Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#5001 Postautor: bkapusta » 16 lipca 2006, o 19:15

Ja generalnie zgadzam sie z boxingiem:

Adam, Grzesiek, Messing, Klimek, Tomicek obowiazkowo.

Warunkowo zatrzymal bym Pavlica i Jeleniweskiego. Pomyslal bym jeszcze o Rempale - doswiadczenie, znajomosc sprzetu [praktyczna], zdolnosci trenerskie. Moim zdaniem moze to byc dobra inwestycja - pod warunkiem ze nie bedzie kosztowna.

Odpada oczywiscie Norris, Louis, Suchanek, Brhel.

Do druzyny dorzucil bym Petera i kogos mlodszego np. Ruuda, Smolinskiego, Marcina Rempale czy Lee lub Jonasa jesli da sie cos zrobic z ich kontraktami [maja chyba 2 letnie].

Dorzucic mozna zdolnego juniora, ale tylko takiego z "polecenia" ktoregos z starszych zawodnikow.

Sklad:

1. Rempala
2. Shields
3. Knapp
4. Ruud itp.
5. Peter
6. Klimek
7. Messsing
8. Tomicek

Zostaje w rezerwie ew. Jelen, Pavlic, Michaluk, Swist [?]. Kontuzje nie takie straszne bo zawsze jest ZZ albo Tomicek/Messing - moga jechac za seniora. Na naszym torze Jelen. Nie wiem co z tym Swistem - mam mieszane uczucia.

Walka o awans w 100% realna - zwlaszcza jelsi poprawi sie Jaca, Knapp i Shields.

Duzo zalezy od warunkow finasowych klubu i zawodnikow.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#5002 Postautor: bkapusta » 16 lipca 2006, o 19:16

dilucio pisze:moze byc Slawek D. z Czestochowy 8)

Koniecznie z zona i lancuchem.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#5003 Postautor: Smirnek » 16 lipca 2006, o 19:27

bkapusta pisze:
dilucio pisze:moze byc Slawek D. z Czestochowy 8)

Koniecznie z zona i lancuchem.

I teściami :wink:

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#5004 Postautor: kilar » 16 lipca 2006, o 20:31

Ja rowniez zgadzam sie z boxingiem. Przyszloroczny sklad powinnismy zaczac budowac od Messinga, Tomicka, Knappa i Shieldsa (Klimek oczywiscie tez). Do tego rowniez zostawilbym Rempale. Gdy ustabilizuje forme i przestanie jezdzic w kratke, to moze byc naprawde solidnym seniorem.
Nastepnie proba sciagniecia Ruuda, ktory jak widac ma swietny sezon. Przygladalbym sie tez jeszcze kolejnemu zawodnikowi Gorzowa - Kim Jansson. Jezeli potwierdzi swoja wysoka forme w kolejnych meczach, to mozna sie nim bardziej zainteresowac. Na Karlssona liczylismy przez ostatnie 2 lata, i co ? I nic. Dlatego nie nastawiam sie na jego wystepy w przyszlym roku w Lublnie.
Oczywiscie, ze mozna tez szukac kogos z extraligi(Miskowiak, Swiderski, Kuciapa, moze Szombierski...), ale trzeba pamietac, ze tacy zawodnicy sie cenia, a i wyniki czesto maja ponizej oczekiwan. Przykladow chocby z tego sezonu jest cala masa.
W 2 lidze rowniez moga znalezc sie potencjalne wzmocnienie, ale trzeba pamietac, ze 1 liga to zupelnie inna bajka. Skornicki wcale nie musi tak wymiatac, to samo tyczy sie Huszczy, Pietrzyka, czy Jablonskiego.

Poki nie znajdzie sie jakis potezny sponsori i nie wylozy kasy na stol, to niestety nie ma co myslec o wejsciu do extraligi. Wiec moze lepiej jest zbudowac solidny zespol 1ligowy, niz pchac sie do extraligi bez pieniedzy, bez stadionu.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#5005 Postautor: Lublin_Fan » 16 lipca 2006, o 21:15

Podstawowa zasada: kontraktować TYLKO tych zawodników, którzy w obecnym sezonie z powodzeniem startują w pierwszej lidze.

Nie gimnastykować emerytów z ekstraligii, nie szukać objawień w drugiej lidze, nie wygrzebywać nikomu nieznanych obcokrajowców.

To wszystko przy założeniu, że walczymy o pierwszą czwórkę i więcej.

