Skład na sezon 2013
Re: Skład na sezon 2013
Boje sie, ze poczatek sezonu w wykonaniu naszej II linii (Miesiac-Baran-Trojan) bedzie rozpaczliwie slaby. Bo za co oni maja sie przygotowac do sezonu? Za prywatne pieniadze? Nie sadze. Takze nie zdziwie sie, jak Marian w pierwszych kolejkach zobaczy zadrutowane i lekko podrdzewiale silniki z roku poprzedniego lub dalej
Generalnie przed poprzednim sezonem (do momentu zakontraktowania Miska) bylem niespokojny, duzo bylo obaw ale jednoczesnie cholernie czekalem na I mecz sezonu... ale to co czuje teraz to na dzien dzisiejszy II liga w sezonie 2014 i kompletny brak parcia na poczatek sezonu. Jak sobie przypomne, jak w trakcie poprzedniego sezonu pisalem tutaj, ze daje kredyt zaufania Sprawce... to nie moge sie nadziwic jaki ja bylem naiwny. Jakie mam dzisiaj podejscie do Dariusza? Nie bede pisal, nie mam czasu spowiadac sie przed prokuratorem. Odzyskalem w poprzednim sezonie mlodziencza milosc do zuzla, jednak obecne poczynania w naszym klubie skutecznie mnie tego (znowu) pozbawiaja.
Jeżeli pomoże ci to w czymś to tylko podpowiem, zeby tak nie rozpaczać strasznie na temat tych remontów. Zawodnicy oddają silniki do remontu mechanikom, ale płacą przy odbiorze. Dlatego najważniejsze jest żeby te pieniądze na przygotowanie znalazły się w ciągu miesiąca nie dłużej. Jest CHYBA na to jakaś szansa.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
A ja bym się aż tak nie obawiał o silniki zawodników których wspomniał kolega Korzen mogę gwarantować przynajmniej za 1/3 chłopaków jakich Wymieniłeś,że wszystko jest na dobrej drodze 
o przygotowanie chłopaków do sezonu raczej byłbym spokojnie, są to profesjonaliści a to ich praca, więc nie traktujmy pieniędzy na przygotowanie do sezonu jako jedynej kasy na którą czekaja i bez tych pieniędzy nie przygotują ram, sprzęgieł, silników itp. Dostali kase za poprzedni sezon więc mają z czego porobić inwestycje, dodatkowo dochodza jakieś fundusze od sposorów indywidualnych.
U Karola co roku wszystko jest na dobrej drodze ale w trakcie sezonu roznie to bywa. Dlatego nie ma co siac napinki. Ja w Karola wierze bardzo minimalnie, tak samo jak i w Miesiaca. Ale uwierz mi, bardzo chce sie w tym przypadku pomylic tak jak pomylilem sie przed rokiem z rokowaniami Karlsson - Misiek. Bylbym o polowe spokojnieszy z Camem, a tak mamy sklad na dwa uda i sytuacje materialna na totalnej krawedzi.
ja napisałem, że o sprzęt możemy być spokojni, a nie o formę poszczególnych zawodników 
a co z busami zawodników tego chyba jeszcze nie obrabialiśmy?. Jak myślicie dowiozą
?
większość zawodników jest z Rzeszowa to mogą się jednym zabrać (zawsze to jakieś cięcie kosztów), Jeleń z Lublina to mogą przypchać motory, zostaję Łukaszewski ;p
Pamiętam jak Leszno jeździło OGÓRKIEM na wszystkie mecze. Zabierali zawodników, sprzęt, mechaników , trenerów!
a za ogórkiem DS służbowym autem z klimą 
W tedy Dariusz to jedynie w głębokim wózku mógł gnać mając wiatr we włoskach 
nie jest zapłacone. równie dobrze mogę wysłać swoich pracowników na szkolenie, jest fajnie ale Wy za to zapłacicie wszak mamy bezrobocie... żużel to inna bajka panie dyrektorze, to trzeba poczuć, zjeść i wyrzygać.
carpe diem!
Silników nowych nie ma co kupować, zawodnicy sami w poprzednim sezonie mówili, że jak się przesiedli na 2-3 letnie to lepiej się jechało 
Jeżeli w tym roku nie spadniemy z hukiem, uznam to za sukces.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

Nie przesadzaj. Huk byłby w przypadku gdy spadało by coś dużego, a ten klub to papierowy jest od samego początku. Mam jednak nadzieję, że Sprawka będzie miał znowu farta i będzie dobrze. Obawiam się jednak, że to jest ostatni gwizdek na profezjonalizację tego stwora SKMŻetowego.
