Lubelski klub w sezonie 2011

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

Re: Lubelski klub w sezonie 2011

#926 Postautor: niespokojny » 15 listopada 2010, o 21:46

1 zespol awansuje tylko do I ligi, zobaczymy czym nas powali prezes w czwartek, moze czesc przychylniej bedzie mowi o prezesie lubudubu 8)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#927 Postautor: marcin_lub » 15 listopada 2010, o 21:48

Dla dobra naszego miasta niestety, ale stety, że Wojciechowski nie ma szans...

Awatar użytkownika
smaskenss

#928 Postautor: smaskenss » 15 listopada 2010, o 21:48

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... zespolowa/
no panowie, trzeba się na powaznie zbroic, jak widac...

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#929 Postautor: kibicLBN » 15 listopada 2010, o 21:50

http://lublin.com.pl/artykuly/pokaz/123 ... uj%C4%85ce
Racja harry.!!
Tu mam inne dane, poza tym one wskazują że walka będzie ciekawa, bo nie ma typowego faworyta. Ten sondaż przeprowadzono na grupie 933 osób, a ostatni z kuriera na 500. Z moich obserwacji wynika że ten kto głosuje na człowieka to wybiera pana Zbyszka, Żuka lub Sierakowską. Sprawka ma dobre wyniki mimo że nie jest jakos popularny, ale PiS ma u nas mega elektorat. Jednak można się spodziewać że jak w 2 turze byliby pan Zbyszek ze Sprawką, to pewnie głosy Żuka zgarnąłby "prezes naszego klubu" :lol:
A i jeszcze jedno, kibice powinni poprawić frekwencję w wyborach i agitować w rodzinie ;) ja tak robię ;)
Ci co piszą że pan Zbyszek nie ma szans są albo głusi albo ciężko myślący, liczby nie kłamią...naprawdę.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#930 Postautor: istred » 15 listopada 2010, o 21:55

A masz jakiegoś linka, który o tym mówi?
Bo ja mam zupełnie inne dane.

Nie najnowsze dane, ale zawsze:
http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724, ... obisz.html
http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,35645, ... a_37_.html
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /630259098
We wszystkich "informacjach" Wojciechowski ma najniższe notowania ze wszystkich poważnych kandydatów.
A jakie Ty masz dane?
Cz@rek pisze:Nie widzę związku tej ustawy z pełnieniem funkcji prezesa stowarzyszenia sportowego.
To raz.A dwa zawsze moze być to funkcja honorowa (co juz przerabialiśmy 8) )
Na nieszczęście, to czy widzisz związek czy nie, nie ma najmniejszego znaczenia. Po prostu uwierz, że ten związek jest.

kibicLBN pisze:http://lublin.com.pl/artykuly/pokaz/12308/Zaskakuj%C4%85ce

Co to za "zewnętrzna firma" co nie chce ujawnić nazwy? :)
I na zlecenie kogo przeprowadzony był sondaż? :)

Nawet Korwin Mikke przed każdymi wyborami dysponuje sondażami, z których wynika, że to on jest faworytem :)

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#931 Postautor: niespokojny » 15 listopada 2010, o 22:02

Ale tu nie jest faworytem Wojciechowski tylko Sprawka. I co maja sondaze do glosowania. Glosujesz wg sondazow?. Z punktu widzenia kibica kmż najlepszym wyborem jest Wojciechowski. Druga sprawa ze nie jestesmy tylko kibicami ale to juz pomijam, bo skupiamy sie tylko na tym aspekcie w dyskusji.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#932 Postautor: Hela » 15 listopada 2010, o 22:03

istred pisze:Co to za "zewnętrzna firma" co nie chce ujawnić nazwy? :)
I na zlecenie kogo przeprowadzony był sondaż? :)

Nawet Korwin Mikke przed każdymi wyborami dysponuje sondażami, z których wynika, że to on jest faworytem :)

http://zbigniewwojciechowski.pl/?p=1101
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

jerry78
Trener

#933 Postautor: jerry78 » 15 listopada 2010, o 22:03

Juz w ostatnich wyborach prezydenckich żadne sądaże nie dawały Wojciechowskiemu szans a tu ponad 18% i mało brakowało i by załapał się do II rundy, w tych wyborach powinno być jeszcze lepiej i szansa na II turę jest.

