Lubelski klub w sezonie 2011

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

Re: Lubelski klub w sezonie 2011

#901 Postautor: kibicLBN » 15 listopada 2010, o 16:14

Nie wszyscy wiedzą, bo za dużo było krytyki. Agitacja nie powinna być, tylko ona musi być ;) Ustawie sobie nawet opis na gg - "Zbyszek Wojciechowski na prezydenta" ;) Podpis już zmieniam ;)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#902 Postautor: luCas » 15 listopada 2010, o 16:14

Czy jesteście pewni że wszyscy z forum wiedzą jak głosować, żeby było dla żużla w naszym mieście najlepiej?

Byc moze, ale na zuzlu swiat sie nie konczy, szczegolnie w naszym "niedasie" miescie.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

harry
Trener

#903 Postautor: harry » 15 listopada 2010, o 16:20

|No to właśnie szkoda, że skasowano tamten wątek. Można było praktycznie wszystkiego się dowiedzieć kto z kim i za ile i na jak długo itd. A tak zostaje czysta agitacja jak na słupach ogłoszeniowych. A kto czyta dział "inne"? :shock: Bo ja jeszcze nie czytałem.

A na Syfach w komentarzach nasi "specjaliści domowi" od PR już widzą Pikeja w Lublinie :lol:
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

go!
Trener

#904 Postautor: go! » 15 listopada 2010, o 16:26

luCas pisze:W dziale inne jest temat "Sytuacja polityczne w Polsce", koniecznie trzeba robic polityke w dziale o zuzlu?

A czy koniecznie w dziale o zzuzlu trzeba robic architekture? ("Stadion"), reklame ("pimp costam"), robotki reczne ("pimp costam"), informatyke i pochodne ("forum i strona"), reklame i marketing w watku "marketing..." i t p.

W koncu dlaczego jednym wolno robic polityke w temacie "Dofinansowanie.." a innym w innym watku w tym samym dziale o zuzlu tej polityki robic nie wolno?

Dlaczego wreszcie jesli pojawia sie temat o przyszlosci Prezesa naszego klubu zuzlowego, a od wyniku wyborow zalezy czy prezes pozostanie prezesem, a to wszystko rzutuje na "Lubelski klub w sezonie 2011", to sie ten watek kasuje?

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#905 Postautor: luCas » 15 listopada 2010, o 16:33

Dobrze, moze wyraze sie precyzyjniej, chodzilo mi bardziej o nachalna agitacje, ktora w skasowanym temacie miala miejsce.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#906 Postautor: istred » 15 listopada 2010, o 16:37

a od wyniku wyborow zalezy czy prezes pozostanie prezesem
Nie.
Wojciechowski nawet jak nie zostanie wybrany na prezydenta (co jest raczej pewne) to na początku grudnia zostanie posłem i w związku z tym nie będzie mógł być prezesem klubu żużlowego.

Ja (i pewnie nie tylko ja) od zawsze brzydziłem się nachalną agitacją wyborczą w miejscach do tego nie przeznaczonych.
O polityce można spokojnie sobie porozmawiać w dziale Inne. Tutaj chciałoby się poczytać o żużlu i odpocząć trochę od wszechobecnej przed wyborami polityki.

PS. O, to właśnie co napisał Lucas. Forum żużlowe to nie miejsce na AGITACJĘ.
Ostatnio zmieniony 15 listopada 2010, o 16:38 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#907 Postautor: Cooper » 15 listopada 2010, o 16:38

harry pisze:
Cz@rek pisze:...jesli polityka przekłada sie na nasz klub to tak. 8)

A ponieważ przekłada sie że tak bym powiedział nawet życiowo ( kwestia życia i śmierci żużla) to po dwakroć tak.

Czy jesteście pewni że wszyscy z forum wiedzą jak głosować, żeby było dla żużla w naszym mieście najlepiej?
Bo ja nie jestem o tym przekonany...