- niespokojny
- Trener
Zeby sie utrzymac to musimy robic bonusy przynajmniej na Ostrowie, Lodzi i Rawiczu. W Ostrowie Woodward machnal 15 pkt, a Jelen z Miesiacem razem 5. Wciaz nie moge sie nadziwic, jak mozna bylo odpuscic Kangura. Juniorzy tez nie powalaja. Najslabsi po Rawiczu, no i moze Grudziadzu. Trzeba bylo taki sklad montowac w sezonie jak nikt nie spadal, a nie teraz jak leca dwie druzyny. Chyba, ze dostarczajac nam takich emocji, Sprawka chce zapelnic trybuny.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Chyba nikt tego nie wrzucał:
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /130229974
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /130229974
– Spłaciliśmy zobowiązania wobec zarządcy stadionu i podpisaliśmy odpowiedni dokument na ten rok – zapewnia Sprawka. – Wysłanie kompletu dokumentów potrzebnych do uzyskania licencji uniemożliwia nam jedynie mały problem. Musimy dokonać korekty faktury wystawionej na kilka tysięcy złotych przez Karola Barana. Ale to formalność.
W grę wchodzą m.in. włoskie Terenzano i Lonigo oraz Gorican w Chorwacji.
– To byłby wyjazd na 2-3 dni. Myślę, że znaleźlibyśmy jakieś pieniądze na opłatę za wynajęcie toru. Resztę kosztów, choćby przejazdu, pokryliby sami zawodnicy. W obecnej sytuacji musimy po prostu podzielić się tymi wydatkami – uważa Sprawka.
Kibice, którzy nie lubią stać w kolejkach mogą tego uniknąć kupując karnet na cały sezon na mecze w Lublinie. Wejściówki mają trafić do sprzedaży już w tym tygodniu. – Czekamy na informację z drukarni w tej sprawie, ale myślę, że to kwestia dwóch dni – mówi prezes Sprawka.
KMŻ Lublin
Przekaż 1% podatku na Stowarzyszenie Klubu Motorowo-Żużlowego Lublin!
Numer KRS: 0000099653
Cel szczegółowy 1%: KMŻ Lublin lub żużel
A Dariuszowi hajsu ciągle mało
Jakoś ostatnio nie śledziłem co się dzieje w klubie, mamy jakiegoś drugiego juniora w ogóle?
Boże! jak mi się ten skład nie podoba.
Przekaż 1% podatku na Stowarzyszenie Klubu Motorowo-Żużlowego Lublin!
Numer KRS: 0000099653
Cel szczegółowy 1%: KMŻ Lublin lub żużel
A Dariuszowi hajsu ciągle mało
Jakoś ostatnio nie śledziłem co się dzieje w klubie, mamy jakiegoś drugiego juniora w ogóle?
Boże! jak mi się ten skład nie podoba.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/340804/kamil-adamczewski-gosciem-w-i-lidze
Pozostaje to zostawić bez komentarza.

Spoooookooooojnie, my mamy czas. Nie musimy mieć dobrych zawodników, najważniejsze, że mamy jedne z najdroższych, jak nie najdroższe bilety w I lidze.
Nie martwcie się my wystawimy przeciwko Adamczewskiemu Kreta i będzie ok 
Remus pisze:http://www.sportowefakty.pl/zuzel/340804/kamil-adamczewski-gosciem-w-i-lidze
No jeżeli już Remus ( zresztą nie pierwszy raz) zaczyna wykazywać oznaki poważnego poirytowania ( mówiąc delikatnie) sytuacją w klubie, to nie jest wesoło, oj nie jest.
Chyba źle się dzieje w państwie duńskim.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Tylko czym się teraz irytować? Prezesu "nakreślił" już "standardy", które mają obowiązywać w tym roku. Jak drużyna spadnie lub wpadnie w jeszcze większe długi, to weźmie zabawki i w kapitalny sposób da szansę komuś innemu
Prawda jest jednak taka, że o Sprawce i o jego "pomysłach" coraz więcej osób (nie tylko na forum) ma "właściwe" zdanie...
Prawda jest jednak taka, że o Sprawce i o jego "pomysłach" coraz więcej osób (nie tylko na forum) ma "właściwe" zdanie...
harry pisze:No jeżeli już Remus ( zresztą nie pierwszy raz) zaczyna wykazywać oznaki poważnego poirytowania ( mówiąc delikatnie) sytuacją w klubie, to nie jest wesoło, oj nie jest.
Chyba źle się dzieje w państwie duńskim.
Masz rację harry - ręce opadają już.