Wracając do żużla to wygląda na to, że póki co będziemy walczyli z Ostrowem jeśli faktycznie klepną PK. Nie ma wyjścia, tym składem, który nam szykują jesteśmy skazani na awans, ale to jest sport i okaże się za rok jak będzie.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#934 Postautor: kibicLBN » 15 listopada 2010, o 22:06

Według mnie z tej czwórki wszyscy mają porównywalne szanse, ale patrząc realnie największe ma Żuk. Nie mniej jednak nie ma dominatora który dostanie 50-70% w pierwszej turze tak jak to jest w niektórych miastach. Tak więc każdego należy brać pod uwagę, również Sprawkę który na plakacie ledwo przypomina siebie w rzeczywistości o czym sam wspominał w panoramie lubelskiej ;) Tak więc każdy ma jeszcze szanse, może pan Zbyszek sypnie mega nazwiskami we czwartek i przekona 95% fanów speedwaya.
Może zróbmy ankietę ? :lol:
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

harry
Trener

#935 Postautor: harry » 15 listopada 2010, o 22:14

istred pisze:
A masz jakiegoś linka, który o tym mówi?
Bo ja mam zupełnie inne dane.

Nie najnowsze dane, ale zawsze:
http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724, ... obisz.html
http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,35645, ... a_37_.html
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /630259098
We wszystkich "informacjach" Wojciechowski ma najniższe notowania ze wszystkich poważnych kandydatów.
A jakie Ty masz dane?

Ja mam takie jak kibic LBN tylko duzo nowsze gdzie juz definitywnie znika Sierakowska a reszta idzie łeb w łeb ale nic nie podaję bo wiem że i tak mało kto uwierzy. A podawanie w czasie kampanii wyborczej danych sprzed dwóch tygodni to chyba lekki kwas. I do tego internetowe :lol: :lol: :shock: :lol: :lol: Większych bredni jak sondaże internetowe to świat nie widział. Nie zauwazyłeś że kampania Wojciechowskiego jest, zresztą ku memu zdziwieniu, absolutnie największą kampanią na prezydenta jaką pamietam? A zawsze sie tym interesowałem. Zbyszka jest tyle wszędzie, że od jakiegoś czasu boję się czy nie wyskoczy gdzieś z lodówki. Robi wrażenie i nie tylko na mnie.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#936 Postautor: RadeKas » 15 listopada 2010, o 22:18

Sorry Istred, ale z Twoich linkow, dwa pierwsze to smiech na sali. Bukmacherzy nawet nie uwzglednili Wojciechowskiego, a sondaze internetowe nijak maja sie do rzeczywistosci. Trzeci link mialby sens gdyby nie byl sprzed prawie 2 tygodni.

Faktem jest, ze na miescie Wojciechowskiego widac wszedzie. Zamiast 10 billboardow, jak inni, zalatwil sobie 100 bannerow i 2 razy wiecej plakatow, dzieki czemu jest zdecydowanie najbardziej rzucajacym sie w oczy kandydatem.

Na dodatek wysokie notowania w sondazach to nic nowego, bo Wojciechowski krecil sie kolo 20% od poczatku. Jest znany i popularny w Lublinie. Dodajac do tego swietna kampanie, 2 tura nie bedzie dla mnie niespodzianka.

edit: widze, ze Harry ma podobne spostrzezenia na temat kampanii. A skoro widzi to nas dwoch, to prawdopodobnie widza to i inni mieszkancy Lublina.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

go!
Trener

#937 Postautor: go! » 15 listopada 2010, o 22:27

istred pisze:We wszystkich "informacjach" Wojciechowski ma najniższe notowania ze wszystkich poważnych kandydatów.
[...] Nawet Korwin Mikke przed każdymi wyborami dysponuje sondażami, z których wynika, że to on jest faworytem :)

Co za nachalne obrzydzanie kandydatow.. A fe!
I do tego na forum o zuzlu.
Ostatnio zmieniony 15 listopada 2010, o 22:31 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#938 Postautor: Kshyhu » 15 listopada 2010, o 22:29

A ja mam notowania bukmacherów: http://www.tobet.com/selection?cmd=choo ... y_id=10348

Całkiem ciekawe i wynika z nich, że jest jeden główny faworyt. harry - jeśli wierzysz w Wojciechowskiego to stawiaj - można nieźle zarobić! :)
Motor mocnyj!

go!
Trener

#939 Postautor: go! » 15 listopada 2010, o 22:39

Kshyhu pisze:A ja mam notowania bukmacherów

Bukmacherzy to dawali 34:1 za zwyciestwo Sajfutdinowa w jego debiucie w GP.
A jednak postawilem 5 euro.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#940 Postautor: Cz@rek » 15 listopada 2010, o 22:42

...no i po co było zamykać temat o wyborach? Wystarczyło go ewentualnie (choc moim zdaniem nie) przenieśc
do działu Inne.A teraz to dopiero mamy... 8) wiadomo co :D

Shack
Administrator

#941 Postautor: Shack » 15 listopada 2010, o 22:51

po niedzieli będzie cisza jak makiem zasiał. A do niedzieli jakoś przetrzymamy......

