Piotrek Świst - Myślę, że z ocenami odnośnie jego formy należy się jeszcze wstrzymać. On dobrze wie, że mamy go kim zastapić i powinien się wziąć do roboty. Jego głównym atutem jest doświadczenie. Widać to bylo choćby po tym jak rozgrywał łuki. Brakowalo mu na dystansie, ale jeśli to poprawi to bardzo się nam przyda w tych najtrudniejszych meczach z Ostrowem i Zieloną Górą. Występ słaby, ale ja bym nie wyciągał zbyt odwaznych wniosków.
Adam Shields - Strzał w dziesiątkę! Co prawda rywal mało wymagający, ale było widać, że Adam jeździ bardzo pewnie. Dobre starty, dobry sprzęt i przede wszystkim nie popełniał błędów na dystansie. Na dzień dzisiejszy kandydat do najlepszego zawodnika w naszym składzie. Odnośnie sytuacji z jego pierwszego biegu to nie można mu zarzucać tego, ze uciekł Piotrkowi. To Jego pierwszy bieg w Lublinie i napewno się troche obawiał jak to wszystko pójdzie, więc po tym jak wyszedł na peirwsza pozycje chciał odejchać i spokojnie minąć linię mety. Później już było ok... siedziałem na prostej i widać było dokładnie jak zwalniał, czekając na kolegę.
Bohumil Brhel - Nie ma co komentować... jedzie tak jak oczekiwaliśmy. Na takich zawodników można stawiać... Bez fejerwerków, bez doprowadzania publiczności do ekstazy, ale z bardzo dobrym wynikiem.
Grzegorz Knapp - Nic nowego... nie robi kompletów, ale walczy o każdy metr toru. Niestety dzisiaj tor nie pozwalał na emocjonujace pojedynki. Nie zawiodłem się na Grześku, ani nie jestem pozytywnie zaskoczony. Takiej jazdy się spodziewałem.
Jacek Rempała - Po niezbyt obiecującym występie w Rzeszowie Jacek pokazał, że jest profesjonalistą. Bardzo ładny atak po wewnętrznej w swoim drugim biegu. Później już jechał swoje. Myślę, że to kandydat na krajowego lidera.
Maciek Michaluk - Niczego się nie spodziewałem po Jego występie. Coś próbował jechać, ale to zdecydowanie za mało by powalczyć choćby z Bębnem.
Lubos Tomicek - Zdecydowanie największe zaskoczenie i rewelacja tego meczu. W parze z Messingiem mogą pokanać każdą juniorską parę. Waleczny i przede wszystkim dobry technicznie.
Daniel Jeleniewski - Myślę, że powinien jechać o jeden raz więcej. Potwierdził, że na naszym torze jest idealny na pzoycji 16.
Ogólnie mecz do jednej bramki... gdyby nie nowe twarze w naszym teamie to nazwałbym to spotkanie nudnym

Rywal mało wymagający, ale jednak jakieś pojęcie na temat formy zawodników można już mieć. Widać, ze sprzętowo nasi są przygotowani dobrze. Debiutanci szybko spasowali się z torem i bez probelmu pokonywali łuki. Skład na Grudziądz wystawiłbym identyczny... No poza Michalukiem. Trzeba zrobić wszystko, by pojechał Pavlic. Wtedy o wynik można być w miare spokojnym, szczególnie po tym, co pokazał dzisiaj GKM w Zielonej Górze.