Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka
Re: Darek Sprawka <klap klap>
Moze chodzilo o AMFAteatr
.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Gratulacje Panie Prezesie wyniku w Opolu! To pierwszy tak znaczący sukces za Pana kadencji! Oby tak dalej!
PS. Proszę pamiętać, że apetyt rośnie w miarę jedzenia. Prosimy o więcej
PS. Proszę pamiętać, że apetyt rośnie w miarę jedzenia. Prosimy o więcej
-
speedwayowiec
- Szkółkowicz
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/05/09/dariusz-sprawka-apeluje-o-zdrowy-rozsadek/
A pajac jak pajacował tak dalej pajacuje... Zapowiadał wyciąganie konsekwencji wobec trenera, zawodników, a teraz to kibice chorągiewki. Chyba sam nie wie o czym mówi.
A pajac jak pajacował tak dalej pajacuje... Zapowiadał wyciąganie konsekwencji wobec trenera, zawodników, a teraz to kibice chorągiewki. Chyba sam nie wie o czym mówi.
Przecież zaglądałeś na forum w przeciągu 2 tygodni więc tych chorągiewek mogłeś nałapać kilkadziesiąt... Facet jak zwykle z czymś przesadzi, albo minie się z prawdą, ale według mnie ma sporo racji. Mecz w Krakowie przegrali nam ZAWODNICY a do tej przegranej jedynie ze 2 cegiełki dołożył trener, a zarząd to co najwyżej zaprawą lekko posmarował. Ja pisałem już 2 tygodnie temu we wtorek, że zamiast narzekać na zawodników którzy zachowali się jak amatorzy (zwłaszcza Baran) to najwięcej pretensji do Sprawki 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
To po co jest trener? Jaka odpowiedzialność i za co na nim ciąży? Według Ciebie za wszystko odpowiadają zawodnicy, a trener tylko 2 cegiełki dokłada. On nie ma niczego dokładać, tylko te cegiełki poukładać tak, żeby tworzyły mocny mur. Oczywiście zgadzam się z tym, że z gówna bata nie ukręci, ale Wilk miał idealne warunki do tego aby przygotować skład taki jaki sobie wymarzy. Ani Baran, ani Puzon nie wybierali zawodników Wilkowi, wiedzał (no chyba, że nie wiedział
) o górnym limicie KSM, kalkulator też zapewne umie obsługiwać. Dlatego udział w całej tej szopce w Krakowie ma również Wilk. Co mecz popełnia błędy, które zawsze przynoszą jakieś straty punktowe, mniejsze lub większe, ale jak by nie patrzeć klub na tym traci. Jak dla mnie w tym momencie jest ogromnym ryzykiem trzymanie go jako trenera. Ku..a mać jak trener może robić tor pod siebie, a nie pod zawodników jakich posiada w składzie. Panie Wilk, kończ Pan tę nierówną walkę.
Z jednym zdaniem P. Sprawki się zgadzam w całej rozciągłości: "szanujmy siebie nawzajem...życie jest krótkie". Natomiast do wszystkich dodałbym "pokora, pokora i jeszcze raz pokora" bo jak przegrywamy to po co ogon podnosić, a jak wygrywamy, to pamiętajmy aby nam tego ogona nie przycięli. Zgadza się Pan z tym Panie Prezesie?
Czekam na wyjaśnienie sprawy ze Stead'em. Chyba, że jest tak jak powiedział komentator A.Kwiek, że to "Stead będzie się teraz martwił o miejsce w składzie"
Oj pokory brakuje brakuje...
Czekam na wyjaśnienie sprawy ze Stead'em. Chyba, że jest tak jak powiedział komentator A.Kwiek, że to "Stead będzie się teraz martwił o miejsce w składzie"
Oj pokory brakuje brakuje...
