10.04.05 Motor Lublin - Stal Rzeszów

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#551 Postautor: yamahaR1 » 10 kwietnia 2005, o 20:18

Jak było każdy widział ...
Ja bym chciał wiedzieć kto i na co zabrał pieniądze z tegorocznego budżetu. Budżet miał być podobno porównywalny z tym z zeszłego sezonu, na nazwiska nie wydawali pieniędzy miała kasa pójść w sprzęt to chciałbym teraz wiedzieć, gdzie ta kasa jest ???? Bo chyba nikt nie powie,że naprawde poszła na sprzęt

Trzeba szybko kogoś wypożyczyć jeżeli sie da, bo Franków to jest jeżdżąca(turlająca się) tragedia .
O Jensenie nie chce mi sie pisać
Piszcz jak co rok, wielkie nadzieje, kreowany na lidera a zawsze zawodzi
Juniorzy Pietraszko, Jeleń zrobili swoje reszta nic nie zrobiła
Trumiński w Grudziądzu robi 14pkt.Pewnie takiej średniej nie utrzyma długo ale wywaliliśmy zawodnika, który mógł być nie tylko batem na Frankowa ale robić pewne 7-8 pkt w podstawowym składzie

Awatar użytkownika
neir1
Szkółkowicz

#552 Postautor: neir1 » 10 kwietnia 2005, o 20:19

KrzyÅ› pisze:Zacznijmy od:
Maciej Kuciapa - lider, którego po meczu, Piszcz powinien poprosić o umycie motocykla

czyli Kuciapa mial by myc Piszczowi motr tak ?? hehehhehe
"I tak pojdziesz do piekla wszyscy pojdziecie do piekla hahahahahahah ;)"

Gość

#553 Postautor: Gość » 10 kwietnia 2005, o 20:27

Dlaczego Franków jeździ w Lublinie , bo Gawrzyk na kolanach błagał Siwka by został !
Dlaczego Jensen jeździ w Lublinie go Gawrzyk błagał Siwka by go zatrudnić !

a te piękne programy to niech sobie wsadzą ! od Grudziądza spadnie popyt niesamowicie a i na trybynach będzie wiecej wolnego miejsca.
Panowie J.S i P.S nie nadajÄ… sie do sportu !!!!!!!!!

Awatar użytkownika
michal85

#554 Postautor: michal85 » 10 kwietnia 2005, o 20:33

no co tu mozna napisac ? tylko wyrazic swoj zal, ze nie bylo sie na takim meczu ;) Gratulacje dla naszego teamu bo wszysyc - bez wyjatku - pojechali bardzo dobrze 8)

juniorzy - typowi startowcy ale zrobili swoje.

ooo, to nowosc. Miesiac i startowiec? Jesli Pawel poprawil ten element zuzlowego rzemiosla to wypada nam sie tylko cieszyc, bo refleksem na starcie nigdy nie grzeszyl 8)
Karol Baran - młodość i głupota = w przyszłości wielkie kuku

moglbys nieco roziwnac owa mysl? Karol to najwieksza nadzieja klubu ze stolicy Podkarpacia i szczerze mowiac mam dziwne przeczucie, ze osignie w tym sporcie calkiem sporo. Zdziwlem sie tym upadkiem, bo...nigdy nie widzialm Karola lezacego na torze ;)

Michael

#555 Postautor: Michael » 10 kwietnia 2005, o 20:35

Ja juz proponuje zakontraktowac Chrisa Louisa.

Z polakow chyba juz nikogo nie ma.
Najlepiej dac Jurkowi sprzet a on bedzie jezdzil to kazdy z nas wie.

Czarek
Trener

#556 Postautor: Czarek » 10 kwietnia 2005, o 20:36

Do nawiedzonych optymistów, którzy uważali, że wygramy ten mecz:
Przecież wystarczy wygrać w Rzeszowie 58:32 i wychodzimy na swoje. Hurrra! Dobrze będzie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Gość

#557 Postautor: Gość » 10 kwietnia 2005, o 20:40

Z polakow chyba juz nikogo nie ma.

