Skład na sezon 2006
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Gelo pisze:Czyli idac tokiem myslenia Gela, Karlsson nie gwarantuje duzej zdobyczy punktowej na wyjezdzie. Dodam rowniez, ze w zeszlym roku dostalismy w dupe od zespolu teoretycznie slabszego.
Idąc tokiem myślenia Gela, nawet byś nie wpadł na pomysł porównania Petera i Joonasa. Jak dla mnie takie porównanie to jakieś nieporozumienie. Peter to czołowy zawodnik wszystkich lig w których jeździ - czy się go lubi czy nie - tak właśnie jest. A Joonas jest tylko efektownym i sympatycznym średniakiem. Z moich obserwacji wynika, że ma najsłabsze starty (poza Gjedde, a Pulpeta nie liczę) ze wszystkich obcokrajowców w lidze, z Brhelem i Ferjanem włącznie. I nie trzeba być prorokiem, żeby wiedzieć, że na twardym torze, po słabym starcie jest po biegu. W Rzeszowie, Gorzowie czy Ostrowie nie będzie jazdy po bandzie i wyprzedzania. Nie było nawet w Opolu. I niestety, drużyn w I lidze jeżdżących na przyczepnym jest jak na lekarstwo.
Skoro Ty jako argumentu uzyles slaby wystep Joonasa z Grudziadzu (slaby
Poza tym Joonas jest jeszcze mlodym zawodnikiem i niektore elementy w swojej technice moze jeszcze udoskonalic.
Kontraktujac obcokrajowca trzeba tez wziasc pod uwage finanse klubu i w moim przekonaniu Joonas nie tylko jest tanszy od Petera, ale i przyciagnalby na stadion wieksza liczbe widzow niz Szwed, a przeciez o to dzialaczom chodzi.
Shack pisze:bo obaj tłukli punkty na trupach, trumiński w szczególności.
może i tłukł na trupach, ale jak przed meczem z Krosnem wziął udział w treningu to wygrywał ze wszystkimi seniorami. Jeśli będzie miał kase i ją porządnie zainwestuje to może być dużym wzmocnieniem. Lublin_fan dobrze zauważył. Rok temu wszedł do drużyny za Śledzia, który nie dośc że był w słabej formie to jeszcze odbuścił sobie mecz ligowy w Gdańsku. Trumna zastąpił go całkiem przyzwoicie. Za rok pewnie na awans nie ma co się napalać więc Seba może być naszym czołowym (jeśli nie najleszym, przy pozostawieniu obecnego składu) seniorem
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Shack pisze:statystyki kłamiąa co do trumińskiego polecam lekture punktacji z barażu z zielonką.
W ten sposób to możemy każdemu zawodnikowi udowodnić że sie nie nadaje do naszego klubu.
W tym roku lepiej mierzyć zamiary na siły, niż tak jak to było ostatnio bo znowu bedzie rozczarowanie, że zamiast gwiazd są cieniasy.
Pozdr.
nie bede się kłócił, bo każdego wyścigu nie pamiętam. Jednak jego postawa na tamtym treningu była dobra, pokazał że może jeździć na niezłym poziomie. A że raz nawet przegrał ze Śmieją
No może i tak było, ale z tego co pamiętam to ogólnie prezentował się dosyć solidnie i większośc biegów rozstrzygał na swoja korzyść 
Skoro Ty jako argumentu uzyles slaby wystep Joonasa z Grudziadzu (slaby![]()
![]()
), to ja dla porownania napisalem ile punktow rok temu zdobyl Twoj kochany Peter.
No i znowu kompromitacja. Jak można porównać dwie zupełnie inne rzeczy? Nie chciało Ci sie nawet zwrócić uwagi na mało znaczący fakt, że Jooonas jechał z Grudziądzem z trzema juniorami i w krajówce. Ech - po co ja sie męcze na takie dyskusje, zamiast od razu spytać o wiek adwersarza.
Potrzebny jest nam sklad ,ktory bedzie walczyc o extralige ,a co za tym idzie wieksze zainteresowanie ,wiecej ludzie na trybunach ,wiecej sponsorow .Proponuje sklad:
1.P.Staszek=70-80tys
2.T.Piszcz=70-80tys
3.J.Kylmakorpi
4.S.Truminski/D.Jeleniewski/A.Pietraszko60tys
5.M.Kuciapa=150tys
6.K.Kepa/Klimek/Dominiczak25tys
7.T.Smitd/A.Gluchy40tys
Z tego wznika ,ze musimy posiadac przed sezonem okolo 420-450tys przed sezonem.
Z tego co wyliczylem rok temu na zawodnikow klub wydal okolo 300-320tys przed sezonem jak nie wiecej.
Srednio w tym roku na trybunach zasiadalo okolo 2 -2.5tys.
Sadze ,ze jak bedziemy walczyc o awans srednia wzrosnie do 4.5tys i moze w koncu ruszyc w Polske za poszukiwaniem odpowiedniego sponsora strategicznego .
1.P.Staszek=70-80tys
2.T.Piszcz=70-80tys
3.J.Kylmakorpi
4.S.Truminski/D.Jeleniewski/A.Pietraszko60tys
5.M.Kuciapa=150tys
6.K.Kepa/Klimek/Dominiczak25tys
7.T.Smitd/A.Gluchy40tys
Z tego wznika ,ze musimy posiadac przed sezonem okolo 420-450tys przed sezonem.
Z tego co wyliczylem rok temu na zawodnikow klub wydal okolo 300-320tys przed sezonem jak nie wiecej.
Srednio w tym roku na trybunach zasiadalo okolo 2 -2.5tys.
Sadze ,ze jak bedziemy walczyc o awans srednia wzrosnie do 4.5tys i moze w koncu ruszyc w Polske za poszukiwaniem odpowiedniego sponsora strategicznego .
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2005, o 16:49 przez max3, łącznie zmieniany 1 raz.
Lublin_Fan pisze:W latach 90-94 bylismy mistrzami wygrywania u siebie z kim popadnie. Wygrywać wszystko u siebie i liczyć na słabszy dzień rywala podczas wyjazdów. Pozdr.
to mamy dokładnie takie same poglądy w tym wzgledzie jak również w sprawie zawodników których widzielibysmy za rok w naszych barwach,o czym już wcześniej pisałam
Gelo pisze:Skoro Ty jako argumentu uzyles slaby wystep Joonasa z Grudziadzu (slaby![]()
![]()
), to ja dla porownania napisalem ile punktow rok temu zdobyl Twoj kochany Peter.
No i znowu kompromitacja. Jak można porównać dwie zupełnie inne rzeczy? Nie chciało Ci sie nawet zwrócić uwagi na mało znaczący fakt, że Jooonas jechał z Grudziądzem z trzema juniorami i w krajówce. Ech - po co ja sie męcze na takie dyskusje, zamiast od razu spytać o wiek adwersarza.
Czyli sugerujesz, ze Peter mial o wiele wiecej wymagajacych rywali niz Joonas
To Ci cos powiem, nazwiska nie jezdza, a jakby tak nie bylo, to Grudziadz z Buczkowskim, Hamillem i Sawina nie walczyli by o utrzymanie.
max3 pisze:5.M.Kuciapa=150tys
.
Kwota z sufitu, moim zdaniem nierealna. Knapp chcial 124 tys.?
Do luckiego:
Nie odzczepie sie bo i sie nie czepiam. Skoro mowisz, ze Staszek bedzie tani, to ja powiem inaczej. Wole jakiegos innego (lepszego) zawodnika za ta kase ktora bedzie chcial Staszek. Bo, mimo calej sympatii, uwazam, ze Pawlowi trafil sie megasuperhiperfajny sezon, ktory sie wiecej nie powtorzy. Czysto teoretycznie, mysle, ze za ta kase co trzeba bedzie na Staszka wylozyc (lub Staszkowi), to bedzie mozna miec i Trumne i np. Wardzale. Chyba, ze w Grusdziadzu za rok zuzla nie bedzie.
