Nasi drugoligowi rywale w sezonie 2010

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

Re: Nasi drugoligowi rywale w sezonie 2010

#476 Postautor: meesha » 11 lutego 2010, o 01:03

niespokojny pisze:Ciekawe z czego te armaty swoje utrzymaja.

U mnie w przedszkolu sie mowilo: "Jak zes ciekawy to wsadz nos do kawy". I cos w tym jest :) Co nas to obchodzi? Moze odkladali do skarbonki przez ostatnie lata i uzbierali. Martwmy sie o siebie...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#477 Postautor: sting126 » 11 lutego 2010, o 09:44

Zwlaszcza,ze Krakow nie jest miastem, w ktorym zuzel jest jakos niesamowicie popularny wiec musieli ustalic niskie ceny biletow zeby w ogole przyciagnac kibicow na stadion (nowych, nie takich, ktorzy pamietaja poprzednie wystepy Wandy).
Czas na zmiany :]

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#478 Postautor: Manitou » 11 lutego 2010, o 12:27

Bozena pisze:Bilety dla kobiet w Krakowie w cenie programu 5 zł, w Pile ulgowe po 12 zł. Może w Lublinie pora na jakieś zmiany w tym temacie ?
A wlasnie, ze ni chu chu, w Lublinie jest pelna emancypacja i bardzo dobrze. Z jakiej racji dorosla kobieta ma placic mniej od doroslego mezczyzny? :P Bo mniej miejsca zajmuje?? :twisted:

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#479 Postautor: kibicLBN » 11 lutego 2010, o 12:41

No to ciekawie kobitki w Krakowie będą wchodzić za 5 zeta, a w Pile za 20. Jak dla mnie to różnica z deczka duża :lol: . Ogólnie bilety jak na 2. ligę zazwyczaj są za wysokie :? , ale niższe ceny raczej nic by nie zmieniły, bo na najniższą klasę przychodzą tylko stali kibice żużla.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#480 Postautor: mustafa » 11 lutego 2010, o 12:44

Manitou pisze:A wlasnie, ze ni chu chu, w Lublinie jest pelna emancypacja i bardzo dobrze. Z jakiej racji dorosla kobieta ma placic mniej od doroslego mezczyzny? :P Bo mniej miejsca zajmuje?? :twisted:

Bo kobiety chcą równouprawnienia wybiórczo. Natomiast nie chcą wtedy kiedy przestaje być dla nich wygodne :D

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#481 Postautor: Bozena » 11 lutego 2010, o 14:47

kibicLBN pisze:No to ciekawie kobitki w Krakowie będą wchodzić za 5 zeta, a w Pile za 20. Jak dla mnie to różnica z deczka duża :lol: . Ogólnie bilety jak na 2. ligę zazwyczaj są za wysokie :? , ale niższe ceny raczej nic by nie zmieniły, bo na najniższą klasę przychodzą tylko stali kibice żużla.

Jesteś niedoinformowany, bo w Pile ulgowe są po 12 zł :?
Manitou pisze:A wlasnie, ze ni chu chu, w Lublinie jest pelna emancypacja i bardzo dobrze. Z jakiej racji dorosla kobieta ma placic mniej od doroslego mezczyzny? :P Bo mniej miejsca zajmuje?? :twisted:

Nie będę się sprzeczać kto ile miejsca zajmuje, ale dopóki jesteśmy w 2 lidze na pewno dla wszystkich go wystarczy :!:
Należę do tych kibiców, którzy zasilali klubowe kasy również w tych cieniutkich latach, kiedy na stadion przychodziło w porywach kilkaset osób, więc i teraz tak zostanie :wink:
Swoją drogą to aż nie mogę uwierzyć, że potrafisz być taki, ale gdzieś przeczytałam, że " Złośliwego sama złość pobije "... :cry:

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#482 Postautor: sadychor » 11 lutego 2010, o 15:05

A chytry dwa razy traci.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#483 Postautor: Bozena » 11 lutego 2010, o 15:22

sadychor pisze:A chytry dwa razy traci.

Wyjąłeś mi z ust, bo przez tą chytrość niektórych klubów, objawiającą się zawyżaniem cen biletów na pewno wiele one tracą. Mecze przychodzą oglądać nie tylko fanatycy. Lecz "Chciwemu nigdy dosyć"
:roll:

janek
Kadrowicz

#484 Postautor: janek » 11 lutego 2010, o 15:56

Co to jest za bilet 20zł ?? :D , pomyślcie ile trzeba wydać np. na kino, obiad w restauracji,flaszkę, papierosy czy na co tam kto wydaje. Także nie mówcie że 20 czy 30zł to dużo za bilet raz na 2 tygodnie. Pomyślcie ile zawodnik żużlowy średnio wydaje podczas jednych zawodów i ile ryzykuje zdrowiem czy życiem.
Wg mnie młodzież, dzieci także powinni płacić załóżmy z 5zł. Miejsca zajmują tyle co stary = jedno krzesełko. :)

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#485 Postautor: Hans » 11 lutego 2010, o 15:59

A flaszka i papierosy na mecz to co ? :wink:

meesha
Trener
Kontakt:

#486 Postautor: meesha » 11 lutego 2010, o 16:02

Wg mnie młodzież, dzieci także powinni płacić załóżmy z 5zł. Miejsca zajmują tyle co stary = jedno krzesełko.

