Hynek Stichauer

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
harry
Trener

Re: Hynek Stichauer

#51 Postautor: harry » 7 maja 2009, o 15:21

Busem to nieee :roll: ciężarówką tak :wink: :!: , ale:
1. Jeleń jeździ tak samo szybko busem,
2. Wtedy ze Stralsundu trzeba było jechać 150 km do autostrady
3. I w Polsce autostrada kończyła się w Koninie jeszcze a od Konina nocny slalom miedzy tirami.
4. Na granicy poczekaliśmy bo nie było jeszcze Shengen.
5. No i dużo czasu zajęło nam zatrzymywanie się... :roll: 8) :lol:
Jak zawody skończą się o 18 to na 3-4 powinien być na miejscu.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

janek
Kadrowicz

#52 Postautor: janek » 7 maja 2009, o 15:32

No maruda straszna, przypomina swoim zachowaniem Jurice "ząbkami do góry" Pavlica. :D

harry
Trener

#53 Postautor: harry » 7 maja 2009, o 15:45

manq pisze:ze Stranslund do Lublina do zrobienia dokladnie 1043.86 km :D zawody w niemczech tez o 15 tak jak w Lublinie :)

No i 100km sobie dodał. Chyba ma stara mape bez autostrad. Na "mapy Google" trasa liczy 969km.
A przez Szczecin i Gorzow ale bez autostrad to w ogole 887km.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
manq

#54 Postautor: manq » 7 maja 2009, o 16:07

Zdazyc to napewno zadazy chodzi o to ze chcial by potrenowac przed meczem i przestawic motorki ze Stanst. na lubelski tor :) tam chodzi o caly ciezki weekend hehe nie tylko droga do Lublina. :D
Obrazek

ermen
Zawodowiec

#55 Postautor: ermen » 8 maja 2009, o 18:03

Żużel:
Andreas Messing i Stichauer nie przyjadą do Lublina Autor: Magda Korgól

Andreas Messing z powodu urazu nie wystą ... Andreas Messing i Hynek Stichauer nie wystąpią w niedzielnym meczu Redstaru KMŻ Lublin z Polonią Piła.
Podczas zawodów w Szwecji Messing zaliczył upadek, który wykluczył go z niedzielnego występu w Lublinie.

- Andreas ma mocno stłuczoną nogę. W meczu z Polonia zastąpi go jego młodszy kuzyn Jonas, który jeszcze dziś wieczorem przyleci do Polski - informuje Dariusz Sprawka, dyrektor lubelskiego klubu.

W niedzielę na torze nie zobaczymy też Hynka Stichauera. Czech co prawda był w awizowanym składzie na mecz z Polonią, ale w ostatniej chwili zrezygnował z przyjazdu do Lublina. Trener Rafał Wilk zapowiedział, że nie będzie już korzystał z usług tego zawodnika.

No to chyba można zamknąc ten temat.
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#56 Postautor: Perez » 8 maja 2009, o 19:55

ermen pisze:W niedzielę na torze nie zobaczymy też Hynka Stichauera. Czech co prawda był w awizowanym składzie na mecz z Polonią, ale w ostatniej chwili zrezygnował z przyjazdu do Lublina. Trener Rafał Wilk zapowiedział, że nie będzie już korzystał z usług tego zawodnika.

O ja nie moge co ten Hynek odpierdziela ? najpierw narzeka ze klub o nim niby nie pamieta a jak jest już powołany co wiecej ma przyjechac to se odpuszcza ?! wft? a tak go chciałem w akcji zobaczyc :? a może jak sie dowiedział ze jest na rezerwie to sie obraził...
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
manq

#57 Postautor: manq » 8 maja 2009, o 22:08

No to słów kilka również ze strony Hynka

To nie tak, ze on nie chce przyjechac. Został wystawiony na rezerwę bez gwarancji startu w jakimkolwiek wyścigu. 1000 km do przejechania ze Staraslund, a nikt mu za tą trasę nie zapłaci, mało tego zawodnik musi lecieć od razu na Wyspy bo ma mecz w poniedziałek i wtorek. Chcielibyście jechać 1000 km i nie wyjechać w żadnym wyścigu jeśli pędzisz n złamanie karku. To nie jest sytuacja zawodnika np. Tomicka, który trenuje dzień wcześniej zostaje na noc w Lublinie a na następny dzień jest wystawiony na rezerwę i albo pojedzie bieg lub dwa a może wcale. Takze z Niemiec Stichauer uderza prosto na Wyspy Brytyjskie.