Pecyna :D

B.Hammil :D

ps.Don't worry Krosno poległo w Rybniku 67:33 , po trzech kolejkach będziemy mieli 4 ptk :D

KrzyÅ›
Junior

#558 Postautor: KrzyÅ› » 10 kwietnia 2005, o 20:47

Małe pytanko do Gawełka i Shacunia - będzie jakiś wywiadzik z Frankiem i Piszczykiem oraz naszym internacjonałem :?: Tak dla pokrzepienia serc :wink:

Krychs
Senior

#559 Postautor: Krychs » 10 kwietnia 2005, o 20:50

Ochłonąłem już trochę i postanowiłem też podsumować dzisiejsze lanie.

Zacznę od tego co działo się jeszcze przed meczem. Przybyłem na stadion już około 14.15 aby nie stać w kolejkach i popodpatrywać przygotowania zawodników do meczu. I tu moim oczom zarysował się następujący obraz. Otwarta tylko jedna kasa, gigantyczna kolejka do niej i pozamykane bramy na stadion. Klub pokazał tym samym jak bardzo dba o kibica i jak bardzo zależy mu na jego obecności na stadionie...
Co do samego meczu to jedno wielkie rozczarowanie. Zakładałem co prawda porażkę, ale ewentualnie kilkoma punktami, a tu taki blamaż. Oto krótka ocena zawodników i trenera:

Pietraszko - udany debiut, najlepszy zawodnik naszej drużyny, zbyt kurczowo trzyma się jednak krawężnika
Jeleniewski - na mniej więcej tyle punktów w jego wykonaniu liczyłem, początek bardzo dobry, później jednak słabł wyraźnie - sprzęt czy kondycja?
Jensen - największe rozczarowanie, obawiałem się, że nie będzie tak dobry jak Peter, ale czegoś takiego to się nie spodziewałem, słaby sprzęt, bezmyślna jazda na dystansie, proponuje pilnie rozglądnąć się za nowym obco
Piszcz - kreowany na lidera drużyny nie potrafił wygrać z żadnym z zawodników gości, słabe starty, wolny na trasie, beznadziejna jazda
Franków - kompletna porażka, już na treningach prezentował się bardzo blado, dzisiaj udowodnił, że jest bardzo słabo przygotowany do sezonu, proponuje zastąpić go w następnym meczu Mordelem
Dominiczak - tak jak się spodziewałem, żadna rewelacja, dużo nauki przed nim
Kępa - pierwszy występ w zawodach zaliczyłbym do udanych, uważam że w drugiej części sezonu będzie już z niego pociecha
Trener Studziński - jak można zarządzić było przygotowanie betonu, przecież wiadomo od dawna że Stal świetnie sobie radzi na takiej nawierzchni

Podsumowując bardzo słaba organizacja meczu, beznadziejna jazda drużyny która zdobywa na własnym torze 33 punkty. Po tym co dzisiaj zobaczyłem wcale nie jestem pewny czy wygramy za tydzień z Grudziądzem....

Gratulacje dla drużyny rzeszowskiej Stali, która pokazała dzisiaj kawał dobrego żużla!!!

