistowi a ja tobie!!! jechal niedosc ze 3 razy to jeszcze z Shieldsem ktory niewie co to para liczy sie dlaniego chyba tylko kasa..wynik cieszy postawa naszych tez niema co pisac o kazdym zawodniku kto byl ten widzial

POZDRO!!

Tak,tak,biedny Piotrek to wszystko przez Adama.Wez pomysl zanim napiszesz.Jestem daleki od skreslania Swista bo uwazam ze jeszcze nie raz zrobi dobry wynik ale zwalanie winy na Shieldsa jest smieszne

Speedway Fan
Senior

#336 Postautor: Speedway Fan » 9 kwietnia 2006, o 18:32

Według mnie Piotrek się troszke zagapił wychodząc z łuku. Ale trzeba przyznać, że to on w pierwszym biegu wyprowadził Adama na pierwsza pozycje.
Poczekajmy do kolejnego meczu i jak zawali to mozna bedzie więcej cos powiedzieć.

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#337 Postautor: Marcinex » 9 kwietnia 2006, o 18:35

woocash pisze:troszke Knapp jakos tak bez wyrazu...

Rzeczywiście trochę bez wyrazu. Nie było zbyt wielu jego efektownych mijanek przy bandzie. Gdyby tor był bardziej przyczepny i równy z penością było by lepiej. Na takich dziurach nie opłacało się ryzykować. Dopiero w Grudziądzu Grzecho pokaże klasę. Liczę na min. 12pkt 8) :wink:

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#338 Postautor: Mars » 9 kwietnia 2006, o 18:36

Pils pisze:

POZDRO!!

Chyba na innym meczu byles.Smieszne jest zwalanie winy na Shieldsa,doprawdy troszke powagi

Cos ty sie tak tym Shieldsem podniecil stary poczekjamy na mecz z Ostrowem i Zielona niech wtedy zrobi 10...w 2 biegu gdyby pojechal para to byloby 5-1 ale niestety zapomnial chyba ze jest jeszcze kolega z druzyny, lecz to byl jego pierwszy wyscig z Piotrem wiec zobaczymy jak bedzie w Grudziadzu oby do przodu..

POZDRO

Snys
Zawodowiec

#339 Postautor: Snys » 9 kwietnia 2006, o 18:38

Uff i po zawodach. Piękna pogoda, piękny wynik.
Na pewno najwieksze oklaski dla Lubosa, Shieldsa, Brhela i Rempały. Co do tego ostatniego to bardzo balem się o jego wynik, ale pokazał na szczęście że jechać umie. Wielki szacuneczek dla Tomicka, bardzo dobry wynik.
Rozczarował mnie Swist, ale mysle że nie trzeba go jeszcze skreślać. Zobaczymy co pokarze w Grudządzu.
Knapp - po podniesieniu poziomu ligi taki wynik mozna uznać za przyzwoity.

A co do innch meczow to ZG faktycznie zmiotła Grudządz. Gniezno też poradziło sobie z Gorzowem, a Jensen 11 pkt. Joonas tylko 3.

No więc panowie - do Grudządza po zwycięstwo :!:

Jeszcze raz brawa dla Naszych :!:

Mateusz111
Junior

#340 Postautor: Mateusz111 » 9 kwietnia 2006, o 18:41

Apocalips pisze:spiker przynudzał mniej niż zawsze

Z tym się chyba każdy zgodzi ("Dany" i te inne OlYmpy :wink: )

To że jechał tylko 3 razy i nie miał szczęści to fakt, ale bez przesady nie obwiniaj Shieldsa. W 2 biegu juz ładnie jechali parą , a w 3 Świst dał się wyprzedzić Trojanowskiemu.

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#341 Postautor: wojtas » 9 kwietnia 2006, o 18:43

DJ_Korgi pisze:Piotr Świst - po tym meczu już mu podziękuje

Jasne. Swist to stary wyjadacz i przyda sie jeszcze nie raz. Jak przyjda powazne mecze o duzÄ… stawke na wyjezdzie to nie licz na punkty Jeleniewskiego. Wtedy duzo bedzie zalezalo od Swista i jestem przekonany ze podola temu.
Bardziej martwi mnie to jak on zareagowal na decyzje odsuniecia od biegu.

Maciej Michaluk - Jak on zdał licencję 0 ptk

Pierwszy mecz chlopaka, stres, oczekiwania. Liczyles na to ze po licencji bedzie robil punkty? Jak tak to jestes naiwny. Trzeba dac mu czas, a nie zniechecac takimi durnymi zdaniami.
Pozdrawiam.
Obrazek

Awatar użytkownika
SpeeDFan

#342 Postautor: SpeeDFan » 9 kwietnia 2006, o 18:47

Mateusz111 pisze:
Apocalips pisze:spiker przynudzał mniej niż zawsze

Z tym się chyba każdy zgodzi ("Dany" i te inne OlYmpy :wink: )

To że jechał tylko 3 razy i nie miał szczęści to fakt, ale bez przesady nie obwiniaj Shieldsa. W 2 biegu juz ładnie jechali parą , a w 3 Świst dał się wyprzedzić Trojanowskiemu.