Andrzej Kwiek duzo roznych glupot mowil, np. pogratulowal Puzonowi wspanialego wystepu i stwierdzil, ze to jest ten Puzon z zeszlego roku...
w ogole czy niektorzy z was ogladajac mecz i wywiad Kwieka z Ziolkowskim nie odniesli wrazenia ze iTVL stala sie narzedziem klubu w walce ze zlymi kibicami, ktorzy sa niezadowoleni z prezesa, trenera i postawy niektorych zawodnikow?
w ogole czy niektorzy z was ogladajac mecz i wywiad Kwieka z Ziolkowskim nie odniesli wrazenia ze iTVL stala sie narzedziem klubu w walce ze zlymi kibicami, ktorzy sa niezadowoleni z prezesa, trenera i postawy niektorych zawodnikow?
METHANOL ADVENTURE TEAM
- Łoptymista
- Trener
wysłuchałem uwaznie wypowiedzi pana prezesa (tej po meczu w Opolu)? chyba DS solidnie ponioslo. Pomijam fakt, ze sam mowil wczesniej o potrzebie zmain, ultimatum dla trenera itd, ale zastanawia mnie kto i kiedy twierdzil, "ze lepiej aby tego klubu w ogole nie bylo"
oczywiscie nie znam sie na sporcie, ale z mojej lamerskiej oceny lubelskiej rzeczywistosci wynika, ze jesli KMZ nie zdola odniesc sukcesu to w tym miescie zuzla nie bedzie juz w ogole. dlatego tym wieksza odpowiedzialnosc ciazy na barkach obecnych bossow klubu
oczywiscie nie znam sie na sporcie, ale z mojej lamerskiej oceny lubelskiej rzeczywistosci wynika, ze jesli KMZ nie zdola odniesc sukcesu to w tym miescie zuzla nie bedzie juz w ogole. dlatego tym wieksza odpowiedzialnosc ciazy na barkach obecnych bossow klubu
Moim zdaniem po meczu w Krakowie zabrakło czytelnego "przepraszamy" ze strony Klubu. W obecnej sytuacji pozostał taki jakby niedosyt, a stawianie sprawy wobec kibiców "o co wam chodziło" podgrzewa tylko niepotrzebnie atmosferę, która to niczemu dobremu nie służy, a jeszcze przeniesie się gdzie indziej np. na zawodników. Panie Prezesie- bierz się Pan do roboty bo tematów jest sporo. My sobie odpuśćmy bo drużyna zaczyna jechać i wychodzić z kryzysu. A oceny pozostawmy historykom sportu. 
...ejjj kury, ziarno się skończylo
;) 
- niespokojny
- Trener
Troche przegieli i to wszyscy, w szczegolnosci DS.
Przesadzona i niekonstruktywna krytyka? Panie Prezesie, jak trener nawet nie wie ze moze zastosowac ZZ(i po meczu idzie w zaparte) podczas gdy 3/4 forum wie, ze mozna to zrobic to krytyka nie ma uzasadnienia?
To ja nie wiem co trzeba zrobic zeby zasluzyc na krytyke
. Zamiast tego jedzie nieopierzony junior, ktory wozi same 0, ale tego mozna bylo sie spodziewac po meczu w Lublinie. Co do zawodnikow. Czy ktos narzekal po meczu w Krakowie na Proctora albo Miesiaca? Proctor mimo niewielkiej zdobyczy punktowej walczyl i sie staral, wiec nikt jego sie nie czepial. To samo z Miesiac, ktory zebral pochwaly. Ale jak ktos olewa trening i jest w stanie pokonac tylko juniora, a kreowany byl na lidera to raczej na wsparcie nie zasluguje. Wsparcie mozna okazac komus, kto sie stara a jemu nie wychodzi mimo to. Pocwiczyl Karol troche i bylo widac od razu roznice. No i widac bylo ze walczy
W pierwszym wysigu krecia robote zrobil mu Puzon, ktory chyba smigal na treningu na ligowym sprzecie i nowych oponach, podczas gdy reszta na jakichs starych silnikach, bo w lidze jest strasznie bezbarwny.
Dokladnie. Troche napinki zrobil DS, a gdybysmy ten mecz wtopili to bysmy byli na ostatnim miejscu w tabeli po 3 kolejkach! Mam nadzieje, ze tak jak zapowiedzial prezes zespol bedzie dalej nad soba pracowal.