Na plastrony z numerami 6,7,8 widzÄ™ Klimka, Michaluka, Messinga i Tomiczka.
Apropos Messinga. Ma chłopak niesamowity potencjał, ale odnoszę wrażenie, że boi się szarżować na naszym kartoflisku. Dlatego doprowadzenie nawierzchni do normalnego stanu jest absolutnie niezbędne. Oceniając okiem kibica inne tory - idealny jest chyba ostrowski. Tylko oczywiście u nas ciut przyczepniej żeby było :)

Odnośnie seniorów: pozostawać tylko Rempałe oraz Knappa. Ten pierwszy to nie tylko zawodnik, ale również może pomóc innym przy sprzęcie. W dalszej perspektywie trener. A Knapp to idol publiczności, któremu zależy na wyniku drużyny jak nikomu innemu.
Opcjonalnie również Shields, ale bez żadnych gwarancji startowych. Raczej jako zapchajdziura.

I co bardzo ważne: zrobić coś złego ze wzrokiem Jelenia, żeby wreszcie przestał sie widzieć w naszym klubie. Za te pieniądze co pompuje w niego Zdzichtex moglibyśmy mieć dużo lepszego zawodnika. Jeleń to cienias, który próbuje żużla już chyba z 7 lat i wraz nic z tego nie wynika. Dość tych szans.

Obowiązkowo Karlsson. Do tego dwóch którychkolwiek zawodników z pierwszej piętnastki najskuteczniejszych zawodników pierwszej ligi. Osobiście stawiałbym na Lindgrena i Ruuda.

Także podsumowując:
Karlsson
Lindgren
Ruud
Rempała
Knapp
Shields
Messing
Tomicek
Klimek
Michaluk

Pozdr

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#5006 Postautor: boxing » 16 lipca 2006, o 21:18

No i patrzac na wystep w dzisiejszym DPÅš oraz generalnie powrot do niezlego scigania ligowego, widzialbym jedno z wolnych miejsc w skladzie dla weterana Todda Wiltshire'a. Ale tak jak pisalem - wszystko zalezy od tego, o co pojedziemy. A cele w 2007 roku wyznaczy oczywiscie budzet...
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#5007 Postautor: bkapusta » 16 lipca 2006, o 21:36

boxing pisze:No i patrzac na wystep w dzisiejszym DPÅš oraz generalnie powrot do niezlego scigania ligowego, widzialbym jedno z wolnych miejsc w skladzie dla weterana Todda Wiltshire'a. Ale tak jak pisalem - wszystko zalezy od tego, o co pojedziemy. A cele w 2007 roku wyznaczy oczywiscie budzet...

Blagam nie. Skonczmy z weteranami. Nie sprawdza sie. Todd to drugi Louis.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#5008 Postautor: boxing » 16 lipca 2006, o 21:46

Dla mnie moze byc i weteran Wiltshire czy Karlsson i znacznie mlodszy Ruud - tyle, ze pewnie ci zawodnicy beda poza naszym zasiegiem. Naprawde mam spore obawy o nasz przyszloroczny budzet, wiec te nasze forumowe typy pewnie nijak beda przystawac do rzeczywistosci.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#5009 Postautor: grzesieck » 16 lipca 2006, o 22:22

jak juz tak bardzo chcecie w polowie lipca rozmawiac o skladzie na przyszly sezon to moze zalozcie sobie odpowiedni temat, a ten sie zamknie, ok? :>
METHANOL ADVENTURE TEAM

Ge(L)o
Trener

#5010 Postautor: Ge(L)o » 16 lipca 2006, o 22:32

Bez kitu, sezon powinien się dla nas zaczynać w tym momencie, a my już o nowym... Przypomniał mi się jeden ciekawy zawodnik : Kjastas Podżuks.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#5011 Postautor: Gelo » 16 lipca 2006, o 22:50

Powiem szczerze - w zeszłym roku jak sie dowiedzialem, że mamy hit transferowy myślałem że chodzi o Todda. Niestety był to Loius. A teraz krótko - na przyszły rok - Peter Karlsson i Todd Wiltshire. Reszta jest milczeniem.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#5012 Postautor: grzesieck » 16 lipca 2006, o 22:53

zalozcie sobie temat "Skład na sezon 2007" i sprobujcie dobic do 200 stron przed zakonczeniem tego sezonu, powodzenia : )
METHANOL ADVENTURE TEAM