Ale komu zajmuja to krzeselko? Jest jeszcze 2 tysiace innych wolnych :p
A 20 czy 30 zl. to dla mnie na przyklad nieduzo, bo place tylko za siebie. Ale jakbym mial isc z zona i np. dwojka dzieci (sprawdzic, czy nie ksiadz :wink: ) to robi sie kolo stowy. A to spory jednorazowy wydatek. Ceny biletow to sobie mozna windowac jak sie wie, ze stadion i tak sie zapelni. U nas takiej pewnosci nie ma...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#487 Postautor: niespokojny » 11 lutego 2010, o 16:20

Zagadka: z finansowego punktu widzenia jak lepiej - caly stadion przy bilecie po 10zl czy pol stadionu za 20?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

meesha
Trener
Kontakt:

#488 Postautor: meesha » 11 lutego 2010, o 16:27

Z finansowego punktu widzenia to najlepiej sprzedac 1 bilet za 100.000 :) Koszt jedo wydruku wyniesie przecie tyle samo co biletu za 10 zl, oszczednosc dziesieciotysiecznokrotna :D

harry
Trener

#489 Postautor: harry » 11 lutego 2010, o 16:29

Na byle jaki film w Plazie dzieci płacą minimum 15 zł a starsi 17-18 zł. A jakieś śmiecie do jedzenia jeszcze tam kupowane i już wychodzi niezła sumka na troje ludzi. A jak taki Avatar wszedł na ekrany to kolana mogły się ugiąć. Dobrze ze chociaż rozrywka była.
Dlatego jakby mecze były za każdym razem na poziomie to dlaczego nie?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#490 Postautor: harry » 11 lutego 2010, o 16:31

meesha pisze:Z finansowego punktu widzenia to najlepiej sprzedac 1 bilet za 100.000 :) Koszt jedo wydruku wyniesie przecie tyle samo co biletu za 10 zl, oszczednosc dziesieciotysiecznokrotna :D

Przypominam o ochronie i monitoringu. To są olbrzymie kwoty. I tutaj trzeba wyważyć co sie bardziej opłaca. Bo do jednego tysiąca ludzi nie trzeba ochrony i można się starać o brak monitoringu. Pytanie czy sponsorzy byliby zadowoleni?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

meesha
Trener
Kontakt:

#491 Postautor: meesha » 11 lutego 2010, o 16:37

Moja wypowiedz miala charakter humorystyczny. Wiadomo, ze im mniej ludzi na trybunach tym mniejsze koszty. Ale kto bedzie chcial sie reklamowac na stadionie gdzie przychodzi np. 500 osob?

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#492 Postautor: gizmo » 11 lutego 2010, o 16:44

co do problemu który opisał meesha to przydały by sie bilety rodzinne np 2+1 lub 2+2 może to by było coś fajnego co by zachęciło rodzinny do przychodzenia z dziećmi. Jeżeli mówimy o cenie biletu to 20zł z jednej strony nie dużo a z drugiej dużo - wszystko zależy dla kogo. Idąc do kina wydajemy podobną kwotę, idąc do teatru wejściówka może kosztować nawet 60zł, w zeszłym roku wypad na żużel z mojej perspektywy nie był drogi mimo ze fundowałem zwykle bilet także narzeczonej w tym roku gorzej stoję z kasą i z mojej perspektywy 20zl to sporo tym bardziej ze wydaje się też gotówkę na jakieś picie, jezdnie, program, browar po meczu itp. Mowie jedynie za siebie i na pewno dla jednych 2 dychy to dużo bo mają rodziny na utrzymaniu, stracili pracę, kredyt, raty za pralkę albo dziecko trzeba było wysłać gdzieś na wakacje żeby nie siedziało 2 miechy w domu a dla innych dobrze zarabiających, bez zobowiązań kwota nic nie znacząca. Co nie zmienia faktu ze moim zdaniem ceny w Krakowie są za niskie i może to się zemścić, ale zobaczymy tam działacze na pewno chcą pozyskać kibiców bo za wielkich tradycji w Krakowie to raczej nie ma i za wysokie ceny mogły by się odbić czkawką.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
pav
Junior

#493 Postautor: pav » 11 lutego 2010, o 17:05

... a z paradoksalną sytuacją spotkałem się w zeszłą niedzielę na Montexie (i z tego co wiem to zjawisko stałe). Bilet normalny kosztował 12 PLN, ulgowy 10PLN, a rodzinny (1 dorosła + 2 dzieci) też 10 PLN.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#494 Postautor: kibicLBN » 11 lutego 2010, o 17:06