Przesadzona i niekonstruktywna krytyka? Panie Prezesie, jak trener nawet nie wie ze moze zastosowac ZZ(i po meczu idzie w zaparte) podczas gdy 3/4 forum wie, ze mozna to zrobic to krytyka nie ma uzasadnienia?
Dokladnie. Troche napinki zrobil DS, a gdybysmy ten mecz wtopili to bysmy byli na ostatnim miejscu w tabeli po 3 kolejkach! Mam nadzieje, ze tak jak zapowiedzial prezes zespol bedzie dalej nad soba pracowal.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
grzesieck pisze:w ogole czy niektorzy z was ogladajac mecz i wywiad Kwieka z Ziolkowskim nie odniesli wrazenia ze iTVL stala sie narzedziem klubu w walce ze zlymi kibicami, ktorzy sa niezadowoleni z prezesa, trenera i postawy niektorych zawodnikow?
a jest gdzieś ten z Ziołkowskim ?? rano nie było.
Mam dziwne wrażenie, że Prezes tego chwieja to zatrudnił w roli konsultanta 
Mówienie o chorągiewkach to kompletne nieporozumienie. Spośród postaw roztropnych nie ma bardziej konsekwentnej niż chwalenie za sukcesy i krytykowanie za porażki (szeroko pojęte). Tu nikt nie zmienił zdania. Tu nic nie wieje. No chyba, że ktoś ma wiatry.
Oczywiście, konsekwentnymi postawami są również "pełna uwielbienia choćby nie wiem co" oraz "nieustająca krytyka nie bacząca na pozytywy". Ale to raczej trudno nazwać roztropnym.
Irytujący frazes "dumni po zwycięstwie, wierni po porażce" należy chyba inaczej rozumieć, niż proponuje Prezes. Wierność kibica, czy fana, polega na tym, że i tak kupi bilet i pójdzie na mecz, a nie na tym, że nie będzie słusznie krytykował dziadostwa.
Błędy w przygotowaniu organizacyjnym i sportowym zostały dostrzeżone i obnażone, mam nadzieję, że do samego dna. W dużej mierze to dzięki fali krytyki, która przetoczyła się przez forum, Prezes postawił sprawę jasno wobec osób, które za wynik odpowiadają bezpośrednio. Uważam więc, że ta fala uzasadnionej krytyki przyczyniła się do opolskiego sukcesu.
A ludzie z forum i tak przyjdą na następny mecz, Panie Prezesie, właśnie dlatego, że prawidłowo rozumieją swoją sympatię do tego Klubu.
Oczywiście, konsekwentnymi postawami są również "pełna uwielbienia choćby nie wiem co" oraz "nieustająca krytyka nie bacząca na pozytywy". Ale to raczej trudno nazwać roztropnym.
Irytujący frazes "dumni po zwycięstwie, wierni po porażce" należy chyba inaczej rozumieć, niż proponuje Prezes. Wierność kibica, czy fana, polega na tym, że i tak kupi bilet i pójdzie na mecz, a nie na tym, że nie będzie słusznie krytykował dziadostwa.
Błędy w przygotowaniu organizacyjnym i sportowym zostały dostrzeżone i obnażone, mam nadzieję, że do samego dna. W dużej mierze to dzięki fali krytyki, która przetoczyła się przez forum, Prezes postawił sprawę jasno wobec osób, które za wynik odpowiadają bezpośrednio. Uważam więc, że ta fala uzasadnionej krytyki przyczyniła się do opolskiego sukcesu.
A ludzie z forum i tak przyjdą na następny mecz, Panie Prezesie, właśnie dlatego, że prawidłowo rozumieją swoją sympatię do tego Klubu.
Torsen, normalnie muszę Cię pochwalić. Ktoś Ci pomagał pisać ?