woocash
Szkółkowicz

#560 Postautor: woocash » 10 kwietnia 2005, o 21:02

oczywiscie kto byl to widzial i sie za glowe lapal, niestety ale barazy czy lania kazdego na naszym torze to my chyba juz dawno nie ujrzymy, przyszedl czas na chudsze lata...
tor przygotowany tak,ze lepiej czuli sie goscie niz nasi zawodnicy i to co mialo byc niby naszym atutem na nic sie zdalo ...
co do zawodnikow ... wiadomo pietraszko z jeleniem probowali cos zdzialac, a cala reszta to az zal bylo patrzec ...
piszcz - przegrywal starty, przegrywal na dystansie , liderem moze i byl , w koncu 1 zbieral,
frankow - brak slow wiec nic nie powiem, moze tylko wspomne ze niech dalej tak olewa treningi i klub, a dyrektor z trenerem niech poblazaja takiemu zachowaniu , z duzo wieksza przyjemnoscia ogladalbym "ojca" ktory gorzej raczej by nie pojechal
natomiast co sie tyczy obcokrajowca ... skonczyly sie czasy, kiedy to posiadalismy najlepszego stranieri ligi, ktory odjezdzal kazdemu, tak jak dzis max
natomiast juniorzy , to wiadomo niech sie ucza i objezdzaja

rzeszow wygral zasluzenie i trzeba im pogratulowac wygranej i tyle, a durne komentarze spikera o ich lepszym przygotowaniu sprzetowym zbieraly czlowieka na wymioty, po bunczucznych zapowiedziach naszego dyrektora ze tym razem kasa pojdzie w sprzet... poza tym niech ktos zmieni tego kolesia od reklam , albo niech nauczy go wymawiac "i"

a co do reszty sezonu , przyjdzie czas na inne analizy, jednakze jesli chodzi o frekwencje na naszym stadionie to bedzie problem z jej powtorzeniem, no i programy za 5-taka tez nie beda sie cieszyly takim braniem ;-)

...no i trzeba bedzie bardzo powaznie potraktowac krosno, opole, grudziadz bo moze byc roznie...

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#561 Postautor: Kaka » 10 kwietnia 2005, o 23:16

Kaszana straszna!! Juz dawno nie bylo, ze zdobylismy raptem 33 punkty u siebie, szkoda slow, zespol zawiodl na celj linii, wyjatkiem byl Pietraszko. Mozna tylko pogratulowac Gawrzykowi wystepu jego ulubiencow, mianowicie Mariusza "olewacza" Frankowa i Jespera "pulchniaka" Jensena, byli wprost wysmienici. Piszcz to samo- krajowy lider (ponoc)- a jezdzi na poziomie Macieja Głoda. Gdzie sie pytam te sprzety "spod igly"- gdzie Piszcz na dystansie nie moze dogonic juniora Rzeszowa.
Jurek Mordel za Frankowa do Krosna!!!.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#562 Postautor: yamahaR1 » 10 kwietnia 2005, o 23:20

Krzyś pisze:Małe pytanko do Gawełka i Shacunia - będzie jakiś wywiadzik z Frankiem i Piszczykiem oraz naszym internacjonałem :?: Tak dla pokrzepienia serc :wink:

Tak będzie wywiad z Frankiem,który powie Gawrzykowi, że jest załamany tak chciał udowodnić kibicom,że ubiegły sezon był pechowy i będzie już tylko lepiej, ale niestety światowej sławy tuner go oszukał i dał mu lewy sprzęt.Bardzo chciał ale cóż no nie wyszło
Piszcz powie, że brak mu słów i nie wie jak to wytłumaczyć
Jensen powie, że zmęczony był po wczorajszym meczu w lidze angielskiej do tego źle spasował motocykle, w następnym meczu będzie napewno duuuużo lepiej, po czym weźmie kase za te 5pkt i pojedzie na kolacje coś przegryźć bo chudzinka straszna

gawrzyk to podsumuje, że my nic nie wiemy bo chłopaki mieli problemy wielkie po czym zrobi Frankowi 2 zdjęcia i pójdą na kręgle

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#563 Postautor: Talib » 10 kwietnia 2005, o 23:20

Nędza z bidą w parze idą

No cóż, wróciłem, więc oto moja opinia o meczu.

Obcokrajowiec:

Next please!

Seniorzy:

Pietraszko, Jeleniewski i ...

jakoś reszty nie zauważyłem

Juniorzy:

Jacy juniorzy?

Perspektywy:

Ciężka walka o utrzymanie...

A teraz plusy:

Eeech! Te diewoczki!
NARESZCIE!