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#942 Postautor: Cooper » 15 listopada 2010, o 22:56

Najpierw
luCas pisze:W dziale inne jest temat "Sytuacja polityczne w Polsce", koniecznie trzeba robic polityke w dziale o zuzlu?

luCas pisze:Ale doskonale dawalismy sobie rade, rozmawiajac o polityce i jej wplywie na klub w tym wlasnie temacie, wiec nie widzie powodu do agitacji w glownym dziale.

luCas pisze:Dobrze, moze wyraze sie precyzyjniej, chodzilo mi bardziej o nachalna agitacje, ktora w skasowanym temacie miala miejsce.

....a potem
luCas pisze:Parafrazujac rudego kłamczuszka-" Nie robmy polityki, rozmawiajmy o zuzlu."

Hipokryzja, czy nagla przemiana, a'la jedyny sluszny prezes?
No i avatar masz tez zajebiscie zuzlowy.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
istred
Trener

#943 Postautor: istred » 15 listopada 2010, o 22:59

Co za nachalne obrzydzanie kandydatow.. A fe!
:shock: Kogo i komu obrzydzam? :)
Sorry Istred, ale z Twoich linkow, dwa pierwsze to smiech na sali. Bukmacherzy nawet nie uwzglednili Wojciechowskiego, a sondaze internetowe nijak maja sie do rzeczywistosci. Trzeci link mialby sens gdyby nie byl sprzed prawie 2 tygodni.
Bukmacherzy są moim zdaniem dość dobrym odniesieniem, bo chłodno liczą swoje pieniądze wobec czego szanse kandydatów oceniają obiektywnie.
A czy mają się nijak do rzeczywistości? Tak samo jak liga angielska ma się nijak do Polskiej... a jednak Michaluk w EL kariery by nie zrobił...
Prześledź sobie ostatnie przedwyborcze sondaże i późniejsze wyniki jakichkolwiek wyborów. Jakoś nie pamiętam przypadku, kiedy wygrywał kandydat przegrywający (znacznie) w sondażach.
Na dodatek wysokie notowania w sondazach to nic nowego, bo Wojciechowski krecil sie kolo 20% od poczatku. Jest znany i popularny w Lublinie. Dodajac do tego swietna kampanie, 2 tura nie bedzie dla mnie niespodzianka.
Zapiszę sobie ten post i przytoczę go za tydzień, jak będą już znane wyniki I tury :)
Hela pisze:http://zbigniewwojciechowski.pl/?p=1101
z newsa:
Sondaż przeprowadzono na zlecenie magazynu „Uroda życia” na reprezentatywnej próbie 933 osób.

Strona internetowa magazynu Uroda Życia: http://www.urodazycia.pl/ :lol:
Śmierdzi, aż zza monitora czuć :)

O i jak ładnie się wszystko układa...
Redaktor Naczelna "Uroda życia" - Grażyna Hryniewska-Kalicka;
Co o tej pani mówi KRS: http://www.ktokogo.pl/Gra%BFyna_Hryniewska+Kalicka
I fragment:
Osoby współwystępujące w KRS ** działają obecnie w: (...) 7. Stowarzyszenie Klub Motorowo-Żużlowy "Lublin" (Lublin), KRS 0000324372 :lol:

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#944 Postautor: RadeKas » 15 listopada 2010, o 23:09

istred pisze:Bukmacherzy są moim zdaniem dość dobrym odniesieniem, bo chłodno liczą swoje pieniądze wobec czego szanse kandydatów oceniają obiektywnie.

Oprocz liczenia swojej kasy trzeba miec jeszcze pojecie o polityce. Te typy wygladaja na zasadzie 'ten z PO to faworyt, tamten z PSL to nie ma szans, a ten Wojciechowski nawet nie ma poparcia partii to nie bedziemy go notowac'.

istred pisze:A czy mają się nijak do rzeczywistości? Tak samo jak liga angielska ma się nijak do Polskiej... a jednak Michaluk w EL kariery by nie zrobił...