Oczywiście bez napinki, taki żarcik, to co napisałeś bardzo mi się podoba
Oczywiście bez napinki, taki żarcik, to co napisałeś bardzo mi się podoba
Torsen nie bardzo wiem z czym tu polemizujesz. Przecież to są takie bzdury, że nie sposób sensownie na to odpowiedzieć. Prezes stawia ultimatum trenerowi, zwołuje zebranie zarządu, przeprowadza indywidualne rozmowy z zawodnikami, zapowiada nowe transfery. Za chwilę po 1 wygranym meczu z drużyną, nie ukrywajmy nie walczącą o awans, jest wielki sukces i atak na kibiców za to co sam widział i mówił
Wypadałoby jeszcze dodać, że pewnie 90% z tych kibiców potrafiło swoje zdanie argumentować i nie atakuje klubu dla zabawy bo pamięta kiepskie czasy, ale zawsze byli, są i będą. Panów Wilka i Sprawki już dawno w klubie nie będzie a kibice zostaną. Trochę szacunku Panie Prezes, czekam na kolejne spotkanie z kibicami, tym razem żebym miał brać urlop to się wybieram
Wypadałoby jeszcze dodać, że pewnie 90% z tych kibiców potrafiło swoje zdanie argumentować i nie atakuje klubu dla zabawy bo pamięta kiepskie czasy, ale zawsze byli, są i będą. Panów Wilka i Sprawki już dawno w klubie nie będzie a kibice zostaną. Trochę szacunku Panie Prezes, czekam na kolejne spotkanie z kibicami, tym razem żebym miał brać urlop to się wybieram
kurcze zbierałem się od rana żeby napisac to samo. Większość z nas jest dłużej na forum niż Sprawka wie co to żużel. Chodziliśmy na Motor, LKŻ, TŻ i chodzimy teraz. Troche to "po piłkarsku" ale za chwile może nie być tu Wilka ani Sprawki a kibice zostaną. Troche pokory i szacunku Panie Prezes.
No i ciekawe gdzie pare lat temu byli redaktorzy itvl, kiedy klub był na samym dnie. Wtedy chyba tak chętnie nie komentowali krytyki kibiców.
No i ciekawe gdzie pare lat temu byli redaktorzy itvl, kiedy klub był na samym dnie. Wtedy chyba tak chętnie nie komentowali krytyki kibiców.
To może i ja coś od siebie. Krótko i na temat. Zazwyczaj byłem bardzo wyrozumiały dla niego, ale teraz tym apelem do kibiców stanowczo przesadził. Co więcej, całkowicie mija się z prawdą, że to tylko kibice zauważyli problem w drużynie, bo w zarządzie przecież była sielanka przed tym meczem. No i apel o konstruktywną krytykę... a niby czym były nasze wpisy jak nie rzeczową i konstruktywną krytyką? Więcej nie ma co już pisać, żeby nie powielać Waszych słusznych wypowiedzi w tej sprawie. Ale ja, jak tą wypowiedź usłyszałem, a potem przeczytałem na s-f, byłem i jestem bardzo zniesmaczony.
Torsen pisze:Mówienie o chorągiewkach to kompletne nieporozumienie. Spośród postaw roztropnych nie ma bardziej konsekwentnej niż chwalenie za sukcesy i krytykowanie za porażki (szeroko pojęte). Tu nikt nie zmienił zdania. Tu nic nie wieje. No chyba, że ktoś ma wiatry.
100% racji. Święte prawo kibica - chwalić za dobre wyniki, być niezadowolonym z porażek (tym bardziej przy teoretycznie najmocniejszym składzie w lidze). A przecież "prawdziwa cnota krytyk się nie boi"...
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Zwłaszcza, co warto podkreślić, że duża część tutejszych użytkowników to nie są anonimowe trolle, tylko konkretni, znani z imienia i nazwiska ludzie, których anonimowość na tym forum już dawno przepadła.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Widzę tylko jedno "wytłumaczenie" dla słów Sprawki. Chłop po prostu był w ostatnim czasie w takim napięciu (słusznie z resztą wywołanym krytyką poczynań działaczy i żużloków), że kiedy adrenalina zaczęła opadać ten...wybuchł (to normalne i ludzkie
) i wylał swoje żale, o tym, co go osobiście wrukwiało
,a czego jako prezes klubu nie powinien zrobić.
