KMŻ Lublin - Orzeł Łódź 05.04.2009
Re: KMŻ Lublin - Orzeł Łódź 05.04.2009
widze ze jezeli chodzi o zainteresowania to klub obrał kierunek wschodni. Ciekawy jestem dlaczego, bo chyba nie dla wyniku.
Może dlatego, że nie ma innej możliwości. Kogo można lepszego wybrać? Karlsson zajęty, Gollob zajęty, Nicki i Greg mają za daleko. Jakieś nazwiska Gelu?
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
A nie lepiej popracowac z zawodnikami, ktorych juz mamy w skladzie?
Lublin_Fan pisze:A nie lepiej popracowac z zawodnikami, ktorych juz mamy w skladzie?
Dokładnie, tym bardziej że nie przetestowaliśmy jeszcze połowę składu, więc póki co bez sensu kontraktować.
Teoretycznie jest z kogo wybierać... teoretycznie potencjał i doświadczenie jest...
Starty na naszym torze są...
W praktyce są błędy, na których traci się zazwyczaj kluczowe punkty i które trzeba wyeliminować.
Do tego objeżdżenie i odpowiednie zestawienie par i jeszcze z tego zespołu coś się sklepie.
Lublin_Fan pisze:A nie lepiej popracowac z zawodnikami, ktorych juz mamy w skladzie?
Dokladnie jestem tego samego zdania. Co jak co - ale chyba na dobrym poziomie drugoligowym nasi zawodnicy sa w stanie pojechac. Jacek, Tomek, Karol, Messing, Tomicek, Klimek, Filinow i angole - jest kogo wystawic do skladu.
Chyba bardziej racjonalne jest pracowanie nad ich kondycja/znajomoscia toru/sprzetem niz sciaganie kolejnych sredniakow i liczenie, ze moze akurat ich kodycja i sprzet jest ok, bo co bedzie jak sie okaze, ze kolejny sprowadzony sredniak nie robi wyniku?
To byl jeden mecz, pierwszy w sezonie. Pogonic ich trzeba do roboty, niekoniecznie ze skladu.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
Ale jeżeli chłop nie chce kasy za podpis i nie stawia wygórowanych wymagań to w czym problem? Pojeździć na treningu zawsze może, trochę podgonić innych do pracy.
- tezetomaniak
- Trener
może to Walasek szuka zabezpieczenia na wypadek angazu dzika do Falubazu 
W świetle możliwości zakontraktowania przez Falubazów Nickiego, Walas może być niepewny 
Pewny moze byc tego, ze albo bedzie jezdzil w Falubazie albo nigdzie, bo juz 5 biegow odjechal...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Davv pisze:Może dlatego, że nie ma innej możliwości. Kogo można lepszego wybrać? Karlsson zajęty, Gollob zajęty, Nicki i Greg mają za daleko. Jakieś nazwiska Gelu?
Jasne - Rempała, Rempała, Tomicek, Messing itd...
Jezeli ktos rzeczywiscie napisał bzdeta że Kononow ma propozycje z Lublina a chodzi tylko o to ze sam chce sie pokazac - to luzik. Niech jedzie - jak bedzie wygrywal z naszymi warto porozmawiać a i od przybytku głowa nie boli. Ale jak będzie wygrywal - i tu pojawiają sie moje watpliwosci odnośnie Rosjan w ogóle.
O to właśnie chodzi zapewne.
- tezetomaniak
- Trener
taki komentarz na syfach odnosnie Kononowa
jako ciekawostka oczywiscie
przygrywał na treningu zdecyowanie i z Idziorekiem i z Gołubowskim, więc nie wydaje mi się, że byłby wzmocnieniem
jako ciekawostka oczywiscie
Przecież Idziorek to sztos zawodnik na II Ligę
- tezetomaniak
- Trener
Główna Komisja Sportu Żużlowego po zapoznaniu ukarała sędziów oraz kluby I i II ligi za przekroczenia Regulaminu Sportu Żużlowego. Wykonanie kary zostało zawieszone.
Po zapoznaniu się z materiałami dowodowymi stwierdzono:
1. Winę kol. Michała Steca, polegającą na popełnieniu błędu regulaminowego poprzez wykluczenie zawodnika K.Filinowa z powtórzonego XV biegu w meczu DM II Ligi pomiędzy SKMŻ Lublin i Orzeł Łódź, rozegranego w dniu 5 kwietnia 2009 r.