Sondaze interntowe maja sie nijak do rzeczywistosci.

istred pisze:Prześledź sobie ostatnie przedwyborcze sondaże i późniejsze wyniki jakichkolwiek wyborów. Jakoś nie pamiętam przypadku, kiedy wygrywał kandydat przegrywający (znacznie) w sondażach.

Uwierz mi sledze, bo jest to moj, pozal sie Boze, zawod z wyksztalcenia. I masz racje, tylko ze Wojciechowski wlasnie nie przegrywa wyraznie w sondazach. No i jak pisalem, ma najlepsza kampanie.

Zapiszę sobie ten post i przytoczę go za tydzień, jak będą już znane wyniki I tury :)

Prosze bardzo 8-).
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#945 Postautor: Dobromir » 16 listopada 2010, o 00:00

Wracając do tematu wzmocnień na przyszły sezon. Orientuje się ktoś co się dzieje z Charlie Gjeddem po kontuzji? Chyba nie ma podpisanego kontraktu nigdzie póki co.

dobek
Senior

#946 Postautor: dobek » 16 listopada 2010, o 00:02

Lubelski klub w sezonie- Tylko jak to się ma... własnie czytam i..... :shock: trzeba może lepiej napisać Lubelski Ratusz...:?

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#947 Postautor: boxing » 16 listopada 2010, o 02:14

Jeden zespol awansuje bezposrednio - a Ostrow widac stanal na nogi i sie zbroi. Jezeli wypali im sklad typu Karlsson (az niewiarygodne) - Pytel - Kroner - Staszewski - i jeszcze paru mocnych - to nie mozemy odpowiedziec Staszkiem czy Tomkiem Rempala z wysokimi KSMami. Pawel Miesiac - pasuje mi do skladu, bo ze swoim KSM przy Puzonie i Sweetmanie pozwala dolozyc dwoch niezlych "zagraniczniakow". Nazwiska bez zmian - Smolinski, Stead, Barker, Hefenbrock, dalej Schlein, Ruud, Shields, Gjedde, Kus. Znow wartosci nabiera Slabon z Sucheckim ze swoimi niskimi KSMami - obaj mieliby mysle bardzo wysokie "przebicie" swojego KSM-a. No i Sweetmana - majacego pewnie zajetych pare niedziel - uzupelnilbym majacymi wolne niedziele Simonem Gustafssonem albo Dennisem Andersonem. Ten pierwszy - rekordzista naszego toru - w Stali nie bedzie mial miejsca i z tego co widze nie jest przymierzany do zadnej druzyny extraligowej. A jak pasowaly mu drugoligowe nawierzchnie - to widzielismy w ubieglym roku - takze na naszym torze. A co do juniora krajowego - jezeli Pawlickim blizej do Gorzowa niz Leszna, to - zakladajac ze Stal nie zechce wzmacniac extraligowych rywali - do wypozyczenia bylby ktos z trojki P.Zmarzlik - B.Zmarzlik - Cyran.
Potencjalny sklad przy uwzglednieniu "zaklepanych" nazwisk:

Puszakowski
Smolinski, Stead, Barker, Hefenbrock, Schlein, Ruud, Shields, Gjedde, Kus
Miesiac
Slabon, Suchecki
Smolinski, Stead, Barker, Hefenbrock, Schlein, Ruud, Shields, Gjedde, Kus
P.Zmarzlik - B.Zmarzlik - Cyran
Sweetman / S.Gustafsson / D.Andersson / P.Aspegren

A "wielki powrot" - to "po 27. latach Slabon znow w Motorze !" :D
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

asid
Senior

#948 Postautor: asid » 16 listopada 2010, o 08:28

To może ankiete załozyc: na kogo głosujesz w wyborach na Prezydenta Lublina.

harry
Trener

#949 Postautor: harry » 16 listopada 2010, o 10:04

boxing pisze:Jeden zespol awansuje bezposrednio - a Ostrow widac stanal na nogi i sie zbroi. Jezeli wypali im sklad typu Karlsson (az niewiarygodne)

Nie wypali. To bujdy. Spotkali sie z Karlssonem ale na herbacie pogadać o pogodzie może.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

jerry78
Trener

#950 Postautor: jerry78 » 16 listopada 2010, o 10:12

Hehe, to trochę śmiesznie wyszło. Wszyscy przeczytali, że Karlsson ma jeździć w II lidze, to wczoraj pewnie telefon mu się urywał od prezesów klubów zwłaszcza I i II - ligowych.