I to jest wlasnie najbardziej smutne, ze los moze zalezec od jednego czlowieka (moim zdaniem tak nie jest, nie postrzegam ZW jako jakiegos cudotworcy). Nalezy robic wszystko, zeby tak nie bylo.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Stereeo
Junior

#908 Postautor: Stereeo » 15 listopada 2010, o 16:39

W komentarzach na syfach pojawiają sie glosy coby Czewa miala nie wystartowac w przyszlym sezonie (wiem ze to zadne zrodlo informacji, ale jest to calkiem prawdopodobne w zwiazku z tym, ze prawie wszyscy ich zawodnicy dogadani sa juz na kolejny sezon z kim innym). W zwiazku z tym mam pytanko : Czy gdyby czewa nie wystartowala i np. nie bylo by druzyny, albo startowali by od 2-giej ligi, to wtedy awansuje druzyna z Bydgoszczy do eligi, a w pierwszej lidze jest wolne miejsce...(dla nas ?)
lepiej, żeby mnie dwunastu sądziło, niż czterech niosło.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#909 Postautor: istred » 15 listopada 2010, o 16:41

Jeśli Częstochowa nie wystartuje (w co osobiście nie wierzę), to będzie taki burdel, że nikt nie będzie wiedział gdzie jedzie...

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#910 Postautor: Hela » 15 listopada 2010, o 16:52

istred pisze:
a od wyniku wyborow zalezy czy prezes pozostanie prezesem
Nie.
Wojciechowski nawet jak nie zostanie wybrany na prezydenta (co jest raczej pewne) to na początku grudnia zostanie posłem i w związku z tym nie będzie mógł być prezesem klubu żużlowego.
.

A mógłbyś podpowiedzieć, który przepis tego zabrania?
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
istred
Trener

#911 Postautor: istred » 15 listopada 2010, o 16:56

U S T A W A z dnia 9 maja 1996 r. O WYKONYWANIU MANDATU POSŁA I SENATORA
Art. 34.
1. Posłowie i senatorowie nie mogą prowadzić działalności gospodarczej na własny rachunek lub wspólnie z innymi osobami z wykorzystaniem mienia państwowego lub komunalnego, a także zarządzać taką działalnością lub być przedstawicielem czy pełnomocnikiem w prowadzeniu takiej działalności.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#912 Postautor: Hela » 15 listopada 2010, o 17:04

Dzięki. Może Palikot nie zrezygnuje i prezio zostanie nam prezesem :)
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#913 Postautor: luCas » 15 listopada 2010, o 17:06

Parafrazujac rudego kłamczuszka-" Nie robmy polityki, rozmawiajmy o zuzlu."

Speedway Fan
Senior

#914 Postautor: Speedway Fan » 15 listopada 2010, o 17:41

Wchodzac w ten temat mam nadzieje dowiedziec sie czegos o nowych zawodnikach ! a tutaj czytam jak komitet wyborczy Wojciechowskiego, ktorym na forum kieruje harry(moze prezesik mu za to placi) namawia zeby glosowac na Zbysia mistrza obietnic. :lol:

harry
Trener

#915 Postautor: harry » 15 listopada 2010, o 17:52

Cooper pisze:
harry pisze: ponieważ przekłada sie że tak bym powiedział nawet życiowo ( kwestia życia i śmierci żużla) to po dwakroć tak.

I to jest wlasnie najbardziej smutne, ze los moze zalezec od jednego czlowieka (moim zdaniem tak nie jest, nie postrzegam ZW jako jakiegos cudotworcy)
.
Nie ma tutaj mowy o cudotwórcach tylko o odwadze.
Bo trzeba mieć bardzo dużo odwagi żeby w tym "niedasie" mieście zakładać klub żuzlowy od podstaw i go prowadzić. Nawet mimo tego, że samemu widziało się że to cholernie trudne.
Nalezy robic wszystko, zeby tak nie bylo.

Ech! A do kogo ta mowa??? Generalnie masz rację tylko kto ma to robić i w jaki sposób?
Bo mi przychodzi do głowy tylko jeden plan marzycielski. Co roku z nieba będzie spadać milion złotych. I wtedy nic nie bedzie zależeć od jednego człowieka.

Rok 2008 pokazał, że jednak zależy. Bo najpierw musi się znaleźć KTOŚ kto podejmie się tego. A niełatwo się na to zdecydować oj nie łatwo...
Ostatnio zmieniony 15 listopada 2010, o 18:07 przez harry, łącznie zmieniany 2 razy.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#916 Postautor: harry » 15 listopada 2010, o 18:05

Speedway Fan pisze:Wchodzac w ten temat mam nadzieje dowiedziec sie czegos o nowych zawodnikach ! a tutaj czytam jak komitet wyborczy Wojciechowskiego, ktorym na forum kieruje harry(moze prezesik mu za to placi) namawia zeby glosowac na Zbysia mistrza obietnic. :lol:

No właśnie mówiłem że kasowanie tamtego wątku tak się skończy. W tygodniu wyborczym nie unikniemy mniejszych lub wiekszych agitacji wyborczych szczególnie że naszym klubem kieruje główny kandydat do prezydentury. I wszelkie rozważanie na ten temat rozleją się po innych wątkach.
A informacji na temat wyborów są akurat bardzo na miejscu właśnie w tym wątku. Co prawda istred napisał, że prezes na pewno odejdzie bo jak przegra to idzie w posły, ale to nie jest takie pewne jak się okazuje i nie są wykluczone inne rozwiązania. A w związku z tym ten wątek jest najlepszy do rozważań na ten temat. To kto będzie prezesem w sezonie 2011 jest równie ważne jak zawodnicy wystepujący w klubie.
Żeby rozwiać Twoje wątpliwości to płaci po tysiącu od jednego słowa 8) :lol: :lol: :lol: :lol: .

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#917 Postautor: kibicLBN » 15 listopada 2010, o 18:17

harry pisze:Żeby rozwiać Twoje wątpliwości to płaci po tysiącu od jednego słowa 8) :lol: :lol: :lol: :lol: .

I właśnie te pieniądze potem pójdą na konto na Kajmanach któregoś z zawodników, i to jest sposób na obejście regulaminu poprzez kampanię wyborczą. :lol:
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
kmzlublinfan
Senior

#918 Postautor: kmzlublinfan » 15 listopada 2010, o 18:47

Dobrze się stało, że Aspgren i Sweetman podpisali kontrakty u nas. Jak Słodki będzie jeździł od początku sezonu to będzie mocnym punktem drużyny.

jerry78
Trener

#919 Postautor: jerry78 » 15 listopada 2010, o 19:04

Do tego jak podpiszą ci co mają podpisać (lub już podpisali) to możemy mieć niestety duży problem, żeby zmieścić się w górnej granicy KSM

Sledzio
Trener
Kontakt:

#920 Postautor: Sledzio » 15 listopada 2010, o 20:26

Przecież przy kontraktowaniu myśleli co robią ,a nie na odwalenie. Także spokojnie.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#921 Postautor: grzesieck » 15 listopada 2010, o 21:07

jerry78 pisze:Do tego jak podpiszą ci co mają podpisać (lub już podpisali) to możemy mieć niestety duży problem, żeby zmieścić się w górnej granicy KSM

wydaje mi sie, ze nie wszyscy z zawodnikow, o ktorych myslisz sa szykowani na wystepy w kazdym meczu, wiec tak zle nie powinno byc : )
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#922 Postautor: Cz@rek » 15 listopada 2010, o 21:16

istred pisze:U S T A W A z dnia 9 maja 1996 r. O WYKONYWANIU MANDATU POSŁA I SENATORA
Art. 34.
1. Posłowie i senatorowie nie mogą prowadzić działalności gospodarczej na własny rachunek lub wspólnie z innymi osobami z wykorzystaniem mienia państwowego lub komunalnego, a także zarządzać taką działalnością lub być przedstawicielem czy pełnomocnikiem w prowadzeniu takiej działalności.

Nie widzę związku tej ustawy z pełnieniem funkcji prezesa stowarzyszenia sportowego.
To raz.A dwa zawsze moze być to funkcja honorowa (co juz przerabialiśmy 8) )

janaz

#923 Postautor: janaz » 15 listopada 2010, o 21:22

harry pisze:
Speedway Fan pisze:Wchodzac w ten temat mam nadzieje dowiedziec sie czegos o nowych zawodnikach ! a tutaj czytam jak komitet wyborczy Wojciechowskiego, ktorym na forum kieruje harry(moze prezesik mu za to placi) namawia zeby glosowac na Zbysia mistrza obietnic. :lol:

No właśnie mówiłem że kasowanie tamtego wątku tak się skończy. W tygodniu wyborczym nie unikniemy mniejszych lub wiekszych agitacji wyborczych szczególnie że naszym klubem kieruje główny kandydat do prezydentury. .

Harry bez przesady, według sondaży jest czwarty w kolejce do prezydentury.

harry
Trener

#924 Postautor: harry » 15 listopada 2010, o 21:38

A masz jakiegoś linka, który o tym mówi?
Bo ja mam zupełnie inne dane.

Awatar użytkownika
rAdEk23
Junior
Kontakt:

#925 Postautor: rAdEk23 » 15 listopada 2010, o 21:43

Harry jakie by to dane nie były nasz prezes nie ma co liczyć na pełne poparcie fanów żużla w Lublinie... niestety
Sipma Lublin :D :D :D