Motor Lublin - Sparta Wrocław 27.04.2023
Re: Motor Lublin - Sparta Wrocław 27.04.2023
Dramat to ustawienie. Naprawdę chciałbym poznać jakies logiczne wytłumaczenie ustawienia juniorów.
Kuberę i Lindgrena też zamieniłbym miejscami.
Kuźwa, czyli z jednej strony na bieg nr. 4 wysyłamy słabszego juniora i jednoczesnie...drugiego najlepszego zawodnika w drużynie. Na parę Pawlicki/Kowalski.
Jednocześnie nie gwarantujący nic Lindgren jedzie w 5 biegu w parze z gościem, który nie odjechał jednego treningu w karierze przy Z5. I to na Łagutę.
W tym samym czasie, Kubera będzie sobie golić Panicza w biegu 7.
Genialny ruch.
Zaraz się odezwą głosy odnośnie biegu 13. Ale mając Zmarzlika, można trochę odważniej podejść do sprawy. Kubera w tym 13 nie jest niezbędny, jeśli we wcześniejszych biegach możemy zbudować przewagę.
Kuberę i Lindgrena też zamieniłbym miejscami.
Kuźwa, czyli z jednej strony na bieg nr. 4 wysyłamy słabszego juniora i jednoczesnie...drugiego najlepszego zawodnika w drużynie. Na parę Pawlicki/Kowalski.
Jednocześnie nie gwarantujący nic Lindgren jedzie w 5 biegu w parze z gościem, który nie odjechał jednego treningu w karierze przy Z5. I to na Łagutę.
W tym samym czasie, Kubera będzie sobie golić Panicza w biegu 7.
Genialny ruch.
Zaraz się odezwą głosy odnośnie biegu 13. Ale mając Zmarzlika, można trochę odważniej podejść do sprawy. Kubera w tym 13 nie jest niezbędny, jeśli we wcześniejszych biegach możemy zbudować przewagę.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
W tym 12 biegu to jedynie co mi przyszło do głowy z juniorami to że Sparta może za Panicza puścić RT w postaci Kowalskiego jak będzie -6 przegrywać. Wtedy Cierniak jedzie na niego.
Lepiej żeby ten mecz się nie odbył.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Eh, ale to jest przecież początek sezonu. Rozumiem play offy ale teraz? Po co ta spina. Lepiej właśnie żeby to już odjechać i mieć za sobą, bo ostatnio wizerunkowo trochę wstyd.
Perez pisze:Lepiej żeby ten mecz się nie odbył.
Żartujesz? Dwie zdecydowanie najmocniejsze ekipy w wybornej dyspozycji na początku sezonu, ja tam ostrzę sobie ząbki na ten pojedynek. Tym bardziej, że został tydzień do majówki, a ja nie widziałem jeszcze speedwaya z trybun w tym roku.
Jak przegramy to trudno, pojedziemy do Wrocławia powalczyć o kolejne 3 punkty. Nie ma co rżnąć w gacie przed Spartą, też mamy mocną ekipę z prawdziwym żużlowym terminatorem na czele.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Haron90 pisze:bo ostatnio wizerunkowo trochę wstyd.
Nawet nie trochę.
A Wy uważacie ze po tych przejściach torowych będzie to emocjonujące widowisko? Szczerze to wątpię. Wyjdzie kit a nie hit.
Ostatnio zmieniony 27 kwietnia 2023, o 21:28 przez Perez, łącznie zmieniany 2 razy.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Melduję wprost ze stadionu, że tor jest doprowadzony do ładu, wygląda fajnie chociaż widać że jest ciemniejszy, czyli wilgotny chyba. Musieli robić coś z odsączeniem tej wody, bo są dziury wykopane przy krawężnikach w wielu miejscach. A aktualnie panowie pracują na torze rozkładając plandekę.

Zdecydowanie coś było ;) Zdjęcie znalezione nie kradzione ;)
To ja od siebie dorzucam pozostałości tych dziur jeszcze niezakopanych.