- nałożenie na kol. Michała Steca kary zawieszenia na okres 1 miesiąca, na podstawie art. 333 pkt 4
- zawieszenie wykonania orzeczonej kary na okres 6 miesięcy, na podstawie art. 307 pkt. 1a), biorąc pod uwagę, że błąd nie rzutował na przebieg i wynik meczu oraz wyrażenie skruchy i przyznanie się do popełnionego błędu przez kol. Michała Steca za istotne czynniki łagodzące.
- początkiem kary zawieszenia oraz okresu zawieszenia kary jest dzień 16 maja 2009 r.
Po zapoznaniu się z materiałami dowodowymi stwierdzono:
1. Winę kol. Michała Steca, polegającą na popełnieniu błędu regulaminowego poprzez wykluczenie zawodnika K.Filinowa z powtórzonego XV biegu w meczu DM II Ligi pomiędzy SKMŻ Lublin i Orzeł Łódź, rozegranego w dniu 5 kwietnia 2009 r.
- nałożenie na kol. Michała Steca kary zawieszenia na okres 1 miesiąca, na podstawie art. 333 pkt 4
- zawieszenie wykonania orzeczonej kary na okres 6 miesięcy, na podstawie art. 307 pkt. 1a), biorąc pod uwagę, że błąd nie rzutował na przebieg i wynik meczu oraz wyrażenie skruchy i przyznanie się do popełnionego błędu przez kol. Michała Steca za istotne czynniki łagodzące.
- początkiem kary zawieszenia oraz okresu zawieszenia kary jest dzień 16 maja 2009 r.
Na upartego moznaby wywalczyc walkower
Inna sprawa, ze byloby to z naszej strony wysoce niesportowe.
Inna sprawa, ze byloby to z naszej strony wysoce niesportowe.
Nawet gdybys sie baaardzo mocno uparl - niczego bys nie wywalczyl.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Ja nie, bo nie jestem od tego.
Ale taki blad regulaminowy jest moim zdaniem podstawa do (przynajmniej) powtorzenia meczu. Ale kto by sobie tym glowe zawracal.
Ale taki blad regulaminowy jest moim zdaniem podstawa do (przynajmniej) powtorzenia meczu. Ale kto by sobie tym glowe zawracal.
Re: KMŻ Lublin - Orzeł���5����
Dobry kibic chociaz raz powinien sie poswiecic i przeczytac to fantastyczne dzielo:
http://www.pzm.pl/Zuzel-Regulaminy
I na pewno znajdziesz odpowiedz czy na podstawie takiego bledu mozna powtorzyc mecz?
http://www.pzm.pl/Zuzel-Regulaminy
I na pewno znajdziesz odpowiedz czy na podstawie takiego bledu mozna powtorzyc mecz?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
E daj spokoj, za długie, nie chce mi sie.
Dlaczego kibic powinien przeczytać ?
Sedzia powinien ! I to nie przeczytac, ale umiec go stosowac.
Ja nie musialem czytac, zeby wiedziec, ze Filinov zostal z biegu wykluczony nieslusznie.
Dlaczego kibic powinien przeczytać ?
Sedzia powinien ! I to nie przeczytac, ale umiec go stosowac.
Ja nie musialem czytac, zeby wiedziec, ze Filinov zostal z biegu wykluczony nieslusznie.
Re: KMŻ Lublin - Orzeł�ó��5�4.2009
E daj spokój, nie przesadzaj. Trzeba tylko przeczytac tylko czesc I a z drugiej rozdzial IV.To tylko 20 minut. Duzo dla DOBREGO kibica?
Sedzia to ma go zna na pamiec o kazdej porze dnia i nocy.
A ze teraz regulamin jest niasamowicie skomplikowany to juz inna sprawa i jakas paranoja. nie mozna wrocic do starego dobrego regulaminu z początku lat 90?�
Sedzia to ma go zna na pamiec o kazdej porze dnia i nocy.
A ze teraz regulamin jest niasamowicie skomplikowany to juz inna sprawa i jakas paranoja. nie mozna wrocic do starego dobrego regulaminu z początku lat 90?�
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski