21 maja: ZKŻ Zielona Góra - TŻ MOTOR Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Conrad

#351 Postautor: Conrad » 22 maja 2006, o 12:15

harry pisze: Chłopakowi nie miał kto powiedzieć jak i co dlatego nawet jak jechał z przodu to nie potrafił się dobrze złożyć w łuku i strasznie kalekowato to wyglądało. Ale na słynnym teranzańskim betonie Walaskowi bez problemu dołożył i ja bym z tego wyciągnął wnioski.

A gdzie był Słupski i Kasiński :?: , toż to prawie trenerzy 8)

szafirek

#352 Postautor: szafirek » 22 maja 2006, o 12:18

Przed rewanzem musza solidnie potrenowac liczyl sie bedzie kazdy punkt meczowy,moze wstawic Jelenia zamiast Swista lub Knappa,on u nas powinien pojechac a szkoda punktow ktore ci dwaj moga gubic i wystawic trzech juniorow bo jak nas powioza to i oczworce mozna zapomniec a dodajac spory zawodnikow o to kto w ktorym biegu jedzie i obecna forme to niestety dobrze to nie rokuje.Niestety nasi narazie nie prezentuja sie jak druzyna,zaczna sie konflikty bedzie jeszcze gorzej,pozostaje nadzieja ze sie w koncu sie opamietaja,a to ze w zielonej nie wygrali zespolowo zadnego biegu tez o czyms swiadczy

rafir
Junior

#353 Postautor: rafir » 22 maja 2006, o 12:22

Conrad pisze:
harry pisze: Chłopakowi nie miał kto powiedzieć jak i co dlatego nawet jak jechał z przodu to nie potrafił się dobrze złożyć w łuku i strasznie kalekowato to wyglądało. Ale na słynnym teranzańskim betonie Walaskowi bez problemu dołożył i ja bym z tego wyciągnął wnioski.

Prawie robi wielką różnicę. Przy braku trenera od takich rzeczy powinien być Rempała.
Swoją drogą, skoro Jurica wychowany na betonach, to na naszym torze też nic nie zwojuje.

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#354 Postautor: Nazir » 22 maja 2006, o 12:28

Chłopakowi nie miał kto powiedzieć jak i co dlatego nawet jak jechał z przodu to nie potrafił się dobrze złożyć w łuku i

W Lesznie (sztab Atlasu):
Marek Cieślak vel. Shrek we wczorajszym meczu Atlasu w Lesznie reagował jak zobaczył, że głośnik w parku maszyn jest zwrócony w stronę jego zawodników (inaczej niż głośnik znajdujący się przy boksach gospodarzy) bo głośna muzyka utrudniała im porozumiewanie się i mogła dekoncentrować.

W Zielonej Górze (sztab TŻ Sipma):
Patrz cytat

Wniosek:
toż, to jest śmiech na sali...

Shack
Administrator

#355 Postautor: Shack » 22 maja 2006, o 12:52

W dzisiejszym Sport Expresie Zalewa sięga dna.

Z wypowiedzi: "Nie udziele Panu komentarza, ponieważ szuka Pan taniej sensacji i działa Pan na niekorzyść lubelskiego żużla"

Zalewa napisal: "Nie udzielam odpowiedzi na te pytania. Szukacie taniej sensacji i tyle mam do powiedziedzenia"

Przeprowadził wywiad z Papą Klimkiem, który mówi że wsadził w syna 400 tyś złotych (bo syn ma osprzęt jak Tony Rickardsson). W pierwszej części wywiadu Klimek zaprzecza ze poszło o to, że chciał zmian w kotnrakcie. W drugiej mówi, że faktycznie chcą zmian w kontrakcie bo już im sie nie podoba :lol: Od klubu (kwota pieniędzy + silnik) to tylko 10 % tego co Rafał powinien otrzymać.

Zakładając, że dostał 10 tyś + silnik czyli 25 tyś. I to jest 10 % tego co Rafał powinien otrzymać, czyli w końcu Klimek określił kwote jaką chce od klubu. Z moich rachunków wynika, że jest to 250 tyś zł.

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#356 Postautor: dilucio » 22 maja 2006, o 12:59

i jeszcze wypowiedz zdenerwowanego Jelenia z LSE :D

To jest totalnie nieporozumienie i bzdura! Dyrektor KasiÅ„ski chce mnie wykoÅ„czyć i wyglÄ…da, że mu siÄ™ udaje. Oby podobnie nie staÅ‚o siÄ™ z lubelskim żużlem – mówiÅ‚ tuż po meczu zdenerwowany „JeleÅ„”. To już trzecia z rzÄ™du porażka lubelskich żużlowców.

hayabusarider

#357 Postautor: hayabusarider » 22 maja 2006, o 13:13

dilucio pisze:i jeszcze wypowiedz zdenerwowanego Jelenia z LSE :D

To jest totalnie nieporozumienie i bzdura! Dyrektor KasiÅ„ski chce mnie wykoÅ„czyć i wyglÄ…da, że mu siÄ™ udaje. Oby podobnie nie staÅ‚o siÄ™ z lubelskim żużlem – mówiÅ‚ tuż po meczu zdenerwowany „JeleÅ„”. To już trzecia z rzÄ™du porażka lubelskich żużlowców.

"Kasa" zgubi nasz TÅ» , wszystko na to wskazuje :cry:

Czarek
Trener

#358 Postautor: Czarek » 22 maja 2006, o 13:29

hayabusarider pisze:
dilucio pisze:i jeszcze wypowiedz zdenerwowanego Jelenia z LSE :D

"Kasa" zgubi nasz TÅ» , wszystko na to wskazuje :cry:

Jeleniewski został gorzej potraktowany niż Frankowski przez Janasa. Proponuje hasło "Kasiński dziadu - Jeleń do składu!
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

szafirek

#359 Postautor: szafirek » 22 maja 2006, o 13:32

POPIERAM

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#360 Postautor: luCas » 22 maja 2006, o 13:39

A co Jelen by niby uciulal 1,1,1? To smieszne. Mecz byl z gory przegrany i tyle.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#363 Postautor: $korzen$ » 22 maja 2006, o 15:22

W 100% spelnily sie moje przedmeczowe prognozy. Glosno mowilem ze nie mamy zawodnika ktory pociagnie nas w Zielonej, spelnilo sie calkowicie, glosno mowilem takze ze wszystko powyzej 33 pkt uznam za cud, no i cudu nie bylo :wink: Niestety, z tym zespolem trzeba cos zrobic bo przynajmniej ja nie widze zadnych pesrspektyw na lepsze jutro. Nie dosc ze z awansem trzeba czekac kolejny rok, to w razie porazki za tydzien powaznie zajrzy w oczy nam widmo walki w rundzie finalowej z Krosnem i Grudziadzem. Moim zdaniem nie ma zadnych podstaw zeby puscic w przyszla niedziele Swista, tylko znajac zycie panna Kasinska nie bedzie miala jaj zeby biednego Piotrusia wykopac ze skladu. Bo na prawde to jest parodia ze dajemy jechac Swistowi a marnujemy wlasnego Daniela, Bogus pojdz po rozum do glowy !

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#364 Postautor: Fork » 22 maja 2006, o 15:51

Tuż po meczu z Gnieznem dyrektor Kasiński mówił, że czekają drużyne ciężkie wyjazdy (Gorzów,Ostrów,Zielona Góra). Powiedział również, że "chciałby" przywieść z tych meczów 4 punkty.
Na początku bardzo się zdziwiłem, jak to?? aż 4 :shock:

Pomyślałem sobie, cholerka ale z niego optymista :wink:

Lecz tak naprawde "wierzyłem" że może w Gorzowie zawodnicy "coś urwą".
Jednak ja też się myliłem.
Prawdą jest to że kontuzje są "niejako" przyczyną porażek na wyjezdzie ale w końcu przed sezonem umowy podpisało prawie 12 zawodników.

Co do meczu w Zielonej Górze, nie byłem, nie widziałem.
Ale kiedy słuchałem transmisji i sprawozdawca mówił, że młody Grzegorz Zengota przyjechał na linie mety przed doświadczonym Jackiem Rempałą, "miejscowym" Świstem, czy "walecznym" :wink: Knappem to aż mi się słabo robiło.
Fakt, że Jacek wygrał z Walaskiem ale dlaczego tylko w tym biegu pokazał się z dobrej strony? Jest to troche dziwne :roll:
Również nie przekonują mnie argumenty, że Gniezno czy Grudziądz przegrało z kretesem w grodzie Bachusa a my mamy się cieszyć z wyjścia z 30 punktów. W końcu w Lublinie miała być ekstraliga :wink:
Tak jak ktoś wyżej napisał, za wszystkie błędy taktyczne odpowiada dyrektor i to on jest rozliczany, i to jemu w największym stopniu powinno zależeć na wyniku drużyny.

