Motor-GTÅ» 45-45 - mecz prawdy, smutnej dla nas prawdy.....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#51 Postautor: WojtekF » 16 kwietnia 2005, o 12:20

Przed sezonem obstawiałbym, że Lublin wygra ok. 50-40 co sprawi, że szanse na punkt bonusowy obu klubów będą takie same. Jednak po słabych wynikach koziołków, wydaje mi się, iż mecz będzie wyrównany a kwestia zwycięstwa rozsztrzygnie się w ostatnim biegu. Stawiam na minimalne zwycięstwo Lublina 46-44 lub 47-43, co sprawi, że punkt bonusowy będzie bliżej Wisły niż Bystrzycy. Zawodników grudziądzkich i to, czego od nich oczekuje zdążyłem już opisać w tym temacie. Jeśli chodzi o postawę Lublinian to analizując kameleonową formę wielu zawodników, ciężko jest prorokować, jak będą się spisywać.

Kolego Szynka!
Celem obydwu zespołów jest utrzymanie w 1 lidze więc pisanie o szansach tych klubów na ekstraligę wskazuje albo na nadmierny optymizm, albo na kurtuazyjne zachowanie wobec sympatyków tych klubów, albo na niedocenienie siły Rzeszowa, Gorzowa, Ostrowa czy nawet Rybnika.
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!

Awatar użytkownika
jataman20
Szkółkowicz
Kontakt:

#52 Postautor: jataman20 » 16 kwietnia 2005, o 12:28

ja już sie wyłanczam z obstawiania bo jakos czuje ze dobrze nie bedzie po tym co widziałem do tej pory ale licze na ukochaną drużynę...będę na meczu...nawet jak przegramy to i na każdym innym meczu w lublinie...nie obstawiam bo po prostu wole jutro napisać coś szczęsliwy niż znów sie zawieść... :wink: :wink: a kolega szynka to mnie rozśmieszył aż do bulu że oni do extraligi... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
;]

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#53 Postautor: $korzen$ » 16 kwietnia 2005, o 12:33

Bedzie trudno, trenejro ponoc upiera sie ze tor bedzie bardzo podobny do tego z Rzeszowem.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#54 Postautor: yamahaR1 » 16 kwietnia 2005, o 12:39

chyba w tygodniku żużlowym ale dokładnie nie pamiętam, była wypowiedź Studzińskiego, że w następnym meczu tor będzie bardzo podobny do tego z rzeszowem bo zawodnicy z Lublina zawsze cieniowali na wyjazdach i muszą się nauczyć jeździć na twardszym torze.
Jest jak jest ale trener nam życia napewno nie ułatwia

Awatar użytkownika
kleczes_GKM
Szkółkowicz
Kontakt:

#55 Postautor: kleczes_GKM » 16 kwietnia 2005, o 13:01

jataman20 pisze:jesteś człowieku żałosny... Knapp komplet?? Gjedde wielkimmistrzem?? Grudziądz o extralige jak u siebie ledwo z Opolem sobie radzi buehehe no człowieku to ja sie usmiałem czytając Twoją wypowiedz jestes po prostu żałosny?? nasza druzyna to żadna rewelacja ale kim Ty chcesz pojechać na Rzeszów Ostrów czy chociażby Gorzow?? przeciez dostaniecie baty zarówno i u siebie i na wyjezdzie...my już zeszlismy na ziemie bo jechalismy z Rzeszowem...no i na wyjeżdzie ze słabym Krosnem...w porównaniu mniej wiecej takim jak Opole z którym wy ledwo uporaliście sie u siebie...wiec zejdz na ziemie i zaakceptuj że walczycie o utrzymanie i bedziecie mieli szczescie jak sie utrzymacie...a u was Trumna robi 14pkt i wy do extraligi...jesteś żałosny...