Gdyby nie Świst to Shields w 2 biegu zamiast 3pkt to miał by 1. Piotrek wyraznie mu robił miejsce, był przekonany że pojadą parą, ale najwyrazniej się nie zrozumieli... :) W następnym biegu z ich udziałem Adam już jechał parą pewnie znająć Śwista powiedzial mu kilka słów w parku.... :) Brawo dla Jacka Rempały nie spodziewałem się po nim aż tak udanych zawodów!! Oby tak dalej!
BYŁ, BĘDZIE, JEST MOTOR RKS!!

Awatar użytkownika
neir1
Szkółkowicz

#343 Postautor: neir1 » 9 kwietnia 2006, o 18:48

Snys pisze:Knapp - po podniesieniu poziomu ligi taki wynik mozna uznać za przyzwoity.

Nie czaje tego jaki poziom sie podniesiony?? Krosno podnioslo poziom ligi kim ?? Krajczenewem ??Wardzała ?? czaje jezeli by zrobil teo 8 pkt z Zkż czy KM to oka mozna mowic o poziomie ale z Krosnem ;)
Mecz byl spoko wszyscy fajnie pojechali najbardziej podobal mi sie Tomicek
Brhel stary wyjadacz (chodz na poczatku sie obawialem o niego)
Shields super chodz mogl bardziej zwracac uwage na partnera
Jacek Bardzo pozytywnie mnie zaskoczyl !!!!
a i nie czaje czego Jelen tylko w 2 startach jechał???
"I tak pojdziesz do piekla wszyscy pojdziecie do piekla hahahahahahah ;)"

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#344 Postautor: bkapusta » 9 kwietnia 2006, o 18:57

Co do tych co nie czaja dlaczego Jelen jechal tylko 2 razy... Pieniazki pewnie. Podstawowy sklad zapewne niechial sie rozstawac z stosunkowo latwa kasa ;-)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#345 Postautor: kilar » 9 kwietnia 2006, o 18:58

Snys pisze:Knapp - po podniesieniu poziomu ligi taki wynik mozna uznać za przyzwoity.

Sklad Krosna na pewno nie podnosi poziomu ligi dlatego nie wiem na jakiej podstawie wysuwasz taki wniosek :roll:

Do Wojtasa
Jesli chodzi o Michaluka, to juz na samym poczatku kariery trzeba od niego wymagac dobrej jazdy, a nie mowic, ze jeszcze ma czas. On musi sie rozwijac, by cos osiagnac w zyciu, bo w przeciwnym razie wyrosnie z niego taki Wrona, ktory z roku na rok nie notowal zadnego progresu.

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#346 Postautor: Kubbas » 9 kwietnia 2006, o 19:03

Co do jazdy Michaluka to nie bylo tak najgorzej. W pierwszym biegu malo brakowalo a wyprzedzil by Bebena. W drugim starcie to awaria motocykla spowodowala upadek.
Jak na pierwszy raz nie bylo tak najgorzej.

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#347 Postautor: maestro76 » 9 kwietnia 2006, o 19:04

shields,brhel,rempala i tomicek wg mnie pewniaki na grudziadz.

za swista lub knappa norisa

ps.pytanie do organizatorow:gdzie do cholery mozna kupic program wchodzac na karnet :?: :x
never ride faster than your angel can fly

Koper
Trener
Kontakt:

#348 Postautor: Koper » 9 kwietnia 2006, o 19:05

wojtas pisze:
DJ_Korgi pisze:Piotr Świst - po tym meczu już mu podziękuje

Bardziej martwi mnie to jak on zareagowal na decyzje odsuniecia od biegu.
A jak zareagowal? Moze zweryfikuje Swist to co mowil o poziomie I-ligi przed meczami barazowymi Lublin-Zielona Gora...Dla nas jednak lepiej aby byl skuteczny a jesli nie to nalzy go zastepowac innymi zawodnikami takimi jak Jeleniewski, Tomicek czy kiedys Messing.

Awatar użytkownika
Mario

#349 Postautor: Mario » 9 kwietnia 2006, o 19:10

Świetny występ chłopaki. Ale Świst.... trzeba wziąc się do roboty. Oczekiwałem dużo więcej od Piotrka.
TÅ» SIPMA LUBLIN

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#350 Postautor: RadeKas » 9 kwietnia 2006, o 19:11

maestro76 pisze:za swista lub knappa norisa

Predzej za Swista, bo Knapp bedzie jezdzil u siebie wiec z 10 moze zrobic.

Z drugiej strony patrzac na wystepy Norrisa i Louisa w Anglii nie bylbym pewny czy pojada lepiej od Swista. Chyba jednak powinnismy mu dac druga szanse i potem wyciagac wnioski.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.