Cóż miejmy nadzieje że w Lublinie będzie lepiej, i będziemy świadkami ciekawego widowiska.Teraz czekają nas mecze na własnym gruncie i może będzie lepiej...
pozdrawiam. :roll:
trening czyni mistrza.

Snys
Zawodowiec

#365 Postautor: Snys » 22 maja 2006, o 16:20

Fork pisze:Fakt, że Jacek wygrał z Walaskiem ale dlaczego tylko w tym biegu pokazał się z dobrej strony? Jest to troche dziwne :roll:

A no dlatego

Faktycznie w 9 za Rempałe mógł jechć ktoś inny... Tylko, że Jacek przed biegiem dostał ultimatum, albo wygra albo nie jedzie w następnym meczu - i wygrał.

Nie ma to jak zaangażowanie....

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#366 Postautor: Cooper » 22 maja 2006, o 16:27

Jak sie komus chce to niech powkleja skany, bo mnie wykupili ta prestizowa gazete w kiosku 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

meridol

#367 Postautor: meridol » 22 maja 2006, o 16:48

Gawrzyk pisze:
Conrad pisze:

rozliczaj ludzi z tego za co sÄ… odpowiedzialni.
W ZG nie pełniłem żadnej funkcji. A tym bardziej nie leży to w kompetencjach kierownika drużyny, bo chyba do tego pijesz. Wychodzi w takich sytuacjach brak trenera..Zresztą, z tego co mówił Pavlic po meczu to nie przełożenia były tego powodem. Z tym dają sobie dobrze radę razem z ojcem, skoro zrobił z niego juz niezłej klasy zawodnika.
Trzeba prześledzić mecz jeszcze raz bo błedów była cała masa, więc warto wyciągnąc wnioski na przyszłość. na pierwszy rzut oka widać nierówne traktowanie zawodników, dlatego nie dziwi irytacja Daniela.
Z drugiej strony patrząc, to B. Kasiński decyduje o składzie, bierze odpowiedzialność za wynik, więc zawodnicy powinni się podporządkować jego decyzjom. A skoro wyniki są słabe to czas na odważne decyzje. Brak zmian utrzyma taki stan jaki mamy.

nie pelniles zadnej funkcji? to po co byls w parkingu? po za tym na zdjeciu widac ze cos nawijasz do mlodego wiec nie mogles pozniej pare rzeczy jemu podpowiedziec?
teraz to wszyscy rece umywaja. ten nie mial zadnej funkcji tamten kompetencji inny jeszcze checi... panowie z czym do ludzi?
Juz chyba wiadomo ze to nie dzieki Kasinskiemu Tarnow mialo sukcesy i zaczyna byc oczywiste dlaczego skoro byl taki super to poszedl od nich.
PS.gawrzyk teraz to juz widzisz brak trenera ale jakos przed sezonem mowiles ze wiekszosc klubow nie ma trenera i jest git. po drugie ciekaw jestem czy kibice dowiedza sie cos o ficjalnie o tych bledach...
Ostatnio zmieniony 22 maja 2006, o 16:53 przez meridol, łącznie zmieniany 2 razy.

rob7
Senior

#368 Postautor: rob7 » 22 maja 2006, o 16:52

Gawrzyk pisze:

Z drugiej strony patrząc, to B. Kasiński decyduje o składzie, bierze odpowiedzialność za wynik, więc zawodnicy powinni się podporządkować jego decyzjom. A skoro wyniki są słabe to czas na odważne decyzje. Brak zmian utrzyma taki stan jaki mamy.

Zawodnicy oczywiście muszą podporządkować się ale zarząd może podjąc dezyzje wobec Kasińskiego to nie jego prywatna drużyna, Czernicki troche bardziej znany trener jest już zawieszony bo nie spełnił oczekiwań według mnie Kasiński tez nie spełnia....
a co z zasadą najsłabszy nie jedzie?, nie może być "świętych krów' bo to tylko złą atmosfere wprowadza a co do Śwista to taki Jensen z ub.sezonu on już w tym sezonie nie zaistnieje, chociaż do wczoraj wierzyłem w jego możliwości

harry
Trener

#369 Postautor: harry » 22 maja 2006, o 16:59

meridol pisze:nie pelniles zadnej funkcji? to po co byls w parkingu? po za tym na zdjeciu widac ze cos nawijasz do mlodego wiec nie mogles pozniej pare rzeczy jemu podpowiedziec?
...