Buehehe, piszac o Nim ze jest zalosny sam wystawiasz sobie ocene jaki to jesyes wielce inteligetny, to chyba forum tak tu kazdy ma pawo do wyrazania swojej opinii jam oge napisac ze Baranski bedzie mistrzem Swiata Juniorow w tym sezonie i to mnie czyni zalosnym... ? Jesli tak to Ty jestes smieszny bardzo smieszny... Na pewno do Lublina jedziemy po wygrana nie ma innej mozilowisci, szczegolnie, ze Wasi nie blyszcza Rwona forma(przyklad Pietraszki, Frankowa czy Piszcza) my tazke nie popisalismy sie zbytnio w pierwszym meczu, lecz trzeba pamietac, e jechal Nasz krajowy garnitur no i Krystian Baranski od polowy meczu, byc moze wygldalo by to inaczej, gdyby w meczu wystapil Charlie Gjedde :) Nasz niedzielny mecz na pewno bedzie wyrownany wg mnie za GKM- em przemawiaja Juniorzy a po stronie Motoru - Wlasny Tor. Jako loklany patriota mysle, ze spotkanie zakonczy sie Nasza wygrana w granicach 2 - 3 punktow :)

Awatar użytkownika
jataman20
Szkółkowicz
Kontakt:

#56 Postautor: jataman20 » 16 kwietnia 2005, o 13:11

po prostu kolego wygrywając ledwo u siebie z ololem jak mozecie myśleć o extralidze jak wy walczycie o utrzymanie...nawet wątpie że z opolem dostaniecie punkt bonusowy jak przegracie w opolu wieksza ilością punktów a jedziecie po wygraną to normalne nikt nie jedzie po przegraną...ja nie przecze ze jestesmy słabi w tym sezonie ale wy zadną rewelacją również nie jesteście...
;]

Siwek Patataj

#57 Postautor: Siwek Patataj » 16 kwietnia 2005, o 13:32

jataman20 pisze:po prostu kolego wygrywając ledwo u siebie z ololem jak mozecie myśleć o extralidze jak wy walczycie o utrzymanie...nawet wątpie że z opolem dostaniecie punkt bonusowy jak przegracie w opolu wieksza ilością punktów a jedziecie po wygraną to normalne nikt nie jedzie po przegraną...ja nie przecze ze jestesmy słabi w tym sezonie ale wy zadną rewelacją również nie jesteście...

Jataman, ja jednak okazałbym odrobinkę więcej pokory wobec rywala, zwłaszcza po naszych ostatnich "popisach".
Myślę, że Lublin i Grudziądz to dwie drużyny o bardzo zbliżonych potencjałach, z malutkim wskazaniem (moim zdaniem) właśnie niestety na Grudziądz. Mecz z Opolem w Grudziądzu wcale nie musi świadczyć o słabości tego zespołu.

Nie robiłem sobie jeszcze symulacji, ale tak pobieżnie widzę, że wynik pewnie będzie gdzieś w okolicach remisu.

Popatrzmy na siłę uderzeniową w poszczególnych parach i sprawdźmy kto jest mocniejszy (teoretycznie). Mocniejszy został wytłuszczony

---------------------
obcokrajowcy:

Jensen - Gjedde - tutaj stawiam remis, nie umiem nawet w przybliżeniu powiedzieć, który z wymienionej dwójki może być lepszy.

---------------------
seniorzy:

liderzy: Knapp-Piszcz - tutaj także nie sposób wskazać, który z nich będzie lepszy. Jednego stać na wynik pow. 10 punktów i drugiego też. Knapp na naszym torze może sprawić niemiłą dla nas niespodziankę.

Pietraszko-Staszek - znowu zbliżony potencjał. Staszek jest na fali, poza tym Lublin to jego rodzinny tor, który w jakiś sposób jest dla niego pewnym handicapem. Pietraszko ostatnio "cienował", więc i siłę tej pary oceniam na zbliżoną.