A odnosnie Coopera-Rewizjonisty, prosze o wiecej dyskrecji, nawet jesli doszly Cie dziwnym trafem jakies sluchy. Nie jestem zwolennikiem dzikiej lustracji, a tym bardziej wywlekania jakis rzeczy z czyjejs przeszlosci.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
Siwek Patataj
-
Metalliczny
- Senior
- Kontakt:
patryk kilar pisze:Gelo pisze:Skoro Ty jako argumentu uzyles slaby wystep Joonasa z Grudziadzu (slaby![]()
![]()
Czyli sugerujesz, ze Peter mial o wiele wiecej wymagajacych rywali niz Joonas![]()
![]()
To Ci cos powiem, nazwiska nie jezdza, a jakby tak nie bylo, to Grudziadz z Buczkowskim, Hamillem i Sawina nie walczyli by o utrzymanie.
Miałem się już nie wtrącać, ale juz nie wytrzymam. Chłopcze, spójrz jak jeździ Sawina w tym sezonie. Buczek radzi sobie w e-lidze. Hammill też nie cienias. A w tym sezonie w Grudziądzu kto? Staszek, Knapp, Cieślewicz. Z takimi tuzami przegrywał Joonas. Jeśli uważasz ich za lepszych zawodników to twoja sprawa.
W zeszłym sezonie Grudziądz był który? Szósty? A teraz jest który? Piąty? Wieeelka róznica, naprawdę wielka.
Metalliczny pisze:patryk kilar pisze:Gelo pisze:Skoro Ty jako argumentu uzyles slaby wystep Joonasa z Grudziadzu (slaby![]()
![]()
Czyli sugerujesz, ze Peter mial o wiele wiecej wymagajacych rywali niz Joonas![]()
![]()
Miałem się już nie wtrącać, ale juz nie wytrzymam. Chłopcze, spójrz jak jeździ Sawina w tym sezonie. Buczek radzi sobie w e-lidze. Hammill też nie cienias. A w tym sezonie w Grudziądzu kto? Staszek, Knapp, Cieślewicz. Z takimi tuzami przegrywał Joonas. Jeśli uważasz ich za lepszych zawodników to twoja sprawa.
W zeszłym sezonie Grudziądz był który? Szósty? A teraz jest który? Piąty? Wieeelka róznica, naprawdę wielka.
Po pierwsze nie mow do mnie chlopcze.
Jak nie masz pojecia w temacie to sie nie udzielaj. Z kim przegrywal Kylmaekorpi, pytam sie z kim
Poza tym Grudziadz rok temu wygrywal w play-offach z Rawiczem, z Opolem, z Krosnem (baaaaaaaardzo silne ekipy), a w tym roku pokonal bardzo kiepska druzyne z Ostrowa. Nie no nie ma zadnej roznicy, naprawde zaaaaadnej
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Lucki jeżeli ty operujesz plotkami to gratuluje. Czepiłeś się Coopera a kompletnie nie masz pojęcia o co chodzi.
Albo to ja już jestem taki ciemny, że nie wiem kiedy żartujesz a kiedy mówisz na poważnie.
Ps. Staszek po tym sezonie będzie miał oferty z ekstraligi i zapewne taką wybierze. W pobliżu ma Toruń i Bydgoszcz, które mogą chcieć wymienić swojego najgorszego seniora własnie na Staszka. Czy mu to wyjdzie na dobre, czy na złe to już nie wnikam. Nie mogę jednak uwierzyć, że mógłby wyladować w Lublinie.
Pozdr.
Albo to ja już jestem taki ciemny, że nie wiem kiedy żartujesz a kiedy mówisz na poważnie.
Ps. Staszek po tym sezonie będzie miał oferty z ekstraligi i zapewne taką wybierze. W pobliżu ma Toruń i Bydgoszcz, które mogą chcieć wymienić swojego najgorszego seniora własnie na Staszka. Czy mu to wyjdzie na dobre, czy na złe to już nie wnikam. Nie mogę jednak uwierzyć, że mógłby wyladować w Lublinie.
Pozdr.
-
Siwek Patataj
Czy przed sezonem, kiedy klub kontraktowal zawodnika zagranicznego padaly propozycje Joonasa ??