No właśnie był tłumaczem. A to nie jest żadna funkcja tylko pomoc dla klubu.
A co miał podpowiedzieć? Przecież on na żużlu nie jeździł i nie wie czym różni się jeżdżenie na betonie od jeżdżenia na kopie :shock:
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

meridol

#371 Postautor: meridol » 22 maja 2006, o 17:09

Gawrzyk pisze:Przeinaczasz. Skoro wymieniles mnie z nazwiska to Ci odpowiedziałem. Rozliczaj mnie z tego, co mialem zrobić. Stąd też obecność w parkingu - I już masz rozwiązanie łamigłówki. Skąd wiesz o czym rozmawialiśmy?

Zawodnicy oczywiście muszą podporządkować się ale zarząd może podjąc dezyzje wobec Kasińskiego to nie jego prywatna drużyna, Czernicki troche bardziej znany trener jest już zawieszony bo nie spełnił oczekiwań według mnie Kasiński tez nie spełnia....

No, to jest pole popisu dla zarzÄ…du.
Tylko co dalej...

ja cie wcale nie rozliczam bo nie ja jestem od tego ale troche te wasze tlumaczenie jest pokretne. skoro rozmawialiscie na tematy meczu to mowiles przekazywales mu wsakzowki od kogo? Kasinskiego, harrego...? swoich chyba nie bo harry napisal ze nie jezdzisz na zuzlu i sie nie znasz.
pewnie wszystko ladnie przetlumaczyles tylko pytanie co to bylo? rowniez harry napisal ze nie mial kto chorwatowi podpowiedziec. to sie kupy nie trzyma tak cala druzyna.

rob7
Senior

#372 Postautor: rob7 » 22 maja 2006, o 17:10

Gawrzyk a dalej trzeba walczyć o to trzecie miejsce bo z ta e-ligą różnie może być i niech Kasiński zajmie się zarządzaniem klubem bo od tego jest dyrektor a potrzeba zatrudnić menadzera?/trenera? który jest w stanie prawidłowo oceniać możliwości zawodników (Jeleń) a w trakcie meczu natychmiast reagować na zmieniające się wydarzenia ( był u nas taki co mówił że nazwiska nie jeźdżą i miał racje)
PS.
wiele zmienić się nie da, masz takich zawodników jakich masz a czasu cofnąć się nie da, a tak naprawde to z takim składem to Z_G i Ostrów
byli poza naszym zasięgiem a stawiać trzeba na młodych bo za rok jest też sezon a oni jak się objeżdżą to mogą być podporą drużyny

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#373 Postautor: Cooper » 22 maja 2006, o 17:25

Najciekawsze jest to, ze jak Kasinski przychodzil do klubu, byl uwazany nie za swietnego dyrektora, ale wlasnie menadzera/kierownika druzyny. I najwieksze obawy mialem wlasnie co do tego, jak poradzi sobie z tymi dodatkowymi obowiazkami "dyrektorskimi". Bo juz byl kiedys w klubie naprawde niezly kierownik, ktory okazal sie przecietnym dyrektorem. Tymczasem, jesli chodzi o obowiazki dyrektora nie slychac w stosunku do Kasy o jakis wielkich wpadkach (co oczywiscie nie oznacza, ze ich nie ma), natomiast z funkcji menadzera na razie wywiazuje sie bardzo przecietnie, a bledy sa widoczne golym okiem.

Snys
Zawodowiec

#374 Postautor: Snys » 22 maja 2006, o 18:10

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#375 Postautor: Cooper » 22 maja 2006, o 18:17

Biedny Jelonek, nie bedzie jechal z Walaskiem, bo ten jest dla niego za mocny i sie moze zdolowac :lol: :shock: A walczyc o dwa punkty to juz nie łaska? Pomijajac juz fakt, ze zawodnik taki jak Jelen w kazdym meczu i w kazdym biegu powinien walczyc o zwyciestwo biegowe, niezaleznie od sytuacji druzyny.

P.S. W czwartek 1/4 IMP, tam pojedzie sobie kilka razy i niech pokaze, ze umie robic punkty na obcych torach z mocnymi zawodnikami.