II linia
Franków - Fijałkowski - z całym szacunkiem, ale Franków na lubelskim torze to jest Franków na 7 punktów. Fijałkowskiego oceniam gdzieś na 8-9 (wg mnie zawodnik bardzo, bardzo niedoceniany, a miałem okazję śledzić jego karierę gdy startował w warszawskiej Gwardii), więc w tej parze wskazanie jest na Grudziądz.

Jeleniewski - Kempiński - tutaj zdecydowanie "Jeleń", ale nie dlatego że jest dobry, tylko dlatego że Kempiński na wyjazdach traci 100% swojej skuteczności (przynajmniej w ostatnich sezonach).
-------------------
juniorzy:

Kępa-Barański - Kępa ten jeden punkcik powinien na Barańskim uciułać.

Dominiczak-Czechowski - zdecydowanie Czechowski i myślę, że Dominiczak nie będzie w stanie nawiązać walki.
-----------------

I wcale nie wychodzi, że Grudziądz jest bez szans. Teoretycznie nasza siła rażenia jest zbliżona. Rzekłbym, że nawet idealnie wyważona pomiędzy jedną drużynę i drugą. I pewnie jakieś defekty czy wykluczenia będą rozstrzygały o końcowym rezultacie spotkania.

Myślę więc jatamanie, że nie ma co się prześmiewać z Grudziądza, bo jakby nie patrzeć to MY MUSIMY wygrać, a ONI TYLKO MOGĄ.

Przegrana w niedzielę bowiem (a jestem tego pewien) spowoduje wielki kryzys w lubelskim żużlu i poważne odwrócenie się kibiców od drużyny.

ukłony
lucki73

Gość

#58 Postautor: Gość » 16 kwietnia 2005, o 13:36

Lucki dałeś plame ! wszyscy czekali na Ciebie , a Ty nie przyjechałeś , mógłbyś zdradzić powód swojej absencji ?

Michael

#59 Postautor: Michael » 16 kwietnia 2005, o 13:37

Lucki zapomniales o Marku Cieslewiczu :twisted:

Siwek Patataj

#60 Postautor: Siwek Patataj » 16 kwietnia 2005, o 13:40

Hollywood pisze:Lucki dałeś plame ! wszyscy czekali na Ciebie , a Ty nie przyjechałeś , mógłbyś zdradzić powód swojej absencji ?

<ignore> :)

lucki73

Siwek Patataj

#61 Postautor: Siwek Patataj » 16 kwietnia 2005, o 13:41

Michael pisze:Lucki zapomniales o Marku Cieslewiczu :twisted:

No tak, zapomniałem że na mały kontrakt przyszedł niepokorny Cieślewicz. A jeśli przyjedzie z Grudziądzem i będzie do tego Czechowski, to wszystkie punkty juniorskie ponad jeden przewidziany "ustawą" pojadą do Grudziądza.

Masz rację Michael, przegapiłem to, a to będzie pewnie rzutowało w całym przebiegu na leciutką przewagę Grudziądza. Oby nie.

pzdr.
lucki73

Awatar użytkownika
jataman20
Szkółkowicz
Kontakt:

#62 Postautor: jataman20 » 16 kwietnia 2005, o 13:46

Lucki73 ale mi chodziło nie o śmianie sie że chcą u nas wygrać bo to jest bardzo prawdopodobne ale rozśmieszyła mnie wypowiedz jednego z ich kibiców ze walczą o extralige....co jest dla nich z takim składem nierealne w 100%
;]

rob7
Senior

#63 Postautor: rob7 » 16 kwietnia 2005, o 13:52

jeżeli Studziński jak ktoś wyżej pisał zrobi tor taki jak z Rzeszowem
i będzie w meczu za 4 pkt. uczył naszych jeździć na twardych torach
to niech potem Siwek w prasie nie płacze że ludzie nie przyszli bo nie przyjdą oglądać sportowego i organizacyjnego dziadostwa
niech ktoś Studzińskiemu wytłumaczy że teraz 90% Polski jeździ na betonie odwrotnie jak za czasów Motoru i tor przyczepny jest atutem bo przyjezdni przełożenia do 8-9 biegu nie mogą znaleźć i to o to chodzi