Nie poniewaz kazdy myslal ze jest cieniasem i Jensen bedzie od niego lepszy. A tu prosze ... przyjedzie na mecz, zrobi 14 pkt. jest waleczny i podoba sie publicznosci.
Sadze ze tak jak w zeszlym roku P.Karlsson, Fin bedzie chcial podwyzszyc warunki kontraktu, bo jak by nie bylo, byl najlepszym zawodnikiem druzyny, i prezes mu poprostu podziekuje bo bedzie zadrogi i rozpoczna sie kolejne poszukiwania, mlodego, taniego i walecznego zawodnika...
Chociaz bardzo chcialbym aby Kylmaekorpi jezdzil w nastepnym sezonie z koziolkiem na plastronie, wydaje mi sie to raczej niemozliwe, bo ....... RZESZOW juz pewnie sie z nim dogadal i zaoferowali mu wiecej kasy...
:D:D ///
Pozdrawiam
Nie poniewaz kazdy myslal ze jest cieniasem i Jensen bedzie od niego lepszy. A tu prosze ... przyjedzie na mecz, zrobi 14 pkt. jest waleczny i podoba sie publicznosci.
Sadze ze tak jak w zeszlym roku P.Karlsson, Fin bedzie chcial podwyzszyc warunki kontraktu, bo jak by nie bylo, byl najlepszym zawodnikiem druzyny, i prezes mu poprostu podziekuje bo bedzie zadrogi i rozpoczna sie kolejne poszukiwania, mlodego, taniego i walecznego zawodnika...
Chociaz bardzo chcialbym aby Kylmaekorpi jezdzil w nastepnym sezonie z koziolkiem na plastronie, wydaje mi sie to raczej niemozliwe, bo ....... RZESZOW juz pewnie sie z nim dogadal i zaoferowali mu wiecej kasy...
Pozdrawiam
trening czyni mistrza.
Fork pisze:Chociaz bardzo chcialbym aby Kylmaekorpi jezdzil w nastepnym sezonie z koziolkiem na plastronie, wydaje mi sie to raczej niemozliwe, bo ....... RZESZOW juz pewnie sie z nim dogadal i zaoferowali mu wiecej kasy...:D:D ///
Pozdrawiam
JESZCZE(!) się nie dogadali bo trochę dla nich za drogo ale już intensywnie myślą
-
Metalliczny
- Senior
- Kontakt:
patryk kilar pisze:Metalliczny pisze:patryk kilar pisze:Gelo pisze:Skoro Ty jako argumentu uzyles slaby wystep Joonasa z Grudziadzu (slaby![]()
![]()
![]()
Po pierwsze nie mow do mnie chlopcze.
Jak nie masz pojecia w temacie to sie nie udzielaj. Z kim przegrywal Kylmaekorpi, pytam sie z kim![]()
Zobacz sobie z kim przegral i nie pisz tu bzdur. Staszek jezdzi teraz zdecydowanie lepiej niz Sawina rok temu. A co mnie obchodzi jak w tym sezonie Sawina jezdzi, skoro on punktuje w extralidze, wiec i sprzet musi miec lepszy niz mial rok temu, wiec co tu porownujesz jego obecna i zeszloroczna jazde...
Poza tym Grudziadz rok temu wygrywal w play-offach z Rawiczem, z Opolem, z Krosnem (baaaaaaaardzo silne ekipy), a w tym roku pokonal bardzo kiepska druzyne z Ostrowa. Nie no nie ma zadnej roznicy, naprawde zaaaaadnej![]()
Ale dales do pieca teraz
![]()
Spójrz na tabele po tym sezonie, spójrz na tabele po tamtym. Wielka różnica? Jedno miejsce. Koniec dyskusji. Dla mnie Peter to zawodnik o 3 klasy lepszy, bardziej stabilny i pewniejszy. Jonas zrobił 11 pkt. w Opolu. Zobacz jakie tuzy go tam przewoziły. Swoimi argumentami nie przekonasz mnie że Peter to zawodnik gorzej jeżdżący na wyjazdach, bo tak nie jest, spójrz nawet w tegoroczne statystyki.