Powyżej przytaczany tekst nie jest już aktualny. Hynek nie miał kontaktu z nikim z lubelskiego klubu a kontaktowal się wyłącznie za posrednictwem swojego menadzera dlatego na szybko starałem się mu zalatwic numer do trenera Wilka aby po tym niepochlebnym artykule *ktorym był zmartwiony* sam na sam wyjasnili sobie o co chodzi. Hynek kilkanascie minut temu dzwonil do trenera, ktory zrozumial jego sytuacje i jednoczesnie obiecali i zapewnili siebie ze jest do pelnej dyspozycji podczas nastepnych zawodow ligowych. Tak wiec prawdopodohbnie po tej rozmowie w cztery oczy za posrednictwem telefonu Hynek bedzie brany pod uwage przy ustalaniu skladu

Ograniczeniem w tym wypadku był brak bezposredniego kontaktu do trenera jednak wszystko jest już okej
Obrazek

Awatar użytkownika
manq

#59 Postautor: manq » 8 maja 2009, o 22:52

No to trzeba było powiedzieć, że ma cztery wyścigi, nie, że nie wie na czym stoi. To fakt trochę nasza wina pośpieszyliśmy się z tym przyjazdem kiedy rozmawiliśmy w środę wszystko było pół na pół ze wskazaniem na przyjazd. Nawet motory przygotywywal pod katem Straslund i Lublina I płacone by miał za 1000 km benzynę ze Straslund ?

Tu niby przerost formy nad treścią a też jakoś ciężko powiedzieć, że ma cztery biegi

Teraz najwazniejsze jednak ze udalo się sytuacje zalagodzić u zrodla i Hynek jeszcze bedzie miał okazje cieszyć miejmy nadzieje jazdą Lublin
Obrazek

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#60 Postautor: Apocalips » 8 maja 2009, o 23:03

A czy Hynek nie ma zbyt duzych wymagan ? Jak do tej pory formą nie zachwyca, żali się, że nie ma możliwości jazdy w Lublinie,a tu kiedy nadarza sie okazja w ostatnim momencie rezygnuje stawiajac klub pod sciana. Wilk mial powiedziec: "Dawaj chlopie przyjezdzaj, slaby jestes w tym roku, ale 4 biegi masz jak w banku, nawet nie musisz trenowac" ?? Cos tu chyba jest nie tak :) W sumie to nic do Hynka nie mam, wydaje sie byc sympatyczny, ale moze niech troche zejdzie na ziemie. Dobrze, ze dogadal sie juz z Wilkiem, bo szkoda byloby zeby chlopak sobie w Polsce nie posmigal..
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Speedway Fan
Senior

#61 Postautor: Speedway Fan » 8 maja 2009, o 23:04

Co to za profesjonalny team, ktory nie zadzwoni do klubu tylko wyczyta na necie, ze nie ma gwarancji startu to dwa dni przed meczem rezygnuje z jazdy.

harry
Trener

#62 Postautor: harry » 8 maja 2009, o 23:09

manq pisze: I płacone by miał za 1000 km benzynę ze Straslund ?

No jestem pod wrażeniem. To facet nie wie jaki ma kontrakt?????????????????? Jeszcze nie spotkałem żużlowca, który nie wie ile mu się za co należy. No bez jaj.
Nie tylko za benzynę ze Stralsund ale jeszcze starczy na przelot do Anglii.
Czyli strzelił sobie w kolano. Tak by przyjechał do Polski zrobił kilka punktów i by zarobił trochę grosza. A tak ze Stralsundu gdzie nic nie płacą jedzie za własną kasę do Anglii.... :shock: :shock: :shock:

Awatar użytkownika
manq

#63 Postautor: manq » 8 maja 2009, o 23:52

To nie jest takie proste wszystko jakby sie mogło wydawac. A niektórych punktow nie można przeciez podac do publicznej wiadomości takze czekajcie na niego w Lublinie a nie prowadzcie dochodzenie co za co i za ile ma płacone.
Jednym zdaniem wszystko rozbiło sie tego feralnego łikendu o logistyke. Trzy dni trzy kraje. Nie chciałbym tego bardzo ale moze tak byc ze po
Jego angielskich wojazach bedziecie potem mowic ze dobrze ze nie przyjechał. W europie jechał tylko w czechach a w niemczech niema łatwej obsady
Ostatnio zmieniony 9 maja 2009, o 00:11 przez manq, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

harry
Trener

#64 Postautor: harry » 9 maja 2009, o 00:08

Nie pierdacz. :mrgreen: :lol: :mrgreen: Dał tyłka i tyle.

