Daniel Jeleniewski

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
moko

Re: Daniel Jeleniewski

#902 Postautor: moko » 15 listopada 2007, o 13:36

szakes pisze:jednym meczem nie skreslisz postawy za caly sezon
co do spadku to akurat daniel ma jeden z mniejszych udzialow, spojrz na srednie biegowe

Właśnie tym meczem skompromitował się najbardziej i w tym meczu powinien zastąpić Darka. Co chciał pokazać kibicom w rewanżu z Łotyszami? Że jest lepszy od ambitnych chłopaków z Łotwy na spreparowanym torze?

szakes pisze:jezeli zle ci bylo ogladac daniela na lubelskim torze to niemartw sie w 2008 roku nie bedziesz musial ogladac jego jazdy w lublinie

Wy macie większe zmartwienie tj. woda sodowa po 4 miejscu w IMP.

meesha
Trener
Kontakt:

#903 Postautor: meesha » 15 listopada 2007, o 13:38

Pokemon pisze:Baraże barażami a widmo spadku towarzyszyło naszemu zespołowi cały sezon. Pierwsza groza zajrzała w oczy po nieszczęsnym meczu z Rybnikiem.
Otototo. Przypomnisz nam może wynik punktowy Daniela Jeleniewskiego z tego meczu :?: 8)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#905 Postautor: Gelo » 15 listopada 2007, o 13:55

Mnie natomiast interesuje, czy ktokolwiek w ogóle rozomawiał z Danielem na temat jego pozostania w Lublinie. Czy to nie jest tak, ze powiedział coś komuś z mediów i to oznacza automatyczne odpuszczenie tematu.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#906 Postautor: Cooper » 15 listopada 2007, o 14:21

No tak w sumie to nie za bardzo wiadomo kto mialby gadac i co oferowac.

Ja mam nadzieje, ze Danny wyladuje w jakims E-ligowym klubie to przynajmniej bedzie mozna jakiegos lubelaka w TV ogladac 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#907 Postautor: Gelo » 15 listopada 2007, o 14:44

Cooper pisze:No tak w sumie to nie za bardzo wiadomo kto mialby gadac i co oferowac.

Ja mam nadzieje, ze Danny wyladuje w jakims E-ligowym klubie to przynajmniej bedzie mozna jakiegos lubelaka w TV ogladac 8)

I co nam po tym?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#908 Postautor: Cooper » 15 listopada 2007, o 14:47

Zawsze mozna pokibicowac komus 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#909 Postautor: Gelo » 15 listopada 2007, o 15:10

Cooper pisze:Zawsze mozna pokibicowac komus 8)

Będzie komu kibicować mam nadzieje - przy Zygmuntowskich. A co nas obchodzi jakiś Atlas czy Unia Tarnów.

szakes
Szkółkowicz

#910 Postautor: szakes » 15 listopada 2007, o 15:45

moko pisze:Co chciał pokazać kibicom w rewanżu z Łotyszami? Że jest lepszy od ambitnych chłopaków z Łotwy na spreparowanym torze?

:lol: a po co mial cos pokazywac, pojechal normalnie

moko pisze:Wy macie większe zmartwienie tj. woda sodowa po 4 miejscu w IMP.

ja takiego zmartwienia niemam, a jezeli chodzi o daniela to tez niezauwazylem zeby jakos sodowka mu uderzyla
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#911 Postautor: Gelo » 15 listopada 2007, o 21:15

szakes pisze:
moko pisze:Co chciał pokazać kibicom w rewanżu z Łotyszami? Że jest lepszy od ambitnych chłopaków z Łotwy na spreparowanym torze?

moko pisze:Wy macie większe zmartwienie tj. woda sodowa po 4 miejscu w IMP.

ja takiego zmartwienia niemam, a jezeli chodzi o daniela to tez niezauwazylem zeby jakos sodowka mu uderzyla

Może nie nazwałbym tego sodówką ale po tym jak pojechał na Łotwie a potem ogłasza "jazda w II lidze mnie nie interesuje" jest troszeczkę nie w porządku - przede wszystkim wobec kibiców. Pominę już oczywisty fakt, że poziom jaki zaprezentował w Daugavpils odbiega nawet od drugoligowego, ktory go ponoć nie interesuje.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#912 Postautor: istred » 15 listopada 2007, o 21:24

Stachyra też rok temu mówił że jazda w 2 lidze go nie interesuje. Wielu zawodników tak mówi i mają do tego pełne prawo, bo może lepsze jest zakończenie kariery niż jazda z półamatorami na niebezpiecznych torach bez dmuchanych band...
Zresztą absurdem by było żeby zawodnik z drugą średnią w w 1 lidze jeździł w następnym roku w 2 lidze.
Inna sprawa, że skoro spadliśmy głównie przez Jeleniewskiego, a on pojechał tragicznie z drugą drużyną drugiej ligi to w jaki sposób ma nam pomóc w awansie? Potrzeba nam lepszych zawodników.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#913 Postautor: InDorka » 15 listopada 2007, o 22:06

istred pisze: spadliśmy głównie przez Jeleniewskiego

A moze zrob przymiarke gdzie bylibysmy bez Daniela w tym sezonie ? Nie masz za grosz obiektywizmu,zapominajac o meczach,w ktorych robil komplety i prawie komplety.