Jak w wakacje pracowałem to bilet 11zł(ulgowy)to było dla mnie po prostu 80 minut pracy ,więc to żadne pieniądze, ale jeśli dobrze pamiętam na play offach bilet normalny kosztował 22 zł, a to dla kogoś kto zarabia 1000 na miecha i ma żone i dzieci (i je też przydałoby się zabrać, chyba że strasznie małe :) ) to jest troszkę kaski. Zwłaszcza że poziom nie powala na kolana :?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#495 Postautor: niespokojny » 11 lutego 2010, o 17:08

Z obserwacji z tamtego sezonu mozna wywnioskowac ze to jakosc towaru dla kibicow ma najwieksze znaczenie. Zauwazcie ile ludzi bylo na Lodzi, Krosnie, Opolu, Pile itd. Ile na playoffach mimo ze ceny byly podniesione to wcale mniej kibicow na trybunach nie bylo. natomiast w meczu o 3 miejsce bilety byly za 50% a frekwencja spadla bardziej niz o polowe. W roznych miastach sa rozne ceny bo i ich elastycznosc jest rozna. Taki Krakow ma duzo towarow substytucyjnych jezeli za takie mozna przyjac pilke nozna, koszykowke(nawet kino i muzeum bym tu zaliczyl ale trzymajmy sie sportu) itd. Ludzie maja w czym wybierac. Zreszta na cene biletow wplywa mnostwo elementow. Zeby okreslic optymalna cene trzeba by przeprowadzic multum badan statystycznych i ekonometrycznych. Nie bede tu filozofowal bo kazdy zainteresowany moze sobie poczytac begga, taylora samuelsona czy innych ale moim zdaniem nie uzasadnione jest obnizenie ceny biletow w Lublinie. Koszt alternatywny bedzie za wysoki. Obnizymy cene o 5 zl (zakladajac poziom cen z tamtego sezonu i przyjmujac srednia frekwencje) przyjdzie 1000 osob wiecej a i tak nie osiagniemy przychodu z przed obnizki. Nie mowiac o dodatkowych kosztach operacyjnych itd.. Natomist dobrym rozwiazaniem byloby wprowadzanie jakis ulg dla rodzin, wycieczek, jakis wiekszych grup. Tylko jak sprawdzac np ze ktos jest rodzina? Tak to przypadkowi ludzie moga sie umawiac i mowic ze sa rodzina a wtedy zabieg juz jest nieoplacalny.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

go!
Trener

#496 Postautor: go! » 11 lutego 2010, o 19:21

pav pisze:... a z paradoksalną sytuacją spotkałem się w zeszłą niedzielę na Montexie (i z tego co wiem to zjawisko stałe). Bilet normalny kosztował 12 PLN, ulgowy 10PLN, a rodzinny (1 dorosła + 2 dzieci) też 10 PLN.

A gdzie tu paradoks? Tak mowisz jakby bylo latwiej zdobyc 2 dzieci niz legitymacje szkolna :)

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#497 Postautor: Manitou » 11 lutego 2010, o 19:40

Bozena pisze:Swoją drogą to aż nie mogę uwierzyć, że potrafisz być taki, ale gdzieś przeczytałam, że " Złośliwego sama złość pobije "... :cry:
Oj już nie przesadzaj, wprawdzie jest w moim poscie odrobina zlosliwosci, ale raczej humorystycznej niz jakiejs zacieklej, wiec nie rob ze mnie takiej meskiej szowinistycznej swini:) Chcialem tylko zartobliwie zwrocic uwage, ze feminizm konczy sie jak trzeba szafe na 8 pietro wniesc :)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#498 Postautor: Cooper » 11 lutego 2010, o 20:41

Jesli chodzi o ceny biletow w II lidze, to uwazam, ze powinny byc profrekwencyjne, tak by przychodzilo jak najwiecej ludzi, szczegolnie mlodziezy. Pozniej to sobie bedzie mozna odbic w I czy e-lidze. Nie chce mi sie rozpisywac, to takie uproszczenie. Ale czy ktokolwiek w klubach zuzlowych mysli dlugofalowo?

No i w II lidze karnety powinny byc w dobrej promocji.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
pav
Junior

#499 Postautor: pav » 11 lutego 2010, o 22:44

go! pisze:A gdzie tu paradoks? Tak mowisz jakby bylo latwiej zdobyc 2 dzieci niz legitymacje szkolna :)

paradoks? tu: idąc samemu na mecz płacę 12 PLN, idąc z 1 dzieckiem płacę zamiast 12PLN(normalny) + 10PLN(ulgowy) = 22 PLN tylko 10 PLN, a idąc z dwojgiem dzieci płacę zamiast 12PLN(normalny) + 2 x 10 PLN(ulgowy) = 32 PLN tylko 10 PLN.
kapewu ?

Awatar użytkownika
papi
Trener

#500 Postautor: papi » 11 lutego 2010, o 22:56

to trzeba kupować rodzinny i iść samemu ;)