Awatar użytkownika
mcprzemek
Kontakt:

#564 Postautor: mcprzemek » 10 kwietnia 2005, o 23:24

Jestem bardzo ciekawy, co mieli do powiedzenia po meczu "główni" bohaterowie tej kpiny, którą oglądaliśmy.

JaCkyL

#565 Postautor: JaCkyL » 10 kwietnia 2005, o 23:26

ciekawe po ile beda bilety na mecz z wanda krakow... wie ktos moze ?
dobrze ze nie ma III ligi bo spasc juz nie ma gdzie :) huuuuraaaa :) uda sie utzymac w naszej wspanialej II-giej lidze :)
jensen podobno kupil nowy rower i bedzie smigac w meczu z TZ Lodz, moze sie uda nie przyjechac z raz ostatni :) bedzie wyplata i na wino bedzie :D
Jak myslicie mlodziezowcy z mojrzeszowa pozycvza naszym sprzetu ? bo czeka nas przeciez mecz na szczycie z wanda krakow - znowu przegrac do 15 to bylaby kicha, do 16 by sie przydalo chociaz...

TZ Z LUBLINA NAJGORSZA W POLSCE DRUZYNA

brawo :)

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#566 Postautor: Łoptymista » 10 kwietnia 2005, o 23:29

Miałem nie pisać do godz. 21. Awaria forum sprawiła , że piszę jeszcze później. Dzięki temu nie jestem już wkur... czuję zamiast tego olany, oszukany i żeby jeszcze było na "o" oklapły. Nawet nie chce mi się szydzić z nieudolności naszych.
Jedyni (seniorzy, młodzi to inna sprawa), którzy po dzisiajszym meczu zasługują na miano żużlowców to PIETRASZKI i JELENIEWSKI. Reszta to jakaś kosmiczna pomyłka.
Jensen chyba uciekł z jakiegoś koszmaru. Jedyne co udowodnił, że jego "osiągnięcia" w innych ligach to nie jest dzieło przypadku. Czy komuś przyjdzie do głowy poszukać innego obco?
Także Franek udowodnił coś nam. Przde wszystkim, że jest niegodny zaufania oraz to, że postawa na treningu była obrazem jego dyspozycji. W zimie wywalczył podwyżkę (za co - do dzisiaj nie wiadomo). Ponoć dostał kasę na sprzęt i... prezentował się tak jakby miał rumaki wyciągnięte ze szkółki Wandy Kraków. Wkurza mnie to tym bardziej, że klub zdecydował się postawić właśnie na tego typa, a stracił Knappa, Trumińskiego, odpuścił Staszka i nie sądziłem, że kiedykolwiek to napiszę zmotywował do pięknej jazdy i walki: śledzia i D. Stachyrę.
O tym co pokazał Piszcz nie chce mi się nawet pisać... Rozpacz.
Wszyscy pytają gdzie są te nowe silniki, gdzie ten cudny sprzęt. Nie mam kuźwa zielonego pojęcia. Dzisiaj tylko jeden klub miał się na czym ścigać i niestety była to Marma.
Dzisiaj TŻ (dumna) SIPMA Lublin dostał potężnego dzwona. Czy to sprawi, że się otrząśniemy czy dłużej będziemy flekowani. I nie pisać mi, że przegraliśmy z faworytem. To co dzisiaj widziałem było SROMOTNĄ KLĘSKĄ a nie porażką. Wygrać jeden bieg, na swoim torze... we łbie (nawet takim nie małym) się nie mieści.
Ostatnio zmieniony 10 kwietnia 2005, o 23:32 przez Łoptymista, łącznie zmieniany 1 raz.

