Pozaligowe występy lubelskich zawodników
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Re: Pozaligowe występy lubelskich zawodników
Nie sądzę, by Spółka Skarbu Państwa sponsorowała zagraniczną postać, Zmarzlik pewnie odpada, bo to ikona Orlenu. Z tej wyliczanki wychodzi jedynie Cierniak. No, ale to oczywiście nie ta marka co Domin, więc takie wsparcie zapewne byłoby znacznie niższe.
Natomiast, skoro LOTTO zaprasza Kuberę do Zielonej Góry, to stawiam (nie mam żadnej wiedzy), że na rocznym sponsoringu indywidualnym się nie skończy.
Natomiast, skoro LOTTO zaprasza Kuberę do Zielonej Góry, to stawiam (nie mam żadnej wiedzy), że na rocznym sponsoringu indywidualnym się nie skończy.
KrzyczącyK1b1c pisze:A Lotto sponsoruje w Lublinie jakieś wydarzenia?
Tak, na przyklad turniej o Puchar Lotto w '95. Dados tam rozstawial po katach Gustafssonow i Gollobow (Jackow ;) ).
I nie przypominam sobie, zeby Kubera zaszczycil nas wtedy swoja obecnoscia :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
https://www.youtube.com/watch?v=ucjBgy0gAX0 nawet jest na to dowód! :)
Chyba, że zostanie jako sponsor drużynowy bez indywidualnego wsparcia w Motorze. Zależy jak jest skonstruowana umowa. Zresztą to już robota Kępy i reszty zarządu.
A indywidualne umowy między sponsorem a zawodnikiem, to już ich prywatna sprawa. Są firmy z Lublina, które nie wspierają naszych zawodników np Miśkowiak i Flavorika czyli dawna Innawera (tu kontakty pozostały po wujku), albo nie wspierają naszego klubu tu patrz Reall jako sponsor Włókniarza.
A indywidualne umowy między sponsorem a zawodnikiem, to już ich prywatna sprawa. Są firmy z Lublina, które nie wspierają naszych zawodników np Miśkowiak i Flavorika czyli dawna Innawera (tu kontakty pozostały po wujku), albo nie wspierają naszego klubu tu patrz Reall jako sponsor Włókniarza.
KrzyczącyK1b1c pisze:Natomiast, skoro LOTTO zaprasza Kuberę do Zielonej Góry, to stawiam (nie mam żadnej wiedzy), że na rocznym sponsoringu indywidualnym się nie skończy.
A niech sponsoruja, moze gromy przestana spadac na nas za SSP, moze to przez Domina? :D
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Tak oglądam nasze asy w Szwecji i nie napawa to optymizmem.
rumburaquee pisze:Tak oglądam nasze asy w Szwecji i nie napawa to optymizmem.
Tak mnie to mniej wiecej obchodzi, jak: jak tlumaczenia Gombrowicza byly odebrane w Korei.
Maja wygrywac u nas.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Kto wspolkomentuje z Kuzbikiem?
Edit: wiem już, Czarny od Jarka Hampela
Edit: wiem już, Czarny od Jarka Hampela
Ostatnio zmieniony 9 września 2025, o 20:37 przez KrzyczącyK1b1c, łącznie zmieniany 2 razy.
Czarny - mechanik Jarka
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Dzięki Gelu, sekundę wcześniej znalazłem odpowiedź :D
Gelo pisze:Czarny - mechanik Jarka
Jak tak kocha Lublin, to dawac go. Jarek juz nie bedzie go potrzebowal, a Jaworskiemu pewnie chetnie odda..
ja bym bardziej celował w Matiego. Wiem, że jest ojciec, ale jeśli Mateusz chce zrobić skok to przydałby się ktoś, kto jako mechanik widział żużel na absolutnie najwyższym poziomie
Wczoraj w finale ligi szwedzkiej słaby występ zanotował Lindgren (8+1). Starty miał po prostu beznadziejne. Niewiele zabrakło by kiepska postawa Freddiego pogrążyła zespół Vastervik, ale ostatecznie gospodarzom udało wygrać dwumecz 85:83, w czym duży udział miał Robert Lambert (10+3).
Jeśli na podstawie wczorajszego meczu mamy wyciągnąć wnioski odnośnie niedzielnego starcia z Apatorem, to raczej nie będą one wesołe.