Mnie tez martwi sezon 2008 bez wycieczek na stadion,ale daleka jestem od wniosku,ze jedna osoba moze zawalic dorobek sezonu w dyscyplinie zespołowej.
Tym,ktorzy w Danielu znalezli kozła ofiarnego nie pomoze juz nawet prozac.A co gorsze jest ich wielu oprocz Istred'a.........:(
Przykre to,ze łaska kibica na pstrym koniu jezdzi.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
MIERZWIN
Senior

#914 Postautor: MIERZWIN » 15 listopada 2007, o 22:23

InDorka pisze:Przykre to,ze łaska kibica na pstrym koniu jezdzi.

czego doskonałym przykładem jest obecne traktowanie dawnego bożyszcza tłumów w Gorzowie Wlkp. - P.Śwista
od 1988 tylko SPEEDWAY

Awatar użytkownika
istred
Trener

#915 Postautor: istred » 15 listopada 2007, o 22:29

Wyluzuj InDorka, nie zauważyłaś w moim wpisie ironii :)
Cóż kibic taki jest, że zawodnika ocenia przez pryzmat jego ostatniego meczu. Trzeba się z tym pogodzić i nie doszukiwać się żadnego obiektywizmu.

Pewnie nie pamiętasz, ale jakiś czas temu wyraziłem swoje zdanie na temat Daniela, że aby się rozwijać powinien uciekać z Lublina jak najszybciej.

Ps. Najdziwniejsze, że osoby, które w Jeleniewskim upatrują głównego autora spadku tak bardzo chcą żeby został on na przyszły sezon :lol:

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#916 Postautor: InDorka » 15 listopada 2007, o 22:55

istred pisze:Wyluzuj InDorka, nie zauważyłaś w moim wpisie ironii :)

Dzieki ,ze to napisales.Przyznaje,ze nie zauwazylam.Jestes jednym z kilku forumowiczow,ktorych czytam z przyjemnoscia i z ktorych pogladami zgadzam sie najczesciej.
Dlatego wyskoczylam bez namyslu,bo przeczytalam to u Ciebie. Przepraszam,juz wyluzowalam. :oops:
Dlatego także osoby, które w Jeleniewskim upatrują głównego autora spadku tak bardzo chcą żeby został on na przyszły sezon

Wiem o kim piszesz ,nie chce wskazywac palcem,ale tez mnie zastanowil post pewnego pana,ktory caly sezon narzekal a teraz marzy aby cos przynajmniej pyrkalo na Zygmuntowskich.
~~~~~~~~
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#917 Postautor: InDorka » 15 listopada 2007, o 23:07

MIERZWIN pisze:
czego doskonałym przykładem jest obecne traktowanie dawnego bożyszcza tłumów w Gorzowie Wlkp. - P.Śwista

Mam nadzieje,ze nie dopatrujesz sie zadnej analogii w postawach Jeleniewskiego i Swista .
P.Swist sam sobie zapracowal na swoj wizerunek i wcale mi go nie szkoda.
~~~~~~~~
~~~~~~~~

szakes
Szkółkowicz

#918 Postautor: szakes » 16 listopada 2007, o 07:37

Gelo pisze:Może nie nazwałbym tego sodówką ale po tym jak pojechał na Łotwie a potem ogłasza "jazda w II lidze mnie nie interesuje" jest troszeczkę nie w porządku - przede wszystkim wobec kibiców.

postaw sie w jego sytuacji, z sezonu na sezon jezdzi coraz lepiej (mam tu na mysli srednia), w tym roku ma bdb sezon, ktory moze byc przelomowy w jego karierze i co bys gelu zrobil ?
byl wierny druzynie i podpisal w 2 lidze, teoretycznie bez mozliwosci rozwoju czy chcial sie dalej rozwijac i zdobywac nowe doswiadczenie by byc coraz lepszym
byl juz jeden zuzlowiec ktory byl wierny tej druzynie (chyba 20 lat?) i jak skonczyl ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#920 Postautor: Gelo » 16 listopada 2007, o 07:52

Nie bede sie stawiał w jego sytuacji, bo to co zrobi ze swoją karierą mnie nie interesuje - to tylko i wyłącznie jego sprawa bo gdziekolwiek nie pojdzie bedzie jezdzil na własny rachunek. I mam to gdzieś czy to będzie Gdansk, Rybnik czy Wrocław - po takim czy takim sezonie. Mnie interesuje tylko dobro drużyny z Lublina.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#922 Postautor: Gelo » 16 listopada 2007, o 09:01

:shock: Dobro drużyny Lublina? Ładnie powiedziane, ale moim zdaniem bez znaczenia w sensie pozostania lub odejścia Daniela. Oczywiście drużyna z Danielem to większa siła przebicia, ale...
w obecnej sytuacji finansowej, bez konkretnego wsparcia, skądkolwiek to wsparcie miałoby przyjść, cudem będzie jeśli sport żużlowy w Lublinie przetrwa. Więc po co Daniel?

Po to, że nie zgadzam sie z opinią zasłyszaną na walnym, że ściagniemy w ostatniej chwili dwóch ruskich i jakoś to będzie. Pyrkanie w II lidze kilka sezonów to dopiero będzie agonia z prawdziwego zdarzenia - nie to co było w I lidze od 3 sezonów.

moko

#924 Postautor: moko » 16 listopada 2007, o 09:13

szakes pisze:

Normalnie tzn. na spreparowanym torze i w meczu o pietruszkę zrobił komplet i wydoił klub z ostatniej złotówki.