Według Jacka Ziółkowskiego sytuacja z torem jest opanowana i jeśli nie dojdzie do niespodzianek pogodowych, to w środę odbędzie się trening, a w czwartek jedziemy ze Spartą.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10570 ... cje-na-tem
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10570 ... cje-na-tem
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Czuję się trochę jak za czasów Sprawki, kiedy wtorkowy kapuśniaczek był autentycznym zagrożeniem dla niedzielnego meczu :D
Deszcz póki co też mniejszy niż zapowiadany.
Deszczy był prognozowany, więc menedżer Ziółkowski nie uznawał dzisiejszych opadów za czynnik zagrażający rozegraniu meczu. No chyba że...Kargolo pisze:Czuję się trochę jak za czasów Sprawki, kiedy wtorkowy kapuśniaczek był autentycznym zagrożeniem dla niedzielnego meczu :D
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
taki deszcz to nie deszcz 
Swoją drogą to ciekaw jestem czy faktycznie ten poziom wód tak przeszkadza czy coś jednak zostało przekombinowane. Współpraca z Politechniką, dosypywanie nawierzchni, może ktoś przedobrzył...
Nie traktujcie tego jako opinii eksperckiej, jako laik głośno się zastanawiam, bo przez 25 lat oglądania żużla nie spotkałem się albo nie pamiętam sytuacji, żeby na którymkolwiek stadionie do ostatniego tygodnia kwietnia były takie problemy z torem. A zimy czy roztopy bywały bardziej srogie w tym czasie.
Nie traktujcie tego jako opinii eksperckiej, jako laik głośno się zastanawiam, bo przez 25 lat oglądania żużla nie spotkałem się albo nie pamiętam sytuacji, żeby na którymkolwiek stadionie do ostatniego tygodnia kwietnia były takie problemy z torem. A zimy czy roztopy bywały bardziej srogie w tym czasie.
Mnie od samego początku zastanawia tylko jedno. W piątek miał być mecz z Krosnem. Zdaje się we wtorek i środę chlopaki jeździli. W czwartek przyjechał komisarz i sprawdzili te wody gruntowe, a w piątek zaorali tor.
Dlaczego nie zrobiono tego wcześniej? Daczego nie wywrócono tego toru już w poniedzialek/wtorek? W klubie nie zauwzyli jak on wyglada? Nie sprawdzili tych wód gruntowych? Nikt z Polibudy tego nie ogarnał? Dali to pierwszooczniakom w ramach ćwiczeń?
Dlaczego nie zrobiono tego wcześniej? Daczego nie wywrócono tego toru już w poniedzialek/wtorek? W klubie nie zauwzyli jak on wyglada? Nie sprawdzili tych wód gruntowych? Nikt z Polibudy tego nie ogarnał? Dali to pierwszooczniakom w ramach ćwiczeń?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Kargolo pisze:Swoją drogą to ciekaw jestem czy faktycznie ten poziom wód tak przeszkadza czy coś jednak zostało przekombinowane. Współpraca z Politechniką, dosypywanie nawierzchni, może ktoś przedobrzył...
Ja pamiętam tylko jeden poważny problem z torem. Sezon 2010 w......Lublinie. Na wiosnę dosypali nawierzchni. Bodajże do trzeciego meczu u nas była lekka corrida na torze, a sam pierwszy mecz sezonu z Rawiczem trwał ponad 3 godziny bo równali nawierzchnię co dwa biegi.
I Miedziak czy Baliński fruwający nad bandą w eliminacjach do SGP
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
ale ten,którego niespecjalnie lubisz, dał radę
Zgadza się, chyba nawet komplet trzepnął, ale wtedy też po raz pierwszy poznałem tę mniej fajną stronę Janka Kołodzieja. Ale tak jak mówię - mam do gościa duży szacunek, cenie za klasę sportową i w mediach, ale po prostu nie darzę takim sentymentem jak np. Jarka Hampela. I mam do tego prawo, święte kibicowskie ;)
Pewnie 90% tego forum bardziej ściskało kciuki za T.Golloba a ja za Jarka i nic chyba w tym złego?
Pewnie 90% tego forum bardziej ściskało kciuki za T.Golloba a ja za Jarka i nic chyba w tym złego?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Być może Panicz sam się wykluczył z czwartkowego meczu patrząc po relacji na SF meczu naszych u24
Patrząc na jego dyspozycję i co pokazal Grzelak w Czewie, to raczej nie robi to żadnej różnica. Ale teraz przynajmniej Cierniak ogra sobie Andrzejewskiego w 12 biegu

samba pisze:Być może Panicz sam się wykluczył z czwartkowego meczu patrząc po relacji na SF meczu naszych u24
Podobno nieprzytomny. Opuścił stadion na sygnale w karetce.
Takie info ze stadionu od ludzi jest nieoficjalne.
Ostatnio zmieniony 25 kwietnia 2023, o 17:30 przez Saeyl, łącznie zmieniany 1 raz.
Flagg pisze:Patrząc na jego dyspozycję i co pokazal Grzelak w Czewie, to raczej nie robi to żadnej różnica. Ale teraz przynajmniej Cierniak ogra sobie Andrzejewskiego w 12 biegu![]()
![]()
Mam nadzieję że Kowalskiego bo to będzie oznaczać że poszedł taktyk i było -6 :)