Siwek Patataj

#64 Postautor: Siwek Patataj » 16 kwietnia 2005, o 13:53

jataman20 pisze:Lucki73 ale mi chodziło nie o śmianie sie że chcą u nas wygrać bo to jest bardzo prawdopodobne ale rozśmieszyła mnie wypowiedz jednego z ich kibiców ze walczą o extralige....co jest dla nich z takim składem nierealne w 100%

A to zwracam w takim razie honor :) :) :)

pzdr.
lucki73

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#65 Postautor: Łoptymista » 16 kwietnia 2005, o 17:31

lucki73 pisze:
Hollywood pisze:Lucki dałeś plame ! wszyscy czekali na Ciebie , a Ty nie przyjechałeś , mógłbyś zdradzić powód swojej absencji ?

lucki73

Kuźwa lucki73 gdyby to ode mnie zależało to już to forum też by Cię zignorowało przyznając BANA! Ch. mnie obchodza Twoje z "złote" myśli na temat wypowiedzi Hollywoda. Ignoruj je sobie w myślach, a nie zaśmiecaj forum.

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#66 Postautor: jacur78 » 16 kwietnia 2005, o 19:04

Stawiam na zdecydowane zwyciestwo TZ. 51:39.... najwyzsza pora na rehabilitacje. Przypomnijcie sobie poczatek Rzeszowa z ubieglego roku. Na wstepie kleska z glownym kandydatem do awansu, potem porazka z nami, a na koniec otarli sie o baraze. Z TZ nie jest tak zle jak myslicie, Jensen nie jest taki slaby jak piszecie, Piszcz i Franki maja wiele do udowodnienia, Jelen juz na poczatku sezonu zdobywa pkt,z Pietraszki bedzie pozytek, Kepa pod koniec sezonu bedzie przywozil za soba wielu juniorow... LUDZIE DO CHOLERY... Poczatek sezonu, a wy juz na nie....

Tym samym mam goraca prosbe do Luckiego, zeby powstrzymal sie od tej bezproduktywnej krytyki wszystkiego co sie dzieje w klubie... Nie podobaja ci sie chlopie pewne rzeczy, to wez sie w cholere do roboty i przestan biadolic jak przekupa na targu... toruj i wytyczaj droge, a jak bedziesz skuteczny to wszyscy cie poprzemy.
Sam apelujesz do wielu (Wieczorek, Siwek, Gawrzyk) to i wysluchaj apelu innych

Siwek Patataj

#67 Postautor: Siwek Patataj » 16 kwietnia 2005, o 19:24

Łoptymista pisze:
lucki73 pisze:

lucki73

Kuźwa lucki73 gdyby to ode mnie zależało to już to forum też by Cię zignorowało przyznając BANA! Ch. mnie obchodza Twoje z "złote" myśli na temat wypowiedzi Hollywoda. Ignoruj je sobie w myślach, a nie zaśmiecaj forum.

Łoptymisto, nie obraź się: masz zespół napięcia przedmiesiączkowego?

ukłony
lucki73

PS. Jacur, a jakÄ… pensjÄ™ proponujesz?

EDIT

Łoptymisto mędrku, powyższe słowa autorstwa Hollywooda nie są związane z tym tematem, a są wiadomością prywatną i na PW winny zostać skierowane. Póki więc ten artysta będzie sobie próbował ucinać ze mną prywatne pogawędki na Forum i będzie je zaśmiecał, dopóty ja będę pokazywał że go ignoruję. Wybacz, ale winy poszukać musisz w kimś innym. Pozdrawiam :) :) :)

Awatar użytkownika
jataman20
Szkółkowicz
Kontakt:

