Mikkel Michelsen
Re: Mikkel Michelsen
Cóż, zapewne macie rację, ale z drugiej strony, gdyby wszystko było dogadane od lipca, to na przygotowanie odpowiedniego komunikatu do lubelskich kibiców Mikkel miał 12 tygodni, czyli wystarczająco długo; no i gdyby chodziło o niepsucie nastroju imprezy, to impreza skończyła się 60 godzin temu. Czyli minęło 60 godzin od momentu, w którym opublikowanie dawno przygotowanego komunikatu stało się możliwe, a jednak nadal go nie ma :)
I właśnie dlatego uważam, że robi to w fatalnym stylu. Było mnóstwo czasu i okazji, by pożegnać się osobiście, a on wybrał posta na FB. No cóż.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
To nie trzeba najpierw poznać sposobu w jaki MM się pożegna żeby wydawać opinie o stylu tego pożegnania?
Przeciez saga ponoć się zakończyła jakieś dwa miesiące temu...
Saeyl pisze:Ja też czekam już na info o odejściu. Trzeba kończyć tę sagę i zamykać piekarnie.
-
CKM1946
- Zawodowiec
Torsen pisze:Cóż, zapewne macie rację, ale z drugiej strony, gdyby wszystko było dogadane od lipca, to na przygotowanie odpowiedniego komunikatu do lubelskich kibiców Mikkel miał 12 tygodni, czyli wystarczająco długo; no i gdyby chodziło o niepsucie nastroju imprezy, to impreza skończyła się 60 godzin temu. Czyli minęło 60 godzin od momentu, w którym opublikowanie dawno przygotowanego komunikatu stało się możliwe, a jednak nadal go nie ma :)
Ale na jaki komunikat czekasz ?
To będzie coś w stylu "było fajnie przez 4 lata , teraz szukam nowych wyzwań a tymczasem spadam do Houston. Elo"
W przeciwnym kierunku Lindgren też nie pokusił się jeszcze po pożegnanie mimo że w zeszły piątek był w Częstochowie na spotkaniu z kibicami. Skandynawowie może nie są tacy wylewni :D
Ostatnio zmieniony 15 października 2022, o 15:49 przez CKM1946, łącznie zmieniany 1 raz.
istred pisze:To nie trzeba najpierw poznać sposobu w jaki MM się pożegna żeby wydawać opinie o stylu tego pożegnania?Saeyl pisze:Ja też czekam już na info o odejściu. Trzeba kończyć tę sagę i zamykać piekarnie.
Ale na forum saga wiecznie żywa i nowe informacje średnio co tydzień są ;)
może mnie coś ominęło, ale twarzą w twarz się już raczej z kibicami nie spotka?istred pisze:To nie trzeba najpierw poznać sposobu w jaki MM się pożegna żeby wydawać opinie o stylu tego pożegnania?
Zresztą nie ma problemu, będę pierwszym, który przeprosi i odszczeka jeśli będzie to cos faktycznie godnego
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
CKM1946 pisze:Ale na jaki komunikat czekasz ?
Na zapowiedziany przez Michelsena podczas spotkania drużyny z kibicami.
Dziś odwlekanie jego ogłoszenia nie ma już żadnego uzasadnienia. Moim zdaniem - z wyjątkiem jednego: że nie ma ostatecznej decyzji.
-
CKM1946
- Zawodowiec
Torsen pisze:CKM1946 pisze:Ale na jaki komunikat czekasz ?
Na zapowiedziany przez Michelsena podczas spotkania drużyny z kibicami.
Dziś odwlekanie jego ogłoszenia nie ma już żadnego uzasadnienia. Moim zdaniem - z wyjątkiem jednego: że nie ma ostatecznej decyzji.
Ewentualnie braku jaj żeby to powiedzieć przy kibicach.
Kibiców widział ostatnio w środę, a jest sobota.
Czy odejdzie?
Dokąd odejdzie?
Dlaczego odejdzie?
Sam odchodzi, czy ktoś go zmusza?
Czy się pożegna?
Jak się pożegna?
Kiedy się pożegna?
Forum dyskusyjne pełną gębą!
Dokąd odejdzie?
Dlaczego odejdzie?
Sam odchodzi, czy ktoś go zmusza?
Czy się pożegna?
Jak się pożegna?