Awatar użytkownika
manq

#65 Postautor: manq » 9 maja 2009, o 00:15

Nie mowie ze nie bo ta informacja o tym ze jednak nie przyjedzie mnie strasznie wkurzyła ale poczekajmy do jutra czy szkoda tyle płakac a moze lepiej warto bedzie te kilkanascie dni odczekac ;-)
Obrazek

ermen
Zawodowiec

#66 Postautor: ermen » 9 maja 2009, o 01:08

Brak mi słów. Jesli trener mu odpuści to duzo straci w moich oczach. Tłumaczenia manq pochodzace prawdopodobnie od samego Hynka to jakas paranoja... Jest zawodowcem czy szkółkowiczem???
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#67 Postautor: Erwin » 9 maja 2009, o 01:19

Wydaje mi sie, ze Hynek sam doskonale wie w jakiej jest aktualnie formie i jazda w zawodach po pokonaniu prawie 1000 km byłaby nie lada wyzwaniem. Wykalkulował sobie gość, ze odpusci zawody z Piłą, postara się odbudować w Anglii, a okazję na start w Polsce jeszcze dostanie i to w lepszym dla niego terminie.
Dla mnie to dziecinada, albo odmawiam od razu, a gdy deklaruje, że wystąpie to nie robie tkaich scen 2 dni przed spotkaniem.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#68 Postautor: bkapusta » 9 maja 2009, o 04:39

Hynek niczym szalona corka Mandaryna:

przyjade, nieprzyjade, przyjade, nieprzyjade... o z tego calego zamieszania zapomnialem przyjechac...

Splawic goscia i juz. Jak mu tak ciezko mogl nie deklarowac przyjazdu. Zadeklarowal go w momencie kiedy mial niepewny start [Messing byl zdrowy], a zrezygnowal kiedy bylo pewne, ze pojedzie [Messing kontuzjowany] tiwredzac, ze nie jest pewne czy pojedzie...
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

tomunneck

#69 Postautor: tomunneck » 9 maja 2009, o 12:47

Erwin pisze: postara się odbudować w Anglii

:lol: :lol: :lol: sezonu mu moze zabraknac na to zeby sie odbudowac :wink:

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#70 Postautor: InDorka » 9 maja 2009, o 13:29

bkapusta pisze:Hynek niczym szalona corka Mandaryna:

przyjade, nie przyjade, przyjade, nie przyjade... o z tego calego zamieszania zapomnialem przyjechac...

Moj post do skasowania, ale musze napisac, ze jest to dla mnie komentarz miesiaca maja, niezaleznie od tego co bedzie dalej :).
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Speedway-Mati
Zawodowiec

#71 Postautor: Speedway-Mati » 9 maja 2009, o 16:54

No i ciekawe jak zakończy zawody "nasz gwiazdorek" w Stralsund.

Relacja m.in tutaj: http://przegladzuzlowy.pl/2009.05.09-live-z-stralsund
Obrazek

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#72 Postautor: Erwin » 9 maja 2009, o 18:16

Hynek sobie awansował. Wygląda na to, że po 2 pierwszych biegach dogadał się ze sprzetem.

Awatar użytkownika
manq

#73 Postautor: manq » 10 maja 2009, o 13:40

Wczoraj w niemieckim Straslund odbyła się Runda Kwalifikacyjna IME seniorów. Po pierwszych dwóch mniej udanych startach Hynek Stichauer w końcowym rozrachunku uzbierał 10 punktów i zajął piątą lokatę, a awans do półfinału wywalczyła czołowa ósemka.

W pierwszych dwóch wyścigach założyłem złe zębatki czego powodem są te dwie jedynki...

http://hynek-racing.com/pl/index.php?fu ... all&no=114
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#74 Postautor: meesha » 10 maja 2009, o 13:42

W pierwszych dwóch wyścigach założyłem złe zębatki czego powodem są te dwie jedynki...

Skutkiem raczej :lol:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Sledzio
Trener
Kontakt:

#75 Postautor: Sledzio » 10 maja 2009, o 18:10

Temu zawodnikowi trzeba podziękować.
Niech spojrzy na Halla, a później na siebie komu się nie chciało jechać.