#68 Postautor: jataman20 » 16 kwietnia 2005, o 19:36

zadarmo umarło:D:D:D:D:D:D nie lucki?? :lol: :lol: :lol: :lol: a tak na marginesie to chyba nie jest tajemnicą jaką pensje ma dyrektor Siwek...i czy Gawrzyk też coś dostaje ?? to taki margines bo sie zastanawiałem nad tym ;] to chyba nie żadna tajemnica 8)
;]

Awatar użytkownika
kleczes_GKM
Szkółkowicz
Kontakt:

#69 Postautor: kleczes_GKM » 16 kwietnia 2005, o 19:52

Lucki wg moich informacji :wink: Nasz sklad bedzie prezentowal troszke inaczej niz tutaj wyzej przedstawiles a mianowicie:

1. Grzegorz Knapp
2. Magnus Zetterstroem
3. Dariusz Fijalkowski
4. Pawel Staszek
5. Adam Fajfer(Zastepstwo Zawodnika)
6. Grzegorz Czechowski
7. Marek Cieslewicz

Tak to bedzie najprawdopodobniej wygladalo jako, ze po kontuzji Fajfera brakuje Nam jednego "wyjazdowego" Seniora Kedziora najprawdopodobniej skorzysta z Z/Z i wg mnie to najlepsze mozliwe rozwiazanie.

Grzegorz Knapp - w tygodniu dostal kolejny silnik i na treningach, ze Grzes wraca do swojej najlepszej dyspozycji i bardzo na Niego licze w tym meczu...

Magnus Zetterstroem - mimo wszystko psotawilbym na Charliego, ktory ostatnio prezentuje wysoka forme na torach Elite League, a Zorro nawet w nizszej Premier nie jezdzi tego co powinnien... Najsmieszniejsze jest to, ze dzialacze do Lublina wziasc Magnusa a do Gorzowa Charliego :roll:

Dariusz Fijalkowski - Ambicje ma ogromna, co ostatnio przeklada sie takze na zdobycz punktowa, poza tym na treningach bardzo dobrze czuje sie w parze z Pawlem wg mnie to bedzie glowna sila uderzeniowa GKM - emu

Pawel Staszek - tu moglbym napsiac wiele, po prostu czulem ze bedzie Liderem i spelnia pokaldane w Nim nadzieje, pokazuje Dzialaczom, iz jest o wiele wiecej wart niz "Dziadek" Sawina czy chimeryk Lukaszewski. To bedzie jego sezon.

Adam Fajfer - moze nawet lepiej, ze jest to Z/Z wiecej punktow Nam przyniesie :D

Grzegorz Czechowski - Byc moze to wlasnie dzieki juniorom, ktorzy z calym szacunkiem maja przewage nad mlodziezowcami Motoru, wygramy ten mecz, bo punkty pierwszego iegu moga zawazyc nad calym spotkaniem.

Marek Cieslewicz - Na wczorajszym treningu spisal sie bardzo dobrze i o ile jutro nie odechce mu sie wyjazdu to mysle ze stac go na 6 - 8 punktowa zdobycz. Bardzo wierze w tego zawodnika, ktorego juz raz Lechu usidlil i zrobi to i tym razem :P

Hmm, chyba za bardzo optymistycznie podchodze do tego spotkania :D Nie bede ukrywal, ze licze na wygrana, bo w porownaniu z zeszlym rokiem to chyba jednak Wy ponieslicie wieksze straty kadrowe :) Licze, ze bedzie to dobre widowisko, ktore wygra zespol lepszy, czyli ... :wink:

P.S. Jesli chodzi o Szynke i jego Ekstraligowe plany - nie martwcie sie :P Na Naszym forum tez robi troche zametu swimi wypowiedziami

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#70 Postautor: grzesieck » 16 kwietnia 2005, o 19:56

jataman20 pisze:zadarmo umarło:D:D:D:D:D:D nie lucki?? :lol: :lol: :lol: :lol: a tak na marginesie to chyba nie jest tajemnicą jaką pensje ma dyrektor Siwek...i czy Gawrzyk też coś dostaje ?? to taki margines bo sie zastanawiałem nad tym ;] to chyba nie żadna tajemnica 8)

wiele razy bylo pisane na forum, ze dyrektor Siwek pracuje spolecznie...