Kiedy się pożegna?
Forum dyskusyjne pełną gębą!
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Albo nie pożegna się, tylko wrzuci posta z informacją że w 2023 zostanie zawodnikiem klubu XY, co jednocześnie będzie wizerunkowym strzałem w kolano i chyba całkowitym spaleniem mostów w Lublinie.
Mosty sa juz spalone. Wiele to nie zmieni :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
MM wytęża pewnie ostatnie szare komórki nad tekstem, a laska z Houston jest jego edytorem i korektorem.
Ostatnio zmieniony 16 października 2022, o 09:00 przez Perez, łącznie zmieniany 1 raz.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Filmik na insta z jacuzzi w Houston , w objęciach półnagiej siksy że jest mu w h.. przykro ale odchodzi.
Ja to kupuje ;)
Ja to kupuje ;)
never ride faster than your angel can fly
-
rumburaquee
- Zawodowiec
W stylu Pawła Hliba;)
Gdybyśmy przegrali złoto to tu miał gotowca https://www.youtube.com/watch?v=fEFp7Lkfh4o a tak to nie wiem jak może to zrobić może niech menago to za niego zrobi podobno już wiele zrobił wcześniej .
Flagg pisze:może mnie coś ominęło, ale twarzą w twarz się już raczej z kibicami nie spotka?istred pisze:To nie trzeba najpierw poznać sposobu w jaki MM się pożegna żeby wydawać opinie o stylu tego pożegnania?
Zresztą nie ma problemu, będę pierwszym, który przeprosi i odszczeka jeśli będzie to cos faktycznie godnego
Sorry, ale mam wrażenie, że zachowujecie się jak panna na wydaniu, o którą trzeba zabiegać.
Żużlowcy zmieniają kluby i nikt nie robi jakichś hucznych pożegnań. MM jeździł w Lublinie raptem 3 lata. Ani ślubu z Lublinem nie brał, ani tu całej swojej kariery nie przejeździł.
Jakie ma być "godne" pożegnanie?
Napisze, że dziękuje, że było fajnie, zmieni barwy i tyle. Po cholerę dobudowywać do tego jakąś ideologię?
Głos rozsądku … wymagamy od zawodników „profesjonalizmu” a sami na forum jak „zawiedzione dzieci” … bo się nie pożegnał, bo za wcześniej ogłosił, bo za późno.. bo na zamknięciu sezonu, bo nie osobiście, bo niezgodnie ze „standardem” … ja prd..
jeździł 4 lata, to wszystko zmienia... :D
-
CKM1946
- Zawodowiec
Lindgren u nas jeździł 5 i też sie nie pożegnał jeszcze. Na stos go 
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
CKM1946 pisze:Lindgren u nas jeździł 5 i też sie nie pożegnał jeszcze. Na stos go
Z taką róznicą, że u Was Fredka raczej nie jest ulubieńcem trybun
Pawlicki czy Zmarzlik np. dali kibicom na trybunach okazję do pożegnania.
-
CKM1946
- Zawodowiec
To chyba pora żeby ludzie zmienili troche optyke na zagranicznych zawodników. To najemnicy. Dziś są a jutro nie ma.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Ale my kibice Motoru Mistrza Polski wymagamy by zawodnik opuszczający nasz klub nas szanował.
Powoli. O "godnym" pożegnaniu - pamiętam dokładnie - mówił prezes Kępa w wywiadzie zapowiadającym spotkanie z kibicami. To z kolei pozwalało wnioskować, że taką chęć wyrazili sami zawodnicy, którzy mają z klubu odejść. Tym dziwniejszy był późniejszy scenariusz spotkania, na którym zaznaczono, że pytania do zawodników mają nie dotyczyć transferów.
Dziś mamy taką sytuację, że odbyło się spotkanie, minęły 3 doby i w temacie jest cisza. Chyba nic dziwnego, że się ludzie zastanawiają, co się właściwie dzieje.
Dziś mamy taką sytuację, że odbyło się spotkanie, minęły 3 doby i w temacie jest cisza. Chyba nic dziwnego, że się ludzie zastanawiają, co się właściwie dzieje.
CKM1946 pisze:Lindgren u nas jeździł 5 i też sie nie pożegnał jeszcze. Na stos go
Lindgrena sami się z klubu pozbyliście. Lekka róznica.