Prezes nigdy nie powinien mówić w ten sposób o kibicach. Zachował się bardzo niepolitycznie i prędzej, czy później będzie się musiał z tymi słowami "zmierzyć" i je sprostować - bez względu na to, co się wydarzy w lidze.
Prezes nigdy nie powinien mówić w ten sposób o kibicach. Zachował się bardzo niepolitycznie i prędzej, czy później będzie się musiał z tymi słowami "zmierzyć" i je sprostować - bez względu na to, co się wydarzy w lidze.
Jeszcze jedna uwaga. Kibic przed meczem, przy wejściu na stadion kupuje w kasie bilet lub przed sezonem karnet na cały sezon. A zatem wydaje pieniądze na rzecz klubu, któremu kibicuje. Ma zatem pełne prawo wypowiadać krytyczne opinie jeśli te są zasadne a to z kolei władz klubu nie ma prawa dziwić (a dziwi jak widać). Kibic to nie chorągiewka tylko osoba emocjonalnie związana w pewien szczególny sposób ze "swoją" drużyną. Skoro zatem przeżywa niepowodzenia jak i dobre wyniki to świadczy tylko o tym, że jest kibicem w 100%.
MOTOR LUBLIN
Nie wiem czemu taki zdziwienie panuje. To przecież nie pierwszy raz kiedy Sprawka po otwarciu ust wypuszcza zlepek bezsensownych słów i innych dźwięków. Zobaczcie videobloga jak rozmawiał z Stachyrami, toż przecież to śmiech na sali żeby w ten sposób wysławiał się prezes zarządzający klubem o budżecie (strzelam) 1,5 mln złotych. Nie wymagam, żeby kończył polonistykę i uczęszczał na konsultacje do prof. Miodka, ale cokolwiek sensownego powinien umieć powiedzieć na żywo, a tymbardziej w czasie przeprowadzanego przez siebie wywiadu. Jeszcze te śmieszne aluzje do żużlowców, że nie są wykształceni, a Stachyra to magister. Najlepsze jest jednak to parcie na szło, nie pamiętam w speedwayu osoby tak chętnie i często wypowiadającej swoje mądrości na łamach mediów. No może Slammer, ale on ma swój urok 
Przez ostatnie 2 sezony średnio na stadion przychodziło co najmniej 2,5 tys. kibiców, bilety były nie najtańsze ale cały czas 2,5 tys. było, średnio za bilet liczmy 17 zł, meczy było razem 20. Czyli:
2500x17x20 czyli 850 tys. złotych nie wliczam programów a ztego doszło by zapewne 150 tys. do okrągłego miliona. Czyli 0,5 mln na sezon to przecież Majcher dawał bodajże 200 cz 300 tys. i chciał być w nazwie I ligowego Rybnika. Dlatego jak prezes apeluje to powinien się poważnie zastanowić czy się kogoś nie urazi. Niektórzy mówią żeby pomyśleć 2 razy, niech DS pomyśli nawet 5 bo czasem warto. Mnie tak teksty o chorągiewkach nie zdenerwowały bo sam się tak nie zachowywałem, ale rozumiem że innych to oburza jeśli mówi się o grupie zaangażowanych w losy żużla w taki sposób...
2500x17x20 czyli 850 tys. złotych nie wliczam programów a ztego doszło by zapewne 150 tys. do okrągłego miliona. Czyli 0,5 mln na sezon to przecież Majcher dawał bodajże 200 cz 300 tys. i chciał być w nazwie I ligowego Rybnika. Dlatego jak prezes apeluje to powinien się poważnie zastanowić czy się kogoś nie urazi. Niektórzy mówią żeby pomyśleć 2 razy, niech DS pomyśli nawet 5 bo czasem warto. Mnie tak teksty o chorągiewkach nie zdenerwowały bo sam się tak nie zachowywałem, ale rozumiem że innych to oburza jeśli mówi się o grupie zaangażowanych w losy żużla w taki sposób...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.