chyba, ze cos sie zmienilo w tej kwestii?
METHANOL ADVENTURE TEAM

Geest
Senior

#71 Postautor: Geest » 16 kwietnia 2005, o 19:57

brawo Jacur! dobrze mowisz, mamy niezly zespol, choc z roznych powodow nam nie wychodzi. to musi sie jutro odmienic, a my musimy odbic sie wreszcie od dna. oby nie za pozno, zeby dac jeszcze spokojnie rade wejsc do playoffow :?
a tak meczowo, to martwi mnie nasz tor. nie znam sie na tym, ale nie wyglada jak dla mnie najlepiej. kurzy sie moze ostro, ale to chyba jeszcze nie znaczy, ze jest przyczepny :roll:
boje sie tego meczu i uwazam, ze albo przegramy albo zdecydowanie wygramy.

Awatar użytkownika
jataman20
Szkółkowicz
Kontakt:

#72 Postautor: jataman20 » 16 kwietnia 2005, o 19:59

hmmm troche dziwne...bo w sumie żle mu sie nie powodzi...ale moze ja nie w temacie i nie wiem wiec nie kwestionuje dzieki za odpowiedz...
;]

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#73 Postautor: grzesieck » 16 kwietnia 2005, o 20:14

Jeszcze pare miesiecy temu nie przypuszczalem, ze bede sie bal meczu z Grudziadzem u siebie... ale niestety, rzeczywistosc okazala sie brutalna i jutro Grudziadz moze nam zaaplikowac KOLEJNY zimny prysznic.

Wydaje sie, ze mocni jutro beda Zorro, Knapp i chyba Staszek. Do Fijałkowskiego jakos nie mam przekonania... w juniorskim pewnie 1:5 w plecy, ale watpie zeby MC albo GC byli w stanie nawiazac walke z ktoryms z naszych seniorow.

A tak w ogole, to jest mozliwosci zrobienia ZZ za Fajfera? :?

Ciezko mi wytypowac wynik tego meczu, serce podpowiada TÅ», a rozum sie zastanawia ;] 47:43, 53:37 czy moze 40:50? :?

Oby pogoda dopisala, nasi w sloncu zawsze wygrywaja :wink:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Geest
Senior

#74 Postautor: Geest » 16 kwietnia 2005, o 20:19

ja tam bardziej obawiam sie Fijalkowskiego niz Staszka. a co do ich punktow w pierwszym meczu, to na kim oni je zrobili? ok, Staszek przewiozl raz Trumne i pewnie obaj po drodze Brhela, ktory jednak nigdy do naszej ligi specjalnie sie nie przykladal.
Mysle, ze sklad mamy lepszy, tylko pozostale czynniki (tor, problemy ze sprzetem) moga nas pograzyc. poza tym moze Dominiczak cos zawalczy w juniorskim.

Awatar użytkownika
kleczes_GKM
Szkółkowicz
Kontakt:

#75 Postautor: kleczes_GKM » 16 kwietnia 2005, o 20:20

Za http://www.pzm.pl

GKM Grudziadz:
Magnus Zetterstroem 2,171
Adam Fajfer 1,896
Robert Kempinski 1,895

zrodlo:

http://www.pzm.pl/pdf/komunikat%2010_05.pdf

Tez myslalem, ze za Fajke nie ma mozliwosci R/R a jednak :)

Z calym szacunkiem, ale Dominiczak jest chyba ciut mniej doswiadczonym zawodnikiem niz Czechowski i Cieslewicz, wiec akurat w tej sytuacji uwazam ze juniorow mamy lepszych, co do reszty przekonamy sie jzu jutro :)
Ostatnio zmieniony 16 kwietnia 2005, o 20:29 przez kleczes_GKM, łącznie zmieniany 2 razy.