Istred pisze:Sorry, ale mam wrażenie, że zachowujecie się jak panna na wydaniu, o którą trzeba zabiegać.
Żużlowcy zmieniają kluby i nikt nie robi jakichś hucznych pożegnań. MM jeździł w Lublinie raptem 3 lata. Ani ślubu z Lublinem nie brał, ani tu całej swojej kariery nie przejeździł.
Jakie ma być "godne" pożegnanie?
Napisze, że dziękuje, że było fajnie, zmieni barwy i tyle. Po cholerę dobudowywać do tego jakąś ideologię?
Ty traktujesz klub jako firmę, która ma na siebie zarabiać. Nie raz, nie dwa wyrażnie dawałeś to do zrozumienia swoimi postami. Spoko, ja to szanuję i do pewnego stopnia mam podobne zdanie. Ale tylko do pewnego. Zawodnik ma prawo zmienić sobie klub z przyczyn, które sam uzna za stosowane. Mi, jako kibcowi, nic do tego. Nie zamierzam, jak w Gorzowie, rozliczać MM z powodów odejścia. W dupie mam czy powie, ze odchodzi "zeby sie rozwojać", "nie dla pieniedzy", czy wymysli jeszcze inny powód. Odchodzi to odchodzi. Na chuj drążyć temat.
Ale jednak relacja kibic - zawodnik to nie to samo co relacja klient - usługodawca. Tutaj do sprawy trzeba pochodzić indywidualnie. Kibic jednak daje od siebie coś wiecej niż tylko hajs na bilety. Daje też serce i zaangazowanie. I Mikkel to odczuwał. Nie tylko jak woził trójki, ale tez jak dojeżdzał ostatni. A to się wcale tak rzadko przez ostatnie cztery lata nie zdarzało. I o ile są zawodnicy, którzy dla trybun stają się względnie obojętni jak np. Drabik, Buczkowski czy inny Lampart, tak są tez tacy, którzy zyskują sobie status "specjalny" I takim jest MIchelsen.
Nielsen jeździł w Motorze ile? trzy sezony? Ile zdobył medali? Jeden? A mimo tego nazywany jest legendą. Seriously? Michelsen bije Hansa na głowę niemal w każdym aspekcie jeśli chodzi o jazdę dla naszego klubu.
Daleki jestem od nazywania MM legendą Motoru. Nie, dla mnie legenda jest Marek Kępa. Ale symbolem już tak. Jest symbolem Motoru, który w XXI wieku wszedł do Eligi i pozamiatał ją w 4 sezony. Od góry do dołu. Nie wiem, czy dla Mikkela Motor to po prostu kolejny przystanek na drodze do indywdualnych sukcesów, a jedynym klubem, z którym sie identyfikuje to Slangerup. Być może. Ale na przestrzeni tych czterech lat, odgrywał bardzo istotną rolę
Nie oczekuję że chłop padnie na kolana i zacznie przepraszać za odejscie. Nie oczekuję, że jebnie laurkę pochwalna na czesc kibiców. Jedyne czego oczekiwałem, od KAPITANA zespolu, to że będzie mieć odwagę wyjśc do kibiców, do których napierdalał serduszka przez ostatnie 4 lata, by im powiedziec OSOBISCIE "sorry Winetou, ale dalej nam nie po drodze". Tylko tyle. Kurwa, jebanej odwagi cywilnej, zeby ludziom, którzy przez 4 lata darli na niego mordy nie wazne czy przyjezdzał pierwszy czy ostatni, którzy kupowali na potęge jego merche ze sklepu powiedział, ze to koniec, że odchodzi. Zmarzlika było na to stać, Pawlickiego było na to stać. Michelsen jedzie z nami w kulki od 12 tygodni. Dlaczego? On jedyny sam wie.
Nie oczekuję, że zrozumiesz tego posta. Nie musisz nawet na niego odpowiadać, bo i tak sie nie zrozumiemy. Mikkel jest wolnym człowiekiem i może podejmować decyzje jakie tylko chce. Ja go z tego nie rozliczam, ani krytykuje. I nie mam do niego nawet grama pretensji, że odchodzi. Mam es żal, że traktuje nas, kibiców, do których słał serduszka i określał jako najlepszych na świecie, jak stado baranów.
Ale być może tym stadem jesteśmy.