Jeśli na podstawie wczorajszego meczu mamy wyciągnąć wnioski odnośnie niedzielnego starcia z Apatorem, to raczej nie będą one wesołe.
Ostatnio zmieniony 24 września 2025, o 07:36 przez kdsz, łącznie zmieniany 1 raz.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
W dodatku kolejny defekt w kluczowym momencie. Tym razem nie była to pana.
Młodzi kończą finały DMPJ na 4 miejscu. Ze zdrowym Przyjemskim medal byłby luźno, nie wiem, czy złoty.
Ale sam awans do finału, właściwie bez Wiktora (pojechał chyba tylko jeden półfinał w Lublinie, który nawet bez niego byśmy wygrali ) to duży sukces.
Ale sam awans do finału, właściwie bez Wiktora (pojechał chyba tylko jeden półfinał w Lublinie, który nawet bez niego byśmy wygrali ) to duży sukces.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:Młodzi kończą finały DMPJ na 4 miejscu. Ze zdrowym Przyjemskim medal byłby luźno, nie wiem, czy złoty.
To juz pewne ze Przyjemski nie wystapi w rewanzu finalu?
Tutaj mowa o finale DMPJ :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kargolo pisze:Tutaj mowa o finale DMPJ :)
Aaaa, ok
my fault ;)
Przyjemski nie wystąpi w SON2
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/12126 ... przed-son2
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/12126 ... przed-son2
Pawełczak może mieć niesamowity start kariery, jeśli wstrzeli się i ogarnie to złoto z Ratajczakiem, a później jakimś cudem Polonia dobije w Gorzowie do tych 44 oczek.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Nasi juniorzy maja za soba OIM Słowacji w Zarnowicy i pierwszy turniej ZKJ w Gdansku. W obu przypadkach wyszlo to pozytwnie, zwlaszcza w tych drugich zawodach, gdzie nasi zawodnicy zajeli dwa pierwsze miejsca. Wyglada na to ze B. Jaworski lekko nie odda prymu w formacji juniorskiej bardziej doswiadczonemu koledze. Oby tak dalej, a regulaminowe zmiany z mozliwoscia obco pod juniorskim numerem nie beda nam grozne.
Umknął nam wczorajszy turniej w Gnieźnie o Koronę Bolesława Chrobrego
Pozycje naszych:
3. Bartosz Zmarzlik (Orlen Oil Motor Lublin) - 12 (0,2,3,3,3,1)
9. Fredrik Lindgren (Orlen Oil Motor Lublin) - 7 (1,0,1,3,2)
13. Mateusz Cierniak (Orlen Oil Motor Lublin) - 6 (2,2,0,1,1)
14. Kacper Woryna (Orlen Oil Motor Lublin) - 4 (0,1,1,2,0)
Lindgren chyba pierwsze zawody spod taśmy w tym roku.
Wygrał znany w Lublinie - Michelsen.
A Przegląd Sportowy pisze o "trzesieniu ziemi w Lublinie". Mowa o występach Cierniaka przed sezonem.
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ekstraliga/zuzel-motor-lublin-moze-miec-wiele-obaw-chodzi-o-forme-mateusza-cierniaka/fqb3tx7
Pozycje naszych:
3. Bartosz Zmarzlik (Orlen Oil Motor Lublin) - 12 (0,2,3,3,3,1)
9. Fredrik Lindgren (Orlen Oil Motor Lublin) - 7 (1,0,1,3,2)
13. Mateusz Cierniak (Orlen Oil Motor Lublin) - 6 (2,2,0,1,1)
14. Kacper Woryna (Orlen Oil Motor Lublin) - 4 (0,1,1,2,0)
Lindgren chyba pierwsze zawody spod taśmy w tym roku.
Wygrał znany w Lublinie - Michelsen.
A Przegląd Sportowy pisze o "trzesieniu ziemi w Lublinie". Mowa o występach Cierniaka przed sezonem.
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ekstraliga/zuzel-motor-lublin-moze-miec-wiele-obaw-chodzi-o-forme-mateusza-cierniaka/fqb3tx7
Jutro zostaną rozdane medale MPPK. Nas będą reprezentować Zmarzlik, Vaculik i Woryna. Transmisja w aplikacji i na stronie TVP Sport. Początek zawodów o 12:45.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"