KrzyÅ›
Junior

#567 Postautor: KrzyÅ› » 10 kwietnia 2005, o 23:29

Z tego co czytam Panie i Panowie to wszyscy chcą powrotu Jurka Mordela. Jestem za, tylko jest mały problem - Jurek nie ma sprzętu, gdyż Siwek mu go nie zapewnił. Przykre to ale prawdziwe.

p.s.
Najlepsze z tego meczu były dziewczyny, ale ci "buciarze" tak je skąpo ubrali, że czyraczki na pupciach powyskakują :wink:

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#568 Postautor: DonKamizi » 10 kwietnia 2005, o 23:29

Talib pisze:A teraz plusy:

Eeech! Te diewoczki!
NARESZCIE!

No właśnie.A ja te diewoczki mam nagrane i sobie oglądam :lol: :lol: Bo jak patrze na resztę (z małymi wyjątkami) to rzygać mi się chce.
Pozdrowienia dla Korka i Krzyżaka.
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Gość

#569 Postautor: Gość » 10 kwietnia 2005, o 23:34

Ja jako jeden z większych krytków żużlowych :D miałbym wiele do wytknięcia , lecz tego już nie zrobie bo i po co , to i tak nic nie zmieni , oszczedze sobie nerów , może sie szybko nie zestarzeje od tego :D
Jestem za drużyną swą na dobre i na złe , jej oddałem serce swe ze to ona kocha mnie ..... Piątek - kierunek Krosno , bedzie lepiej.

Porażki sie zdarzają , trzeba je umieć przyjąć !

Na zawsze wierny Motorowi.
Holly
Ostatnio zmieniony 10 kwietnia 2005, o 23:35 przez Gość, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#570 Postautor: grzesieck » 10 kwietnia 2005, o 23:34

Ja od siebie tylko dodam, ze nie przegralismy tak wysoko u siebie od 1998 roku...
METHANOL ADVENTURE TEAM

arturek111
Szkółkowicz
Kontakt:

#571 Postautor: arturek111 » 10 kwietnia 2005, o 23:36

Taaak, czytając to wszystko, zgadza się wieszamy to co wieszamy na zawodników - czyli pieski.
Owszem Jensen -cienias. Ale tak naprawde proponuje nie gwizdac na naszych byłych zawodników, a nawet na obecnych - wiadomo o co chodzi - kasa. Ale wygwizdac tego "wielkiego" menadźera klubu (tylko wzrostem) co sie śmie nazyweac dyrektorem - bo niech se wsadzi to cygaro w ... nie powiem gdzie i niech sobie resztke włosów wydrapie, co zrobił z Lubelskiego żużla, (a bedzie miał powody bo w końcu zacznie przychodzić na mecze po 1000 kibiców łącznie z przyjezdnymi) to sa kpiny z nas kibiców. Niech się uczy od lepszych zarzadzaniem klubu np. od Rzeszowa. bo taką żenada jaką zrobił w tym sezonie, ech szkoda gadać.
Ale szlag ludzi trafia jak ogladają takie widwisko, jakie dzisiaj miało miejsce w Lublinie.

Gdzie obiecany sprzęt dla Jurka - p. Harry lub p. Siwek gdzie szkólka p. Siwek człowieku zastanów sie co robisz z Lubelskim żużlem, ale podejrzewam ze chyba go niestac już na cygara które tak namietnie palił w ubiegłym sezonie i dlatego wymyslił sobie taki skład.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#572 Postautor: Lublin_Fan » 10 kwietnia 2005, o 23:44

Dla mnie mecz bez emocji. Wiedziałem od początku, że przegramy i Franków nic nie zwojuje. Ale kurwa mać nie 33:57. To jest klęska i hańba. Piszcz na treningach rewelacja a w meczu męczył się ze wszystkimi. Co tu dużo pisać...

W pełni popieram post Gela. Jest mi tylko przykro, że dopiero po tak sromotnej porażce zaczynam dostrzegać sens wypowiedzi Krzysia i Hollywooda. Niby interesuje się żużlem już kilkanaście lat, ale coraz to ucze się czegoś nowego. I niech ten mecz będzie nauczką również dla tych, którzy uważają, że mają patent na mądrość.

Pozdr.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#573 Postautor: $korzen$ » 11 kwietnia 2005, o 08:17

Co tu duzo pisac, porazke mielismy zapewniona z urzedu, zdawalem sobie z tego sprawe, ale ze polegniemy w tak zalosnym stylu to nawet w najczerniejszym scenariuszu nie podejrzewalem. Na samym wstepie kieruje pytanie do Gawrzyka, czy nadal uwazasz ze Jensen bedzie robil min. 11 pkt w kazdym meczu ? powiem ci wprost, dla Maxa czy Karlssona jest zwykla szmata a nie zawodnikiem, slyszalem dzis takze że ze Studzinskim ci sie jakos nie uklada. Radze juz na wszelki wypadek planowac oferte dla Norrisa, wogole szkoda ze Jensen tak szczelnie sie ukryl, chetnie bym sie na niego wysikal. Gdzie sa te piekielne maszyny i jak to mowil Gawrzyk, niesamowite przygotowanie fizyczne, czy czasem Paweł ci sie to nie przysnilo ? Na temat Piszcza i Dziewicy (Frankówa) szkoda meczyc klawiature, na papierze liderzy zespolu obaj robia 6 pkt, mniej niz sam Jeleniewski, to chyba mowi wszystko. Zastanawia mnie tez troche przygotowanie toru, bo to ze byl on twardszy niz zwykle dalo sie bez wysilku zauwazyc, moze jakies wyjasnienia w tej sprawie ? Jedynym pozytywnym aspektem jest Focus, do Krosna jade tylko dla niego, bo na prawde jego jazda cieszy oko, asz mi sie lza zakrecila jak widzialem jego mine w parku po meczu. Jako jedyny potrafil wygrac start z zawodnikami Stali, reszta juz na 1 luku byla o 2 dlugosci motocykla za plecami Rzeszowian.

Coz, do Krosna trzeba pojechac, najgorsze co moglibysmy teraz zrobic to odwrocic sie od druzyny.

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#574 Postautor: WojtekF » 11 kwietnia 2005, o 08:22

Typowalem, ze mecz bedzie na styku i jak widac pomylilem sie bardzo mocno. zabrzmi to troche paradoksalnie, ale przy wielu zawodnikach nie pomylilem sie, gdy ocenialem ich sile w niedzielnym spotkaniu(wystarczy przeanalizowac 1 z poprzednich postow). Po prostu oceniajac sile niektorych zawodnikow pomylilem sie bardzo.

POMYLILEM SIE
Jensen- znacznie wiecej sie po nim spodziewalem zwlaszcza na swoim torze, chociaz wiedzialem ,ze w gronie 1-ligowych stranieri nalezy do najslabszych

Piszcz- gdzie jak gdzie ale wydawalo mi sie, iz na Al. Zygmuntowskich jezdzic On bardzo dobrze potrafi

Kuciapa- zaskoczyl mnie na plus, gdyz Jego wczesniejsze wystepy w Lublinie nie byly najlepsze.

Jeleniewski- pozytywnie zaskoczyl mnie, gdyz analizujac Jego postawe z poczatku kazdego sezonu sadzilem, ze zdobedzie ok. 2 oczka mniej

NIE POMYLILEM SIE
Max, Sledz, Rempala, Pietraszko, Frankow(niestety), Baran(niestety), juniorzy rzeszowscy, juniorzy Wasi(niestety)
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!

go!
Trener

#575 Postautor: go! » 11 kwietnia 2005, o 08:23

Lublin_Fan pisze: Jest mi tylko przykro, że dopiero po tak sromotnej porażce zaczynam dostrzegać sens wypowiedzi Krzysia i Hollywooda. Niby interesuje się żużlem już kilkanaście lat, ale coraz to ucze się czegoś nowego. I niech ten mecz będzie nauczką również dla tych, którzy uważają, że mają patent na mądrość..

Zaskakujesz mnie Konrad....
Nie powiem że nie miło... Mało kto potrafiłby przyznać się do tego